Bästa kötthammaren

Älskar du att laga riktigt goda köttbitar? Då skulle du verkligen gynnas av en kötthammare! Med en kötthammare kan du får mycket godare köttbitar. När du bankar köttet med en kötthammare så förstörs köttets fibrer vilket leder till en mörare köttbit.

Därför är en kötthammare utmärkt för en seg köttbit som du vill få lite mer mör. Men se till att inte banka för mycket! Då kan köttet ramla isär och bli mer som köttfärs. Om en kötthammare låter som något för dig så har du kommit helt rätt!

I denna artikel listar vi nämligen kötthammare bäst i test 2022! Du kan här nedanför läsa våra fem recensioner på fem olika kötthamrar och även ta del av våra svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ens sökande!

Kötthammare bäst i test 2022

1. WMF kötthammare

2. Westmark kötthammare

3. Exxent kötthammare

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

WMF kötthammare recension

WMF kötthammare

Den självklara vinnaren på vår kötthammare bäst i test 2022 listas är såklart denna fantastiska kötthammare från WMF! Denna stilrena kötthammare har allt det man kan önska sig från en kötthammare!

Detta är en stor kötthammare som kommer med en robust design. Den är hela 40 cm lång. Den är tillverkad i rostfritt stål av hög kvalitet och har en elegant och tidlös design! Med en ögla i ena ändan av handtaget kan du enkelt hänga denna kötthammare på valfri plats i köket. Den blir då som en snygg inredningsdetalj!

Om du är ute efter en grym, robust och snygg kötthammare så kan vi starkt rekommendera WMFs kötthammare. Den är allt en kötthammare bör vara! Den självklara vinnaren på denna lista!

Westmark kötthammare recension

Westmark kötthammare

En annan självklar deltagare på denna lista är Westmarks grymma kötthammare. Detta är en utmärkt kötthammare av hög kvalité! Den kommer verkligen att gynna en köttälskare som behöver göra köttet lite mörare!

Westmarks kötthammare “Robusto” är just vad namnet antyder, robust! Detta är en stabil och stark hammare som är mycket stadig och välbalanserad.

Kötthammaren kommer med två olika sidor med pyramidformade punkter, på ena sida grov och på andra lite finare. Den är dessutom tillverkat av aluminium i Tyskland av Westmark.

Detta är helt enkelt en robust och grym kötthammare som fungerar utmärkt till att göra köttet lite mörare!

Exxent kötthammare recension

Exxent kötthammare

Exxent ägs av företaget MerxTeam som är en av Sveriges ledande leverantörer inom restaurang- och köksprodukter. Just på denna lista hamnar deras grymma kötthammare!

Denna kötthammaren kommer i en robust och stilren design. Den är även lätthanterad och väger inte så mycket, bara 0,45 kg. Den är 33 cm lång och fungerar nog utmärkt i alla olika händer!

Detta är en rejäl kötthammare från Exxent med ett huvud i gjuten aluminium och med ett greppvänligt handtag i trä.

Den kommer dessutom utrustad med två olika ytor där ena sidan är platt och den andra har struktur för att du ska kunna snabbmöra köttet. Med den platta sidan på en köttklubba så plattar man till köttstycken för att få till exempel lövbiff!

Helt enkelt en grym kötthammare! En stor rekommendation till dig som letar efter det lite billigare modell!

OXO kötthammare recension

OXO kötthammare

OXO är ett företag som i över 30 år skapat överlägsna redskap som är funktionella med fokus på bekväm användning och ergonomiska handtag. Deras kötthammare som kammar hem en plats på denna lista har allt det som OXO specialiserar sig i!

Denna kötthammare från OXO har en sida med pyramidformade punkter, och en plan sida för att både kunna banka köttet mört och tunt! Kötthammaren är tillverkad i kolstål belagt med ABS-plast. Den tål dessutom diskmaskin!

Själva tyngden och vinkeln på klubbhuvudet gör att utbankningen blev svårare. Handtaget som är av mjukt gummi ligger bekvämt i handen och är utformat för att fånga upp skakningar som tillkommer under användningen. Den är därmed skonsam mot handlederna!

Denna kötthammare med sin ergonomiska design är en stor rekommendation från oss!

Vanliga frågor

Det är vanligt att det uppstår en del vanliga frågor när man letar efter produkter online. Särskilt när det kommer till en kötthammare. Det finns så många olika varianter i många olika priser så det kan vara svårt att veta vad man ska titta efter specifikt. Men du behöver inte oroa dig! Vi finns här för att hjälpa dig. Här nedanför kan du läsa våra svar på några vanliga frågor som kan uppstå när du letar efter en bra kötthammare!

Hur mycket kostar en kötthammare?

En kötthammare kostar från 300kr till 600kr. I alla fall de modeller av kvalitet.

Varför ska man banka kött?

En kötthammare används ofta för att banka kött för att göra köttet mörare. Den används också för att bara platta ned köttet. Om en köttbit är seg så fungerar en kötthammare utmärkt för att göra köttet mörare och helt enkelt godare efter tillagning! Om du ska göra till exempel schnitzel är det mycket viktigt att ha rätt verktyg för att ha möjlighet att banka köttet tunt nog.

Psst! Om du ofta gör större köttbitar kanske det är dags för en riktigt bra köttyxa?

Varför kötthammare?

En kötthammare är utformat just för att banka köttbitar med. Det är alltså det bästa redskapet just för att hamra kött med. Det händer ofta att en del personer använder sig av en kavel för att banka köttet.

Problemet med detta är att det inte blir samma kvalitet på bankningar jämfört med om du skulle använda en kötthammare. En kavel är inte utformad på samma sätt att banka kött med. Dessutom så är det mycket jobbigare för armen och handleden.

Andra mörningsmetoder?

Det finns andra sätt som man kan möra kött på! Här nedanför kan du läsa några exempel på metoder som kan användas för att få mörat kött.

Vakuummörning

Vakuummörning innebär att man packar köttet syrefritt i en tät förpackning. Fördelen med denna metod är att bakterierna på ytan undviks och köttet kan hålla sig fräscht och bra upp till 8 veckor! Det här är den absolut vanligaste mörningsmetoden i dag eftersom den är betydligt mer kostnadseffektiv och gör att köttet får en bättre hållbarhet.

Mörningskärl

Ett mörningskärl är ett speciellt kärl av metall där kött läggs under ett tungt lock soft tar bort luften i kärlet. Denna typ av mörning ger vättre kvalité än vakuummörning. Köttet håller upp till 8 veckor i dessa typer av kärl.

Hängmörning

Hängmöring är den bästa metoden för att möra kött. Denna process är väldigt känslig och bakteriell. De avgörande aspekterna här är luftfuktighet, luftomsättning, temperatur och tid för att uppnå köttets bästa kvalité.

Köttet hänger generellt mellan 3 och 7 veckor, beroende på vilken smak man vill uppnå. De första 3 veckorna ger köttet mörheten. De senare veckorna ger köttet mer smak. Hängmörningen är en kvalitetsstämpel som väger tungt idag och ger ett avsevärt högre värde när man äter det.

*Läs alla tips om mörning hos scan

Bästa kötthammaren

Hur väljer man den bästa kötthammaren?

Det kan vara knepigt när man ska hitta och välja en riktigt bra kötthammare. Om man inte ägt en kötthammare förut så kan det vara otydligt vad man ska titta efter i en kötthammare. Men oroa dig inte! Här nedanför har vi samlat några tips på saker du kan titta efter när du ska välja en bra kötthammare!

Storlek

Storleken är en väldigt viktig aspekt att tänka på när du ska välja en kötthammare. Du vill ju såklart ha en kötthammare som är bekväm att använda men som också har en del tyngd till sig så att den enklare kan möra eller platta till köttet.

Det är viktigt att du kollar på en kötthammare i en storlek som passar just dig och dina händer. En alldeles för liten kötthammare i en stor hand kan bli obekvämt, och vice versa. Därför är det viktigt att du hittar en kötthammare som funkar bra för dig.

Storleken på huvudet är också viktig eftersom det är den som plattar/mör ned köttbiten. Den måste alltså väga och vara tillräckligt stor för att kunna göra lite skada! Det är även bra om klubbans ena sida har pyramidformade punkter för att kunna ta sönder kötets fiber och möra ned köttet, och att andra sidan är platt för att kunna platta ned köttet.

Material

En annan viktig sak att tänka på när du väljer en kötthammare är materialet den är gjord av. Du vill ju ha en robust kötthammare som klarar av smällarna utan att ta skada och gå sönder.

Därför är det viktigt att kötthammaren är gjord av exempelvis hård metall som klarar av slagen. Det är även viktigt att själva handtaget på kötthammaren är gjort av ett bekvämt material som bidrar till en enklare användning och mindre ansträngning av handleden.

Pris

Priset är alltid viktigt att tänka på när man ska välja en produkt. Vi alla befinner oss i olika ekonomiska situationer. Vissa personer kan spendera mycket pengar på till exempel en kötthammare medans andra inte har råd.

Det är därför viktigt att du balanserar de kvalitéer du söker i en kötthammare med själva priset på kötthammaren. Det finns mängder med billigare kötthammare som fortfarande är av bra material, storlek och kvalité!

Kötthammare test

Hur gjorde vi vårt kötthammare test?

Vi inledde vårt kötthammare test genom att först leta upp några varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. När vi väl hittade de populäraste varianterna så läste vi mer ingående om dem.

Vi samlade vår information främst från olika kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med den informationen som vi samlade kunde vi sedan skriva våra egna recensioner.

Slutligen var det dags att sätta ihop och rangordna själva i vår kötthammare bäst i test lista. Detta gjorde vi genom att jämföra de olika kötthamrarnas kvaliteter mot varandra. I jämförelsen ingick kötthamrarnas storlek, material och pris.

Källor