Kortblandare

Letar du också efter kortblandare bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln hjälper vi dig hitta den absolut bästa kortblandaren för att göra dina hemmakvällar till de bästa.

Många kanske tycker en kortblandare är onödigt, men det tillåter dig verkligen att spela dubbelt så mycket! Den blandar åt dig medan ni spelar, och när det är dags att blanda byter ni enkelt kortleken i blandaren. Det är ofattbart hur mycket snabbare spelet går, framför allt om du spelar poker eller andra “sko”-spel.

Automatisk kortblandare – bäst i test!

Automatisk kortblandare
Automatisk kortblandare

Det finns egentligen bara en relevant modell på svenska marknaden idag, och det är den här automatiska varianten. Vi utsér den till kortblandare bäst i test 2024, främst på grund av dess funktionalitet, men designen är också inräknad.

En liten och kompakt kortblandare som verkligen gör jobbet. Den blandar enkelt korten på några sekunder och fungerar med alla standard-kortlekar. Dessutom blandar den 2 kortlekar samtidigt vilket gör oddsen ännu jämnare.

Denna kortblandare underlättar kortspelandet enormt, och sparar inte bara tid, men ger dig mer tid att spela kort!

Vanliga frågor

Eftersom att marknaden är så limiterad på kortblandare i Sverige är det många som har frågor. Här är några svar på de vanligaste.

Varför behöver man en kortblandare?

Älskar du också att spela kort? Då vill du ju spela så mycket som möjligt, eller hur? Det tar otroligt mycket tid att blanda korten manuellt, och det garanterar inte ens att de blandats ordentligt. Extra jobbigt är det när du ett “stick” eller omgång går snabbt, och du konstant behöver blanda leken.

Du har säkert sett att på casinon har de minsann riktiga kortblandare, och det är just av den anledningen – man får spela mer!

Förutom det faktum att det sparar tid så är det också mycket behändigare. Du kan till och med köpa 3 kortlekar av samma modell och alltid ha en blandat lek redo för spel. Alltså sätter du på blandaren på nytt varje gång du börjar spela.

Hur använder man en kortblandare?

En kortblandare är väldigt enkel att använda, här är hur;

  1. Stoppa in en eller två kortlekar (helst två, det jämnar ut oddsen). Sätt i lika mängd kort på vardera sida.
  2. Tryck igång den.
  3. Plocka ut den färdigblandade kortleken i botten!

Psst! Sugen på en mysstund medan du spelar kort? Kolla in vårt test av blockljus LED!

Hur mycket kostar en kortblandare?

En kortblandare kostar oftast inte mer än 200kr. I alla fall inte “amatör”-modellerna.

Bästa kortblandaren

Hur hittar man den bästa kortblandaren?

Det är nästan svårare att hitta den bästa kortblandaren när det inte finns så många att välja på. De allra flesta produkter finns i överflödigt antal modeller, men kortblandare finns bara i ett fåtal varianter i Sverige. Du har säkert sett att det finns kortblandare lite överallt, men det är ofta exakt samma modell!

Om du inte tycker om den modellen som vi utsétt till kortblandare bäst i test hittar du nedan några kriterier till hur du hittar en som passar dig!

Funktionalitet

Funktionaliteten på din kortblandare är förstås det allra viktigaste. Det innebär inte bara att den lyckas blanda korten, det ska alla klara. Vi syftar främst här på att den ska vara enkel att förstå, underhålla och använda.

Helst vill du ha en modell som har tillgång till att använda mer än en kortlek. Det betyder att korten blandas på ett optimalt sätt och du slipper behöva bry dig om den blandats ordentligt.

Att den kan användas på ett smidigt sätt innebär främst att du inte ska behöva dra i en lucka eller dylikt för att få fram korten. Vissa modeller har exempelvis ett hål, gjort för att du snabbt och enkelt ska kunna dra ut nästa kort.

Se också till att den rymmer flera kortlekar åt gången! Det innebär att kanterna på sidorna ska vara höga nog för att korten inte ska ramla ut medan de blandas.

Det är också viktigt att ha en modell som blandar snabbt, men det tar vi i nästa punkt.

Hastighet

Hastigheten är otroligt viktig, inte minst för dig som inte kan ha den på medan du spelar. Du bör ha en som lyckas blanda kortleken på bara några sekunder, annars är det inte värt pengarna.

Kvalitet

Kvaliteten på kortblandaren är också extremt viktig! I det här fallet finns det inte så många olika material som tillverkarna använder (utöver plast). Men det finns bra och dålig plast också! Leta efter en modell som inte gnekar eller rör sig när du drar i den. Det är första tecknet på dålig byggkvalitet.

Pris

Priset är ofta detsamma på kortblandarna, ungefär 200kr som tidigare nämnt. Det betyder inte att alla modeller är likvärdiga! Titta främst på byggkvaliteten och försök avgöra vilken modell som är mest prisvärd.

Kortblandare test

Hur gjorde vi vårt kortblandare test?

Vi började vårt kortblandare test med att titta på vad marknaden hade att erbjuda. Tyvärr hade den faktiskt förvånansvärt få modeller! Det finns mängder av butiker som säljer kortblandare, men alla verkar ha samma modell…

Vi fick till slut fram några modeller som vi tyckte kunde passa. Men efter att ha läst kundrecensionerna fast det bara en klar vinnare som vi ville sätta in på kortblandare bäst i test listan. Vi behövde recensera den modellen på ett så djupdykande sätt som möjligt. För recensionen läste vi bland annat kundrecensioner och produktspecifikationer. Med informationen som samlats in kunde vi sedan skriva vår egen recension utifrån den.

Sist men inte minst behövde vi ju sätta ihop en topplista, men hur gör man det med bara en modell? Tja… det gör man inte. Det blev helt enkelt bara en testvinnare denna gång, för första gången i HemmaPrylars historia!

Källor