Julgransbelysning

Är du också ute efter julgransbelysning bäst i test? Då har du kommit rätt! Detta år kommer du få den absolut bästa julgransbelysningen.

Julgransbelysning kan se ut på många olika sätt, och det är inte alltid så enkelt att hitta den snyggaste och den bästa. Det finns julgransbelysning både med små och stora ljus, och hur verklighetstrogna de ser ut kan också variera.

Vi har gjort ett test av flera olika julgranbelysningar och valt att recensera de tre som vi tycker allra bäst om, för att hjälpa dig att hitta rätt belysning för dig och din gran. De olika sorters belysningarna kommer att ge olika slags effekt, och det kan vara bra att fundera hur du vill att din gran ska se ut. Vill du att ljusen ska vara framträdande, eller mest finnas i bakgrunden och ge ett mysigt sken?

Julgransbelysning bäst i test

1. Star Trading julgransbelysning

2. Ledsavers julgransbelysning

3. Star Trading julgransbelysning liten

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

1. Star Trading julgransbelysning – bäst i test!

Star Trading julgransbelysning
Star Trading julgransbelysning

SlimLine julgransbelysning består av 25 stycken lampor som ser ut som långa, smala ljus. Det är en ljusslinga som liknar de traditionella ljusen man hade i julgranen för i tiden, och ser alltså ut som riktiga, smala stearinljus. Ljusslingan består av LED-lampor som är mycket energisnåla. De ger ett behagligt sken och är mycket framträdande i granen.

Varje ljus har en klämma så att du enkelt kan fästa dem i julgranens grenar. För att få ljusen att se ut så verklighetstrogna som möjligt finns en ljusmanschett i botten på varje ljus. Även själva lampan är formad för att efterlikna en riktig ljuslåga. Ljusen är 18 cm höga. Endast för inomhusbruk.

2. Ledsavers julgransbelysning

Ledsavers julgransbelysning
Ledsavers julgransbelysning

Ledsavers julgransbelysning består av en slinga på 160 stycken små LED-lampor. Slingan ger hela julgranen ett vackert skimmer samtidigt som ljusen inte står iväg för annan dekoration. Den smarta designen gör det mycket enkelt att sätta upp slingan och du slipper trassla med att trä en ljusslinga flera varv runt granen. Ljusslingan består av en ring som fästes högst upp i toppen av julgranen, från ringen går det sedan åtta stycken armar med ljus som faller nedåt i julgranen.

Varje arm är två meter lång och elsladden har en längd på fem meter. Ljusslingan är IP44 klassad och kan därmed användas både inomhus och utomhus.

3. Star Trading julgransbelysning klassisk

Star Trading julgransbelysning liten
Star Trading julgransbelysning liten

Den sista julgransbelysningen på vår bäst i test lista kommer även den från Star Trading, precis som testvinnaren. Det här är dock den klassiska julgransbelysningen, bestående av 25 stycken dubbelledade julgransljus. Ljusen är LED-ljus och är designade för att se mycket verklighetstrogna ut och ger ett klart och härligt ljussken.

Varje ljus sitter fast på en grön klämma som du enkelt klämmer fast på julgranens grenar. Den totala längden på ljusslingan är 16,8 m, varav 1,5 meter är kabellängden. Varje ljus är 11 cm högt. Går en LED-lampa sönder kan du enkelt byta ut den. Ljusslingan är endast anpassad för användning inomhus.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar julgransbelysning?

De julgransbelysningarna vi har med i vårt test kostar mellan cirka 150 och 740 kronor. Priser varierar kraftigt beroende på vilken typ av ljus du väljer.

Finns det alternativ till julgransbelysning?

Tidigare var det vanligt med levande ljus i julgranen, men många har slutat med det alternativet eftersom brandrisken är mycket hög. Tycker du att det är krångligt med ljusslingor finns det fristående julgransbelysning som drivs på batteri med fjärrkontroll.

Bästa julgransbelysningen

Hur väljer man den bästa julgransbelysningen?

Vilken som är den bästa julgransbelysningen beror lite på vilken typ av ljus du är ute efter. Men oavsett ljussort finns det några saker du bör tänka på för att det ska bli så bra som möjligt.

Kabellängd

Det är bra att titta på hur lång kabellängd den har. En längre kabellängd innebär att du slipper använda skarvsladd eller bli begränsad av var du placerar julgranen.

Typ av ljuskälla

Idag är de allra flesta julgransbelysningar LED-lampor, men det är ingen garanti för att det alltid är fallet. LED-lampor är det mest energisnåla alternativet. Kontrollera därför vilken typ av ljuskälla ljusslingan har.

Utbytbara lampor

Det är smidigt att välja en julgransbelysning med utbytbara lampor. Om en lampa går sönder slipper du då att byta hela ljusslingan. De julgransbelysningarna med större ljus har oftast utbytbara lampor.

Hur många lampor?

Kontroller inte enbart längden på ljusslingan utan även hur många lampor den har. Är det för få lampor kommer det att kännas glest i julgranen. Vid behov kan du komplettera med två ljusslingor.

Julgransbelysning test

Hur gjorde vi vårt test?

I vårt test har vi valt att ha med tre olika typer av julgransbelysningar. Detta för att effekten av olika sorters ljus blir mycket olika, och vi vill hjälpa dig att hitta rätt produkt av just den sorten du är ute efter. Vi har tittar på vilken typ av ljuskälla det är, hur många lampor som är kopplade till ljusslingan och även om den går att använda både inom- och utomhus eller inte.

Vi har också undersökt om lamporna är utbytbara, hur enkel ljusslingan är att fästa i granen och vilken typ av ljus den ger.

Källor