đŸ„‡Kolsyremaskin bĂ€st i test 2021 – gör eget bubbelvatten!

Letar du ocksÄ efter kolsyremaskin bÀst i test 2021? DÄ har du hittat helt rÀtt! I denna artikel hittar vi den bÀsta kolsyremaskinen, oavsett priskategori.

Skulle det inte vara lyxigt att trycka pÄ en knapp och fÄ iskallt bubbelvatten sprutat direkt i en flaska? Det Àr exakt vad en kolsyremaskin gör! LÀs vÄra recensioner av olika modeller nedan för att enklare kunna navigera i djungeln av kolsyremaskiner som numera finns pÄ marknaden.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Kolsyremaskin bÀst i test 2021

1. Carbonator 3 kolsyremaskin

2. Bubliq kolsyremaskin

3. Wilfa MySoda Woody kolsyremaskin

Carbonator 3 kolsyremaskin
Bubliq kolsyremaskin
Wilfa MySoda Woody kolsyremaskin

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Carbonator 3 kolsyremaskin recension

Carbonator 3 kolsyremaskin
Carbonator 3 kolsyremaskin

Vi pÄ HemmaPrylar skapade oss snabbt en favorit bland de modeller vi valde att ta med i vÄrt kolsyremaskin test, och det var Carbonator 3. Inte bara för dess grymt stilrena design i mÄnga fÀrger, utan ocksÄ för dess prestanda. Absolut inte en kolsyremaskin du behöver gömma i tvÀttstugan eller köksskÄpen nÀr den inte anvÀnds, snarare en inredningsdetalj.

Carbonator 3 kolsyremaskinen var riktigt smidig och enkel att anvÀnda. Vi tyckte ocksÄ att den gav fantastiskt bra kolsyrade drycker. Flaskan ingÄr, men gasen fÄr du köpa separat tyvÀrr.

Allt som allt Àr Carbonator 3 den modell vi valt att utsé till kolsyremaskin bÀst i test 2021!

Bubliq kolsyremaskin recension

Bubliq kolsyremaskin
Bubliq kolsyremaskin

Denna Bubliq kolsyremaskin och Carbonator 3:an ligger i ungefĂ€r samma prisklass. Även denna Ă€r riktigt stilren och passar de allra flesta kök. Dessutom Ă€r de först pĂ„ marknaden med sin extremt smala design pĂ„ bara 8cm vilket gör att kolsyremaskinen tar Ă€nnu mindre plats pĂ„ diskbĂ€nken!

Det kolsyrade resultatet blir riktigt bra, och den kan till och med göra drinkar! Absolut en prisvÀrd kolsyremaskin som fixar bÄde bubbelvatten till MÄndags-middagen och det mousserande vinet pÄ Fredag-kvÀllen.

Bubliq kolsyremaskinen Àr dessutom vÀldigt enkel att rengöra, nÄgot nog alla uppskattar. Trots dess smala design kan man ÀndÄ ta av kolsyreröret och rengöra det.

Överlag Ă€r Bubliq kolsyremaskin vĂ€ldigt nĂ€ra första plats pĂ„ vĂ„r topplista, men vi valde Carbonator 3:an före endast pĂ„ grund av den nĂ„got snyggare designen.

Wilfa MySoda Woody kolsyremaskin recension

Wilfa MySoda Woody kolsyremaskin
Wilfa MySoda Woody kolsyremaskin

För dig med lite mindre budget Àr denna Wilfa kolsyremaskin den vi rekommenderar för dig. NÄgot sÀmre smak pÄ det kolsyrade vattnet sÄklart om man jÀmför med de ovannÀmnda, men absolut inte dÄligt.

Denna modell finns Àven i mÄnga stilrena fÀrger. Det kanske inte Àr sÄ mÀrkvÀrdigt, men den Àr tillverkad av trÀbaserad biokomposit! Det bestÄr av nÀstan 100% förnybart rÄmaterial, nÄgot vi absolut inte förvÀntade oss av en sÄdan hÀr billig modell.

Absolut en prisvÀrd kolsyremaskin, sÄ har du en lite mindre plÄnbok Àr detta ditt bÀsta alternativ enligt oss.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta kolsyremaskinen

För att hitta den bÀsta kolsyremaskinen pÄ marknaden Àr det viktigt att frÄga frÄgor. DÀrav har vi inte bara skrivit vÄr kolsyremaskin bÀst i test lista hÀr ovan, utan vi ska ocksÄ besvara lite av de frÄgor vi tycker Àr viktiga. Sedan hittar du ocksÄ en liten köpguide nedan, om du vill utforska alternativ utanför de vi skrivit om i vÄr kolsyremaskin bÀst i test lista.

Hur lÀnge rÀcker en kolsyrestub?

Det beror sjÀlvklart pÄ hur mycket du anvÀnder den.

En 60 liters kolsyrestub rĂ€cker precis som det lĂ„ter – till 60L kolsyrat vatten. Om du dĂ„ gör cirka 1L kolsyrat vatten om dagen sĂ„ bör den tuben rĂ€cka i ungefĂ€r 2 mĂ„nader.

Hur vet jag att kolsyretuben tagit slut?

Du förstÄr nÀr det Àr dags att byta kolsyretub nÀr gas börjar gÄ i vattnet men utan sprÀtt-ljudet som tidigare och svagare kolsyror överlag.

Hur fungerar kolsyremaskiner?

Alla de testade kolsyremaskinerna var kolsyreberedare med gasbehÄllare. Men det finns ocksÄ andra varianter, som bygger pÄ en behÄllare med trycksatt koldioxid för att ge vÀtskan kolsyra. Gasen slÀpps ut genom en sifon och pressas sedan in i vattnet i en förseglad flaska.

Varför ska man ha en kolsyremaskin?

Att göra lÀsk hemma Àr ett bra alternativ till att köpa en kolsyremaskin, eftersom det minskar antalet plastflaskor du behöver bÀra hem.

CO2-tubarna kan bytas ut och fyllas pĂ„ via Ă„terförsĂ€ljarnas webbplatser och i vissa butiker – de brukar ocksĂ„ hĂ„lla ganska lĂ€nge. En bubbelvatten-Ă€lskare pĂ„ kontoret sa att hon fick ut 60 liter lĂ€sk ur en enda behĂ„llare i sin Carbonator 3.

Är du orolig för att du Ă€r lĂ€skberoende? Om flaskorna trĂ€ngs med kryddor i kylskĂ„pet, om en mĂ„ltid inte kan börja utan ditt glas bubbelvatten – Ă€r du helt klart en bubbel-smittad.

Det Àr okej. Svenskarna dricker mer Àn 90 miljoner liter bubbelvatten varje Är, vilket Àr en enorm siffra för lilla Sverige.

Om du Àr trött pÄ att behöva slÀpa hem backar med lÀst eller bubbelvatten sÄ Àr det nog dags att skaffa en kolsyremaskin.

För att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta kolsyremaskinen testade vi pÄ HemmaPrylar populÀra modeller frÄn Bubliq, Carbonator och Wilfa. HÀr Àr ett antal fördelar som kolsyremaskiner har mot butiksköpt vatten/lÀsk. Det gör det möjligt för dig att:

  • Spara pengar. Om du spenderar 700kr pĂ„ den billigaste modellen som vi har med i vĂ„r kolsyremaskin bĂ€st i test lista, och gör en liter per dag i stĂ€llet för att köpa Loka för 10kr litern, till exempel, kommer det att bli jĂ€mnt efter tre mĂ„nader. Det inkluderar att köpa tvĂ„ ersĂ€ttningsflaskor med CO2 för 200kr styck, inklusive frakt.
  • Minska avfallet. Flaskorna Ă€r Ă„teranvĂ€ndbara och CO2-cylindrarna Ă€r pĂ„fyllningsbara. Kolsyremaskinerna som vi listar ovan innehĂ„ller en plastflaska. (Du kan köpa fler flaskor, inklusive glasflaskor frĂ„n vissa mĂ€rken och mindre trĂ€nings-flaskor).
  • Drick fĂ€rre kemikalier. Det Ă€r potentiellt hĂ€lsosammare att göra ditt egen bubbelvatten Ă€n att köpa det. Tester av flaskvatten visar att flera mĂ€rken av bubbelvatten utomlands har orovĂ€ckande nivĂ„er av tungmetaller som Ă€r kopplade till en rad hĂ€lsoproblem, inklusive inlĂ€rningsförseningar hos barn och cancer.
  • Anpassa bubblorna. Med alla tre modellerna i vĂ„r kolsyremaskin bĂ€st i test lista kan du styra kolsyrenivĂ„n. Du kan ocksĂ„ sĂ€tta tillbaka en flaska som du redan har kolsyrat för att lĂ€gga till mer bubblor om det blev för lite.
BĂ€sta kolsyremaskinen

Hur gjorde vi vÄrt kolsyremaskin test?

Till att börja med tittade vi pÄ marknaden och försökte vÀlja ut passande varianter till vÄrt kolsyremaskin test. Vi tittade vilka modeller som fÄtt bÀst kundrecensioner och valde en handfull av dessa.

DÀrefter lÀste vi pÄ mer om de modellerna med hjÀlp av produktbeskrivningar, tillverkarnas texter och kundrecensioner. Med hjÀlp av den informationen skrev vi vÄra egna recensioner.

Slutligen behövde vi jÀmföra de olika modellerna med varandra. NÄgra av de kriterier som var extra viktiga för oss var bland annat design, funktionalitet, hÄllbarhet och material. Designen var nÄgot vi prioriterade lite extra eftersom vi vet att de flesta har sina kolsyremaskiner synliga i köket.

Kolsyremaskin test

Hur hittar man den bÀsta kolsyremaskinen?

MĂ„ngsidighet

MÄnga kolsyremaskiner, inklusive de populÀra SodaStream-modellerna, Àr utformade för att endast göra kolsyrat vatten. Smak i form av fÀrsk frukt, örter eller smakdroppar kan tillsÀttas i vattnet efter sjÀlva sodastreaming-processen.

Andra kolsyremaskiner kan anvÀndas för att kolsyra vilken vÀtska som helst, inklusive juice, té, cocktails och vin. Du kan ocksÄ anvÀnda dessa maskiner för att lÀgga till bubblor i drycker som har blivit avslagna.

Om du bara vill ha kolsyrat vatten behöver du förmodligen inte en modell som kan göra kolsyrat isté. Om du gillar att prova nya recept dÀremot kan den extra mÄngsidigheten vara vÀrt det.

Kolsyran

De flesta kolsyremaskiner pÄ marknaden anvÀnder en koldioxidcylinder (CO2) för att kolsyra vÀtskan.

Innan du gör ditt köp, kontrollera om din modell inkluderar en CO2-tub. Det Àr inte alla som gör det, sÄ det kan hÀnda att du mÄste köpa den separat.

Alternativt kan du hitta kolsyremaskiner som ingÄr i startpaket som innehÄller ett par CO2-tuber och/eller ytterligare flaskor. Om du planerar att kolsyra olika vÀtskor eller om du har ett stort hushÄll dÀr alla tycker om kolsyrade drycker, kan ett startkit vara ett bra köp.

Flaskmaterial

De flesta vattenflaskor eller karaffer frÄn kolsyremaskiner Àr tillverkade av plast. Vi rekommenderar att du kontrollerar om plasten Àr BPA-fri för att se till att den Àr fri frÄn potentiella gifter.

Om du vill undvika plast kan du leta efter en kolsyremaskin som levereras med en glasflaska. Var bara medveten om att modeller med glasflaskor tenderar att kosta mer Àn sina motsvarigheter i plast.

De flesta tillverkare erbjuder dock extra flaskor, dÄ kan du se till att alltid ha en ren flaska redo att anvÀndas.

Storlek

KöksskÄp kan vanligtvis rymma större CO2-tankar sÄ att du inte behöver byta ut dem lika ofta. Mindre modeller har perfekt storlek för att förvaras pÄ en liten barvagn eller för att stoppas ner i en picknickvagn.

StrömkÀlla

Du hittar bÄde elektriska och manuella kolsyremaskiner för diskbÀnken. Manuella modeller Àr mer bÀrbara och kan anvÀndas var som helst utan att du behöver oroa dig för att ha tillgÄng till ett eluttag.