HDMI-switch

1. Bäst i test – Aten HDMI-2HDMI Splitter

Aten HDMI-2HDMI Splitter

Aten HDMI-2HDMI Splitter är en 2-vägs splitter som erbjuder en 4k x 2k UHD-upplösning. Den är utrustad med en 19-polig HDMI-koppling som ingång och två 19-poliga kopplingar som utgång.

Splittern är kompatibel med 3D, deep color, 4k2k och HDCP, vilket ger en högkvalitativ bildupplevelse. Den stöder även Dolby True HD och DTS HD Master Out för att ge dig enastående ljudkvalitet.

Räckvidden på 15 meter, bandbredden på 340 MHz och signalfrekvensen på 3,4 Gbit/s för 1080p gör ATEN VanCryst HDMI Splitter till ett utmärkt val för att koppla upp dina enheter.

I leveransen ingår splitter, strömförsörjning och en HDMI-kabel (VS182A), vilket gör det enkelt att komma igång direkt. ATEN VanCryst HDMI Splitter är en praktisk och pålitlig lösning för dig som vill koppla samman flera enheter och njuta av högkvalitativ video och ljud.

2. Premiumval – Aten HDMI-4HDMI Splitter F-F Adapter

Aten HDMI-4HDMI Splitter F-F Adapter

Aten HDMI-4HDMI är en HDMI-splitter som är utformad för att enkelt routa 4 källor till en kompatibel skärm. Den stöder True 4K-upplösning (4096 x 2160 @ 60Hz 4:4), vilket ger en kristallklar bild.

Med en datahastighet på upp till 18 Gbit/s, 3D, 12-bitars djup färg och HD förlustfria ljudformat, levererar den en högkvalitativ upplevelse både vad gäller video och ljud.

ATEN VS481C är integratorvänlig och inkluderar automatiska växellägen för bilportval, dubbelriktad RS-232 och IR för fjärrkontroll.

Denna användarvänliga och kraftfulla lösning passar utmärkt i olika miljöer, såsom hemmabio, mötesrum, mässor och köpcentra. Om du letar efter en HDMI-splitter som är både mångsidig och kraftfull, är ATEN VS481C det perfekta valet för dig.

3. Förlängning – DeLock 87747 hdmi splitter

DeLock Kabel 87747 hdmi splitter

DeLock 87747 stöder High Speed HDMI-specifikation, 3D-skärmar, HDR och HDCP 1.4 samt 2.2. Den överför även ljudsignaler för en komplett audiovisuell upplevelse.

Med en LED-displayupplösning på upp till 3840 x 2160 @ 60 Hz och en videobandbredd på upp till 600 MHz / 6 Gbps per kanal (max. 18 Gbps), erbjuder denna splitter en högkvalitativ bild.

Splittern har en ingång med 1 x HDMI A 19-stifts kontakt och 1 x 5 V DC strömuttag, samt två utgångar med 2 x HDMI A 19-stifts uttag. Den har en max strömförbrukning på 2,5 W och en kabellängd på cirka 60 cm, vilket gör den kompakt och energieffektiv.

För att använda DeLock 87747 HDMI Splitter behöver du endast en ledig HDMI-uttag och en HDMI-kabel. I förpackningen ingår HDMI-splitter, en USB-strömkabel och en bruksanvisning. Om du söker en pålitlig och effektiv lösning för att dela en HDMI-signal till två skärmar är DeLock 87747 HDMI Splitter ett utmärkt val.

Köpguide för HDMI switch 2024

Letar du också efter HDMI-switch bäst i test? Då har du hittat rätt! Vi hjälper nämligen dig hitta den absolut bästa switchen för dina ändamål.

Om du någonsin har behövt ansluta mer än en HDMI-enhet till din TV vet du hur frustrerande det kan vara. Det är här en HDMI-switch kommer till nytta.

Med en HDMI-switch kan du ansluta flera enheter till din TV, samtidigt som du bara använder en HDMI-port. Detta kan vara en enorm tidsbesparing, särskilt om du har flera enheter som du vill använda med din TV.

Det finns många olika typer av HDMI-switchar på marknaden och det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dina behov. I den här artikeln jämför vi tre olika typer av HDMI-switchar, så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken som är rätt för just dig.

Vanliga frågor om HDMI switchar

Hur mycket kostar en HDMI switch?

Kostnaden för en HDMI-switch varierar beroende på vilken typ av switch det rör sig om och antalet ingångar. En enkel 2-vägs switch kan kosta så lite som 240 kronor, medan en mer avancerad 4K HDMI-switch med HDR-stöd kan kosta runt 400 kronor.

Varför HDMI switch?

Den största fördelen med att använda en HDMI-switch är att den gör att du kan ansluta flera enheter till din TV utan att behöva ta lika många HDMI-portar i anspråk. Det blir dessutom enklare att byta mellan olika ingångskällor vilket kan vara en enorm tidsbesparing, särskilt om du har flera enheter som du vill använda med din tv.

Bästa HDMI-switchen

Hur väljer man den bästa HDMI switchen?

För att välja den bästa HDMI-switchen kan du bland annat ta hänsyn till prestanda (t.ex. stöd för vissa upplösningar, uppdateringsfrekvens) och användarvänlighet (t.ex. antal ingångskällor, stöd för fjärrkontroll etc).

En bra HDMI-switch tar båda dessa dimensioner i beaktande, men om du är ute efter att spara pengar kan du givetvis välja en switch som helt enkelt har de funktioner som är allra viktigast för dig.

Prestanda

  • Stöd för upplösning: De flesta HDMI-switchar stöder 1080p-upplösning, men om du har en 4K-tv behöver du en HDMI-switch som stöder 4K-upplösning.
  • Uppdateringsfrekvens: Om du använder din HDMI-switch för spel vill du se till att den stöder höga uppdateringsfrekvenser, gärna över 50 Hz.

Användarvänlighet

  • Antalet ingångar: Om du har flera enheter som du vill ansluta till din TV behöver du en HDMI-switch med tillräckligt många ingångar för att ta emot dem.
  • En HDMI-Switch med fjärrkontroll gör att du kan byta mellan olika enheter utan att behöva gå fram till switchen och trycka på en knapp
  • Vissa HDMI-switchar kommer med ett så kallat IR-öga vilket gör att du kan placera switchen mer flexibelt och fortfarande var inom räckvidd för en fjärrkontroll.
HDMI-switch test

Hur gjorde vi vårt HDMI switch test?

Vi har testat ett antal HDMI-switchar från olika tillverkare för att hitta de bästa. Vi har bland annat tittat på de tekniska specifikationerna – såsom maximal upplösning, uppdateringsfrekvens, ljudstandarder, HDR-stöd och bandbredd.

Vi har även granskat funktioner som ska underlätta användarupplevelsen. Dessa inkluderar mängden ingångskällor, stöd för fjärrkontroll, och automatisk eller manuell växling av ingångskälla.

Källor