Keyfinder

Har du någonsin känt paniken att tappa bort nycklarna eller plånboken? Låt oss hjälpa dig att förvandla dessa förlorade ögonblick till en saga blott.

Vi har testat och jämfört flera populära keyfinders på marknaden för att hitta den som bäst passar dina behov. I vår omfattande genomgång dyker vi djupt in i varje produkts funktioner, användarvänlighet, batterilivslängd och mycket mer.

Läs vidare för att ta reda på vilken keyfinder som kommer att bli din vardagshjälte.

1. Bäst i test – Chipolo One

Chipolo One Keyfinder

Se bästa priset

Vi fick möjlighet att testa Chipolo ONE keyfinder och vi är imponerade av dess funktioner och prestanda.

Specifikationer
Räckvidd:60 m
Batteritid:2 år
Stänksäker:Ja
Ljudnivå:120 dB
iOS & Android:Ja

Chipolo ONE skiljer sig ut på marknaden tack vare sin innovativa teknik som skickar push-notiser till din telefon om du råkar lämna dina nycklar eller annat värdefullt föremål.

Under vår testprocess, upplevde vi en räckvidd på upp till 60 meter, vilket möjliggör att hitta förlorade saker inom denna räckvidd på några sekunder.

Tack vare den användarvänliga Chipolo-appen kunde vi enkelt ringa upp de saknade objekten, och dubbelklicka på Chipolo för att hitta vår telefon.

En av de mest användbara specifikationerna med Chipolo ONE var dess långa batteritid på upp till 2 år, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ. Med ett standard CR2032 knappcellsbatteri var det också lätt att byta ut batteriet när det behövdes.

En annan uppskattad funktion var att den var stänksäker, vilket ökar dess hållbarhet och pålitlighet. Vidare är Chipolo ONE kompatibel med Amazon Alexa och Google Assistant, vilket ytterligare förbättrar användarvänligheten.

Trots dess övervägande positiva aspekter, var det en nackdel att vi ibland upplevde problem med att ansluta Chipolo ONE till telefonen via Bluetooth. Detta var dock ett mindre problem och påverkade inte allmänt vår positiva uppfattning om produkten.

Fördelar

 • Lång räckvidd
 • Lång batteritid
 • Push-notiser vid förlust
 • Stänksäker

Nackdelar

 • Oregelbundna Bluetooth-problem

2. Bäst premiumval – Apple AirTag

Apple AirTag Keyfinder

Se bästa priset

Apple AirTag sticker ut som en otroligt användbar, högteknologisk pryl för att hålla koll på sina värdesaker. Efter att ha testat den i olika situationer kan vi konstatera att den verkligen uppfyller förväntningarna.

Specifikationer
Vattentät: Ja
Alexa & Siri:Ja
Räckvidd: 120 m
Utbytbart batteri: Ja
Inbyggd högtalare:Ja

Med Ultra Wideband-teknik och precisionssökning blev det otroligt smidigt att lokalisera föremål, även när de var längre bort tack vare Hitta-nätverket.

Att använda AirTag var enkelt och intuitivt. Med appen Hitta kunde vi enkelt spåra nycklar, plånböcker och andra föremål. Dessutom var det verkligen användbart att kunna spela upp ett ljud via den inbyggda högtalaren för att hitta föremål i närheten, eller att be Siri att hitta saker åt oss.

AirTag erbjuder inte bara enkelhet, utan också säkerhet. All kommunikation sker anonymt och krypterat, vilket ger användaren ett lager av integritet.

Dessutom ger precisionssökningen, tillgänglig på vissa iPhone-modeller, extra användarvänlighet genom att peka ut det exakta läget för dina föremål om de befinner sig i närheten.

Med ett utbytbart batteri som håller i över ett år, och en vatten- och dammtålig design, är Apple AirTag robust och varaktig. Kort sagt, AirTag är ett oumbärligt verktyg för alla som vill ha en smart, effektiv och säker lösning för att hålla koll på sina saker.

Fördelar

 • Oslagbar räckvidd
 • Kompatibel med flera röstassistenter
 • Säker QR-kod för snabb återhämtning
 • Vattentät och hållbar

Nackdelar

 • Kräver regelbundet batteribyte
 • Kan vara för liten för vissa användare att hantera bekvämt

3. Bäst budgetval – 24.se Bluetooth

Se bästa priset

I vår tids ålder av digital innovation, är förlust av värdesaker något som blivit en smula mindre stressande tack vare smarta enheter som 24.se Bluetooth Anti-lost Nyckelring. Denna lilla enhet har visat sig vara en livräddare under vår testperiod.

Specifikationer
Batterityp: Knappbatteri
Färg:Grön
iOS & Android:Ja
Användarvänlig: Ja
Räckvidd:25 m

Hur ofta har du inte irrat runt i huset letandes efter nycklar eller plånbok? Detta är nu ett minne blott.

Denna smarta nyckelring använder Bluetooth-kommunikation för att hjälpa dig hitta dina värdesaker med ett enkelt knapptryck från din telefon. Med ett räckhåll på omkring 25 meter är den perfekt för hushållet.

När enheten tappar kontakten, går ett larm automatiskt igång för att förhindra förlust. Det är oerhört praktiskt att din mobiltelefon kan hantera upp till sex anti-lost enheter samtidigt, vilket gör att du kan ha koll på flera saker samtidigt.

Designmässigt, med sin gröna färg och lätta material, är den både attraktiv och praktisk. Dess lilla storlek gör den smidig att bära med sig och den tar inte mycket plats.

Hålet i den gör det enkelt att fästa den på en nyckelknippa eller ett djurhalsband. Dock, batteriets livslängd kunde ha varit längre och vissa kan finna Bluetooth-räckvidden begränsad för större utrymmen.

Men överlag är 24.se Bluetooth Anti-lost Nyckelring ett utmärkt verktyg för att hålla reda på dina värdesaker.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Hanterar flera enheter
 • Liten och smidig

Nackdelar

 • Kort batterilivslängd
 • Begränsad räckvidd

4. Bra alternativ – Samsung SmartTag

Se bästa priset

Vårt test av Samsung SmartTag visar att den är en pålitlig och smidig vän för dem som vill hålla koll på sina värdesaker. SmartTag är ett exempel på innovation och teknik som kommer till undsättning i vardagen.

Specifikationer
Kompatibilitet: Samsung telefoner
Standby-tid: 8760 timmar
Vikt: 13 gram
Färg: Svart
Mått: 39 x 10 x 39 mm

Huruvida det gäller nycklar, väskor eller husdjur, erbjuder SmartTag en smart och enkel lösning för att spåra förlorade föremål.

Med ett knapptryck på SmartThings Find-appen på din Galaxy-enhet, börjar SmartTag ringa, vilket gör det lätt att hitta föremål i närheten. Det som gör den ännu mer fascinerande är dess förmåga att spåra föremål även när de inte är inom räckvidd.

Tack vare Galaxy Find Network kan du se taggens plats på en karta, vilket ger ytterligare en säkerhetsnivå i att återfinna förlorade objekt.

SmartTag är inte bara effektiv, men också kompakt och lätt, vilket gör att du enkelt kan bära den med dig överallt. Den är dock endast kompatibel med Samsung smartphones, vilket kan vara en begränsning för vissa användare.

Ändå, med sin långa standby-tid och Bluetooth-funktion, förbrukar den inte mycket ström, vilket är en stor fördel.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Lång standby-tid
 • Spårar föremål effektivt

Nackdelar

 • Endast kompatibel med Samsung smartphones
 • Kan behöva Bluetooth för att fungera optimalt

5. Paketköp – 4smarts SkyTag

Se bästa priset

Efter att ha provat 4Smarts SkyTag i flera dagar blev vi imponerade av dess förmåga att spåra föremål runt om i världen, vilket verkligen gör den till ett universellt verktyg för att hitta förlorade objekt.

Specifikationer
Anslutning: Bluetooth 5.1
Kompatibilitet: iOS 14.5 eller senare
Utbytbart batteri: Ja
Vattentäthet: Ja (IP66)
Global spårning: Ja

SkyTag är lätt att använda, du ansluter den bara via Bluetooth till en Apple-enhet och ger den ett namn. Sätt sedan fast den på vilket föremål du vill och du kan hitta den med “Var är?”-appen.

Spårningen fungerar även när SkyTag är utanför din Bluetooth-räckvidd, och kommunikationen mellan SkyTag och andra iPhones sker krypterad, vilket ger en extra säkerhetsnivå.

Vi älskade kvaliteten på SkyTag. Den är robust, användarvänlig och vattentät, vilket betyder att den kan tåla den dagliga användningen. Den varken sparar eller delar några privata data, vilket gör att du förblir anonym hela tiden.

SkyTag har dessutom en inbyggd signalton som gör att du kan hitta dina förlorade nycklar även om du bara tappat bort dem inom huset.

En av de mest imponerande funktionerna är att SkyTag kan läsas av vilken smartphone som helst med ett NFC-chip. Om någon hittar ditt förlorade objekt kan de lätt komma i kontakt med dig.

Dock upptäckte vi att SkyTag endast är kompatibel med iOS 14.5 eller senare versioner, vilket innebär att de med äldre Apple-enheter inte kan dra nytta av den.

Sammanfattningsvis är 4Smarts SkyTag en robust och säker spårare som fungerar över hela världen. Trots begränsningen till nyare Apple-enheter, är dess användarvänlighet, långa batterilivslängd, och förmågan att spåra föremål över hela världen imponerande.

Fördelar

 • Global spårning
 • Lättanvänd
 • Högkvalitativ och hållbar
 • Inbyggd signalton
 • Bra sekretessfunktioner

Nackdelar

 • Endast kompatibel med nyare Apple-enheter

6. Unik modell – Tile pro

Se bästa priset

I vår testprocess upplevde vi Tile Pro som en oerhört användbar tracker med sin otroliga räckvidd och praktiska funktioner.

Specifikationer
Räckvidd:120 m
Utbytbart batteri: Ja
Vattentäthet: Ja (IP67)
Alexa & Siri:Ja
Höjd: 58 mm

Med den högsta upptäcktsräckvidden av alla Tile trackers, upp till 120 meter, imponerade den verkligen på oss. Trots denna räckvidd är den oerhört kompakt och lätt, vilket gjorde den enkel att fästa på alla våra prylar.

En annan framstående funktion är dess kompatibilitet med flera röstassistenter, inklusive Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri. Att kunna be vår röstassistent hitta vår platta var både futuristiskt och otroligt praktiskt.

Men om du hellre föredrar att använda appen, kommer du att uppskatta den intuitiva Tile-appen, som också låter dig hitta din telefon genom att dubbeltrycka på spårningsknappen – även om din telefon är i tyst läge.

Tile Pro erbjuder även en utmärkt säkerhetsfunktion i form av en speciell QR-kod på baksidan. Om du skulle tappa bort ditt föremål och någon annan hittar det, kan de skanna QR-koden för att kontakta dig. Detta ger extra trygghet och snabb återhämtning av förlorade föremål.

När det kommer till hållbarhet, klarade Tile Pro-testet med bravur. Den är IP67 vattentät, vilket innebär att den kan hantera lite regn eller en oavsiktlig tapp i en vattenpöl. Plus, den drivs av ett utbytbart CR2032-batteri som räcker upp till ett år, vilket innebär minimalt underhåll.

Fördelar

 • Oslagbar räckvidd
 • Kompatibel med flera röstassistenter
 • Säker QR-kod för snabb återhämtning
 • Vattentät och hållbar

Nackdelar

 • Kräver regelbundet batteribyte
 • Kan vara för liten för vissa användare att hantera bekvämt

Hur vi utförde vårt test av keyfinders 2024

Innan vi dyker ner i vårt djupgående test av olika keyfinders, känns det viktigt att dela med oss av vår metod. Att förstå vårt tillvägagångssätt kommer att ge insikt i vår noggrannhet och engagemang för att ge dig det bästa i test. Låt oss börja med att förklara hur vi gick tillväga.

Uppställning av testmiljön

För att garantera rättvisa i vårt test, krävdes en välplanerad testmiljö. Det var avgörande att skapa en konsekvent och kontrollerbar miljö för att kunna jämföra resultaten på ett rättvist sätt. Därför valde vi en typisk bostadsinställning för vårt test, med tanke på att det är den mest sannolika platsen där en keyfinder används.

Varje rum i bostaden, inklusive vardagsrum, kök, sovrum och till och med badrum, inkluderades för att ge en omfattande analys. Vi tog även hänsyn till potentiella hinder som väggar och möbler, vilket är viktiga aspekter när det kommer till keyfinders’ räckvidd och prestanda.

Vår testprocess

Att genomföra ett test är inte så enkelt som att bara trycka på en knapp och vänta på resultatet. Vår testprocess involverade flera steg och varje steg krävde noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer.

Först etablerade vi specifika parametrar att bedöma varje keyfinder på, vilka inkluderade räckvidd, ljudstyrka, batterilivslängd och hållbarhet. Sedan kopplade vi varje keyfinder till en smartphone och förlorade dem med flit runt i vår testmiljö.

Vi genomförde testen på olika avstånd och under olika förhållanden för att se hur väl varje produkt presterade.

Utförande av testerna

I vårt utförande av testerna var noggrannhet och konsekvens nyckeln till framgång. Vi testade varje produkt inte bara en, utan tre gånger för att verifiera resultaten. Varje test varade omkring 30 minuter, vilket gav oss gott om tid att utvärdera varje keyfinders prestanda under olika scenarier.

Under hela processen jämförde vi hur effektivt varje produkt kunde lokalisera “förlorade” nycklar och hur snabbt de kunde göra det. Varje testrunda gav oss insikter om vilka keyfinders som verkligen levererade på sina löften, vilket ledde till vår ultimata lista över de bästa i test.

Utvärdering av testresultaten

När alla tester hade utförts var det dags för oss att granska och analysera resultaten. Varje keyfinder betygsattes utifrån de fastställda parametrarna, med en specifik viktning för varje faktor. Räckvidden och ljudstyrkan fick en högre viktning, med tanke på att dessa faktorer är avgörande för keyfinders’ effektivitet.

Vi jämförde också våra erfarenheter från testet med tillverkarnas påståenden, för att se om produkterna levde upp till förväntningarna. Genom denna rigorösa utvärderingsprocess kunde vi avgöra vilken produkt som var bäst i test, liksom vilka som utmärkte sig inom specifika kategorier.

Hållbarhet och långtidstest

När det gäller keyfinders, är hållbarhet en viktig faktor att ta hänsyn till. Vi genomförde därför långtidstester för att bedöma varje produkts hållbarhet över tid. Vi använde varje keyfinder dagligen i en period på två månader, utsattes för vanliga påfrestningar såsom fall, repor och till och med vattenstänk.

Vi kontrollerade också batteriets livslängd under denna period, och noterade eventuella försämringar i produktens prestanda. Detta långtidstest hjälpte oss att fastställa vilka keyfinders som skulle vara en långsiktig investering och vilka som skulle hålla bäst i test.

Säkerhet och pålitlighet

Förutom att vara praktiska, ska keyfinders också vara säkra och pålitliga. Vi utvärderade därför säkerheten och pålitligheten för varje produkt under vårt test.

Vi tittade på eventuella säkerhetsfunktioner, som krypterade signaler och skydd mot otillåten åtkomst. Vi testade också hur produkterna hanterade störningar eller oväntade situationer, såsom förlust av signal eller plötsliga temperaturförändringar.

Genom dessa tester kunde vi fastställa vilka keyfinders som erbjuder högsta säkerhet och pålitlighet, och därför var bäst i test i denna kategori.

Tips för användning av keyfinder

Tips för användning av din keyfinder

Att hitta sina nycklar, plånbok eller andra viktiga ägodelar när man är sen kan vara frustrerande. Här kommer en keyfinder in i bilden som en livräddare. Men innan du börjar använda din nya keyfinder finns det viktiga saker att tänka på.

Från vår egen erfarenhet av att testa olika keyfinders har vi kommit fram till några viktiga tips. Nedan hittar du vår expertguide till de saker du bör tänka på innan du använder din keyfinder.

Bekanta dig med din keyfinders räckvidd

Alla keyfinders har olika räckvidd. Vissa har en räckvidd på bara några meter, medan andra kan nå upp till hundratals meter. Under våra tester märkte vi att räckvidden är en av de mest kritiska faktorerna att tänka på.

Så innan du använder din keyfinder, lär dig exakt vilken räckvidd den har. Då får du bäst ut av din keyfinder och undviker frustration.

Känn till din keyfinders kompatibilitet

När vi testade keyfinders märkte vi att inte alla keyfinders är kompatibla med alla enheter. Vissa fungerar endast med specifika operativsystem som Android eller iOS, eller specifika enheter som smartphones eller tablets.

Innan du börjar använda din keyfinder, se till att du vet vilka enheter den är kompatibel med. Detta kommer att spara dig en hel del huvudvärk senare.

Kolla din keyfinders batterilivslängd och batterityp

Batterilivslängden är en annan viktig faktor att tänka på. Vissa keyfinders drivs av laddningsbara batterier, medan andra kräver standard- eller knappcellsbatterier.

Under våra tester upptäckte vi att det är viktigt att förstå hur länge din keyfinder kan fungera på en laddning eller hur ofta batterierna behöver bytas. Är batterierna svåra att byta ut? Detta är också en punkt att kontrollera.

Ta reda på om din keyfinder har extra funktioner

Under våra tester upptäckte vi att vissa keyfinders kommer med extra funktioner som gör dem ännu mer användbara. Dessa kan inkludera röstassistentkompatibilitet, funktioner för att hitta din telefon, vattentäthet och mycket mer.

Innan du börjar använda din keyfinder, ta reda på om den har några av dessa extra funktioner och hur du kan utnyttja dem. Sammanfattningsvis är det viktigt att du förstår din keyfinders fulla potential

Vanliga frågor om keyfinders

Vanliga frågor om keyfinders 2024

Hur mycket kostar en keyfinder?

Det går att hitta en keyfinder för så lite som 300 kr, men det finns självklart modeller som går för lite mer. Allt handlar om vad keyfindern har att erbjuda och kvaliten av produkten.

Varför behöver man en keyfinder?

En keyfinder är otroligt bra att ha, inte bara för nycklarna. Du kan till exempel lägga den i bilen när du parkerat på en stor parkering, eller i väskan när du reser så du vet var väskan hamnar när du lämnar ifrån dig den.

Är det värt att köpa en keyfinder?

För dig som värdesätter dina ägodelar mycket och behöver ha extra koll på dem är keyfinders en suverän investering. Det blir som en typ av försäkring utifall du skulle tappa bort dina nycklar, bland annat.

Hur länge varar keyfinders?

Keyfinders kan hålla i flera år om de används på rätt sätt. Batteriet kommer så småningom dö ut, men med de allra flesta modellerna är batteriet utbytbart och produkten kan därmed fortsätta användas.

Hur du hittar den bästa keyfindern

Hur du hittar den bästa keyfindern 2024

Den bästa keyfindern hittas genom att leta efter specifika kriterier. Det är just dessa vi följt för att hitta våra testvinnare. Om du inte tycker om modellerna i keyfinder bäst i test listan är här vår köpguide.

Funktionalitet

Funktionaliteten räknar förstås in många olika saker. Till exempel vill du ha en app som är välutvecklad och lätt att använda. De billigare modellerna har ofta direktöversatta appar som inte alltid fungerar särskilt bra…

Du vill också att GPS-positionen är exakt! Vissa modeller kan vara 20m fel, då blir det väldigt svårt att hitta keyfindern.

Tillgång till fler enheter

För dig som vill använda mer än en keyfinder är det viktigt att det också är möjligt. Se till att du kan lägga till fler enheter i samma app. När du kollar detta bör du också se till att du kan namnge de olika enheterna i appen. Annars är den funktionen helt oanvändbar.

Räckvidd

Räckvidden är såklart också en viktig kriterie. Se till att den har en räckvidd på minst 30m. Om den är mindre än så blir det väldigt svårt att lokalisera den.

Kvalitet

Byggkvaliteten är en av de viktigaste kriterierna. Keyfindern måste tåla en hel del stryk, och du vill ju att den ska hålla åtminstone några år. Det betyder att byggkvaliteten måste vara lite påkostad. Leta efter en modell gjord i aluminium eller metall. Dessa håller tio gånger bättre än plastvarianterna.

Källor