6 bästa isformarna


Isformer har förvandlats från en enkel köksredskap till en konstnärlig och funktionell tillägg till alla drycker. Från infusionskuber till fantastiska formar, utvecklingen av is har blivit en viktig del i upplevelsen av att njuta av en kyld dryck.

I denna artikel dyker vi djupt in i ett test av olika isformer på marknaden, jämför deras funktioner, design och användarvänlighet för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina kylande behov.

1. Bäst i test – Joseph QuickSnap

Joseph QuickSnap isform är inte din traditionella isform, och under våra tester upplevde vi just det. Dess unika snabbknapp mekanism som tillåter exakt borttagning av isbitar var en verklig spelväxlare.

Specifikationer
Material: Plast
Staplingsbar:Ja
Mått: 31x13x4 cm
Diskmaskinsäker:Ja
Form: Rektangulär

Med ett snabbt tryck under ifrån lossnade iskuberna snabbt och effektivt, vilket gjorde hela processen mycket enklare och mindre rörig.

Vi var också imponerade av den smarta designen av QuickSnap. Dess rektangulära, staplingsbara form gör den kompakt och utrymmeseffektiv i frysen.

Den var också mycket lätt att rengöra efter användning, eftersom den är diskmaskinsäker.

En annan fördel med Joseph QuickSnap är dess silikonlock, som passar bra och förhindrar eventuella oönskade lukter från att påverka isbitarna.

Trots att QuickSnap utmärker sig på många områden, upptäckte vi också en mindre nackdel. Plastmaterialet kan känna sig lite billigt och inte lika robust som vi skulle ha föredragit.

I stort sett var Joseph QuickSnap en högpresterande produkt under våra tester och levererade “bäst i test” resultat tack vare dess smarta design och innovativa funktioner.

Fördelar

 • Snabb och effektiv isborttagning
 • Diskmaskinsäker för enkel rengöring
 • Silikonlock förhindrar oönskade lukter
 • Generös kapacitet på 14 istärningar

Nackdelar

 • Saknar robusthet

2. Bäst premiumval – Lekue 12,5 cm

Den är sannerligen inte bara en isbitsbricka, Lekue 12,5 cm tar framställningen av isbitar till en helt ny nivå. Den kompaktera och samtidigt kapabla designen innebär att du enkelt kan producera upp till 132 isbitar i en omgång, vilket effektivt motsvarar fyra traditionella isbitsbrickor.

Specifikationer
Kapacitet: 132 isbitar
Vikt: 340 g
Diskmaskinssäker:Ja
Material: Plast & silikon
Isolerad behållare:Ja

Det är inte bara imponerande, det är en revolution för alla som gillar att underhålla och alltid behöver ha is till hands.

Designen är både genomtänkt och nytänkande. Istället för att kämpa med att lirka ut varje individuell isbit, kan du med Lekue helt enkelt trycka ut isen direkt i behållaren.

Det är både snabbare och mycket mer bekvämt än traditionella metoder. Denna funktion gör också att du kan välja om du vill ta ut isbitarna en och en, eller alla på en gång, vilket är extremt bekvämt.

Kvaliteten på de material som används är också imponerande. Lockets tåliga silikon och behållarens robusta ABS-plast är byggda för att hålla, och de klarar av maskindisk utan problem.

Med tanke på sin storlek och form är den också perfekt för att ställa fram på bordet under fester och sammankomster. Behållaren är designad med en ihålig bas för att hålla kylan längre, vilket gör att isen inte smälter lika snabbt.

I slutändan är Lekue 12,5 cm en fantastisk lösning för alla som vill ha mycket is till hands och utan besvär. Det är både praktiskt och elegant, och det kommer helt klart att bli en viktig del av ditt kök.

Fördelar

 • Hög isproduktion
 • Diskmaskinssäker
 • Behållare bevarar kylan
 • Passar för presentation på bordet

Nackdelar

 • Tar upp mer plats än traditionella isbrickor

3. Bäst budgetval – Nordiska Plast 10 cm

Nordiska Plast 10 cm är inte bara en isbricka – den är en perfekt lösning för hemmafixare och partyarrangörer som behöver hålla kylan flytande.

Specifikationer
Kapacitet: 16 isbitar
Vikt:91 g
Mått: 26,8x10x3 cm
Diskmaskinssäker:Ja
Staplingsfunktion:Ja

Med denna isbricka kan du skapa upp till 16 isbitar per omgång. Det är inget märkvärdigt, tills du inser att du kan stapla flera isbrickor på varandra, vilket effektivt ökar produktionen.

Brickans design är klassisk och enkel, och det finns ingen anledning att krångla till det när något fungerar.

Den är också ganska lätt att fylla och ännu lättare att lossa isbitarna. Bara ett snabbt vrid och du har 16 perfekt formade isbitar redo att gå ner i ditt glas.

Materialvalen är imponerande, med livsmedelsgodkänd polypropen (PP) som är fri från BPA och andra ftalater. Det gör brickan säker att använda och bidrar till dess robusthet.

Dessutom klarar den temperaturer från -40°C till +120°C, vilket innebär att du kan skölja den i diskmaskinen utan problem.

Den enda nackdelen som vi upplevde under våra tester var att isbitarna tenderar att fastna lite om du inte vrider brickan direkt efter att du tagit ut den ur frysen. Men med tanke på brickans totala prestanda och funktioner, är detta en mindre olägenhet.

I slutändan är Nordiska Plast 10 cm en utmärkt lösning för alla som behöver en stabil, pålitlig och effektiv isbricka.

Fördelar

 • Bra kapacitet
 • Kan staplas
 • Diskmaskinssäker
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Isbitar kan fastna
 • Kan vara för stor för mindre frysfack

4. Isklot – Modern House 2 runda isbitar

Modern House 2 runda isbitar förändrar sättet vi tänker på is på. Med en diameter på cirka 6 cm är dessa isbitar betydligt större än din standard isbit, vilket betyder att de smälter långsammare.

Specifikationer
Material: Silikon
Storlek:6 cm diameter
Diskmaskinssäker:Ja
Mått: 16,5x7x6,5 cm
Tillverkningsland: Kina

Så, din drink håller sig kall längre och du får mer tid att njuta av den innan den blir vattnig. I vår testprocess imponerade dessa isbollar med sin beständighet.

Dessutom är isformen tillverkad av silikon, vilket ger flera fördelar. Det är mjukt och slitstarkt, vilket gör det enkelt att få ut isbitarna.

Det är också diskmaskinssäkert, vilket gör rengöring enkel och bekväm. Dessutom är formen ugnssäker upp till 230°C, vilket innebär att du kan använda den för att göra allt från buljongtärningar till kakor.

En mindre nackdel är att isformen endast producerar två isbollar åt gången, vilket kan vara otillräckligt för större sammankomster. Men om du har flera av dessa isformar kan du enkelt övervinna detta problem.

På det hela taget är Modern House 2 runda isbitar en nyskapande produkt som tar din dryckesupplevelse till en ny nivå.

Fördelar

 • Materialet är lätt att rengöra
 • Multifunktionell form
 • Tål höga temperaturer
 • Lätt att få ut isbitarna

Nackdelar

 • Producerar bara två isbitar åt gången

5. Unika former – Bitz 10,5 cm

Bitz 10,5 cm isbricka är en produkt för de som vill lägga till en rolig och kreativ vinkling på deras drycker. Med sex unika geometriska former, gör denna isbricka din dryck mer intressant och estetiskt tilltalande.

Specifikationer
Material: Silikon
Mått: 19×10,5×3 cm
Diskmaskinssäker:Ja
Formar: 6 olika geometriska
Varumärke:Bitz

Vi blev förvånade över hur väl dessa former behöll sin form och struktur trots att de låg i en drink över tid under vår testning.

Formen, tillverkad av flexibelt silikon, gör att isbitarna lätt kan poppas ut från brickan utan att gå sönder eller krossas. Detta gör det mycket bekvämt att använda och minskar risken för spill och röra.

Ett annat plus med denna produkt är möjligheten att frys in bär, blommor eller örter i isbitarna för att skapa vackra och smakrika isbitar.

Detta öppnar upp för oändliga möjligheter att personifiera och förbättra dina drycker.

Det enda negativa vi hittade var att formen endast kan göra sex isbitar åt gången. Detta kan vara begränsande om du förbereder drycker för en större grupp. Men i gengäld är kvaliteten och kreativiteten i de skapade isbitarna oslagbar.

Fördelar

 • Kreativa isbitar
 • Lätt att lossa isbitarna
 • Lätt att rengöra
 • Robusta isbitar

Nackdelar

 • Tar längre tid att frysa på grund av storleken på isbitarna

6. Kreativa former – Cinereplicas DC Batman

Cinereplicas DC Batman är en isform som tillåter dig att förvandla din dryck till ett superhjälteäventyr. Denna silikonform erbjuder sju olika Batman-designer att välja mellan, vilket gör det roligt och spännande att använda.

Specifikationer
Material:Silikon
Mått:22×12 cm
Diskmaskinssäker: Ja
Antal formar: 7 st.
Användningsområde:Is & choklad

Vi fann att formen gav tydliga, detaljerade bilder på Batman, oavsett om vi använde den för att göra isbitar eller choklad.

Isformens flexibilitet och obrytbarhet imponerade oss under våra tester. Formen kunde böjas och vridas utan skador, vilket gör den lätt att rengöra och underhålla.

Vi testade även formen i diskmaskin och kan bekräfta att den håller sig intakt och inte förlorar sin form.

En annan fördel är att denna isform är BPA-fri och FDA-godkänd. Detta ger konsumenter försäkran om att de använder en säker produkt, särskilt om de väljer att använda den för att skapa ätbara föremål som choklad.

När det gäller nackdelar, noterade vi att eftersom formen bara har en design – Batman – kan den kännas begränsad för de som letar efter mer variation. Men för äkta Batman-fans är det här knappast en stor nackdel.

Fördelar

 • Flexibel och obrytbar
 • Tydliga, detaljerade bilder
 • FDA-godkänd, BPA-fri
 • Kan användas för både is och choklad

Nackdelar

 • Mindre bitar kan vara svåra att lossa från formen

Hur vi utförde vårt test av isformer 2024

Att testa isformar kan tyckas vara en enkel uppgift, men det krävs noggrannhet och noggrannhet för att garantera de mest korrekta och användbara resultaten.

Vårt test av isformar, från den lilla mini isformen till den stora isformen och allt däremellan, utfördes under stränga och konsekventa förhållanden. Så låt oss börja med att ta en titt på hur vi ordnade vår testmiljö.

Skapandet av testmiljön

Vi skapade en kontrollerad miljö för vårt test. En standardiserad hemmakyl användes för att garantera en konstant temperatur och fuktighet. Vårt test av olika isformer, som rund isform och boll isform, ägde rum i detta kylskåp för att replikera de mest vanliga användarförhållandena.

Vi bestämde oss även för att inkludera isformar av olika material i vårt test, från isform silikon till hårdplast, för att få en bred bild av de tillgängliga alternativen på marknaden.

Vår testmetodik

Testprocessen var noggrant utformad för att säkerställa att vi täckte alla aspekter av isformarnas prestanda. Vår första steg var att fylla varje isform, inklusive den populära isform med lock, med samma mängd vatten.

Vattenkvaliteten var också standardiserad för att eliminera eventuella variationer. Efter fyllning placerades isformarna i kylskåpet och kontrollerades regelbundet tills isen var helt fryst. Vi noterade tiden det tog för varje isform att frysa, vilket gav oss viktig information om deras termiska effektivitet.

Genomförande av testerna

Vårt test involverade flera repetitioner för att säkerställa pålitligheten i våra resultat. Varje isform testades fem gånger, och genomsnittstiden för frysningsprocessen registrerades. Dessutom undersökte vi andra faktorer som användarvänlighet, hållbarhet och design.

Vi tog också hänsyn till unika egenskaper som förmågan att skapa specialformade isbitar. I hela denna process var vi noggranna med att upprätthålla en rättvis bedömning, och vi tror att vår metodik hjälpte oss att identifiera vilka isformar som var bäst i test.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört våra tester var nästa steg att analysera resultaten och jämföra de olika isformarnas prestanda. Vi jämförde hur länge det tog för varje isform att frysa, hur enkelt det var att ta ut isbitarna, och om det fanns några unika fördelar som till exempel isformar med lock.

Denna information hjälpte oss att bedöma varje isform mot en mängd olika parametrar. Vi rankade också isformarna baserat på deras hållbarhet och säkerhet, vilket ledde oss till att avgöra vilka som var bäst i test.

Hållbarhetstester över tid

För att säkerställa att våra resultat skulle hålla över tid, genomförde vi också långvariga tester av varje isform. Vi upprepade vår testprocess över flera veckor för att se om prestandan var konsekvent över tid.

Speciellt var vi nyfikna på att se hur hållbara de olika isformarna var, såsom den stora isformen och mini isformen. Genom att noggrant övervaka varje isform kunde vi få en känsla för deras långsiktiga pålitlighet.

Säkerhet och tillförlitlighet i testet

Säkerhet är också en viktig faktor när vi testar produkter som isformar. Vi tog särskilt hänsyn till isformar gjorda av silikon, eftersom det finns vissa frågor kring säkerheten hos denna typ av material. Alla isformar vi testade var dock fria från skadliga kemikalier och ansågs vara säkra för matlagning.

Under våra tester märkte vi att isformarna med lock tenderade att vara mer tillförlitliga, eftersom de minskade risken för spill och kontaminering av isbitarna. På grundval av dessa tester kunde vi dra slutsatser om vilka isformar som var mest pålitliga och säkra att använda.

Tips för isform

Tips för effektiv användning av din isform

Att använda en isform kan verka enkelt, men som vi upptäckte under våra tester, finns det några viktiga faktorer att överväga för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Våra tester av olika isformar, från rund isform till mini isform, har lett oss till några viktiga insikter som vi anser är avgörande för alla som planerar att använda en isform. Här är några av de viktigaste punkterna vi upptäckte under våra tester:

Förberedelse är nyckeln

Innan vi ens påbörjade vårt test, insåg vi snabbt att förberedelserna var lika viktiga som själva användningen av isformen. Att förstå formens specifika funktioner, som huruvida den har ett lock eller inte, kan göra en stor skillnad i den slutliga isens kvalitet.

Ett annat förberedande steg vi märkte var viktigt var att försäkra oss om att vattenkvaliteten var hög, eftersom det direkt påverkade kvaliteten på de färdiga isbitarna.

Hantering av isformar

En annan viktig insikt från vårt test var vikten av korrekt hantering av isformar. Vi märkte att även den bästa isformen, oavsett om det var en stor isform eller en boll isform, krävde korrekt hantering för att ge bästa möjliga resultat. Några nyckelfaktorer vi identifierade inkluderade:

 • Fyll isformarna till den rekommenderade nivån för att förhindra överfyllnad eller otillräcklig isbildning.
 • Placera isformen på en jämn yta i frysen för att förhindra spill.
 • Låt isen frysa helt innan du försöker ta ut den.

Materialval

Under vårt test fann vi att materialet i isformen spelar en stor roll i dess prestanda. Isformar i silikon till exempel, visade sig vara flexibla och lätta att hantera, vilket gjorde det enkelt att ta ut isbitarna. Men de krävde också extra försiktighet för att förhindra att de böjdes eller skadades.

Underhåll och rengöring

Slutligen, underhåll och rengöring var andra viktiga aspekter vi upptäckte under vårt test. En bra isform ska vara lätt att rengöra och hålla i gott skick. Vi rekommenderar att du alltid rengör isformen noggrant efter varje användning och att du lagrar den på en torr och sval plats när den inte används.

Sammanfattningsvis är det många faktorer att överväga innan du använder din isform för att säkerställa bästa möjliga resultat. Vårt test har gett oss värdefulla insikter om vad man ska tänka på, och vi hoppas att dessa tips hjälper dig att få mest möjligt ut av din isform.

Bästa isformen

Hur man hittar den bästa isformen 2024

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter när man letar efter produkter online. Men du behöver inte oroa dig. Här nedanför kommer vi med några tips på saker du kan kolla extra noga på när du väljer en isform.

Material

Materialet på en isform är viktigt att tänka på. Du vill såklart ha en isform av ett material som är hållbart, flexibelt och enkelt att använda. Silikon är att föredra eftersom det är ett flexibelt material som du enkelt kan få ut isbitarna från. Dessutom så är silikon hållbart och går inte sönder så enkelt!

Form & Storlek

Formen och storleken på en isform är också viktigt att tänka på. Isformar kommer i mängder av olika formar och storlekar. Så det är helt enkelt upp till dig att välja en isform som kommer passa dina behov. Om du vill ha större isbitar så köper du en isform med som kan skapa stora isbitar, medans vise versa om du vill ha mindre isbitar! Det finns dessutom många isformar med roligare former på isbitarna än bara kuber!

Var ska du ha isbitarna sedan? Ska du exempelvis ha de i kylväskan får du se till att de får plats först!

Vanliga frågor

Hur får man klara iskuber?

Klara iskuber skapas genom en process som kallas riktad frysning, där vattnet fryser långsamt från en riktning, vilket skjuter luftbubblor och föroreningar mot den ännu inte frusna delen av kuben.

Är det värt att köpa en isform?

Ja, isformer är värda investeringen. De erbjuder mer än bara kubformade isbitar – de kan göra is i olika former, storlekar och till och med infundera smaker, vilket förbättrar upplevelsen av dina drycker.

Vad är en isform?

En isform är ett köksredskap som används för att frysa vatten eller andra vätskor till is. De kommer i olika former, storlekar och material, mestadels silikon eller plast.

Hur mycket kostar en isform?

Priset på isformer varierar mycket beroende på design, material och märke. Du kan hitta grundläggande isformsmodeller för så lite som 20 kr medan mer avancerade alternativ kan kosta över 200 kr.

Källor