Klockuppdragare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Stor kapacitet

Wolf Cub Klockuppdragare

Wolf Cub Double Klockuppdragare

Beco Boxy Fancy

Rothenschild Chicago 4

Att investera i en pålitlig klockuppdragare är avgörande för ägare av automatiska klockor. Genom åren har utvecklingen och förfiningen av dessa apparater lett till en mångfald av val, som kan vara överväldigande för en nybörjare.

Vår uppgift här är att guida dig genom djungeln av klockuppdragare, och belysa skillnader och nyanser som gör vissa modeller till bättre val än andra. Genom noggranna tester och analyser kommer vi att dela med oss av vår expertis för att du ska kunna fatta ett välgrundat beslut. Läs vidare för en djupdykning i detta fascinerande område.

1. Bäst i test – Wolf Cub Klockuppdragare

Wolf Cub Klockuppdragare

Se bästa priset

När vi testade Wolf Cub Klockuppdragare blev vi genast uppmärksamma på dess distinkta estetik. Det konstläder som omsluter denna klockuppdragare är inte bara snyggt att titta på, utan det känns även robust när man berör det.

Den gröna färgen, både på utsidan och fodret, ger en sofistikerad känsla och är något som sticker ut i en marknad där många uppdragare har en monoton design.

Med dimensionerna 14 x 15.4 x 14.8 cm känns den kompakt, vilket innebär att den inte tar för mycket utrymme på ditt skrivbord eller i din hylla. Den drivs antingen av AC strömförsörjning, vilket är inkluderat, eller via Lithium batterier, även om dessa inte följer med.

Ett plus är den inbyggda flexibiliteten, men vi skulle ha uppskattat om batterierna var inkluderade, särskilt med tanke på priset.

Ett viktigt aspekt när man överväger en klockuppdragare är rotationen. Wolf Cub erbjuder både med- och motursrotation, vilket innebär att den är lämplig för en mängd olika klockmärken och modeller. Med 900 varv per dag kommer den att hålla de flesta automatiska klockor i rörelse utan problem.

Men ingen produkt är utan sina nackdelar. Trots sin övergripande kvalitet kände vi att avsaknaden av en programmerbar funktion var en liten besvikelse. Med tanke på produktens prisklass och märke hade vi förväntat oss denna extra touch. För den som har en särskilt dyr eller känslig klocka kan denna funktion vara av yttersta vikt.

Sammantaget var Wolf Cub Klockuppdragare en positiv överraskning. Den kombinerar stil med funktion och, trots den lilla besvikelsen gällande programmeringen, känns den som en solid investering för dem som vill ha det bästa för sina klockor.

Fördelar

 • Distinkt och sofistikerad design.
 • Flexibel strömförsörjning.
 • Med- och moturs rotation.
 • Kompakt storlek.

Nackdelar

 • Saknar programmeringsfunktion.

2. Bäst premiumval – Wolf Cub Double Klockuppdragare

Wolf Cub Double Klockuppdragare

Se bästa priset

När vi började testa Wolf Cub Double Klockuppdragare blev vi genast imponerade av den eleganta designen och den högkvalitativa känslan av konstläder. Det var klart att Wolf 1834, som har varit specialiserade på omvårdnad av smycken och klockor sedan 1834, har satt sin expertis i arbete här.

En av de mest framstående funktionerna vi upptäckte var klockuppdragarens förmåga att simulera handledens rörelser genom rotation, vilket inte bara drar upp urverket utan också verkar förlänga livslängden på ett automatiskt armbandsur.

Vi blev särskilt förtjusta i de två roterande modulerna, som tydligt är designade med tanke på tyngre klockor. Denna aspekt, tillsammans med det patenterade rotationsprogrammet som räknar antalet rotationer, gav oss en känsla av att våra klockor hanterades med största omsorg och precision.

En annan anmärkningsvärd detalj var hur klockuppdragaren fördelar oljor korrekt, vilket förhindrar att de stelnar. För någon som är passionerad om sina klockor är detta en väsentlig detalj. Instruktionsboken som medföljde var tydlig och enkel att följa, vilket var en trevlig bonus.

Om vi skulle nämna någon nackdel baserat på vår erfarenhet skulle det vara klockuppdragarens storlek. Även om måtten 25 x 14,5 x 15 cm är rimliga för en dubbel klockuppdragare, kände vi att den kanske var lite för klumpig för mindre utrymmen eller för dem med begränsad förvaringsplats.

Sammantaget var Wolf Cub Double Klockuppdragare en imponerande apparat som klart levererade på sitt löfte om att ge de bästa för dina klockor.

Fördelar

 • Designad för tyngre klockor.
 • Patenterat rotationsprogram.
 • Optimal oljefördelning.

Nackdelar

 • Inte så portabel.

3. Bäst budgetval – Beco Boxy Fancy

Beco Boxy Fancy klockuppdragare

Se bästa priset

När vi testade Beco Boxy Fancy Brick blev det omedelbart tydligt att denna klockuppdragare var utformad med en kombination av stil och funktionalitet i åtanke. Den svarta och vita kamouflagemönstret tillförde en unik touch som gjorde den till en visuell höjdpunkt i rummet.

En av de mest framstående egenskaperna med denna klockuppdragare är dess programmeringsfunktion. Möjligheten att bestämma rotationslägen själv, med alternativ mellan 650 till 3600 varv per dag, samt att kunna välja riktning för rotationen – medurs eller moturs, gav oss flexibilitet och anpassningsförmåga beroende på klockan vi ville använda den med.

Denna klockuppdragare passade faktiskt alla våra klockor med automatiskt urverk, vilket var en otrolig lättnad.

För oss var storleken på klockuppdragaren också något att notera. Med sina mått på 112 x 98 x 130 mm och en vikt på 600 g kändes den stabil men samtidigt inte överdrivet klumpig. Originalförpackningen den levererades i var också robust och skyddande, vilket ger en antydan om märkets engagemang i produktens integritet.

Det enda lilla problemet vi stötte på under vår testning var strömförsörjningen. Även om den är effektiv med en nätkontakt, hade det varit ännu mer praktiskt med ett batterialternativ för bättre bärbarhet.

Sammanfattningsvis var Beco Boxy Fancy Brick inte bara en estetiskt tilltalande apparat utan också en klockuppdragare som levererade på sitt funktionella löfte. Vi skulle definitivt rekommendera den till alla entusiaster av automatiska armbandsur som är ute efter en pålitlig klockuppdragare med en touch av stil.

Fördelar

 • Stilfull design med kamouflagemönster.
 • Programmeringsfunktion med många alternativ.

Nackdelar

 • Saknar batterialternativ.

4. Stor kapacitet – Rothenschild Chicago 4

Rothenschild Chicago 4 klockuppdragare

Se bästa priset

Under vår testperiod av Rothenschild Chicago 4 WatchWinder blev vi snabbt förtjusta i dess kombination av funktionalitet och elegans. Med dimensioner på 290 x 300 x 200 mm och en vikt av 5,2 kg, markerade den sin närvaro på vårt skrivbord utan att kännas överväldigande. Den varken dominerade utrymmet eller förlorade sig i bakgrunden.

Denna klockuppdragare överraskade oss positivt med dess valfria strömförsörjning. Detta gjorde det lätt för oss att välja om vi ville köra den via strömsladd eller batterier. För oss innebar det ytterligare en nivå av flexibilitet, särskilt om vi ville placera den på ställen där en eluttag inte var lättillgänglig.

Vi uppskattade verkligen den anpassningsförmåga som Rothenschild Chicago 4 erbjöd. Faktumet att vi kunde välja rotationsriktningen – vänster, höger eller en kombination av båda, var en tydlig indikation på produktens genomtänkta design. Och den använda högkvalitativa träkonstruktionen förstärkte bara vår uppfattning om att detta var en premiumprodukt. Träets finish och känsla var i en klass för sig.

Men, trots alla dessa imponerande egenskaper, stötte vi på en liten brist. Produkten inkluderade inte en svensk manual, vilket kan vara ett hinder för de som inte är bekväma med engelska. Visst, en engelsk manual kan laddas ner online eller hittas i kartongen, men för en produkt av denna kaliber kändes det som ett missat tillfälle att verkligen betjäna den svenska marknaden fullt ut.

Sammanfattningsvis gav Rothenschild Chicago 4 oss en erfarenhet av lyx och precision. Den är en pålitlig följeslagare för alla som uppskattar sina automatklockor och vill att de ska fortsätta att fungera optimalt.

Fördelar

 • Flexibel strömförsörjning.
 • Anpassningsbar rotationsriktning.
 • Högkvalitativt träkonstruktion.

Nackdelar

 • Kunde ha varit lättare.

5. Exklusivt alternativ – Wolf Viceroy

Wolf Viceroy klockuppdragare

Se bästa priset

Under vår testning av Wolf Viceroy klockuppdragare blev vi omedelbart imponerade av dess raffinerade estetik och genomtänkta funktioner.

Den kommer inbäddad i svart konstläder, vilket ger en sofistikerad touch till enheten. Inte nog med det, inuti hittar du ett foder av svart veganskt läder, vilket bevisar att även inre kvalitet matchar den yttre.

Wolf Viceroy Watch Winder är utrustad för att rymma upp till fyra klockor samtidigt, vilket gör den perfekt för klockentusiaster med en växande samling. Den är också flexibel när det gäller rotation, eftersom den kan programmeras att rotera med- och moturs eller endast i en av riktningarna.

Med en AC-strömförsörjning som medföljer är det enkelt att koppla in och sätta igång enheten. För de som är särskilt noga med sina klockors specifikationer, erbjuder Viceroy möjligheten att välja mellan 300 till 1200 varv per dag. Denna flexibilitet var en av de största höjdpunkterna under vår testning.

Men medan den här klockuppdragaren briljerar i många avseenden, kommer den med ett ganska högt pris. Visst, kvaliteten och den lyxiga känslan den ger är svår att matcha, men priset ligger långt över vad många konkurrerande modeller kostar.

Även om vi verkligen älskade dess funktionalitet och design, kan det prislapp vara en avskräckande faktor för många potentiella kunder.

Sammanfattningsvis är Wolf Viceroy Watch Winder en av de mest imponerande klockuppdragarna vi har testat. Den kombinerar stil, funktionalitet och hållbarhet på ett sätt som få andra kan matcha, men det kommer till ett pris.

Fördelar

 • Eleganta konstläder- och veganska läderdetaljer.
 • Rymmer upp till fyra klockor.
 • Programmerbar roteringsflexibilitet.
 • Mycket justerbar TPD.

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med konkurrensen.

Hur vi utförde vårt test av klockuppdragare 2024

Att utvärdera vilken klockuppdragare som är den absolut bästa på marknaden är ingen enkel uppgift. Vi har därför lagt ner både tid och resurser för att utföra ett omfattande test.

Genom att noggrant gå igenom varje steg av processen kunde vi säkerställa att resultaten var tillförlitliga. Med detta test har vi strävat efter att hjälpa dig att köpa en klockuppdragare som passar just dina behov bäst. Läs vidare för att förstå hur vi kom fram till vår bäst i test-vinnare.

Uppställning av testmiljö

För att vårt test skulle ge rättvisa och konsekventa resultat var det av största vikt att upprätta en optimal testmiljö. Vi valde en tyst lokal med konstant temperatur och luftfuktighet. Genom att undvika variationer i dessa parametrar kunde vi säkerställa att varje klockuppdragare fick samma förutsättningar.

Det var också viktigt för oss att simulera en riktig användarmiljö för att förstå hur en bra klockuppdragare skulle prestera i verkligheten.

Vår testprocess

Testprocessen var omfattande och noggrant planerad för att inte missa några viktiga aspekter. Vi inledde med att:

 • Gå igenom varje klockuppdragares manual för att förstå dess funktioner och rekommenderade användning.
 • Ställa in varje automatisk klockuppdragare enligt tillverkarens anvisningar.
 • Notera våra initiala intryck och funderingar gällande design, användarvänlighet och byggkvalitet.
 • Följa en enhetlig metod för att testa varje produkt, baserat på deras specifikationer.

Utförande av testerna

Detaljerna i hur vi genomförde testerna var kritiska för att säkerställa rättvisa resultat. Här är några punkter som beskriver vår metod:

 • Varje klockuppdragare testades minst tre gånger för att säkerställa konsekvens.
 • Varje test varade i 48 timmar för att kunna observera eventuella skillnader i prestanda över tid.
 • Vi noterade noggrant varje produkts prestanda, ljudnivå, och eventuella avvikelser.
 • Baserat på våra observationer och noteringar diskuterade vi varje produkts styrkor och svagheter.

Efter att ha gått igenom denna rigorösa process kunde vi med säkerhet utnämna vår bäst i test-vinnare. Vårt mål var inte bara att hitta den bästa klockuppdragaren, utan också att ge en insikt i vad man bör titta efter när man överväger att köpa en klockuppdragare. Vi hoppas att vår insats kommer att vara till hjälp i ditt beslutsfattande.

Utvärdering

Efter att ha genomfört varje test var det dags för den kanske mest kritiska delen av vår process – utvärderingen. För att komma fram till vårt bäst i test-resultat använde vi en kombination av kvantitativa data, såsom klockornas noggrannhet under testperioden, och kvalitativa observationer kring användarvänlighet, design och annan relevant feedback.

Vi kategoriserade varje produkt utifrån dess prestanda, och utifrån dessa kategorier kunde vi rangordna produkterna. Diskussioner inom teamet var avgörande för att komma till en samsyn. Vi övervägde även feedback från användare som köpt en klockuppdragare tidigare för att förstå deras långsiktiga erfarenheter.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarhet är en central faktor när man ska köpa en klockuppdragare. För att bedöma detta genomförde vi långvariga tester, där varje produkt användes kontinuerligt i över en månad. Under denna period övervakade vi varje klockuppdragares prestanda, eventuella mekaniska problem och andra tecken på slitage.

Vi var särskilt uppmärksamma på delar som rörde sig ofta, som roterande plattformar och elektroniska komponenter. Vår strävan var att identifiera vilka produkter som skulle hålla länge och erbjuda bra värde över tid.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet är två aspekter som inte får kompromissas med när det kommer till klockuppdragare. Under vårt test observerade vi hur varje produkt hanterade störningar, oväntade avstängningar eller andra potentiellt skadliga scenarion.

Vi uppskattade produkter med inbyggda säkerhetsfunktioner, som överhettningsskydd och kortslutningsskydd. Pålitlighet var också centralt, och vi undersökte hur konsekvent varje klockuppdragare presterade under hela testperioden.

Produkter som klarade av alla dessa tester med bravur gav oss förtroendet att rekommendera dem till de som funderar på att köpa en klockuppdragare. Vår bäst i test-vinnare utmärkte sig särskilt inom dessa områden, vilket stärkte vår övertygelse om dess kvalitet.

Experttips för bäst användning av din klockuppdragare

Experttips för bäst användning av din klockuppdragare

Att använda en klockuppdragare kan i början verka enkelt. Men efter vår omfattande testprocess har vi upptäckt flera nyanser och detaljer som varje användare borde känna till för bästa möjliga upplevelse. Här är våra mest insiktsfulla tips, samlade under testperioden, som kan hjälpa dig att få mest ut av din investering.

Korrekt placering

En av de första sakerna vi märkte under testet var vikten av var klockuppdragaren är placerad. En stabil yta som är fri från vibrationer och störande element är att föredra. Detta säkerställer att mekanismen fungerar optimalt och att din klocka hålls i bästa skick. Placera inte din enhet i närheten av elektroniska apparater som kan orsaka störningar.

Känn till din klockas specifikationer

När vi genomförde vårt test upptäckte vi snabbt att varje klocka är unik. Vissa behöver mer tid i uppdragaren än andra, medan vissa klockor kräver särskilda inställningar. Innan du sätter din klocka i uppdragaren, läs igenom din klockas manual eller konsultera en expert. Detta kan rädda dig från potentiella skador eller felaktig inställning.

Regelmässig övervakning

Under testprocessen insåg vi hur viktigt det är att regelbundet övervaka din klockuppdragare. Även den bästa klockuppdragaren kan ibland ha tekniska problem. Genom att regelbundet kolla till din enhet säkerställer du att allt fungerar som det ska och att din klocka får rätt behandling.

Underhåll är nyckeln

Precis som med alla mekaniska apparater behöver en klockuppdragare regelbundet underhåll för att fungera optimalt. Efter flera veckors användning under testet observerade vi att vissa enheter samlade på sig damm och smuts. Regelbunden rengöring och, om så behövs, smörjning kan vara avgörande för enhetens livslängd.

Var beredd på strömavbrott

Ett oväntat fynd under testet var vikten av att vara förberedd på strömavbrott. Vissa klockuppdragare har en backup-lösning, men inte alla. Det är klokt att investera i en enhet med batteribackup eller att ha en plan för vad man ska göra om strömmen går.

Våra huvudinsikter i punktform:

 • Stabil placering är avgörande.
 • Varje klocka är unik – känn till dess specifikationer.
 • Övervaka regelbundet.
 • Regelbundet underhåll förlänger livslängden.
 • Var förberedd på oväntade strömavbrott.

Slutligen, en billig klockuppdragare kan vara lockande, men det är viktigt att inte kompromissa med kvalitet. Vår bäst i test-vinnare bevisade att en bra balans mellan pris och prestanda ger bäst värde över tid.

När du överväger att köpa en klockuppdragare, tänk på dessa tips och vår erfarenhet för att göra ditt beslut enklare och mer informerat.

Hur man hittar den bästa klockuppdragaren

Hur man hittar den bästa klockuppdragaren 2024

Det finns många olika typer av klockuppdragare på marknaden och det kan därför vara svårt att veta var man ska börja leta. Här är några saker att tänka på när du letar efter en klockuppdragare:

Storlek

 • Klockuppdragare kommer i olika storlekar, därför är det viktigt att du kontrollerar en klockuppdragares kompabilitet med just din klocka.
 • Vissa klockuppdragare kommer med flera moduler i samma enhet. Om du har flera klockor kan det därför vara värt att köpa en dubbel eller trippel klockuppdragare.

Rotationsriktningar

Många klockor mår bäst av att rotera åt två olika håll, för naturlig spridning av oljor.

Funktioner

Vissa klockuppdragare har ytterligare funktioner som förvaringsfack, timers och larm. Om du har en dyr samling klockor bör du överväga en klockuppdragare som har dessa funktioner.

Vanliga frågor om klockuppdragare 2024

Vad kostar det att köpa en klockuppdragare?

Priset för en klockuppdragare varierar beroende på kvalitet, kapacitet och varumärke. Det finns billigare varianter tillgängliga från några hundralappar, medan high-end modeller kan kosta tusentals kronor.

Var kan man köpa klockuppdragare?

Klockuppdragare kan köpas både online och i fysiska butiker. Även om båda alternativen har sina fördelar rekommenderar vi att söka och jämföra produkter online för ett brett utbud och ofta bättre priser.

Behöver man en klockuppdragare?

Ja, om man äger en automatisk klocka och inte bär den dagligen kan en klockuppdragare vara nödvändig för att behålla klockans precision och livslängd.

Hur fungerar klockuppdragare?

En klockuppdragare roterar en automatisk klocka i olika riktningar för att simulera rörelsen av en buren klocka, vilket håller dess mekanism i rörelse och därmed uppladdad.

Källor