Korkskruv

Är du också ute efter korkskruv bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du en guide till hur du hittar den bästa korkskruven för dina behov.

Med en bra korkskruv får du lättare upp en god flaska vin. Korkskruvar finns i olika modeller och varianter, och vilken modell som är att föredra är en smaksak. Det viktigast är att du väljer en korkskruv av bra kvalitet så att du kan öppna flaskan på ett bra sätt. En korkskruv av sämre kvalitet kan försvåra öppnandet och i värsta fall göra så att kork hamnar i flaskan. Skulle bitar av korken ramla ner i vinet kommer det snabbt ta smak av kork och på så sätt blir ditt goda vin förstört.

Vi har tittat på några olika varianter av korkskruvar och tagit fram de tre som vi tycker är allra bäst på marknaden.

Korkskruv bäst i test 2024

1. Funktion korkskruv med vingar

2. Funktion kyparkorkskruv

3. Koala korkskruv

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

1. Funktion korkskruv med vingar

Funktion korkskruv med vingar
Funktion korkskruv med vingar

Den korkskruv vi har utsett till bäst i test kommer från Funktion och är en korkskruv med vingar. Med den här typen av korkskruv kan du enkelt få upp vinkorken utan någon större kraft. Korkskruven från Funktion är tillverkad av en zinklegering och har en silverfärgad yta. Förutom att det är en korkskruv har den även en kapsylöppnare vilket gör det till ett mycket funktionellt redskap när det vankas dog dryck.

Den är mycket enkel att använda, även för dig som att olika anledningar har svårt att öppna korkar där mycket fysisk kraft krävs. Vrid ner skruven i korken och dra enkelt upp dem med hjälp av vingarna.

2. Funktion kyparkorkskruv

Funktion kyparkorkskruv
Funktion kyparkorkskruv

Även den vinöppnaren som kommer tvåa i vårt test kommer från funktion. Den här kypervinöppnaren kräver lite mer kraft för att få upp korken med än testvinnaren, men tar å andra sidan mycket mindre plats att förvara. Vinöppnaren är tillverkad i stål, vilket gör den mycket hållbar. Det krävs en viss teknik för att använda den här typen av vinöppnare, men när du väl fått in tekniken kommer du med lätthet kunna öppna alla vinflaskor med den här vinöppnaren från Funktion.

Den har dessutom en inbyggd kniv i enda änden för att du enkelt ska kunna få bort foliet som täcker korken på vinflaskorna. Enkel och stilren design.

3. Koala korkskruv (24k guld)

Koala korkskruv
Koala korkskruv

Den här korkskruven från Koala hamnar trea på vår lista, för dig som är lite finlirare som kanske annars använder en sabreringssabel. Det är en mycket funktionell och lättanvänd kyparkorkskruv med ett patenterat dubbelt hävarmssystem. Systemet gör det enkelt att få upp korken utan att du behöver använda allt för mycket kraft.

Det här är en lyxig vinöppnare med en ytfärg av 24 karats guld. Till skillnad från de andra två korkskruvarna i vårt test ligger den här i en relativt hög prisklass.

Även denna har en inbyggd kniv som hjälper dig att avlägsna det folie som finns runt korken. När den är hopfälld är den endast 2,5 cm hög, och enkel att bära med sig och förvara.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en korkskruv?

I vårt test hittar du korkskruvar i priserna 75 – 325 kr. Priset för en korkskruv kan alltså variera mycket, och det finns både billigare och dyrare varianter.

Är korkskruv och vinöppnare samma sak?

Ja en vinöppnare och en korkskruv är samma sak, och det går att använda båda begreppen till olika modeller. En del säger olika ord till olika modeller, medan andra använder samma ord.

Hur väljer man den bästa korkskruven?

Vilken korkskruv som är den bästa är lite av en smaksak, då olika personer föredrar olika modeller. Men det finns några saker du alltid bör kolla på innan du väljer korkskruv.

Är den hållbar?

Oavsett vilken modell du använder bör du se till att välja en av bra kvalitet som håller länge. Det kommer ske en del påfrestningar när du skruvar ner den i korken och sedan drar upp korken, och det är viktigt att vinöppnaren klarar av det.

Hur mycket kraft behöver du använda?

Den typ av korkskruv som kräver allra minst fysisk kraft av dig är en korkskruv med vingar. Även om den har sina nackdelar, exempelvis att den är stor att förvara och något svårare att skruva ner i korken krävs det mycket lite muskelkraft för att öppna vinflaskan med en sådan modell.

Priset

Självklart ska du även titta på priset när du väljer korkskruv. Det är inte alltid så att en dyrare är bättre, men viss korrelation kan finnas mellan pris och kvalitet.

Utseende

Även utseende på korkskruven kan vara viktig. Ska du använda den under mycket festliga tillfällen och kanske låta den ligga framme är det möjligt att du vill ha en som är stilren och ser snygg ut.

Hur gjorde vi vårt korkskruv test?

När vi gjorde vårt korkskruv test har vi bland annat tittat på vilken korkskruv som är enklast att använda, och den enklaste blev vår testvinnare. Dessutom har vi tagit hänsyn till priset samt även kontrollerat så att alla korkskruvar på vår lista känns stabila och hållbara. Vi har även tittat på utseendet och designen av korkskruvarna. Informationen som använts kommer från kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Källor