6 bästa konstgjorda växterna


Att förvandla ditt inre utrymme till en grönskande oas kan ofta vara en utmaning. Levande växter kräver omsorg och engagemang, medan konstgjorda alternativ erbjuder en bekymmersfri lösning.

Men hur bra är de verkligen? I denna artikel granskar vi olika typer av konstgjorda växter, jämför dem med deras naturliga motsvarigheter, och dyker djupt ner i deras estetik, pris, hållbarhet och mångsidighet.

1. Bäst i test – vidaXL Findadelpalm

Den här konstgjorda findadelpalmen från vidaXL är ett imponerande tillskott till alla inredningar. Med sin höjd på 150 cm ger den omedelbart rummet en tropisk känsla, och under vår testprocess uppskattade vi verkligen dess naturtrohet.

Specifikationer
Växttyp:Findadelpalm
Material: Plast, järntråd & trä
Mått: 150 cm
Antal blad 25
Kruka ingår: Nej

Bladen, gjorda av plast och järntråd, har en realistisk känsla och utseende som verkligen ger intryck av att vara en levande växt. Stammen är tillverkad av en blandning av plast och trä, vilket bidrar till dess autentiska utseende.

Denna växt kom inte med en kruka, vilket gav oss frihet att välja en som passade vår specifika inredning. Under testperioden upptäckte vi att växten är otroligt lättskött – den behöver ingen vattning, ingen beskärning och ingen specifik ljusnivå.

Även om denna palm är konstgjord, har den verkligen potentialen att bli ett levande centrum i ditt vardagsrum eller kontor.

Det är viktigt att nämna att trots växtens höga kvalitet och imponerande detaljer, så märktes det vid närmare granskning att det trots allt är en konstgjord växt. Det finns ingen perfekt ersättning för en levande växts unika utseende och känsla, men denna konstgjorda findadelpalm från vidaXL kommer otroligt nära.

Den visade sig vara en “bäst i test”-kandidat i kategorin konstgjorda växter och vi skulle rekommendera den till alla som söker ett underhållsfritt sätt att tillföra grönska i deras inredning.

Fördelar

 • Naturtrogen design
 • Lättskött
 • Passar alla inredningar
 • Ger en tropisk känsla

Nackdelar

 • Kan uppfattas som mindre realistisk vid nära granskning

2. Bäst premiumval – House Nordic Bananpalm

House Nordic levererar en verkligen ståtlig konstgjord bananpalm som i våra tester visade sig vara ett starkt tillskott till vilket rum som helst. Växten är imponerande stor med en höjd på 150 cm, vilket ger den en märkbar närvaro i rummet. Den är gjord av PE-plast, polyester, tråd och cement, vilket ger den ett stadigt men ändå lättvikts utseende och känsla.

Specifikationer
Mått: 150 x 80 x 105 cm
Material: PE-plast, polyester m.m.
Vikt: 4,9 kg
Montering: Nej
Märke: House Nordic

Under vår testperiod kunde vi verkligen uppskatta bananpalmens naturtrogna design. Dess gröna bladverk, den robusta stammen och bredden på 105 cm skapar en frodig atmosfär.

Det faktum att den inte behöver någon form av skötsel som vattning eller sollys, gör den till ett praktiskt alternativ för den som vill ha en “grön touch” i sitt hem men inte har tid att ta hand om levande växter.

Vi placerade växten i olika rum – vardagsrum, kök och till och med kontor – och i alla situationer blev den en naturlig blickfångare. Trots att den är konstgjord, gav den en känsla av autentisk grönska.

Det bör dock noteras att vid närmare granskning, var det uppenbart att växten var konstgjord – men det är en kompromiss de flesta kommer att vara villiga att göra för dess hållbarhet och lättskött karaktär.

Fördelar

 • Naturtrogen design
 • Lättskött
 • Stor och märkbar
 • Passar alla rum

Nackdelar

 • Kanske för stor för mindre rum

3. Bäst budgetval – House Nordic Monstera

House Nordic Monstera är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en touch av tropikerna utan det associerade arbetet med att ta hand om en levande växt.

Specifikationer
Mått: 45 x 40 x 40 cm
Material: PE-plast, polyester m.m.
Vikt: 0,9 kg
Montering: Nej
UV-beständig: Nej

Denna konstgjorda växt gör ett starkt intryck med sina blanka gröna blad och detaljerade utseende, vilket skapar en naturtrogen känsla. Under vår testperiod fick vi uppleva dess hållbarhet och enkla skötsel, som är två av dess starkaste fördelar.

Monstera växten är en behaglig storlek på 45 cm i höjd och 40 cm i både bredd och längd, vilket gör den till ett märkbart inslag utan att ta upp för mycket utrymme. Trots att den är konstgjord, imponerade denna växt oss med sitt realistiska utseende.

Vid beröring är det svårt att skilja denna konstväxt från originalet. Dess vikt på 0,9 kg gör den också lätthanterlig och enkel att flytta runt efter behov.

Vi testade växten både inomhus och utomhus, och den passade perfekt i alla miljöer. Vi placerade den i vardagsrum, kök, terrass och uteplats, och i alla fall blev den en imponerande inredningsdetalj. Men det bör noteras att växten inte är UV-beständig, vilket innebär att den inte bör exponeras för direkt solljus över längre tid.

Fördelar

 • Naturtrogen design
 • Lätt att sköta
 • Hållbar
 • Passar alla rum

Nackdelar

 • Ej UV-beständig
 • Kan vara för liten för vissa utrymmen

4. Elegant design – Star Trading Buxbom

När vi först stötte på Star Trading Buxbom, var vi omedelbart imponerade av dess utformning och funktionalitet. Denna konstgjorda formklippta buxbom på 65 cm höjd, tillverkad av PE-plast, var mer än bara ett dekorativt tillägg till vårt inre och yttre utrymme, det var ett statement. Med sina 20 varmvita ljuspunkter, lyste den vackert upp, vilket ger en inbjudande atmosfär vare sig det är i en lobby, hemmahall, eller ute.

Specifikationer
Material: PE-plast
Mått: 65 x 23 x 23 cm
Ljuskällor: 20 varmvita LED
Strömkälla: 3 AA-batterier
IP-klass: IP44

Vi uppskattade verkligen att Buxbom inte kräver någon klippning – ett årligt jobb som vi mer än gärna avstår ifrån. Den behåller sin perfekta spiralform utan något underhåll.

Den drivs av tre AA-batterier, vilket vi tyckte var bekvämt, även om de inte medföljer. När vi testade timerfunktionen fann vi att den fungerade utmärkt och höll buxbom lysande i ca 30 dagar när brytaren var i timerläge.

Trots dessa fördelar, stötte vi på några mindre bekymmer under vår tid med produkten. Den korta sladdlängden (20 cm) var begränsande, och vi skulle ha uppskattat en större flexibilitet i detta avseende. Dessutom trots att den är IP44-klassificerad för utomhusbruk, var vi försiktiga med att lämna den ute under svåra väderförhållanden.

Överlag är Star Trading Buxbom en imponerande produkt som erbjuder skönhet, funktionalitet och flexibilitet.

Fördelar

 • Lysande dekoration
 • Ingen klippning nödvändig
 • Lång batterilivslängd
 • Passar både inom- och utomhus

Nackdelar

 • Batterier medföljer inte

5. Unik design – Mica decorations Teblad

Specifikationer
Material: Legerat stål
Märke: Mica
Mått: 27 x 27 cm
Form: Sfärisk
Kräver skötsel: Nej

Mica Decorations Teblad är ingen ordinär konstgjord växt. Denna sfäriska grön växt, tillverkad av legerat stål, fångade genast vår uppmärksamhet med sin distinkta och unika design. Vi var mycket nöjda med hur väl den passade in i en mängd olika miljöer, från vårt vardagsrum till vår uteplats.

Dess stora dimensioner (27 x 27 cm) gör att den tar upp mer utrymme än de flesta andra konstgjorda växter, vilket ger ett mer fylligt och levande intryck. Under vår testning, fann vi att den med lätthet lyckades bli den centrala prydnaden i vilket rum vi än placerade den.

En annan positiv aspekt med denna växt är att den, till skillnad från verkliga växter, inte kräver någon vattning eller särskild skötsel. Däremot stötte vi på vissa bekymmer. Den gröna färgen var något blekare än förväntat och legerat stål kan vara känsligt för rost om det exponeras för fukt under längre perioder.

Trots dessa mindre brister, fann vi Mica Decorations Teblad att vara en värdig investering för de som söker efter en unik och underhållsfri dekoration till deras hem eller utomhusområden.

Fördelar

 • Unik sfärisk design
 • Lätt att passa in i olika miljöer
 • Större än många andra konstgjorda växter

Nackdelar

 • Tar upp mycket utrymme

6. Bra alternativ – vidaXL Bay Tree with Pot

Vid första anblicken av vidaXL Bay Tree med kruka blev vi nästan lurade att den var en äkta växt. Denna konstgjorda växt kombinerar grön och brun färg och skapar en oemotståndlig charm som omedelbart gör ditt hem eller kontor mer välkomnande.

Specifikationer
Växttyp: Lagerträd
Kruka ingår: Ja
Material: Plast, trä & polyester
Höjd: 70 cm
Antal blad: 606

Växten står stolt med sin höjd på 70 cm och antalet blad, hela 606, ger den en frodig och tät känsla. Under vår testning märkte vi att detaljerna på bladen var imponerande.

De hade små variationer som verkligen förbättrade den autentiska känslan av denna konstgjorda växt. Den realism som dessa variationer skapar är något som sticker ut med vidaXL Bay Tree.

Men trots alla dessa positiva aspekter finns det några saker att tänka på. Växten är ganska hög och kan vara för stor för vissa utrymmen. Dessutom, även om den inte kräver något underhåll, kan damm samla sig på bladen över tid, vilket kan kräva en viss rengöring.

Totalt sett är vidaXL Bay Tree med kruka en fantastisk investering för de som vill lägga till ett grönt element i sina inomhusutrymmen men saknar tiden eller förmågan att ta hand om riktiga växter.

Fördelar

 • Naturtroget utseende
 • Frodig med många blad
 • Ingen skötsel krävs
 • Kommer med en kruka

Nackdelar

 • Kräver rengöring över tid

Hur vi utförde vårt test av konstgjorda växter 2024

I vår strävan att hitta de bästa konstgjorda växterna på marknaden har vi genomfört ett omfattande test. Vår önskan att ge er läsare det mest omfattande och noggranna testet möjligt ledde oss till att skapa en process för att noggrant granska varje aspekt av produkterna. Låt oss dyka djupare in i detaljerna och berätta om vår testprocess.

Optimerad miljö för vårt test

För att starta vårt test, inrättade vi först en optimal miljö. Det var viktigt att vi säkerställde konsekventa och rättvisa förhållanden för alla växter som skulle utsättas för testet. Vi tog hänsyn till varje detalj, inklusive belysning, temperatur och rummets allmänna atmosfär.

Vi ville replikera ett vanligt vardagsrum så nära som möjligt. Dessutom ordnade vi flera kameror för att dokumentera varje steg av processen. Självklart, alla dessa förberedelser ledde oss till att vi kunde utföra det bästa testet möjligt.

Vårt omfattande test: Steg för steg

Vår testprocess var noga uttänkt. Vi ville inte bara titta på estetik utan också på hållbarhet, kvalitet och detaljer i designen. Varje konstgjord växt genomgick flera faser i testet.

Vi inledde med en grundläggande visuell granskning för att bedöma varje produkts utseende och stil. Sedan flyttade vi över till en mer teknisk inspektion där vi granskade hur växtens material stod emot vatten och ljus. Efter det utvärderade vi varje växt för detaljer i designen och hur realistiska de verkade.

Slutligen testade vi varje produkts hållbarhet genom att utsätta dem för lite tuffare behandling. Vi försökte se till att varje steg i vår process bidrog till att ge oss en klar bild av vilka produkter som skulle bli bäst i test.

Utförandet: Tester under lupp

När det kom till att faktiskt utföra testerna var vi noggranna. Varje konstgjord växt testades inte bara en gång, utan flera gånger. Detta för att säkerställa att vi kunde få en rättvis och balanserad uppfattning om varje produkt.

Vi tillbringade veckor på varje testcykel för att ge varje växt tid att visa sin hållbarhet och kvalitet under olika förhållanden. Genom att kombinera denna noggranna testprocess med vår expertkunskap inom området, kunde vi hitta de produkter som presterade bäst och erbjuda er läsare den mest detaljerade och omfattande översikten över konstgjorda växter på marknaden.

Granskning av resultaten: Bäst i test

Efter att ha genomfört våra rigorösa tester var det dags att utvärdera resultaten. Vi sorterade produkterna i olika kategorier baserade på deras prestanda i de olika faserna av vårt test. Varje kategori representerade en viktig aspekt av den konstgjorda växten, såsom estetik, hållbarhet, designkvalitet och realism.

Vi utvärderade varje produkts poäng i varje kategori, vilket ledde oss till att dra slutsatser om vilken produkt som verkligen var bäst i test i respektive kategori.

Långtidstest: Hållbarhet i fokus

Ett av våra viktigaste fokusområden i testet var hållbarhet. Vi ville se hur dessa konstgjorda växter höll upp under lång tid och under olika förhållanden. För detta ändamål genomförde vi långtidstester.

Vi lät växterna stå i flera veckor, utsatta för olika ljusförhållanden och vi simulerade till och med kontakt med husdjur och barn. Resultaten var fascinerande och hjälpte oss att skilja de produkter som verkligen var byggda för att hålla från de som bara såg bra ut vid första anblicken.

Säkerhet och pålitlighet: Ett test utöver det vanliga

Slutligen granskade vi varje konstgjorda växt ur ett säkerhetsperspektiv. Vi ville se till att de var pålitliga och säkra att använda i alla hem. Vi kontrollerade om växterna hade några lösa delar som kunde utgöra en risk, och vi testade också hur de stod emot oväntade situationer som stötar och fall.

Här spelade pålitlighet en stor roll. Vi ville vara säkra på att de produkter som vi utsåg till “bäst i test” inte bara skulle vara vackra och hållbara, utan också säkra och tillförlitliga för våra läsare att ha i sina hem. De produkter som klarade denna fas av testet med bravur visade verkligen att de var värda att kallas för de bästa konstgjorda växterna på marknaden.

Tips för användning av konstgjorda växter

Tips för användning av din konstgjorda växt

Efter att ha genomfört omfattande tester av olika konstgjorda växter, har vi samlat några viktiga tips för att få ut det mesta av din växt.

Dessa råd baseras på vår erfarenhet och kunskap som vi samlat under testprocessen. De är avsedda att hjälpa dig att maximera din konstgjorda växts livslängd och skönhet. Låt oss dela med oss av dessa insikter.

Rätt placering är nyckeln

En av de första lärdomarna vi drog från vårt test var betydelsen av korrekt placering. Även om konstgjorda växter inte behöver ljus för att växa, påverkar ljuset hur de ser ut. Direkt solljus kan bleka färgen över tid och göra att växten ser mindre realistisk ut.

Placera därför din växt på en plats där den får indirekt ljus. Detta kommer att bidra till att behålla dess livliga färg och gör att den ser bäst i test ut hela tiden.

Regelbunden rengöring förbättrar långtidshållbarheten

Under testprocessen märkte vi hur viktig regelbunden rengöring är. Dammsamlingar kan göra att växten ser mindre äkta ut. Att regelbundet torka av dina konstgjorda växter med en mjuk trasa eller fjäderdammare hjälper till att behålla deras realistiska utseende.

För en djupare rengöring, överväg att använda en mild tvållösning. Men kom ihåg att alltid testa lösningen på en liten, osynlig del av växten först. Vi lärde oss den hårda vägen under vårt test att vissa rengöringsprodukter kan skada materialet.

Hantera med omsorg

Trots att konstgjorda växter är mer hållbara än sina levande motsvarigheter, behöver de fortfarande varsam hantering. Vi märkte under vårt test att ovarsam hantering kan leda till skador på bladen och stammen, vilket påverkar växtens estetik. Därför, oavsett om du arrangerar om eller rengör din växt, var alltid varsam och hantera den med omsorg.

Anpassa till ditt specifika hem

Slutligen, i vårt test såg vi att den bästa konstgjorda växten var den som passade bäst i det specifika hemmet. Tänk på din inredningsstil, färgschemat och tillgängligt utrymme när du väljer och placerar din växt. Med rätt urval och placering, kommer din konstgjorda växt att se ut som bäst i test.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att du får ut det mesta av din konstgjorda växt. Tack vare vårt test har vi kunnat förstå vikten av dessa steg och hur de kan bidra till att maximera din växts livslängd och skönhet. Lycka till!

Hitta den bästa konstgjorda växten

Hur man hittar den bäst konstgjorda växten 2024

Det finns otroligt många tillverkare av konstväxter numer. Det gör valet betydligt svårare. Om du mot förmodan inte hittat det du söker i vår konstgjord växt bäst i test lista så ska vi hjälpa dig lite till.

Här är de främsta kriterierna att tänka på när du ska hitta de bästa konstgjorda växterna.

Kvalitet

Kvaliteten är det absolut viktigaste när det kommer till konstväxter. Du köper den ju för att inte behöva underhålla den, alltså ska den hålla i många år. Titta främst på bladen, ser de plastiga ut om du tittar en bit bort?

Om svaret är ja på den frågan är plastkvaliteten nog inte bra. Dessa varianter går ofta sönder, och när en plastväxt börjar gå sönder ser det verkligen inte snyggt ut…

Design

Designen är förstås också en av de viktigaste sakerna att tänka på. Du vill ha en konstgjord växt med så pass bra design att den inte går att urskilja från en riktig.

Det innebär främst att bladen och stammen ser naturlig ut, men också att eventuella blommor inte är fula. Många konstväxt-tillverkare skippar att lägga tid på blommorna, vilket gör att plastväxten direkt får ett dåligt intryck…

Storlek & pris

Vi räknar in storlek och pris under samma kategori. Detta eftersom det oftast är storleken som definierar priset. Gå efter dessa mallar;

 • 50-200kr, liten krukväxt inte högre än 20cm.
 • 500-800kr, stor krukväxt med höjd på 50-100cm.
 • 1000kr+, stor växt som ofta lämpas för utomhusbruk (100cm+ hög).

Vanliga frågor om konstgjorda växter

Ser man att konstgjorda växter är konstgjorda?

Det varierar. Med modern teknik och design blir konstgjorda växter allt mer verklighetstrogna. Trots detta kan detaljer som form och textur ibland avslöja att de inte är naturliga.

Hur mycket kostar konstgjorda växter?

Priset för konstgjorda växter varierar beroende på storlek, kvalitet och varumärke. Du kan hitta mindre växter för under hundralappen medan större, mer realistiska modeller kan kosta upp till flera tusen kronor.

Kan man ha konstgjorda växter utomhus?

Ja, vissa konstgjorda växter är designade för att tåla utomhusklimat. Dock kan de med tiden förlora färg och form om de utsätts för hårt väder, så placeringen bör övervägas noga.

Är konstgjorda växter bättre än naturliga växter?

Det beror på sammanhanget. Konstgjorda växter kräver ingen skötsel och är därför perfekta för de som har begränsad tid eller brist på gröna fingrar. Men de kan inte ersätta den fräscha doft och luftrenande effekt som naturliga växter ger.

Varför köpa konstgjorda växter?

Konstgjorda växter är ett utmärkt alternativ för dem som vill njuta av grönska i sina hem eller kontor utan stressen av skötsel och underhåll. De är perfekta för rum med begränsat ljus och för personer med allergier. Dessutom håller de sin lyster och fräschör året runt, oavsett säsong.

Källor