Ismaskin

Letar du också efter ismaskin bäst i test 2024? Då har du hittat rätt! I denna artikel recenserar vi ismaskiner för att hjälpa dig hitta den bästa ismaskinen. I slutet av artikeln går vi också igenom lite vanliga frågor och svar gällande ismaskiner.

Ismaskin bäst i test 2024

1. Wilfa ismaskin frostbitt

2. Champion ismaskin CHIM210

3. Icebreaker urban

Wilfa ismaskin frostbitt
Champion ismaskin CHIM210
Icebreaker urban

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Wilfa ismaskin Frostbitt recension

wilfa ismaskin ice 12s frostbitt
Wilfa ismaskin frostbitt

Denna Wilfa ismaskin frostbitt gör upp till 70 isbitar i timmen! Det är bland annat därför vi utser den till ismaskin bäst i test. Den gör isbitarna mycket snabbt, och plötsligt har du massor av iskuber redo för festen eller filmkvällen. Beroende på rumstemperatur och vilken storlek du vill ha på kuberna tar det bara 10 minuter att få färdiga iskuber.

Wilfa ismaskinen frostbitt är i ett riktigt smidigt format som gör att den enkelt kan gömmas i ett skåp när den inte används. Vattentanken är på 1,2L och håller en oerhört låg ljudvolym när den arbetar.

Överlag är Wilfa ismaskinen enligt oss den absolut bästa ismaskinen på marknaden just nu.

Champion ismaskin CHIM210 recension

champion ismaskin CHIM210
Champion ismaskin CHIM210

Med hjälp av denna Champion ismaskin CHIM210 får du färdig is på bara några få minuter. Kapaciteten på hela 10kg/24h gör denna ismaskin till en av de bästa.

Champion ismaskinen är lika enkel som de andra modellerna på denna ismaskin bäst i test lista, med ett enkelt knapptryck sätter du enkelt igång ismaskinen. Om den gjort all is färdig lyser en lampa, eller om du behöver mata in mer vatten. Rymmer upp till 600g is åt gången och har en vattentank på 1,7L.

Enligt oss är denna grym att ta med sig dessutom. Den är liten i storlek vilket gör den enkel att ta med sig på semestern.

Överlag en av de absolut bästa ismaskinerna. Den hamnar på plats 2 på grund av att den låter lite mycket.

Icebreaker urban recension

icebreaker urban
Icebreaker urban

Icebreaker urban passar in i kategorin av “billig ismaskin”. Men den fungerar inte riktigt som en vanlig ismaskin. Denna fyller du istället med vatten och stoppar in i frysen. Därefter tar du ut den ur frysen och vrider på locket. Då hittar du 12 färdiga isbitar inuti!

Icebreaker urban är grym för att ha med sig på resan. Den tar ingen el och är väldigt liten. Dessutom är den vattentät och kommer aldrig läcka vatten i frysen.

Överlag ett bra alternativ för dig som söker en bra och billig ismaskin helt enkelt!

Vanliga frågor när du ska hitta bästa ismaskinen

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när du ska hitta den absolut bästa ismaskinen. Därför har vi först och främst skrivit vår ismaskin bäst i test lista. Nu ska vi också besvara lite vanliga frågor gällande ismaskiner.

Vilken är den bästa ismaskinen?

Det är svårt att svara på, det beror lite på vad man söker efter. Men om du läser igenom vår ismaskin topplista i denna artikel hittar du definitivt en som passar dig!

Hur mycket kostar en ismaskin?

En ismaskin kostar från 1000kr till 3000kr ungefär.

Hur hittade vi ismaskiner till vårt ismaskin test?

Vi började vår forskning med att bekanta oss med hur en ismaskin fungerar. Vi tittade på videor online och vände oss sedan till subreddit /r/Frugal, som gav insikt i vad konsumenterna faktiskt letar efter i en bärbar ismaskin.

Sedan tittade vi på utbudet som finns på marknaden och valde ut några modeller som fått exceptionella kundrecensioner. För att skriva våra egna recensioner tittade vi på bland annat kundrecensioner, tekniken, funktioner, kvalitet och kapacitet.

När recensionerna var färdiga jämförde vi modellerna med varandra och skrev ihop en ismaskin bäst i test lista.

Varför en portabel ismaskin?

Som varje värd vet är is – och mycket av det – ett måste för varje fest. Även om du har en fantastisk ismaskin som de vi valde i vårat ismaskin test, är is viktigt för att hålla en drink så kall som möjligt. Om du grillar ute på en varm dag behöver maten fortfarande is för att skydda otillagad mat inte ska bli dålig i solen.

En ismaskin gör is över 20 gånger snabbare än en frys, så du har alltid den till hands och slipper ta in och ut is ur frysen mitt i festen. Om du köper is i påsar ofta på flera kilo på 7-11, kommer du glädjas av att en ismaskin kan göra dig lika mycket för en bråkdel av priset.

Hur gör man is i en ismaskin?

Att göra is i en ismaskin är en enkel process. När du har kopplat in den den:

 • Öppna locket, ta bort isbrickan och fyll tanken med vatten till ”Max”-linjen, ca 18-23dl beroende på modell.
 • Sätt tillbaka isbrickan och stäng locket.
 • Tryck på “på”-knappen och välj den isstorlek du vill ha. Standardvärdet är “stort”, men vi fann att det var den långsammaste för isproduktion.

Bärbara ismaskiner har väldigt få alternativ utöver “till” och av och storleksval. Andra LED-meddelanden är “Lägg till vatten” och “Fullt”, som tänds när det är dags att tillsätta vatten eller tömma isbrickan.

Hur vi gjorde vårt ismaskin test

Det fanns en hel del saker vi kollade på när vi skrev vår ismaskin bäst i test lista. Här är några av de funktioner vi kollade extra noga på.

Funktioner

 • Isframställningsförmåga: De isproducenter som vi testade skulle kunna producera 26kg is per dag (28kg för NewAir) Vi jämförde den faktiska produktionen genom att lägga till 8 koppar vatten till varje ismaskin och bestämde hur länge det var tog för att göra både stora och små iskapslar.

  Vi överförde isen till en container och vägde den. Vi tog sedan den totala tiden som maskinen hade kört och beräknade de kilo is som varje maskin kunde producera på 24 timmar.
 • Isolering och temperatur: Vi mätte indirekt isoleringen på varje maskin efter hur bra isen stannade frusen tills brickan var full. Detta var en viktig variabel, eftersom vissa ismaskiner hade otillräcklig isolering och isen började smälta innan cykeln var klar.
 • Lagring: Vi testade hur mycket vatten varje maskin kunde hålla och hur mycket is den skulle producera. I allmänhet överskred den totala mängden vatten islagringskapaciteten.
 • Storlek och bärbarhet: Vi mätte och vägde varje enhet för att se om den matchade tillverkarens specifikationer. Vi noterade också hur lätt eller inte det var att transportera ismaskinen från plats till plats. Det var faktiskt inte mycket skillnad mellan enheterna, som varierade med cirka 2kg.
 • Energi och ljud: Vi kontrollerade varje tillverkares anspråk på hur mycket energi varje ismaskin faktiskt använde och mätte dess ljudnivå i decibel.

Isen

Vi mätte hur snabbt is tillverkades och hur lång tid det tog att fylla isbrickan. Vi gjorde sedan rudimentära beräkningar för att jämföra isen med en 10kg påse från mataffären.

Smälttid: Den första smältmätningen tog också hänsyn till storleken och tjockleken på isen och tjockleken på enhetens isolering. Vi bestämde också hur lång tid en och två satser is tog att smälta i ett glas med 3dl vatten.

Isstorlek och kylhastighet: Detta test fungerade tillsammans med smälttiden när vi tittade på hur mycket temperaturen på 3dl glas vatten förändrades när hela isen smälte.

Smak: Detta beror till stor del på det använda vattnet (vi rekommenderar kranvatten). I vissa recensioner klagade konsumenterna på att isen hade en “smak”. Vi upptäckte att alla smaker var borta efter en första full körning och en grundlig rengöring av maskinen.

Hur rengör man en ismaskin?

Eftersom dessa ismaskiner är utformade för att vara bärbara och ofta används på fester kan du se damm, matsmulor och smuts från dina festgäster om de bestämmer sig för att använda sina händer istället för skopan. Lyckligtvis är ismaskiner lätta att rengöra. Det enda problemet är om något klibbigt kommer in i istillverkningssektionen.

Efter att ha kontrollerat bruksanvisningarna för våra ismaskiner och rengjort var och en av dem efter testningen, här är vår föredragna procedur:

 1. Koppla bort ismaskinen
 2. Töm ut kvarvarande is och håll ismaskinen över ett handfat
 3. Dra i avtappningspluggen, vanligtvis längst ner på ismaskinens framsida
 4. Anslut avloppet
 5. Fyll vattenbehållaren med 1/2 kopp vit vinäger eller citronsaft och 5 koppar (10: 1-ranson) vatten för att avskala och rengöra ismaskinen.
 6. Anslut ismaskinen igen och ställ in den för att göra is. låt den gå i minst två cykler (valfri storlek)
 7. Kasta isen och koppla bort ismaskinen
 8. Töm rengörings- / avkalkningslösningen
 9. Leta efter några tecken på kvarvarande rester eller smuts, och vid behov skrubba med mild diskmedel (inga slipmedel) och en rengöringssvamp utan skrapor eller en flaskborste om du behöver rengöra inuti istillverkningskammaren
 10. Om det finns smuts, sand eller partiklar i ismaskinen, torka upp dem med en svamp eller handduk innan de kan komma in i pumpen.
 11. Skölj med färskt vatten
 12. Använd ett stort glas eller en kranhandspruta för att plaska sköljvatten i istillverkningskammaren
 13. Anslut avloppet och fyll vattenbehållaren helt med rent vatten
 14. Anslut ismaskinen igen. Kör minst två satser isbitar och kasta isen
 15. Tvätta iskorgen och skopa som med alla plastredskap (endast diskhyllan)

Att tänka på när du ska köpa bästa ismaskinen

När du hittar en bra ismaskin vill du överväga design, pris och isform. Du bör också vara noga med storleken och kapaciteten för varje typ, eftersom det är viktigt att se till att din ismaskin passar både ditt utrymme och ger tillräckligt med is för dina behov.

Typer

Det finns två huvudtyper av ismaskiner: på bänken och under bänken.

Ismaskiner man har på bänken

champion ismaskin CHIM210

Ismaskiner som man har på bänken är populära val för lätt användning. De är också praktiska verktyg för de som ska ha den i kompakta vardagsrum, eftersom de är bärbara och lätta att använda. De är mindre än sina motsvarigheter, men det betyder naturligtvis också att de håller mindre is.

Eftersom dessa maskiner är konstruerade för att vara lätta att frysa så fryser de vattnet direkt utan att vara anslutna till en vattenledning eller avlopp. Deras vattentankar måste dock fyllas manuellt för att hålla isproduktionen igång.

De flesta bärbara ismaskiner har inget kylförvaringsfack. De gör is men kan inte lagra den. När oanvänd is smälter så återvinner maskinerna automatiskt vattnet för att skapa nya isbitar. Det betyder att du måste använda din is direkt eller att den smälter om den lämnas i korgen. Om du vill ha en maskin som kan hålla isen frusen tills du är redo att servera den, måste du förmodligen köpa en underdiskenhet som innehåller en integrerad frys.

Ismaskiner man har under bänken

stor ismaskin

Precis som ismaskiner för bänkar är ismaskiner under disk (även kallat inbyggda ismaskiner) automatiska, vilket innebär att de kontinuerligt producerar is tills den är full. Även om de kostar mer än bänkmodellerna, erbjuder de större produktionskapacitet. De har också större förvaringsfack som kan innehålla allt från 12-220kg is åt gången.

Medan de flesta inbyggda ismaskiner inte kan hålla isen frusen under en längre tid kan dessa större enheter säkerställa att du alltid har en stadig leverans av is. Med detta sagt, på grund av sin större storlek kräver de mycket mer tid att slutföra en sats is. De är också betydligt svårare att flytta runt, men det kanske du redan förstått utifrån bilden.

Alla inbyggda ismaskiner kräver anslutning till vatten som förser dem med tillräckligt med vatten för sin produktionshastighet. Av den anledningen kan en professionell rörmokare vara nödvändig.

Storlek och vikt

Stora ismaskiner är lika stora som minikylskåp och har ofta riktigt stora iskorgar. Portabla ismaskiner är ungefär hälften av höjden på stora ismaskiner ungefär lika kompakta som brödrostar. Se till att du känner till måtten på utrymmet du tänker passa och bestäm om du ska flytta maskinen eller inte.

En vanlig bärbar ismaskin kan producera 9-12 isbitar per sats på cirka sju minuter. Det räcker för 2-3 små drycker och ungefär dubbelt så mycket om du väljer den bästa ismaskinen. Det betyder att mindre enheter kan fungera snabbare än de stora. De producerar också mindre is-storlekar och kan hålla isen kallare eftersom det finns mindre utrymme för luft att cirkulera.

Storlek, vikt och tillgängligt utrymme är viktiga saker beroende på var du vill ha din ismaskin. Om du bara använder den ibland, leta efter en lättare modell som du enkelt kan flytta som passar in i ett skåp när den inte används. Om du vill ha en ismaskin som du kommer att använda regelbundet och därmed behöver ha åtkomst till, mäter du det utrymme du tänker för att säkerställa att den modell du väljer passar.

Som en allmän tumregel är alla bärbara ismaskiner tillräckligt kompakta för att bära med sig. Några av dem med större kapacitet kan dock vara svårare att flytta, men det ska gå ändå. En ismaskin ska aldrig transporteras när den har is eller vatten i sig, då är det lätt att det spills ut. Var noga med att vart du än placerar den behöver du inte flytta den förrän du är redo att tömmas och rengöras.

Timer funktion

En timer är ett utmärkt sätt att se till att din is är redo när du behöver den direkt. Vissa enheter låter dig ställa in timern upp till 24 timmar senare; kom ihåg hastigheten på din specifika maskins produktion för att ställa in timern på lämpligt sätt för att fylla upp papperskorgen. Fyll enheten med vatten och låt den börja fungera när det är dags.

Om du vill ha avancerade funktioner, leta efter en bärbar ismaskin utrustad med Bluetooth-teknik, som låter dig styra när den startar via en app på din telefon. Starta upp det när du lämnar kontoret, och när du kommer hem är din is klar. Om du letar efter ännu fler bekvämligheter i köket, kolla in bakmaskin bäst i test.

Tvättmöjlighet

Det finns två sätt att gå här: självrengörande maskiner eller de som behöver manuella rengöringar.

En självrensande maskin kräver att du tömmer enheten först. Vissa har en avtappningsplugg i botten för att helt enkelt öppna upp över diskbänken, så att vattnet rinner ut. Andra kräver att du välter enheten och häller ut vattnet. Du följer sedan tillverkarens instruktioner för självreningsprocessen.

För manuell rengöring är processen vanligtvis lika enkel som för rengöring av andra apparater: Se till att alla ytor har torkats av med en ren, fuktig trasa och torka sedan så många områden som möjligt med en ren, damm- gratis trasa. Ta bort korgen eller soptunnan om det finns en och låt den lufttorka.

En sak att komma ihåg: Kontrollera regelbundet att det finns mögel i närheten av tätningarna eller runt soptunnan. Utan ordentlig dränering eller rengöring kan din ismaskin utveckla mögel, mögel och eventuellt rost.

Förvaringskapacitet

De flesta av de bärbara istillverkarna som valts i den här guiden kan lagra ungefär 2 pund is i sin soptunna. Medan bärbara ismaskiner kan skapa en hel del is har de inte någon kylenhet. det är därför inte möjligt att lagra isen i soptunnan under en längre tid.

Om du använder isen regelbundet, till exempel under en fest, kanske bristen på lagring inte är ett problem. Om det blir en lugnare användning på kvällen kommer de flesta av dessa maskiner att återanvända vattnet som smälter och skapa kontinuerligt ny is så länge det finns vatten i maskinen. Men om du inte använder all is som den producerar kan du alltid packa isen och lägga den i frysen för att behålla den för framtida bruk.

Typ av kub

 • Tärningsis: Denna is är perfekt för läskedrycker och blanddrycker. Med mindre yta smälter den långsamt så att den inte kommer att förändra smaken på dina drycker lika drastiskt.
 • Halvmåneis: Detta är den bästa isen för läsk, blandad dryck och blandad dryck. Det är i allmänhet hälften så stort som tärningsisen. Det betyder att det kommer att smälta och kyla din dryck snabbare än tärningsis, vilket gör det mindre önskvärt att smutta på drycker som cocktails och whisky.
 • Nuggetis: Denna lilla mjuka is är det perfekta valet för läsk, fontändrycker och blandade cocktails. Om du älskar att tugga is kan nuggetis tillfredsställa ditt begär, eftersom det är lätt att bryta ner när det tuggas. På grund av sin mjuka konsistens smälter den snabbt och vattnar ner dina drycker. Om du vill ha is som håller, är denna tuggbara typ förmodligen inte rätt för dig. Många nugget-ismaskiner använder dock mindre energi än andra typer, så det sparar pengar på energiräkningar.
 • Kulformad is (även kallad pärlis): Denna is är perfekt för läskedrycker, margaritas, iste och blandade drycker. Sann mot sitt namn är den formad som en liten kula. Eftersom den är ihålig i mitten smälter den snabbare in i din dryck än tärningsis eller halvmåneis. Medan de flesta andra isbitar är transparenta tenderar kulformad is att vara grumlig eller vit hela tiden.
 • Gourmetis (alias topphattis): Denna is är kristallklar och elegant, vilket förklarar varför den vanligtvis serveras i exklusiva sprit och exklusiva drycker. Det är den långsammaste smältningen på den här listan och kyler dina drycker ganska bra.

Garanti

Precis som med alla köksredskap är det alltid klokt att välja en med utökad garanti, om något skulle gå fel. Några av istillverkarna som vi tittade på, nämligen Wilfa, har faktiskt en returpolicy på två år och 45 dagar!

Energieffektivitet

Med tanke på att din ismaskin sannolikt kommer att vara påslagen permanent är det viktigt att den du köper har en bra energieffektivitetsgrad.

För närvarande har inga bärbara ismaskin en Energy Star-certifiering. Tänk dock på att det här är små apparater som sitter precis på din bänkskiva och använder ungefär lika mycket ström som din mikrovågsugn. De flesta bänkskivan modeller, även om de används ofta, kommer inte att lämna en betydande bucklan i dina räkningar.

Om du är orolig för hur mycket energi en viss enhet kommer att dra, titta noga på tillverkarens information på lådan eller insatsen. Om du fortfarande är osäker, kontakta tillverkaren direkt för specifikationer för energianvändning.

Energianvändning

Bärbara ismaskiner använder 110, 115 eller 120 volt, vilket innebär att de ansluts till ett typiskt uttag, precis som andra bänkskivan. Du kanske också kan använda dem i husbilar, vissa fordon och några utomhusplatser, som din uteplats. För att manövrera en bärbar ismaskin i ett fordon kan du behöva köpa en adapter som tillval så att du kan omvandla energi från din igångmotor till den effekt som maskinen behöver för din skräddarsydda upplevelse.

Även om vissa ismaskiner använder ett batteripaket och därmed kan användas i områden där eluttag inte är tillgängliga är dessa relativt sällsynta på marknaden idag och ganska dyra att starta.

Ljudnivå

Återigen, ge det faktum att din ismaskin kommer att vara påslagen dygnet runt, det är viktigt att välja en som inte ger för mycket buller. Du vill definitivt inte bli väckt mitt på natten av din ismakare!

De flesta ismaskiner på marknaden är utformade för att vara väldigt tysta, men det är fortfarande värt att säkerställa innan du beställer!

Den som har använt en bullrande apparat under längre tid kan förstå hur den ständiga brummen kan riva på nerverna. Vissa ismaskiner på marknaden är nästan tysta medan andra låter som en mikrovågsugn. Andra kan vara ännu högre, men det spelar ingen roll om du befinner dig mitt i en högljudd samling.

Det högsta ljudet du troligen kommer att höra från någon av dessa maskiner är ljudet av en ny isbit som faller i soptunnan, särskilt när soptunnan är relativt tom. Men detta liknar ljudet av att isen faller i en typisk kyl / frys-ismaskin, och är något som kan förbises i de flesta fall.

Hastighet

En annan att tänka på när man köper en isbitmaskin är hur snabbt maskinen producerar is. Vissa maskiner som WILFA ismaskinen kan producera ett anständigt antal isbitar på cirka 6 minuter medan andra där ute är betydligt långsammare.

Tänk på vad du ska använda ismaskinen till och förstå om ishastigheten kommer att bli en viktig faktor för dig.

Om du tillgodoser en stor folkmassa är det snabbare med isproduktionen. Om du bara vill ha tillräckligt med is för en liten familjemiddag kanske produktionshastigheten inte är lika viktig. De flesta maskiner producerar 20 till 30 pund is per dag, men vissa är överpresterande som kan skapa upp till 40 pund per dag.

Som en bra tumregel producerar en snabb maskin ungefär en isbit per minut. Vissa är snabbare, till exempel en ismaskin som skapar nio bitar av kulis på 6 minuter, medan vissa tar längre tid men producerar större bitar som håller längre i ditt glas. Tänk på ismaskinens huvudsyfte och köp därefter.

Källor