Bästa iskrossen

Behöver du krossad is till drinkarna på festen? Är du trött på att behöva krossa isen på knepiga sätt? Du står och bankar ett längre tag och är helt enkelt trött på det. Då har du hittat helt rätt! Det du skulle behöva är en iskross.

En iskross hjälper dig att krossa isen på ett enklare sätt. Krossad is kan du använda på festerna eller bara för att lyxa till ett glas saft mitt i vardagen! Just i denna artikel listar vi tre stycken iskrossar bäst i test 2024! Du kan läsa våra tre recensioner och även få svar på vanliga frågor som kan förekomma under ditt sökande.

Bästa iskrossen 2024

1. Dorre iskross

2. Vin Bouquet iskross

3. Westmark iskross

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Dorre iskross recension

Dorre iskross

Den självklara vinnaren på vår iskross bäst i test 2024lista är denna iskross från Dorre. Dom är kända för sina grymma köks och drinktillbehör. Så du kan räkna med att denna snygga iskross lever upp till dina förväntningar!

Denna snyggt designade iskross kommer fullspäckad med allt man behöver i just en iskross. Den gör det enkelt för dig att krossa isen till favoritdrinken genom sin smidiga snurrspak. Den är helt enkelt lätt att använda och kommer med en suverän behållare till den krossade isen! Dessutom så är den medföljande skopan ett stort plus!

Detta är en iskross som passar i de flesta hem med sin moderna design. Med den enkla användningen och grymma behållare så är detta en perfekt iskross för drink-kvällarna!

Vin Bouquet iskross recension

Vin Bouquet iskross

En annan självklar deltager på våran iskross bäst i test lista 2022 är Vin Bouquets iskross! Denna väldigt stilrena iskross kommer du säkert låta stå framme i baren eller köket.

Utöver den fina designen på Vin Bouquets iskross så är den även väldigt smidigt designad. Med den grymma skålen som isen samlas i så slipper du krånglet att hälla upp den krossade isen i en separat skål. Sedan är det bara att ställa fram skålen och plocka. Det medföljer även en skopa så att du enkelt kan ta så mycket is du behöver!

Vin Bouquets iskross har allt det man behöver. Trots priset som lutar sig lite åt det dyra hållet så får man verkligen en produkt värd pengarna. Med den eleganta runda formen och den enkla användningen blir denna iskross till en solklar deltagare på vår lista.

Westmark iskross recension

Westmark iskross

Om du behöver en lite mindre och lite billigare iskross så kan Westmarks iskross vara perfekt för dig. Denna iskross kan rekommenderas till dig som ofta bara krossar is till ett få antal drinkar.

Denna iskross är väldigt simpel och liten, vilket är perfekt då den inte tar upp så mycket plats i köket. Men det är dock den lilla designen som vissa kan se som en nackdel. Om du ska ha krossad is i ett större antal drinkar så kan det bli lite jobbigt att konstant öppna iskrossen, lägga i is, krossa, ta ut isen och repetera denna process en mängd gånger. Då skulle en större iskross rekommenderas.

Denna iskross är tillverkad i hållbart aluminium, så den kommer definitivt inte gå sönder efter bara en användning. Om du är ute efter en enkel och lite billigare iskross så kan Westmarks iskross vara något för dig.

Vanliga frågor

Oavsett vilken produkt som du ska köpa så vet vi att det kan uppkomma några vanliga frågor. Många vet inte riktigt vad de ska kolla efter i just en iskross. Då kan det hända att de köper något de inte blir nöjda med. Men du behöver inte oroa dig! Vi vill göra ditt liv så enkelt som möjligt. Just därför har vi här samlat flertal frågor och besvarat dom så att du enkelt ska kunna hitta en iskross som passar just dig och ditt kök.

Vad är en iskross?

En iskross är väldigt simpel. Det är helt enkelt en maskin eller redskap som hjälper dig att krossa isbitar i mindre delar. Det kan vara väldigt praktiskt när du behöver mindre isbitar till vissa drinkar till exempel mojitos! Men det kan också vara härligt att lyxa till vardagen med lite is i läsken eller saften. Iskrossar brukar alltid finnas i barer och restauranger då det blandas mycket drinkar med is. Men iskrossar används såklart inte bara i professionellt bruk, såsom i barer eller på resturang, utan det finns ju lite billigare iskrossar för personligt bruk.

Behöver man ens en iskross?

Man skulle i princip kunna krossa is på hur många olika sätt som helst. Man kan lägga isen under en handduk och slå med en hammare osv. Men vill man göra sitt liv enkelt så bör man införskaffa en iskross. Med iskrossen så sparar du mycket tid i längde eftersom du snabbt kan få krossad is!

Vad finns det för typer av iskrossar?

Precis som med de flesta produkter så finns det några olika typer av iskrossar. Det finns många företag som tillverkar iskrossar i olika designer, färger osv. Så det blir nog inte så utmanande att hitta en iskross som passar in i ditt hem!

De två vanligaste varianterna av iskrossar är manuell och automatiska iskrossar. De kommer med sina egna fördelar och nackdelar. Här nedanför kan du läsa om de två varianterna!

Manuell iskross

En vanlig variant av iskross är en manuell sådan. Även inom den manuella kategorin så finns det olika varianter. Det finns exempelvis iskross maskiner med en vevspak som man manuellt vevar för att krossa isen. De brukar vara väldigt lätt använda. Men det finns också mindre iskrossar som liknar tångar. Där lägger man isen mellan de två handtagen och klämmer sedan isen så att det delas i flera bitar. Dessa tångar brukar vara mindre effektiva eftersom du inte kan krossa så mycket is åt gången.

Psst! Ska du använda den krossade isen till ostron? Kolla in vårt ostronkniv test!

Automatisk iskross

Automatiska iskrossar brukar vara att föredra i de flesta restauranger och barer tack vare effektiviteten hos dem. Automatiska iskrossar är snabba och superenkla att använda. Det enda du behöver göra är att stoppa i isen och klicka på en knapp, sen sköter iskrossen resten. Den enda nackdelen med en automatisk iskross är tyvärr att de ofta kan vara ganska högljudda. Detta kan vara problematiskt om man ska krossa is sent på kvällen till drinkar. Ljuset från den kan störa grannar i lägenheten bredvid eller andra i huset.

Bästa iskrossen

Hur hittar man den bästa iskrossen?

Ibland kan det vara knepigt att veta vad man ska kolla efter när det kommer till iskrossar, men även andra produkter. Just därför är vi på Hemmaprylar här för att hjälpa dig. Här har vi samlat lite aspekter som du bör tänka på när du ska välja en grym iskross!

Kvalité & material

En av de viktigaste aspekterna när det kommer till de flesta produkterna är själva kvalitén av produkten. Du vill ju såklart ha en iskross som håller länge! Då är det viktigt att du kollar på kund recensioner för att få en bild av hur produkten fungerar för andra personer. Ifall det är många kunder som skriver att produkten enkelt går sönder så är det nog bästa att leta vidare.

I samband med detta så är det bra att kolla på vad iskrossen är gjord av för material eftersom det brukar bidra till själva kvalitén. Om iskrossen är gjord av billigt plast så kan du räkna med att den kan vara lite ömtålig, medans om den är gjord av lite hårdare plast eller någon typ av metall så kan den hålla längre. Dessutom så är en viktig aspekt hos iskrossens material själva designen på iskrossen! Du vill ju också ha en iskross som ser snygg ut i ditt kök eller hemmabar!

Funktioner

En annan viktig sak att kolla på i en iskross är dess funktioner. Det är viktigt att se till att den har de funktioner som du letar efter i en iskross. Du behöver även angöra om du vill ha en manuell iskross eller en automatisk iskross. Det finns också småsaker som du kan kolla efter, exempelvis om det medföljer en skopa osv.

Pris

Vissa personer finner priset på en iskross och andra produkter oviktigt då dom är i en situation där dom enkelt kan spendera flera 100 kronor på en iskross. Men så är det inte för alla! Just därför är det alltid viktigt för oss på Hemmaprylar att ha med olika prisklasser i våra bäst i test listor! Det är upp till dig att se och avgöra vad som passar dig prismässigt när det kommer till val av iskross!

Iskross test

Hur gjorde vi vårt iskross test?

I vårt test av iskrossar började vi med att titta på vilka modeller som var mest populära. Bland de valde vi ut några som fått bra kundrecensioner.

Steg nummer två var att recensera de olika produkterna. Recensionerna skrevs utifrån den information vi hittat i andra kundrecensioner och produktbeskrivningar.

I slutet av testet behövde vi rangordna de olika modellerna i en iskross bäst i test lista också. För att rangordna de behövde vi jämföra iskrossarna, genom kriterier som kvalitet, pris och funktionalitet.

Källor