Julienne strimlare

Bäst i test

Populär

Billigast

Benriner No.95

OXO Good Grips

Kyocera 5st Set

Är du också ute efter julienne strimlare bäst i test? Då har du kommit rätt! Efter att du läst denna artikel kommer du enkelt och smidigt kunna strimla dina morötter, gurkor och rödbetor.

Fortsätt läsa för att se vilken vi utser till den bästa julienne strimlaren! En julienne strimlare är helt enkelt ett köksredskap som används för att strimla exempelvis grönsaker. Det är ett riktigt användbart köksredskap som alla matälskare bör ha i köket.

I denna artikel så kan du läsa våra tre recensioner på tre olika julienne strimlare. Du kan även längre ned i artikeln läsa våra svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande.

1. Bäst i test – Benriner No.95 recension

Benriner Julienne strimlare

Se bästa priset

Benriner No.95 är en mandolin av högsta kvalitet, vilket märks i både utförande och användning. Med steglös inställning på det raka bladet, från 0,5 mm till 5 mm, erbjuder produkten precision och variation.

Bladet är handslipat med förstklassig skärpa, vilket garanterar effektiv skivning och strimling av grönsaker.

Modellen levereras med tre utbytbara blad för strimling och julienne i tre grovlekar.

Glidskyddet undertill underlättar användningen och mandolinen har en praktisk klack som möjliggör att den läggs mot en skål, så att skivorna hamnar direkt i skålen. Fingerskydd medföljer och bör användas för säkerhetens skull.

Benriner No.95 är smidig och lätt att använda, och den är enkel att underhålla. Produkten kan tas isär för diskning, men handdiskning rekommenderas.

I kombination med medföljande fingerskydd, är denna julienne strimlare ett utmärkt köksverktyg för alla hemmakockar.

2. Populär – OXO Good Grips recension

OXO Good Grips Julienne strimlare

Se bästa priset

OXO Good Grips mandolinjärn 2.0 imponerar med sina 21 skäralternativ, vilket erbjuder en värld av möjligheter.

Tjockleken kan ställas in med intervaller på 0,5 mm, och knivarna kan varieras mellan raka, vågiga och inbyggda julienne- och pommes frites knivar. Indikatorfönstret visar varje inställning från ovansidan, vilket gör det enkelt att justera efter behov.

Produkten har en smart och funktionell design, med ett mjukt non-slip handtag som gör den lätt och bekväm att använda.

Detta julienne strimlare är perfekt för att förbereda råvaror som professionella kockar utan att behöva de professionella färdigheterna med knivarna.

Med OXO Good Grips mandolinjärn 2.0 blir matlagningen roligare och mer varierad. Modellen ger massor av matlagningsmöjligheter och är ett utmärkt tillskott i köket för både nybörjare och erfarna kockar.

3. Billigast – Kyocera 5st Set recension

Kyocera 5st Set Julienne strimlare

Se bästa priset

Kyocera 5st Set är det ultimata verktyget för alla riv- och skivuppgifter i köket.

Det praktiska 5-delars setet innehåller en mandolin, en julienne strimlare, en rivare, en behållare och ett fingerskydd, vilket gör det möjligt att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner.

Redskapen passar perfekt för att skiva och riva allt ifrån gurka och tomat till hårdost.

Modellen är utformad för att placeras över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren, vilket bidrar till en enkel och smidig användning. Kyocera 5st Set förenklar matlagningen och minimerar spill och oreda i köket.

Kyocera 5st Set är en allsidig lösning som passar för både amatörkockar och erfarna matlagare. Med dessa redskap blir det enklare att förbereda ingredienser och skapa härliga måltider. Setet är ett praktiskt och värdefullt tillskott i köket som kommer att uppskattas av alla som älskar att laga mat.

Vanliga frågor om julienne strimlare

Det kan vara svårt när man ska hitta produkter online. Det finns så mycket olika varianter av exempelvis julienne strimlare. Det finns så många i olika kvaliteter och i olika prisklasser.

Därför kan det bli svårt att välja! Då är det vanligt att det förekommer en del frågor när man letar efter den bästa julienne strimlaren.

Men du behöver inte oroa dig, vi finns här för att hjälpa dig! Här nedanför kan du läsa våra svar på några vanliga frågor.

Vad är en julienne strimlare och vad används den till?

En julienne strimlare är ett köksredskap som används för att strimlar tunna fina skivor smidigt och snabbt. Man kan använda en julienne strimlare på flertal olika sorters frukter och grönsaker!

De kommer ofta med väldigt vassa blad som enkelt kan ta sig igenom frukten eller grönsaken. Dessutom så kommer de med ett skönt handtag så att du slipper anstränga handleden för mycket!

Hur mycket kostar en julienne strimlare?

En julienne strimlare kostar runt 200kr. Det finns förstås både dyrare och billigare modeller, men för 200kr får du en bra modell.

Bästa julienne strimlaren

Hur hittar man den bästa julienne strimlare?

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter när man väljer en julienne strimlare. Men du behöver inte oroa dig! Här nedanför kommer vi med några tips på saker du kan kolla efter när du ska välja en bra julienne strimlare.

Storlek

En viktig sak att tänka på när du ska välja en julienne strimlare är själva storleken på den! Det är viktigt att den känns bekväm i just din hand. Vi alla har ju olika storlekar på händerna.

Så det är viktigt att du har en julienne strimlare i en lagom storlek just för din hand så att det är så bekvämt som möjligt när du använder den.

Det är också viktigt att kolla storleken på själva bladen, vilken storlek som strimlorna kommer bli i när du använder julienne strimlaren. Vissa vill ha lite större strimlor medans andra vill ha mycket mindre.

Material

En anna aspekt som är viktig att tänka på är materialet på julienne strimlare. Du vill ju såklart ha en julienne strimlare av bra material som inte går sönder enkelt.

Då är det viktigt att själva bladen är gjorda av exempelvis rostfritt stål som är stabilt och att materialet på handtaget är bekvämt under användning så att den inte glider ur din hand eller skapar onödig ansträngning i handleden.

Pris

Priset är alltid viktigt att tänka på när man väljer en produkt. Vi alla befinner oss i olika ekonomiska situationer. Vissa har råd att lägga mer pengar på en julienne strimlare än vad andra personer kan.

Kom ihåg att generellt så brukar en dyrare produkt ha högre kvalité än en billig variant. Men så är det inte alltid! Det finns utmärkta julienne strimlare till ett lägre pris!

Om du letar efter något lite mer mångsidigt kanske mandolin eller rivjärn skulle passa bättre?

Julienne strimlare test

Hur gjorde vi vårt julienne strimlare test?

Det första som vi gjorde när vi skulle inleda vårt julienne strimlare test var att hitta några varianter som presterat bra enligt tidigare kunder. När vi väl hittade de populäraste varianterna läste vi mer ingående om dem.

Vi tittade främst på kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med informationen som vi samlade kunde vi skriva våra egna recensioner.

Slutligen så var det dags att sätta ihop och rangordna själva bäst i test listan. Detta gjorde vi genom att jämföra de olika julienne strimlarnas kvalitéer mot varandra. I jämförelsen ingick storlek, material och pris.

Källor