đŸ„‡Kaffekvarn bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta kaffekvarnen!

Letar du ocksÄ efter kaffekvarn bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I den hÀr artikeln hjÀlper vi dig hitta den absolut bÀsta kaffekvarnen för dig och ditt hem. Att göra kaffe frÄn grunden med kaffebönor Àr bÄde kul och gott, sÄ varför inte köpa en kaffekvarn för att underlÀtta processen?

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Kaffekvarn bÀst i test 2021

1. Smeg 50's style kaffekvarn

2. Moccamaster kaffekvarn

3. OBH Nordica kaffekvarn precision

Smeg 50's style kaffekvarn
Moccamaster kaffekvarn
OBH Nordica kaffekvarn precision

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Smeg 50’s style kaffekvarn recension

Smeg 50s style kaffekvarn
Smeg 50s style kaffekvarn

Denna Smeg 50’s style kaffekvarn Ă€r precis som namnet nĂ€mner; en kaffekvarn i retro-design. Den Ă€r dock inte bara riktigt snygg, utan gör ocksĂ„ riktigt gott kaffe. Den ger dig full kontroll över malningsprocessen, sĂ„ att du fĂ„r rĂ€tt kvantitet och kvalitet av malningen.

Kvarnstenarna Àr gjorda av rostfritt stÄl, vilket minskar vÀrmen som genereras under malningsprocessen. Det skyddar kaffebönorna mot termisk sönderdelning, nÄgot som brukar göra att kaffet smakar mindre vid bryggning.

Överlag utser vi denna modell frĂ„n Smeg till kaffekvarn bĂ€st i test 2021! Den Ă€r nĂ„got dyr, men valmöjligheterna som finns av fĂ€rger, det goda kaffet och den bra kvaliteten gör det vĂ€rt det.

Moccamaster kaffekvarn recension

Moccamaster kaffekvarn
Moccamaster kaffekvarn

MĂ„nga kaffe-entusiaster dĂ€r ute kĂ€nner sĂ€kert till Moccamaster och dess otroligt bra kvalitet för priserna. Även denna Moccamaster kaffekvarnen passar in pĂ„ det pĂ„stĂ„endet. Det bĂ€sta kaffet bryggs pĂ„ nymalda kaffebönor, och denna Moccamaster hjĂ€lper dig mala de sĂ„ att de behĂ„ller extremt mycket smak.

Moccamaster kaffekvarnen maler inte bara bönorna i ett luft-tÀtt utrymme, den ser ocksÄ bra ut! Om du har en Moccamaster kaffebryggare kommer de passa extremt bra ihop, eller om du har matchande klinkers.

Överlag Ă€r Moccamaster kaffekvarnen en av de bĂ€ttre alternativen dĂ€r ute, till ett överkomligt pris.

OBH Nordica kaffekvarn precision recension

OBH Nordica kaffekvarn precision
OBH Nordica kaffekvarn precision

Denna OBH Nordica kaffekvarnen Àr en lite simplare modell för dig som söker en billig kaffekvarn. Den har 9 instÀllningar för att anpassa malningsgraden och bryggmetoden. VÀldigt uppskattat frÄn oss, men man kan inte göra sina egna instÀllningar tyvÀrr.

OBH Nordica kaffekvarnen Àr lite vÀl högljudd jÀmför med de andra modellerna pÄ vÄr kaffekvarn bÀst i test lista. Dock gör den fortfarande gott kaffe! Dessutom rÀckte instÀllningen för 8 koppar till 10 koppar.

Överlag ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter en billig kaffekvarn.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta kaffekvarnen

Vi vet att det kan komma upp en del frÄgor nÀr man ska försöka hitta den bÀsta kaffekvarnen 2021. DÀrför satte vi ihop vÄr kaffekvarn bÀst i test 2021 lista, men vi ska ocksÄ skriva en kort köpguide samt besvara lite vanliga frÄgor kring kaffekvarnar.

Är det verkligen skillnad pĂ„ kaffet?

Ja! Är du en kaffe-entusiast Ă€r en kaffekvarn definitivt nĂ„got du bör testa. Det gör betydligt godare kaffe, och ger dig dessutom massor av valmöjligheter för att kunna experimentera.

Hur mycket kostar en kaffekvarn?

En kaffekvarn kostar typiskt sett mellan 300kr och 5000kr. Du fĂ„r en riktigt bra modell för 1000kr – 2500kr.

Kaffekvarn test

Hur gjorde vi vÄrt kaffekvarn test?

För att göra vÄrt kaffekvarn test tittade vi först och frÀmst pÄ hur kaffekvarnar fungerar. Efter att vi förstÄtt hur de fungerar och vad man ska leta efter började vi titta igenom det enorma sortiment som finns dÀr ute. Vi valde ut en handfull modeller som fÄtt bra kundrecensioner och började lÀsa pÄ om var och en.

DÀrefter tittade vi pÄ deras kundrecensioner, material, design, kaffekvalitet och malningsprocess. Med den informationen skrev vi ihop vÄra egna recensioner för varje modell.

Slutligen jÀmförde vi alla modeller och skrev ihop en kaffekvarn bÀst i test lista och utsÄg Àven den modell vi tyckte kan klassas som bÀsta kaffekvarnen 2021.

BĂ€sta kaffekvarnen

Hur vÀljer man den bÀsta kaffekvarnen?

För en liten köksapparat som utför en ganska enkel uppgift finns det hundratals kaffekvarnar tillgÀngliga för dig att köpa. Alla erbjuder en nyans av liknande funktioner till en mÀngd olika prisklasser, det kan visa sig vara svÄrt att hitta den bÀsta kaffekvarnen för ditt morgonkaffe.

HÀr Àr nÄgra viktiga faktorer som du bör tÀnka pÄ för att hjÀlpa dig att ta reda pÄ vilken som passar dig.

Malstorlek och konsistens

Det hÀr Àr verkligen det viktigaste du bör tÀnka pÄ nÀr du ska köpa en kaffekvarn. Det Àr den faktor som hÀnför sig mest direkt till smaken och aromen du fÄr ut frÄn ditt kaffe.

Kaffebönorna

SjÀlvklart kommer kvaliteten pÄ kaffebönorna du köper att spela en stor roll i det, men för att fullt ut kunna uppskatta högkvalitativa bönor, vill du mala dem precis innan du gör ditt kaffe och fÄ kornet sÄ fint och konsekvent i storlek som möjligt. Detta Àr nyckeln till en riktigt god kopp kaffe.

De flesta kaffekvarnar kommer att göra ett bra jobb med detta, men det finns viss variation i hur bra de kommer att klara sig och hur fin konsistens de kan skapa. Det Àr sÀrskilt viktigt för espresso-Àlskare att uppnÄ finhet, sÄ om det Àr du, bör du leta efter en kaffekvarn som Àr kÀnd för att producera jÀmna, fina kaffesumpar.

Pris

En bra kaffekvarn Ă€r inte billig. Om kostnaden Ă€r ett sĂ€rskilt stort problem för dig, kanske du istĂ€llet borde köpa en manuell kaffekvarn. Om du dĂ€remot Ă€r villig att spendera lite pengar för att fĂ„ en kaffekvarn som kommer att göra det bĂ€sta jobbet, kommer du att titta pĂ„ kvarnar i intervallet 1000kr – 5000kr.

TÀnk hÀr att ju mer du kommer att spendera pÄ kaffebönor, desto mer fÄr du ut av en avancerad kvarn. En högre kostnad i förvÀg kan tyckas svÄrare att svÀlja just nu, men om du spenderar mycket pÄ högkvalitativt kaffe och inte fÄr full smak av det slösar du bort pengarna.

Som ett extra övervÀgande, som med alla andra inköp, görs kaffekvarnar som kostar mer ofta av bÀttre material som Àr hÄllbara och designade för att hÄlla lÀngre. Med rÀtt skötsel hÄller dessa högkvalitativa kaffekvarnar vanligtvis mycket lÀngre Àn billigare modeller. Detta kan spara pengar pÄ att behöva köpa en ny modell om och om igen.

TÀnk pÄ: Som att köpa alla nya apparater till ditt hem Àr det viktigt att tÀnka pÄ ditt köp som en investering, men ocksÄ vÀga det mot hur du planerar att anvÀnda det. Att spendera mer pÄ förhand kan ge en bÀttre kopp kaffe och spara pengar pÄ lÄng sikt, men inte om du sÀllan anvÀnder den.

Kapacitet

Kvarnarna du tittar pÄ kommer att byggas för att hÄlla en viss mÀngd kaffe varje gÄng du anvÀnder den. Du fÄr bÀttre smak av ditt kaffe om du maler bönorna före varje gÄng du brygger det.

Med denna logik behöver du inte nödvÀndigtvis ha en hög kapacitet i din kaffekvarn om du inte rÀknar med att regelbundet göra kaffe för flera personer. Om det bara Àr du kan du nöja dig med en kvarn med liten kapacitet. Om det Àr du och flera rumskamrater eller kollegor, leta efter nÄgot som kan rymma mer.

Hastighet

Även om hög hastighet kan lĂ„ta som en försĂ€ljningsargument nĂ€r du köper en kaffekvarn, Ă€r det faktiskt ett tecken pĂ„ en billigare produkt som inte kommer att hĂ„lla sĂ„ lĂ€nge. Kaffekvarnar med höghastighetsmotorer producerar mer vĂ€rme, vilket riskerar att brĂ€nna kaffet och pĂ„verka smaken och aromen negativt.

Om du vill undvika vÀrmen mÄste du börja och sluta varje gÄng du maler kaffet, vilket leder till att det faktiskt tar lÀngre tid att mala en kopp bönor. Utöver det kan start-och-stopp-processen snabbare slita ut maskinen, vilket betyder att den inte kommer att ha sÄ lÄng livslÀngd.

Snabba kaffekvarnar med reduktion av vÀxlar kan hjÀlpa till att lösa nÄgra av dessa problem, men i allmÀnhet bör du prioritera maskiner som maler i lÀgre hastighet.

Köptips: Kaffekvarnar med lÄghastighetsmotorer kallas ibland direkt-kaffekvarnar. Om detta Àr en viktig faktor för dig, leta efter den hÀr frasen nÀr du blÀddrar bland dina alternativ.

VĂ€rme

Efter mal-storlek Àr vÀrme en annan viktig faktor som pÄverkar hur ditt kaffe kommer att smaka. Om din kvarn gör bönorna heta medan den mals, kommer den att brÀnna de och eventuellt förÀndra smaken till det sÀmre.

Som just nĂ€mnts Ă€r det viktigaste som pĂ„verkar vĂ€rmen pĂ„ din kvarn – hastigheten och hur motorn fungerar. En av de stora skillnaderna i nĂ„gra av de dyrare kaffekvarnarna Ă€r förmĂ„gan att kontrollera hastigheten för att minska mĂ€ngden vĂ€rme som kvarnen producerar. De flesta modellerna pĂ„ vĂ„r kaffekvarn bĂ€st i test lista inkluderar denna funktion.

Även om detta kan lĂ€gga till en del pĂ„ prislappen, kan det ocksĂ„ spela en stor roll i kvaliteten pĂ„ din kaffesmak. Det kan vara vĂ€rt kostnaden för dig.

Storlek

Ett praktiskt övervÀgande du bör tÀnka pÄ innan du köper en ny apparat till ditt kök Àr dess totala storlek. Oavsett hur stort eller litet ditt kök kan vara, har de flesta begrÀnsat utrymme pÄ diskbÀnken eller i skÄpen.

Eftersom du vill köpa en kvarn Àr det förmodligen ett sÀkert antagande att du redan gjort plats för den. NÀr du köper en kaffekvarn kanske du dock ocksÄ vill ha en espressomaskin, eller kaffebryggare. SÄ den totala storleken pÄ kaffekvarnen kommer att vara en faktor som bör övervÀgas.

Innan du handlar, se till att du vet hur mycket utrymme du verkligen har att arbeta med. Kaffekvarnar Àr inte sÀrskilt stora, men de mÄste stÀllas nÄgonstans.

Oavsett om den stÄr pÄ diskbÀnken eller förvaras nÀr den inte anvÀnds, se till att du köper en produkt som passar pÄ den plats du tÀnker dig.

AnvÀndarvÀnlighet och rengöring

Vissa mÀnniskor kan vara villiga att lÀgga lite anstrÀngningar pÄ den perfekta koppen kaffe. Andra vill att processen ska vara pÄ den enklare sidan.

Kaffekvarnar varierar i hur komplicerade de Àr att anvÀnda och rengöra. DÀrför Àr det viktigt att vÀlja en modell som Àr enkel att rengöra. TÀnk ocksÄ pÄ att kvarnen ska passa din bryggare, till exempel kan det vara en bra idé att köpa en matchande kvarn till din bryggare frÄn Moccamaster.

LÀs mer om hur du rengör kaffekvarnen

Mal-instÀllningar

Om du dricker en mÀngd olika kaffetyper vill du ha en kvarn som ger tillrÀckliga instÀllningar för att fÄ perfekt konsistens för var och en. För det mesta erbjuder dyrare kaffekvarnar fler instÀllningar för dig att vÀlja mellan.

Vanligtvis visas kvarnar som beskrivs av en av tvĂ„ termer som relaterar till instĂ€llningarna de erbjuder – “Stepped” eller “Stepless”.

Stegade kaffekvarnar ger ett förvalt antal instÀllningar som du kan vÀlja innan du börjar mala dina bönor.
Steglösa kaffekvarnar Ä andra sidan tillÄter fler alternativ, eftersom de inte ger fÀrdiga instÀllningar och helt enkelt lÄter dig vÀlja frÄn ett allmÀnt sortiment.

För dig som redan vet ganska bra vad du gillar Àr steglösa kaffekvarnar ett bÀttre alternativ jÀmfört med stegade, eftersom dina alternativ i princip Àr obegrÀnsade. Som sÄdan kostar steglösa kaffekvarnar i allmÀnhet ocksÄ mer.

LjudnivÄ

Om du Ă€r kĂ€nslig för hur bullriga dina köksapparater Ă€r, vill du definitivt leta efter en kaffekvarn som Ă€r pĂ„ den tystare sidan – speciellt eftersom det hĂ€r Ă€r en produkt som du sannolikt kommer att vilja anvĂ€nda tidigt pĂ„ morgonen. Grindkvarnar Ă€r i allmĂ€nhet tystare Ă€n platta kaffekvarnar. Dessutom tenderarar grindkvarnar att vara bĂ€ttre Ă€n vanliga kaffekvarnar i detta avseende.

Om du köper en kaffekvarn online, tar det lite tid att titta igenom recensioner för att fÄ en kÀnsla för hur högljudd en modell Àr innan du köper. Kunder och professionella granskare vill vanligtvis nÀmna hur tyst eller högljudd en produkt Àr.

Dosering

Dina doseringsalternativ har att göra med hur kvarnen fördelar kaffet nÀr det malts klart.

Modeller med doserare tappar malet kaffe i kamrar som du sedan kan slÀppa i kaffefiltret eller kÀrlet nÀr du Àr redo att brygga det. Vissa konsumenter tycker inte om att ha en doserare för att de kÀnner att lÄta kaffet vara i en kammare före anvÀndning fÄr kaffet att förlora sin fÀrskhet.

Doseringslösa-modeller Àr utformade för att rÀtta till problemet genom att dela ut det malda kaffet mer direkt. Det kan betyda att du fÄr fÀrskare kaffe, men det kan ocksÄ betyda mer röra att stÀda upp efter varje anvÀndning.

Material

Kaffekvarnar brukar antingen komma i rostfritt stÄl eller keramik.

Keramiska kaffekvarnar hÄller vanligtvis lÀngre och Àr bÀttre för att uppnÄ den finhetsnivÄ du behöver för till exempel en espresso, sÄ kaffekvarnar i den kategorin kostar vanligtvis mer. Medan keramik har en lÀngre livslÀngd i de flesta fall, om nÄgot kommer in i maskinen som fÄr keramiken att flisa eller gÄ sönder, blir det svÄrare att byta ut det.

Rostfria varianter Àr mycket vanligare och fungerar i allmÀnhet bra, men du kan behöva byta ut dem efter nÄgra Ärs anvÀndning. Att hitta nya stÄl-blad för utbyte Àr i allmÀnhet dock en ganska enkel process, mycket enklare Àn om du nÄgonsin mÄste byta ut keramiska blad.

Varaktighet

Om du bara spenderar 100-200kr pÄ en kaffekvarn, hur lÀnge det varar kanske inte Àr sÄ stort av en övervÀgande. Om du spenderar över 1000kr pÄ en elektrisk kaffekvarn dock, vill du veta att du kan lita pÄ att den hÄller.

Som du förvÀntar dig kostar vissa avancerade modeller med sÀrskilt höga prislappar vad de gör delvis eftersom de Àr gjorda för att hÄlla i mÄnga Är. Du kan i allmÀnhet förvÀnta dig att keramiska kaffekvarnar hÄller lÀngre Àn sÄdana i rostfritt stÄl och kaffekvarnar med direktdrivna motorer hÄller lÀngre Àn höghastighets-varianter.

En av dina bÀsta resurser för att fÄ en uppfattning om hur lÀnge du kan förvÀnta dig att en viss modell av kaffekvarn ska bestÄ Àr kundrecensioner. Kunder kommer ofta att klaga pÄ det om deras kaffekvarn inte hÄller sÄ lÀnge som förvÀntat och berömma det om det övertrÀffar förvÀntningarna.

Design

Medan de flesta kaffeÀlskare sannolikt kommer att vÀga funktionalitet över utseendet i sitt beslut, men om din kaffekvarn kommer att bo pÄ din köksbÀnk, skulle du helst vilja att det ska vara nÄgot du inte har nÄgot emot att titta pÄ.

Om estetik Àr viktigt för dig, ta dig tid att blÀddra bland dina alternativ. Vissa kaffekvarnar Àr definitivt utformade med tanke pÄ utséendet, finns i en mÀngd olika fÀrger och finish. Med hundratals alternativ att vÀlja mellan bör du inte ha problem med att hitta en kvarn som Àr visuellt tilltalande och utformad för att matcha inredningen i ditt kök.

KĂ€llor