đŸ„‡Kontorsstol bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta kontorsstolen!

Letar du ocksÄ efter kontorsstol bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! Vi pÄ redaktionen hjÀlper dig att hitta den absolut bÀsta kontorsstolen för dig. Vi utför nedan ett kontorsstol test och sedan rekommenderar vi de bÀsta ergonomiska kontorsstolarna.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för staples.se

Kontorsstol bÀst i test 2021

1. Lanab Design kontorsstol

2. Topstar kontorsstol airgo

3. Kontorsstol basic

Lanab Design kontorsstol
Topstar kontorsstol airgo
Kontorsstol basic

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Lanab Design kontorsstol recension

Lanab Design kontorsstol
Lanab Design kontorsstol

Denna Lanab Design kontorsstolen Àr bÄde en bra och ergonomisk kontorsstol nÀr du ska arbeta, oavsett om det Àr hemma eller pÄ kontoret. Den har optimal komfort! Dessutom Àr den rÀtt höjd och kroppsformad sÄ att den kÀns skön under lÄnga perioder ocksÄ.

Enkel justering av höjd och sitt-lÀge.

Överlag Ă€r denna modell frĂ„n Lanab Design enligt oss kontorsstol bĂ€st i test 2021!

Topstar kontorsstol airgo recension

Topstar kontorsstol airgo
Topstar kontorsstol airgo

Även denna modell frĂ„n Topstar Ă€r en bĂ„de bra och ergonomisk kontorsstol som passar alla kroppsformer. Denna har dock en lite kortare rygg, sĂ„ om du gillar nackstöd Ă€r denna nog inget för dig. Dock har den vĂ€ldigt sköna armstöd som Ă€r justerbara och avtagbara.

Även denna kontorsstol Ă€r mycket justberar, bĂ„de i passformen och höjden. Den Ă€r ocksĂ„ utrustad med mjuka hjul för att inte skada hĂ„rt golv.

Överlag ett riktigt bra alternativ för dig som söker en billig kontorsstol.

Kontorsstol basic recension

Kontorsstol basic
Kontorsstol basic

För dig som söker en billig kontorsstol Àr denna modell det bÀsta alternativet för dig. TyvÀrr har den dock varken justerbart djup eller nackstöd. NÄgot vi tycker Àr nödvÀndigt om man ska sitta pÄ den i mÄnga timmar. Dock Àr den fortfarande skön och har justerbar rygghöjd.

Överlag en kontorsstol som passar dig med mindre budget och inte kommer sitta pĂ„ den under lĂ€ngre perioder. Kanske kan det vara en bra sak att den inte Ă€r justerbar? DĂ„ gĂ„r du upp och rör pĂ„ dig oftare!

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta kontorsstol bÀst i test 2021

Vi vet att det inte Àr en enkel grej att hitta den bÀsta kontorsstolen. DÀrför satte vi ihop vÄr kontorsstol bÀst i test 2021 lista ovan, men vi ska ocksÄ besvara lite av de vanligaste frÄgorna. Dessutom hittar du ocksÄ en köpguide och lite vad du bör tÀnka pÄ för att hitta den absolut bÀsta kontorsstolen 2021.

Hur vÀljer man den bÀsta kontorsstolen?

Du vill sÄklart köpa den absolut bÀsta kontorsstolen, speciellt om du kommer att spendera mycket tid pÄ den. En bra kontorsstol bör göra det lÀttare för dig att göra ditt jobb samtidigt som du Àr lÀtt pÄ ryggen och inte pÄverkar din hÀlsa negativt. HÀr Àr nÄgra funktioner du bör leta efter nÀr du köper en kontorsstol.

Justerbar höjd

Du borde kunna justera höjden pÄ din kontorsstol sÄ att den passar din egen lÀngd. För optimal komfort bör du sitta sÄ att lÄren Àr vÄgrÀtt mot golvet. Leta efter en pneumatisk justeringsspak sÄ att du kan föra sÀtet lÀngre upp eller ner.

Justerbart ryggstöd

Du bör kunna placera ryggstödet pÄ ett sÀtt som passar din uppgift. Om ryggstödet Àr fÀst vid sÀtet bör du kunna flytta det framÄt eller bakÄt. En lÄsmekanism som hÄller den pÄ plats Àr bra sÄ att ryggen inte plötsligt lutar bakÄt. Ett ryggstöd som Àr skilt frÄn sÀtet ska vara justerbart i höjdled och du bör ocksÄ kunna vinkla det sÄ att det passar just dig.

Ryggstöd

Ett konturerat ryggstöd pÄ din kontorsstol ger ryggen den komfort och det stöd du behöver. VÀlj en kontorsstol formad för att matcha den naturliga konturen pÄ din ryggrad. Varje kontorsstol som Àr vÀrd att köpa kommer att ge bra lÀndryggsstöd. Din nedre rygg ska stödjas pÄ ett sÄdant sÀtt att den Àr lÀtt stödd hela tiden sÄ att du inte sjunker allt eftersom dagen gÄr. Det Àr bÀst att testa den hÀr funktionen sÄ att du fÄr stöd för lÀndryggen nÀr du behöver den. Bra ryggstöd eller lÀndryggsstöd Àr viktigt för att minimera belastning eller kompression pÄ lÀndryggen i ryggen.

Sittdjup och bredd

KontorsstolssÀtet ska vara tillrÀckligt brett och djupt sÄ att du kan sitta bekvÀmt. Leta efter en djupare plats om du Àr lÀngre och ett grundare om du inte Àr sÄ lÄng. Helst bör du kunna sitta med ryggen mot ryggstödet och ha ungefÀr 5-10cm mellan knÀbaksidan och kontorsstolens sÀte. Du bör ocksÄ kunna justera sÀtets lutning framÄt eller bakÄt beroende pÄ hur du vÀljer att sitta.

Material

Ett material som lÄter din kropp andas Àr bekvÀmare nÀr du sitter pÄ din kontorsstol under lÀngre perioder. Tyg Àr ett bra alternativ, men mÄnga nya material erbjuder ocksÄ den hÀr funktionen. Vadderingen mÄste vara bekvÀm att sitta pÄ och det Àr bÀst att undvika ett sÀte som Àr för mjukt eller för hÄrt. En hÄrd yta blir smÀrtsam efter bara ett par timmar, och en mjuk yta ger inte tillrÀckligt med stöd.

Armstöd

Skaffa en kontorsstol med armstöd för att ta bort en del av spÀnningen frÄn nacken och axlarna. Armstöden bör ocksÄ vara justerbara sÄ att du kan placera dem pÄ ett sÀtt som lÄter dina armar vila bekvÀmt samtidigt som du gör det mindre troligt att du fÄr spÀnningar.

Justbarhet

Se till att alla justeringskontroller pÄ din kontorsstol kan nÄs frÄn sittande lÀge, och att du inte behöver anstrÀnga dig för att komma till dem. Du bör kunna luta, höja, sÀnka eller svÀnga frÄn ett sittande lÀge. Det Àr lÀttare att fÄ höjden och luta precis rÀtt om du redan sitter. Du kommer att bli sÄ van vid att justera din stol att du inte lÀngre behöver göra en medveten anstrÀngning för att göra det.

Gör rörelsen enklare med svÀng och hjul

FörmÄgan att röra sig i sin stol ökar dess anvÀndbarhet. Du bör lÀtt kunna rotera din stol sÄ att du nÄr olika platser i ditt arbetsomrÄde för maximal effektivitet. Hjul ger dig enkel rörlighet, men se till att köpa rÀtt sort till ditt golv. VÀlj en stol med hjul utformade för ditt golv, oavsett om det Àr en matta, hÄrd yta eller en kombination. Om du har en som inte Àr designad för ditt golv kan det vara en bra idé att investera i en stolsmatta.

Vad Àr en kontorsstol?

Kontorsstolen Àr en stol avsedd att anvÀndas mestadels pÄ kontoret. De Àr en svÀngbar stol, tillverkad med hjul för rörlighet och justering av höjden som gör dem bekvÀma.

Vad kostar en kontorsstol?

En kontorsstol kostar allt frÄn 500kr pÄ Ikea till 10.000kr+ frÄn en designer. Dock kostar de allra flesta kontorsstolar nÄgonstans mellan 1000kr och 6000kr.

Vad gör kontorsstolen sÄ unik?

En kontorsstol Àr tillverkad av olika material av hög kvalitet, vÀldesignad och testad kvalité. Den mest kÀnda kontorsstolen Àr en ergonomisk kontorsstol. Detta förhindrar lÄngvarig skada frÄn ryggen under sittande. Materialen som anvÀnds Àr av hög och hÄllbar kvalitet pÄ ergonomiska kontorsstolar.

Kriterier för kontorsstol bÀst i test 2021?

HÀr Àr nÄgra viktiga kriterier som vi tycker att en kontorsstol borde ha:

  • Korrekt rygg- och lĂ€ndryggsstöd
  • Pneumatisk hydraulisk klass 3 för justering av sitthöjd
  • Justerbara armar
  • Justerbara armstöd
  • Justerbar lutningsspĂ€nningskontroll
  • PU-gjutet sĂ€te
  • Nylonhjul

Vad behöver man tÀnka pÄ nÀr man ska köpa den bÀsta kontorsstolen?

Det Àr viktigt att kontrollera vad din önskade kontorsstol Àr tillverkad av. Det mÄste kunna absorbera din vikt under en lÄng period. Om en kontorsstol Àr av dÄlig kvalitet kan det vara mycket skadlig för rygg och ryggrad. Priset pÄ kontorsstolen Àr ocksÄ ett övervÀgande.

Typer av kontorsstolar?

Du hittar kontorsstolar i nÀstan alla kontor runt om i vÀrlden. Dessa Àr mycket vanliga och representerar en standardfunktion för att dekorera kontor, sÀrskilt kontor med datorer. De kan ocksÄ anpassas pÄ flera sÀtt för att passa anvÀndarens kroppsstorlek.

  • Kontorsstol med högt ryggstöd: De flesta kontorsstolar med hög rygg har ocksĂ„ höga nackstöd. Som i pricnip alla modeller kan Ă€ven en kontorsstol med hög rygg enkelt justeras pĂ„ flera sĂ€tt, sĂ€rskilt höjden. Den kan rotera, vilket ger anvĂ€ndaren fri rörlighet, och den kan ocksĂ„ justeras till en position som Ă€r lĂ€mplig för korta tupplurar.
  • Datorarbetsstolar: Dessa datorstolar har vanligtvis justerbara sĂ€ten, ryggstöd och utrustade med stoppade sĂ€ten. De har ocksĂ„ hjul och roterande funktion för bĂ€ttre rörlighet. Datorstolarna Ă€r utformade för att minska stress pĂ„ rygg och nacke, vanligtvis kroppsdelar som Ă€r stressade efter arbete vid datorn.
  • Ergonomisk kontorsstol: De minskar ocksĂ„ stress pĂ„ kroppens nerver, muskler och leder, vilket Ă€r vanligt för kontorsarbetare runt om i vĂ€rlden. Ergonomiska kontorsstolar slappnar av muskler och förhindrar ryggont. Den Ă€r ocksĂ„ ofta gjorda i hög kvalitet och har justerbara arm-, rygg- och nackstöd. MĂ„nga experter sĂ€ger att för en anstĂ€lld som arbetar mer Ă€n fyra timmar om dagen mĂ„ste han/hon ha en ergonomisk kontorsstol.

Fördelar med kontorsstolar?

För det första Àr de extremt sköna. Kontorsstolen Àr gjord för att anvÀndas under lÀngre perioder. MÄnga kontorsstolar Àr vanligtvis utformade för att passa in i kontorsmiljön och Àr mycket vÀnliga mot ryggen nÀr du sitter pÄ den. Kontorsstolar Àr gjorda av mjukt material som inte faller sÄ lÀtt sÄ att du kan spendera timmar pÄ att sitta pÄ den dagligen.

Är jag för stor för en kontorsstol?

Kontorsstolar Àr utformade inte bara för genomsnittliga mÀnniskor utan ocksÄ för stora mÀnniskor. Om du tycker att du Àr för stor bör du kolla in tillverkarens webbplats för att ta reda pÄ den bÀsta kontorsstol som passar dig.

Hur gjorde vi vÄrt kontorsstol test?

För vÄrt kontorsstol test tittade vi först pÄ utbudet pÄ marknaden. Sedan valde vi ut de modeller som fÄtt bÀst kundrecensioner och tittade nÀrmare pÄ de.

För att skriva egna recensioner anvÀnde vi informationen vi hittat i kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Slutligen jÀmförde vi de olika modellerna med varandra och skrev en bÀst i test lista. NÄgra av de kriterier vi jÀmförde var kvalité, komfort, pris och material.

Hur kan jag veta om en kontorsstol Àr ergonomisk?

Kontorsstolens höjd bör vara justerbar. Det bÀsta sÀttet att veta Àr att anvÀnda en pneumatisk justeringsspak. Stolen justeras tills du som sitter har fötterna platt pÄ golvet.

Armstöden ska ocksÄ vara justerbara. De bör tillÄta sittarens armbÄgar och underarmar att vila lÀtt och samtidigt lÀmna axlarna avslappnade.

Kontorsstolen ska vara stabil pÄ hjul. En bra ergonomisk kontorsstol ska lÀtt kunna rotera, vilket ger anvÀndaren frihet att röra sig utan att anstrÀnga sig.

Vad Àr en ergonomisk kontorsstol?

Den mest ergonomiska stolen med lÀndryggsstöd, armstöd, höjdjustering och vadderat sÀte ger dig all komfort du behöver. Du fÄr allt detta stöd och komfort med ergonomiska stolar.

Rygghöjd?

Kontorsstolen Àr helt upphöjd ca 1,18 m frÄn golvet till toppen av nackstödet. NÀr den Àr helt lyft mÀts sÀtet till 56cm, vilket uppenbarligen kan sÀnkas med höjdjusteringskolven sÄ att sitthöjden Àr cirka 62 cm frÄn sÀtet.

Kan huvudet och nacken stödja sig vid stolens överdel eller Àr de inte tillrÀckligt höga för det?

Ja, om du inte Àr vÀldigt lÄng. Den höga ryggen stödjer ditt huvud och nacke helt och du kommer att se att stolen Àr mycket bekvÀm under lÄnga perioder nÀr du arbetar.

Lutar kontorsstolens baksida framÄt och bakÄt?

Ja, kontorsstolarnas baksida lutar ofta, stödjer ryggen vid ryggen och Àr mycket bekvÀm stol i mÄnga Äsikter.

Kan jag ta bort armstöd pÄ en kontorsstol?

Inte helt, de hÄller tillbaka dem. Du kan förstÄs sÄga de horisontella bitarna av om du sÄ vill, men de finns dÀr för att stödja stolens baksida, och du behöver de ofta för att hÄlla stolen balanserad. Armstöden Àr fÀsta vid sÀtet och stolens baksida, de hÄller ihop allting.

I nÄgra kontorsstolar kan armstöden dock tas bort. Vissa stolar finns ocksÄ utan armstöd, om det krÀvs av köpare.

Kan en ergonomisk kontorsstol förbÀttra hÀlsan?

Ergonomiska kontorsstolar har stor inverkan pÄ din hÀlsa. Dessa stolar minskar inte bara obehag nÀr du sitter under en lÀngre period, utan minskar ocksÄ symtom pÄ smÀrta och svaghet i lederna.

LÀs om hur din stol kan pÄverka din hÀlsa

AnvÀndare kan slappna av bÀttre, sÄ att de kan fokusera pÄ jobbet eller projektet. Positiv energi och tydlighet kan vara en riktig moraluppgÄng för de anstÀllda. Arbetstagare som anvÀnder de ergonomiska kontorsstolarna rapporterar ocksÄ om en bÀttre position att arbeta eller spendera tid pÄ kontoret pÄ grund av de hÀlsosamma vanor som den ergonomiska stolen ger de.

Kallt pÄ kontoret eller hemma-kontoret? Kanske Àr det dags att köpa en vÀrmefilt!

Kan jag prova kontorsstolen innan jag köper den?

Ja, om du gÄr till en fysisk butik finns det alltid möjlighet att testa kontorsstolarna innan köp.

Kan kontorsstolen hantera de ergonomiska problemen nÀr du arbetar pÄ ett kontor?

En bra kontorsstol gör att anvÀndaren kan sitta i en bekvÀm position hela dagen. Att anvÀnda en ergonomisk kontorsstol Àr en bra sak att börja med, och det gav ocksÄ ett bra resultat i form av de förvÀntade fördelarna. Det Àr alltid viktigt enligt oss att sitta pÄ en ergonomisk kontorsstol!

TÀnk ocksÄ pÄ att kontorsstolen Àr en av de komponenter som bör kÀnnas igen i utformningen av arbetsstationen. Alla kontorsstolar mÄste ha flexibilitet och bra funktionalitet.

Vad gör jag om jag har problem med en kontorsstol?

Hitta klistermÀrket lÀngst ner pÄ kontorsstolen, som innehÄller all information du behöver för att kontakta garantiservice. De hjÀlper dig bÀst med de problemen som uppstÄr. Detta skiljer sig sÄklart lite beroende pÄ vilken kontorsstol du köper.

KĂ€llor