đŸ„‡Ismaskin bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta ismaskinen!

Letar du ocksÄ efter ismaskin bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel recenserar vi ismaskiner för att hjÀlpa dig hitta den bÀsta ismaskinen. I slutet av artikeln gÄr vi ocksÄ igenom lite vanliga frÄgor och svar gÀllande ismaskiner.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kjell.com, koketsfavoriter.se & coolshop.se

Ismaskin bÀst i test 2021

1. Wilfa ismaskin frostbitt

2. Champion ismaskin CHIM210

3. Icebreaker urban

Wilfa ismaskin frostbitt
Champion ismaskin CHIM210
Icebreaker urban

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Wilfa ismaskin Frostbitt recension

wilfa ismaskin ice 12s frostbitt
Wilfa ismaskin frostbitt

Denna Wilfa ismaskin frostbitt gör upp till 70 isbitar i timmen! Det Àr bland annat dÀrför vi utser den till ismaskin bÀst i test 2021. Den gör isbitarna mycket snabbt, och plötsligt har du massor av iskuber redo för festen eller filmkvÀllen. Beroende pÄ rumstemperatur och vilken storlek du vill ha pÄ kuberna tar det bara 10 minuter att fÄ fÀrdiga iskuber.

Wilfa ismaskinen frostbitt Àr i ett riktigt smidigt format som gör att den enkelt kan gömmas i ett skÄp nÀr den inte anvÀnds. Vattentanken Àr pÄ 1,2L och hÄller en oerhört lÄg ljudvolym nÀr den arbetar.

Överlag Ă€r Wilfa ismaskinen enligt oss den absolut bĂ€sta ismaskinen pĂ„ marknaden just nu.

Champion ismaskin CHIM210 recension

champion ismaskin CHIM210
Champion ismaskin CHIM210

Med hjÀlp av denna Champion ismaskin CHIM210 fÄr du fÀrdig is pÄ bara nÄgra fÄ minuter. Kapaciteten pÄ hela 10kg/24h gör denna ismaskin till en av de bÀsta.

Champion ismaskinen Àr lika enkel som de andra modellerna pÄ denna ismaskin bÀst i test 2021 lista, med ett enkelt knapptryck sÀtter du enkelt igÄng ismaskinen. Om den gjort all is fÀrdig lyser en lampa, eller om du behöver mata in mer vatten. Rymmer upp till 600g is Ät gÄngen och har en vattentank pÄ 1,7L.

Enligt oss Àr denna grym att ta med sig dessutom. Den Àr liten i storlek vilket gör den enkel att ta med sig pÄ semestern.

Överlag en av de absolut bĂ€sta ismaskinerna. Den hamnar pĂ„ plats 2 pĂ„ grund av att den lĂ„ter lite mycket.

Icebreaker urban recension

icebreaker urban
Icebreaker urban

Icebreaker urban passar in i kategorin av “billig ismaskin”. Men den fungerar inte riktigt som en vanlig ismaskin. Denna fyller du istĂ€llet med vatten och stoppar in i frysen. DĂ€refter tar du ut den ur frysen och vrider pĂ„ locket. DĂ„ hittar du 12 fĂ€rdiga isbitar inuti!

Icebreaker urban Àr grym för att ha med sig pÄ resan. Den tar ingen el och Àr vÀldigt liten. Dessutom Àr den vattentÀt och kommer aldrig lÀcka vatten i frysen.

Överlag ett bra alternativ för dig som söker en bra och billig ismaskin helt enkelt!

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta bÀsta ismaskinen 2021

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr du ska hitta den absolut bÀsta ismaskinen 2021. DÀrför har vi först och frÀmst skrivit vÄr ismaskin bÀst i test 2021 lista. Nu ska vi ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor gÀllande ismaskiner.

Vilken Àr den bÀsta ismaskinen?

Det Àr svÄrt att svara pÄ, det beror lite pÄ vad man söker efter. Men om du lÀser igenom vÄr ismaskin topplista i denna artikel hittar du definitivt en som passar dig!

Hur mycket kostar en ismaskin?

En ismaskin kostar frÄn 1000kr till 3000kr ungefÀr.

Hur hittade vi ismaskiner till vÄrt ismaskin test?

Vi började vÄr forskning med att bekanta oss med hur en ismaskin fungerar. Vi tittade pÄ videor online och vÀnde oss sedan till subreddit /r/Frugal, som gav insikt i vad konsumenterna faktiskt letar efter i en bÀrbar ismaskin.

Sedan tittade vi pÄ utbudet som finns pÄ marknaden och valde ut nÄgra modeller som fÄtt exceptionella kundrecensioner. För att skriva vÄra egna recensioner tittade vi pÄ bland annat kundrecensioner, tekniken, funktioner, kvalitet och kapacitet.

NÀr recensionerna var fÀrdiga jÀmförde vi modellerna med varandra och skrev ihop en ismaskin bÀst i test lista.

Varför en portabel ismaskin?

Som varje vĂ€rd vet Ă€r is – och mycket av det – ett mĂ„ste för varje fest. Även om du har en fantastisk ismaskin som de vi valde i vĂ„rat ismaskin test, Ă€r is viktigt för att hĂ„lla en drink sĂ„ kall som möjligt. Om du grillar ute pĂ„ en varm dag behöver maten fortfarande is för att skydda otillagad mat inte ska bli dĂ„lig i solen.

En ismaskin gör is över 20 gÄnger snabbare Àn en frys, sÄ du har alltid den till hands och slipper ta in och ut is ur frysen mitt i festen. Om du köper is i pÄsar ofta pÄ flera kilo pÄ 7-11, kommer du glÀdjas av att en ismaskin kan göra dig lika mycket för en brÄkdel av priset.

Hur gör man is i en ismaskin?

Att göra is i en ismaskin Àr en enkel process. NÀr du har kopplat in den den:

 • Öppna locket, ta bort isbrickan och fyll tanken med vatten till ”Max”-linjen, ca 18-23dl beroende pĂ„ modell.
 • SĂ€tt tillbaka isbrickan och stĂ€ng locket.
 • Tryck pĂ„ “pĂ„”-knappen och vĂ€lj den isstorlek du vill ha. StandardvĂ€rdet Ă€r “stort”, men vi fann att det var den lĂ„ngsammaste för isproduktion.

BĂ€rbara ismaskiner har vĂ€ldigt fĂ„ alternativ utöver “till” och av och storleksval. Andra LED-meddelanden Ă€r “LĂ€gg till vatten” och “Fullt”, som tĂ€nds nĂ€r det Ă€r dags att tillsĂ€tta vatten eller tömma isbrickan.

Hur vi gjorde vÄrt ismaskin test

Det fanns en hel del saker vi kollade pÄ nÀr vi skrev vÄr ismaskin bÀst i test 2021 lista. HÀr Àr nÄgra av de funktioner vi kollade extra noga pÄ.

Funktioner

 • IsframstĂ€llningsförmĂ„ga: De isproducenter som vi testade skulle kunna producera 26kg is per dag (28kg för NewAir) Vi jĂ€mförde den faktiska produktionen genom att lĂ€gga till 8 koppar vatten till varje ismaskin och bestĂ€mde hur lĂ€nge det var tog för att göra bĂ„de stora och smĂ„ iskapslar.

  Vi överförde isen till en container och vÀgde den. Vi tog sedan den totala tiden som maskinen hade kört och berÀknade de kilo is som varje maskin kunde producera pÄ 24 timmar.
 • Isolering och temperatur: Vi mĂ€tte indirekt isoleringen pĂ„ varje maskin efter hur bra isen stannade frusen tills brickan var full. Detta var en viktig variabel, eftersom vissa ismaskiner hade otillrĂ€cklig isolering och isen började smĂ€lta innan cykeln var klar.
 • Lagring: Vi testade hur mycket vatten varje maskin kunde hĂ„lla och hur mycket is den skulle producera. I allmĂ€nhet överskred den totala mĂ€ngden vatten islagringskapaciteten.
 • Storlek och bĂ€rbarhet: Vi mĂ€tte och vĂ€gde varje enhet för att se om den matchade tillverkarens specifikationer. Vi noterade ocksĂ„ hur lĂ€tt eller inte det var att transportera ismaskinen frĂ„n plats till plats. Det var faktiskt inte mycket skillnad mellan enheterna, som varierade med cirka 2kg.
 • Energi och ljud: Vi kontrollerade varje tillverkares ansprĂ„k pĂ„ hur mycket energi varje ismaskin faktiskt anvĂ€nde och mĂ€tte dess ljudnivĂ„ i decibel.

Isen

Vi mÀtte hur snabbt is tillverkades och hur lÄng tid det tog att fylla isbrickan. Vi gjorde sedan rudimentÀra berÀkningar för att jÀmföra isen med en 10kg pÄse frÄn mataffÀren.

SmÀlttid: Den första smÀltmÀtningen tog ocksÄ hÀnsyn till storleken och tjockleken pÄ isen och tjockleken pÄ enhetens isolering. Vi bestÀmde ocksÄ hur lÄng tid en och tvÄ satser is tog att smÀlta i ett glas med 3dl vatten.

Isstorlek och kylhastighet: Detta test fungerade tillsammans med smÀlttiden nÀr vi tittade pÄ hur mycket temperaturen pÄ 3dl glas vatten förÀndrades nÀr hela isen smÀlte.

Smak: Detta beror till stor del pĂ„ det anvĂ€nda vattnet (vi rekommenderar kranvatten). I vissa recensioner klagade konsumenterna pĂ„ att isen hade en “smak”. Vi upptĂ€ckte att alla smaker var borta efter en första full körning och en grundlig rengöring av maskinen.

Hur rengör man en ismaskin?

Eftersom dessa ismaskiner Àr utformade för att vara bÀrbara och ofta anvÀnds pÄ fester kan du se damm, matsmulor och smuts frÄn dina festgÀster om de bestÀmmer sig för att anvÀnda sina hÀnder istÀllet för skopan. Lyckligtvis Àr ismaskiner lÀtta att rengöra. Det enda problemet Àr om nÄgot klibbigt kommer in i istillverkningssektionen.

Efter att ha kontrollerat bruksanvisningarna för vÄra ismaskiner och rengjort var och en av dem efter testningen, hÀr Àr vÄr föredragna procedur:

 1. Koppla bort ismaskinen
 2. Töm ut kvarvarande is och hÄll ismaskinen över ett handfat
 3. Dra i avtappningspluggen, vanligtvis lÀngst ner pÄ ismaskinens framsida
 4. Anslut avloppet
 5. Fyll vattenbehÄllaren med 1/2 kopp vit vinÀger eller citronsaft och 5 koppar (10: 1-ranson) vatten för att avskala och rengöra ismaskinen.
 6. Anslut ismaskinen igen och stÀll in den för att göra is. lÄt den gÄ i minst tvÄ cykler (valfri storlek)
 7. Kasta isen och koppla bort ismaskinen
 8. Töm rengörings- / avkalkningslösningen
 9. Leta efter nÄgra tecken pÄ kvarvarande rester eller smuts, och vid behov skrubba med mild diskmedel (inga slipmedel) och en rengöringssvamp utan skrapor eller en flaskborste om du behöver rengöra inuti istillverkningskammaren
 10. Om det finns smuts, sand eller partiklar i ismaskinen, torka upp dem med en svamp eller handduk innan de kan komma in i pumpen.
 11. Skölj med fÀrskt vatten
 12. AnvÀnd ett stort glas eller en kranhandspruta för att plaska sköljvatten i istillverkningskammaren
 13. Anslut avloppet och fyll vattenbehÄllaren helt med rent vatten
 14. Anslut ismaskinen igen. Kör minst tvÄ satser isbitar och kasta isen
 15. TvÀtta iskorgen och skopa som med alla plastredskap (endast diskhyllan)

Att tÀnka pÄ nÀr du ska köpa bÀsta ismaskinen 2021

NÀr du hittar en bra ismaskin vill du övervÀga design, pris och isform. Du bör ocksÄ vara noga med storleken och kapaciteten för varje typ, eftersom det Àr viktigt att se till att din ismaskin passar bÄde ditt utrymme och ger tillrÀckligt med is för dina behov.

Typer

Det finns tvÄ huvudtyper av ismaskiner: pÄ bÀnken och under bÀnken.

Ismaskiner man har pÄ bÀnken

champion ismaskin CHIM210

Ismaskiner som man har pÄ bÀnken Àr populÀra val för lÀtt anvÀndning. De Àr ocksÄ praktiska verktyg för de som ska ha den i kompakta vardagsrum, eftersom de Àr bÀrbara och lÀtta att anvÀnda. De Àr mindre Àn sina motsvarigheter, men det betyder naturligtvis ocksÄ att de hÄller mindre is.

Eftersom dessa maskiner Àr konstruerade för att vara lÀtta att frysa sÄ fryser de vattnet direkt utan att vara anslutna till en vattenledning eller avlopp. Deras vattentankar mÄste dock fyllas manuellt för att hÄlla isproduktionen igÄng.

De flesta bÀrbara ismaskiner har inget kylförvaringsfack. De gör is men kan inte lagra den. NÀr oanvÀnd is smÀlter sÄ Ätervinner maskinerna automatiskt vattnet för att skapa nya isbitar. Det betyder att du mÄste anvÀnda din is direkt eller att den smÀlter om den lÀmnas i korgen. Om du vill ha en maskin som kan hÄlla isen frusen tills du Àr redo att servera den, mÄste du förmodligen köpa en underdiskenhet som innehÄller en integrerad frys.

Ismaskiner man har under bÀnken

stor ismaskin

Precis som ismaskiner för bĂ€nkar Ă€r ismaskiner under disk (Ă€ven kallat inbyggda ismaskiner) automatiska, vilket innebĂ€r att de kontinuerligt producerar is tills den Ă€r full. Även om de kostar mer Ă€n bĂ€nkmodellerna, erbjuder de större produktionskapacitet. De har ocksĂ„ större förvaringsfack som kan innehĂ„lla allt frĂ„n 12-220kg is Ă„t gĂ„ngen.

Medan de flesta inbyggda ismaskiner inte kan hÄlla isen frusen under en lÀngre tid kan dessa större enheter sÀkerstÀlla att du alltid har en stadig leverans av is. Med detta sagt, pÄ grund av sin större storlek krÀver de mycket mer tid att slutföra en sats is. De Àr ocksÄ betydligt svÄrare att flytta runt, men det kanske du redan förstÄtt utifrÄn bilden.

Alla inbyggda ismaskiner krÀver anslutning till vatten som förser dem med tillrÀckligt med vatten för sin produktionshastighet. Av den anledningen kan en professionell rörmokare vara nödvÀndig.

Storlek och vikt

Stora ismaskiner Àr lika stora som minikylskÄp och har ofta riktigt stora iskorgar. Portabla ismaskiner Àr ungefÀr hÀlften av höjden pÄ stora ismaskiner ungefÀr lika kompakta som brödrostar. Se till att du kÀnner till mÄtten pÄ utrymmet du tÀnker passa och bestÀm om du ska flytta maskinen eller inte.

En vanlig bÀrbar ismaskin kan producera 9-12 isbitar per sats pÄ cirka sju minuter. Det rÀcker för 2-3 smÄ drycker och ungefÀr dubbelt sÄ mycket om du vÀljer den bÀsta ismaskinen. Det betyder att mindre enheter kan fungera snabbare Àn de stora. De producerar ocksÄ mindre is-storlekar och kan hÄlla isen kallare eftersom det finns mindre utrymme för luft att cirkulera.

Storlek, vikt och tillgÀngligt utrymme Àr viktiga saker beroende pÄ var du vill ha din ismaskin. Om du bara anvÀnder den ibland, leta efter en lÀttare modell som du enkelt kan flytta som passar in i ett skÄp nÀr den inte anvÀnds. Om du vill ha en ismaskin som du kommer att anvÀnda regelbundet och dÀrmed behöver ha Ätkomst till, mÀter du det utrymme du tÀnker för att sÀkerstÀlla att den modell du vÀljer passar.

Som en allmÀn tumregel Àr alla bÀrbara ismaskiner tillrÀckligt kompakta för att bÀra med sig. NÄgra av dem med större kapacitet kan dock vara svÄrare att flytta, men det ska gÄ ÀndÄ. En ismaskin ska aldrig transporteras nÀr den har is eller vatten i sig, dÄ Àr det lÀtt att det spills ut. Var noga med att vart du Àn placerar den behöver du inte flytta den förrÀn du Àr redo att tömmas och rengöras.

Timer funktion

En timer Àr ett utmÀrkt sÀtt att se till att din is Àr redo nÀr du behöver den direkt. Vissa enheter lÄter dig stÀlla in timern upp till 24 timmar senare; kom ihÄg hastigheten pÄ din specifika maskins produktion för att stÀlla in timern pÄ lÀmpligt sÀtt för att fylla upp papperskorgen. Fyll enheten med vatten och lÄt den börja fungera nÀr det Àr dags.

Om du vill ha avancerade funktioner, leta efter en bÀrbar ismaskin utrustad med Bluetooth-teknik, som lÄter dig styra nÀr den startar via en app pÄ din telefon. Starta upp det nÀr du lÀmnar kontoret, och nÀr du kommer hem Àr din is klar. Om du letar efter Ànnu fler bekvÀmligheter i köket, kolla in bakmaskin bÀst i test.

TvÀttmöjlighet

Det finns tvÄ sÀtt att gÄ hÀr: sjÀlvrengörande maskiner eller de som behöver manuella rengöringar.

En sjÀlvrensande maskin krÀver att du tömmer enheten först. Vissa har en avtappningsplugg i botten för att helt enkelt öppna upp över diskbÀnken, sÄ att vattnet rinner ut. Andra krÀver att du vÀlter enheten och hÀller ut vattnet. Du följer sedan tillverkarens instruktioner för sjÀlvreningsprocessen.

För manuell rengöring Àr processen vanligtvis lika enkel som för rengöring av andra apparater: Se till att alla ytor har torkats av med en ren, fuktig trasa och torka sedan sÄ mÄnga omrÄden som möjligt med en ren, damm- gratis trasa. Ta bort korgen eller soptunnan om det finns en och lÄt den lufttorka.

En sak att komma ihÄg: Kontrollera regelbundet att det finns mögel i nÀrheten av tÀtningarna eller runt soptunnan. Utan ordentlig drÀnering eller rengöring kan din ismaskin utveckla mögel, mögel och eventuellt rost.

Förvaringskapacitet

De flesta av de bÀrbara istillverkarna som valts i den hÀr guiden kan lagra ungefÀr 2 pund is i sin soptunna. Medan bÀrbara ismaskiner kan skapa en hel del is har de inte nÄgon kylenhet. det Àr dÀrför inte möjligt att lagra isen i soptunnan under en lÀngre tid.

Om du anvÀnder isen regelbundet, till exempel under en fest, kanske bristen pÄ lagring inte Àr ett problem. Om det blir en lugnare anvÀndning pÄ kvÀllen kommer de flesta av dessa maskiner att ÄteranvÀnda vattnet som smÀlter och skapa kontinuerligt ny is sÄ lÀnge det finns vatten i maskinen. Men om du inte anvÀnder all is som den producerar kan du alltid packa isen och lÀgga den i frysen för att behÄlla den för framtida bruk.

Typ av kub

 • TĂ€rningsis: Denna is Ă€r perfekt för lĂ€skedrycker och blanddrycker. Med mindre yta smĂ€lter den lĂ„ngsamt sĂ„ att den inte kommer att förĂ€ndra smaken pĂ„ dina drycker lika drastiskt.
 • HalvmĂ„neis: Detta Ă€r den bĂ€sta isen för lĂ€sk, blandad dryck och blandad dryck. Det Ă€r i allmĂ€nhet hĂ€lften sĂ„ stort som tĂ€rningsisen. Det betyder att det kommer att smĂ€lta och kyla din dryck snabbare Ă€n tĂ€rningsis, vilket gör det mindre önskvĂ€rt att smutta pĂ„ drycker som cocktails och whisky.
 • Nuggetis: Denna lilla mjuka is Ă€r det perfekta valet för lĂ€sk, fontĂ€ndrycker och blandade cocktails. Om du Ă€lskar att tugga is kan nuggetis tillfredsstĂ€lla ditt begĂ€r, eftersom det Ă€r lĂ€tt att bryta ner nĂ€r det tuggas. PĂ„ grund av sin mjuka konsistens smĂ€lter den snabbt och vattnar ner dina drycker. Om du vill ha is som hĂ„ller, Ă€r denna tuggbara typ förmodligen inte rĂ€tt för dig. MĂ„nga nugget-ismaskiner anvĂ€nder dock mindre energi Ă€n andra typer, sĂ„ det sparar pengar pĂ„ energirĂ€kningar.
 • Kulformad is (Ă€ven kallad pĂ€rlis): Denna is Ă€r perfekt för lĂ€skedrycker, margaritas, iste och blandade drycker. Sann mot sitt namn Ă€r den formad som en liten kula. Eftersom den Ă€r ihĂ„lig i mitten smĂ€lter den snabbare in i din dryck Ă€n tĂ€rningsis eller halvmĂ„neis. Medan de flesta andra isbitar Ă€r transparenta tenderar kulformad is att vara grumlig eller vit hela tiden.
 • Gourmetis (alias topphattis): Denna is Ă€r kristallklar och elegant, vilket förklarar varför den vanligtvis serveras i exklusiva sprit och exklusiva drycker. Det Ă€r den lĂ„ngsammaste smĂ€ltningen pĂ„ den hĂ€r listan och kyler dina drycker ganska bra.

Garanti

Precis som med alla köksredskap Àr det alltid klokt att vÀlja en med utökad garanti, om nÄgot skulle gÄ fel. NÄgra av istillverkarna som vi tittade pÄ, nÀmligen Wilfa, har faktiskt en returpolicy pÄ tvÄ Är och 45 dagar!

Energieffektivitet

Med tanke pÄ att din ismaskin sannolikt kommer att vara pÄslagen permanent Àr det viktigt att den du köper har en bra energieffektivitetsgrad.

För nÀrvarande har inga bÀrbara ismaskin en Energy Star-certifiering. TÀnk dock pÄ att det hÀr Àr smÄ apparater som sitter precis pÄ din bÀnkskiva och anvÀnder ungefÀr lika mycket ström som din mikrovÄgsugn. De flesta bÀnkskivan modeller, Àven om de anvÀnds ofta, kommer inte att lÀmna en betydande bucklan i dina rÀkningar.

Om du Àr orolig för hur mycket energi en viss enhet kommer att dra, titta noga pÄ tillverkarens information pÄ lÄdan eller insatsen. Om du fortfarande Àr osÀker, kontakta tillverkaren direkt för specifikationer för energianvÀndning.

EnergianvÀndning

BÀrbara ismaskiner anvÀnder 110, 115 eller 120 volt, vilket innebÀr att de ansluts till ett typiskt uttag, precis som andra bÀnkskivan. Du kanske ocksÄ kan anvÀnda dem i husbilar, vissa fordon och nÄgra utomhusplatser, som din uteplats. För att manövrera en bÀrbar ismaskin i ett fordon kan du behöva köpa en adapter som tillval sÄ att du kan omvandla energi frÄn din igÄngmotor till den effekt som maskinen behöver för din skrÀddarsydda upplevelse.

Även om vissa ismaskiner anvĂ€nder ett batteripaket och dĂ€rmed kan anvĂ€ndas i omrĂ„den dĂ€r eluttag inte Ă€r tillgĂ€ngliga Ă€r dessa relativt sĂ€llsynta pĂ„ marknaden idag och ganska dyra att starta.

LjudnivÄ

Återigen, ge det faktum att din ismaskin kommer att vara pĂ„slagen dygnet runt, det Ă€r viktigt att vĂ€lja en som inte ger för mycket buller. Du vill definitivt inte bli vĂ€ckt mitt pĂ„ natten av din ismakare!

De flesta ismaskiner pÄ marknaden Àr utformade för att vara vÀldigt tysta, men det Àr fortfarande vÀrt att sÀkerstÀlla innan du bestÀller!

Den som har anvÀnt en bullrande apparat under lÀngre tid kan förstÄ hur den stÀndiga brummen kan riva pÄ nerverna. Vissa ismaskiner pÄ marknaden Àr nÀstan tysta medan andra lÄter som en mikrovÄgsugn. Andra kan vara Ànnu högre, men det spelar ingen roll om du befinner dig mitt i en högljudd samling.

Det högsta ljudet du troligen kommer att höra frÄn nÄgon av dessa maskiner Àr ljudet av en ny isbit som faller i soptunnan, sÀrskilt nÀr soptunnan Àr relativt tom. Men detta liknar ljudet av att isen faller i en typisk kyl / frys-ismaskin, och Àr nÄgot som kan förbises i de flesta fall.

Hastighet

En annan att tÀnka pÄ nÀr man köper en isbitmaskin Àr hur snabbt maskinen producerar is. Vissa maskiner som WILFA ismaskinen kan producera ett anstÀndigt antal isbitar pÄ cirka 6 minuter medan andra dÀr ute Àr betydligt lÄngsammare.

TÀnk pÄ vad du ska anvÀnda ismaskinen till och förstÄ om ishastigheten kommer att bli en viktig faktor för dig.

Om du tillgodoser en stor folkmassa Àr det snabbare med isproduktionen. Om du bara vill ha tillrÀckligt med is för en liten familjemiddag kanske produktionshastigheten inte Àr lika viktig. De flesta maskiner producerar 20 till 30 pund is per dag, men vissa Àr överpresterande som kan skapa upp till 40 pund per dag.

Som en bra tumregel producerar en snabb maskin ungefÀr en isbit per minut. Vissa Àr snabbare, till exempel en ismaskin som skapar nio bitar av kulis pÄ 6 minuter, medan vissa tar lÀngre tid men producerar större bitar som hÄller lÀngre i ditt glas. TÀnk pÄ ismaskinens huvudsyfte och köp dÀrefter.

KĂ€llor