Hur rengör man en blender? På 30 sekunder!

Vi vet hur jobbigt det är att behöva rengöra köksapparaterna, och det inkluderar blendern. Så hur rengör man en blender på 30 sekunder? Vi visar dig hur!

Din trogna mixer kan på ett magiskt sätt förvandla alla recept till ett slätt och gott resultat – men sedan blir det en fullständig röra.

Har du någonsin undvikt att göra en fantastisk milkshake för att du inte vill rengöra mixern? Det har vi gjort. Det beror på att det inte är lätt att rengöra en mixer. Mixern har massor av vrår, plus vassa blad. Det är extremt jobbigt att rengöra den!

Vi antar att du läst vår bästa blender lista, och därför valt en modell som är enkel att rengöra. Men du måste ändå vanligtvis ta isär hela apparaten och rengöra varje del för hand. Men vem har tid för det?

Hur rengör man en blender på 30 sekunder?

Vi försöker håller det här snabbt.

  1. Börja med att fylla halva den smutsiga mixern med varmt vatten
  2. Häll i några droppar diskmedel
  3. Fäst locket på mixern och sätt på den i några sekunder. Tvålvattnet som virvlar runt i mixern hjälper till att ta bort matresterna.
  4. Ta bort det varma vattnet, skölj mixern snabbt, nu har du en ren mixer!

Hur är det med mat som fastnat?

För att få förstärkning kan du ta hjälp av bakpulver. Denna bakingrediens i skafferiet kan göra allt från att lösa upp bröd, till att polera silverbestick och, ja, att ta bort fastklistrade matrester. För bästa resultat fyller du först din mixerkanna med lika delar vatten och bakpulver. Slå på mixern i några sekunder, ta ur vattnet och tillsätt sedan varmt vatten och tvål. Det extra steget kan göra att det tar mer än 30 sekunder, men om du har pannkakssmet över hela mixern är det värt det.

Även om dessa knep går snabbt, se till att djuprengöra din mixer efter varje par användningar för att hålla mögel och bakterier borta. För att djuprengöra mixern rekommenderar vi följande steg:

  1. Rengör kannan, basen och bladet med diskmedel och varmt vatten.
  2. Låt dem lufttorka.
  3. Sätt ihop alla delarna igen.

När det gäller den elektriska basen ska du vara försiktig. Koppla ur mixern och torka av basen med en fuktig disktrasa.

Våra instruktioner gör inte bara att din mixer ser helt ny ut, utan du kan också rengöra den på bara 30 sekunder.