Inredningstrender 2024

Det viktigaste att tänka på när man inreder ett barnrum är att skapa en trivsam stämning där barnet mår bra och känner sig tryggt. Genom att skapa en lekfull miljö med mycket färg och former främjas barnets kreativitet och glädje. När man vill knyta samman rummets alla delar är posters en smart lösning för att fånga upp färger och skapa en helhet.

Första trendspaningen – Posters i barnens rum

Att inreda väggarna i barnrummet med posters är ett kostnadseffektivt alternativ, då det är enkelt att byta ut tavlorna efter tycke och smak till ett lågt pris. Eftersom barn ofta byter intressen och favoritfärger under tiden de växer är det smidigt att kunna byta motiv när man vill.

Hos Posterkid finns ett stort utbud av barntavlor designade av svenska illustratörer, däribland flera barnboksförfattare. Bland motiven finns allt från stilrena och avskalade designer till lekfulla och färgglada tavlor. I det varierade utbudet finns det posters för det modernt inredda barnrummet såväl som tavlor till den nyfödde.

Förutom söta djurtavlor och bokstavsposters finns det möjlighet att beställa personliga tavlor hos Posterkid. Vid beställningen anges barnets namn och födelseuppgifter, och därefter printas en helt unik tavla som som kan pryda väggarna i barnrummet. Alla posters printas på ett papper av hög kvalitet för att säkerställa att färgerna blir så klara som möjligt.

När man vill skapa dynamik i barnrummet kan man bygga en tavelvägg. För att få bästa möjliga resultat bör man utgå från ett fåtal färger som utgör grundpelaren i tavelväggen. Genom att göra det ser man till att väggen blir enhetlig och skapar en känsla av att tavlorna hänger ihop. Därefter bör man välja ett tema på motiven, till exempel cirkusdjur, natur eller grafiska illustrationer.

För att skapa liv i tavelväggen kan man beställa tavlorna i olika storlekar och hänga upp dem i olika höjder. Om det känns svårt att hitta motiv som passar ihop är det en smart idé att bygga tavelväggen med motiv från en och samma designer. Hos Posterkid kan du besöka de olika designernas sidor och välja bland många fina motiv.

Andra trendspaningen – Spackel!

Spackeltavla

En annan trend vi på HemmaPrylar sett mycket av detta året är spackel! Allt från att spackla väggarna utan att måla över, till att på riktigt spackla tavlor!

Som ni ser på bilden är det en canvastavla som är spacklad! Ett kul DIY-projekt som defintivt skapar lite textur på en vit blank vägg.