6 bästa krocketspelen

Krocketspelet, en tidlös klassiker som förvandlar varje gräsplätt till en scen för taktisk precision och avslappnad tävlingskänsla. Men vilket krocketspel är det bästa?

Vi har testat ett flertal populära krocketspel, både traditionella och nya, innovativa versioner, för att hjälpa dig välja det rätta för din trädgård eller parkutflykt.

1. Bäst i test – Bex Family Birch wood 6 spelare

Bex Family Birch Wood 6 spelare krocketspel visade sig vara ett nöje att använda under våra tester. Tillverkat av högkvalitativt björkträ, stod detta krocketspel upp mot intensiva spelomgångar och behöll ändå sin strukturella integritet och visuella överklagande.

Specifikationer
Material: Björkträ
Vikt: 3,1 kg
Antal spelare: 1-6
Antal delar: 26
Förvaringspåse: Ja

Den fina björkträskvaliteten tillförde spelet en autentisk känsla och dess varma naturliga toner passade perfekt in i utomhusmiljön.

Bex Family-setet erbjuder en komplett krocketspelupplevelse för upp till sex spelare. Detta gör det till ett idealiskt val för familjespel eller vänliga sammankomster.

Vid våra tester fann vi att tillägget av sex klubbor och sex bollar, samt de tio bågarna och två utgångspinnarna, skapade en dynamisk och inkluderande spelupplevelse för alla deltagare.

Setet inkluderar också en praktisk förvaringspåse, vilket förenklade förvaringen och transporten av spelet mellan olika platser.

Regelboken som medföljer på flera språk underlättade förståelsen och tillämpningen av spelets regler, vilket bidrog till en smidigare och mer underhållande spelomgång.

Även om vi märkte att bollarna var gjorda av plast, vilket inte matchade trækvaliteten hos resten av setet, hade detta ingen signifikant inverkan på själva spelupplevelsen.

Trots detta lilla snedsteg, presterade Bex Family Birch Wood 6 spelare krocketspel mycket bra under våra tester och levererade en underhållande och högkvalitativ spelupplevelse. Det är ett robust och välbyggt krocketspel som både barn och vuxna kan njuta av.

Fördelar

 • Högkvalitativt björkträ
 • Upp till sex spelare
 • Inkluderar förvaringspåse
 • Regelbok på flera språk

Nackdelar

 • Endast ett färgval

2. Bäst premiumval – Bex Pro 6 spelare

Detta är vår detaljerade granskning av Bex Pro Krocket för 6 spelare, ett krocketspel som definitivt gör intryck. Utformningen och kvaliteten på detta krocketspel imponerade på oss från början.

Specifikationer
Material: Gummiträ
Vikt: 8,5 kg
Antal spelare: 1-6
Mått klubba: 23 x 6 cm
Diameter klot: 8,5 cm

Tillverkat av gummiträ med en lackad yta, visade det sig vara inte bara vackert utan också extremt hållbart, vilket är en viktig faktor för utomhusspel.

Bex Pro Krocket för 6 spelare visade sig vara ett spel som hela familjen kan njuta av. Det ger tillräckligt med utrustning för upp till sex spelare, inklusive sex klubbor, sex klot, två utgångspinnar och tio bågar.

Vi märkte att storleken på klubborna och kloten var perfekt för både barn och vuxna, vilket gör spelet till en utmärkt aktivitet för familjesammankomster.

Vidare uppskattade vi den medföljande kanvasväskan med dragkedja och handtag. Den är inte bara snygg, utan också praktisk och gör det enkelt att förvara och transportera spelet.

En detaljerad regelbok på flera språk ingår också, vilket underlättar första gången du spelar och för dem som inte är bekanta med krocket.

Den enda nackdelen vi märkte var spelets vikt. Med sina 8,5 kg är Bex Pro Krocket-set något tyngre än genomsnittet, vilket kan göra det svårare för yngre barn att hantera. Trots detta anser vi att den höga kvaliteten på materialet och designen kompenserar för detta.

Fördelar

 • Högkvalitativa material
 • Passar hela familjen
 • Inkluderar praktisk förvaringsväska
 • Regelbok på flera språk

Nackdelar

 • Något tyngre än genomsnittet

3. Bäst budgetval – Summer SS

Som en del av vår testprocess, tillbringade vi flera timmar att spela Summer SS krocketspel med både vänner och familj. Detta krocketspel ger ett fantastiskt tillskott till utomhusaktiviteter, erbjuder underhållning för alla åldrar från tre år och uppåt.

Specifikationer
Vikt: 1,6 kg
Åldersgräns: 3+ år
Material: Trä & plast
Klubblängd: 74 cm
Antal delar: 20 st.

Vårt första intryck av Summer SS krocketspel var hur enkelt det var att sätta upp. Instruktionerna var tydliga och inget extra montering krävdes, vilket gjorde det lätt att starta spelet på nolltid.

Trots att setet är gjort av både trä och plast, kändes alla delar välgjorda och hållbara, klara att stå emot den energiska leken som oundvikligen uppstår under familjespel.

Setet inkluderar fyra klubbor och fyra bollar, vilket gör det perfekt för fyra spelare att tävla mot varandra. Klubborna mäter omkring 74 cm, vilket passar de flesta åldrar och storlekar.

Den enda nackdelen vi upplevde var att plastbollarna ibland kändes lite lätta, vilket gjorde dem svåra att kontrollera vid starka slag.

Men det hindrade inte oss från att njuta av spelet. Oavsett om vi spelade i trädgården hemma eller tog det till en utomhusfest, erbjöd Summer SS krocketspel timmar av engagerande och konkurrenskraftigt spel.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Bra för alla åldrar
 • Högkvalitativt material
 • Engagerande och underhållande

Nackdelar

 • Lätta bollar kan vara svåra att kontrollera

4. Elegant – Moments of Play

Vi hade nöjet att prova Moments of Play-krocketspelet, och vi kan bekräfta att det är lika underhållande som det ser ut. Setet utstrålar en högkvalitativ känsla med sina robusta gummiträdelenar och rostfria stålbågar.

Specifikationer
Material:Gummiträ, rostfritt stål
Inkluderar:Tygväska för förvaring
Skötsel: Rengöras med trasa
Förvaring: Förvaras torrt och rent
Färg: Grå, brun

Det mörkbetsade träet varierar i nyans och struktur från del till del, vilket ger spelet en naturlig och tilltalande estetik.

Att ta med spelet till stugan, trädgården eller en fest var enkelt tack vare den praktiska tygväskan för transport och förvaring.

När vi inte spelade, kunde vi enkelt förvara spelet på ett torrt och rent ställe, vilket hjälpte till att förlänga livslängden.

Spelets regler var tydliga och tillgängliga på både danska och engelska. Spelet själv var fängslande, utmanande oss att både navigera genom banan och stöta bort motståndarnas kulor utan att själva bli utslagna.

Det enda negativa vi fann var att färgen på trädet kan blekna lite över tid, speciellt om spelet utsätts för solen under längre perioder. Men med regelbunden rengöring med en fuktig trasa förblir spelet i bra skick.

Fördelar

 • Högkvalitativa material
 • Tygväska för transport och förvaring
 • Lätt att rengöra
 • FSC®-certifierat gummiträ

Nackdelar

 • Färgen kan blekna över tid

5. Enkel transport – Bex Pro med Vagn

Vi hade förmånen att testa Krocket Bex Pro med Vagn, och det var en ren fröjd. Tillverkat av gummiträ med en lackad yta, har spelet verkligen en lång livslängd och en utmärkt kvalitet.

Specifikationer
Material:Gummiträ
Vikt: 8,6 kg
Antal delar: 20 st.
Transportvagn:Ja
Lackad yta: Ja

Den glänsande ytan och det robusta träet bidrog till att ge spelet ett exklusivt intryck.

Något som direkt imponerade på oss var den praktiska vagnen. Tack vare den kunde vi enkelt och smidigt transportera spelet till olika platser i trädgården.

Att allting passade så fint i vagnen var också en stor bonus, det gjorde det väldigt lätt att hålla ordning på alla delar av spelet.

Spelet i sig var underhållande och engagerande, med klara regler och instruktioner på flera språk. Det passade utmärkt för hela familjen, från de unga till de äldre.

Varje komponent, från klubbor till klot, utgångspinnar till bågar, var tillverkade med omsorg och kvalitet i åtanke.

Det fanns dock en liten nackdel vi märkte. Trots den utmärkta kvaliteten på gummiträet och lacken, behöver spelet fortfarande lite underhåll för att förhindra att ytan blir repig eller flagnar.

Regelbunden rengöring och undvikande av överdriven sol exponering hjälper till att behålla spelets kvalitet och glans.

Fördelar

 • Tillverkad av kvalitetsgummiträ
 • Lackad yta för extra hållbarhet
 • Praktisk transportvagn medföljer
 • Passar hela familjen

Nackdelar

 • Kräver regelbunden skötsel

6. Unikt alternativ – Sunsport Fotbolls Krocket

Fotbollskrocket från Sunsport, även känd som fotbolls-krocket, är inte bara ett annat trädgårdsspel. Det är en blandning av två välkända sporter, krocket och fotboll, som omvandlar gräsmattan till en lekplats av roliga utmaningar och intensiv konkurrens. Vårt team hade chansen att prova detta spel och här är våra intryck.

Specifikationer
Material:Trä, MDF
Typ: Fotbollskrocket
Vikt: 2 kg
Boll diameter: 17 cm
Grindstorlek: 39 x 39 39 cm

För det första, materialet och byggkvaliteten imponerade på oss. Bollarna, målpinnarna och grindarna är alla tillverkade av hållbart material, redo att klara av både sommarsolen och det kraftiga spelet.

Dessutom är alla delar lätta att förvara i den medföljande väskan, vilket gör det enkelt att ta med spelet på utflykten eller att städa upp efter spelet.

Fotbollskrocket är en genial idé som lyfter trädgårdsspelet till en helt ny nivå. Spelet är en perfekt aktivitet för familjen, där alla kan delta oavsett ålder.

Tack vare de klara instruktionerna kan du snabbt komma igång och spelet erbjuder timmar av roligt nöje.

Något vi noterade var att bollarna, även om de är tillverkade av högkvalitativt material, kan bli smutsiga snabbt när du spelar utomhus. Det kräver lite extra ansträngning att hålla dem rena, men det är definitivt värt det för den roliga spelupplevelsen.

Fördelar

 • Högkvalitativa, hållbara komponenter
 • Lätt att förvara och transportera
 • Tydliga instruktioner för snabbt spel
 • Roligt för alla åldrar

Nackdelar

 • Bollarna kan bli smutsiga snabbt

Hur vi utförde vårt test av krocketspel 2024

Att hitta det bästa krocketspelet kan vara en utmaning. Vi bestämde oss för att underlätta för dig genom att testa ett brett spektrum av spel, alltifrån krocketspel för 6 personer till gammalt krocketspel. Vi gick igenom varje test med en lupp för att säkerställa att du får den mest rättvisa och noggranna bedömningen möjlig.

Förberedelser inför testen

Det första steget i vår testprocess var att skapa en lämplig testmiljö. Vi ville efterlikna en typisk sommardag i trädgården, för det är då krocket oftast spelas. Vi planerade testet i en stor öppen gräsplätt för att simulera de verkliga förhållandena.

Det är väsentligt att varje krocketspel testas under samma förhållanden för att ge en rättvis bedömning. Vi tog i beaktande de officiella krocketspel reglerna för att säkerställa en balanserad testmiljö.

Insikter från vår testprocess

Efter att ha skapat den perfekta miljön, gick vi vidare till vår testprocess. Vårt team delades in i grupper om sex, i enlighet med ett typiskt krocketspel för 6 personer.

Varje grupp fick spela med olika krocketspel, från de mest moderna till ett gammalt krocketspel, för att säkerställa en bred bedömning. Varje spel testades flera gånger för att minimera slumpfaktorn och vi noterade våra observationer noggrant efter varje test.

Genomförande av testen

När vi väl hade allt på plats, började vi med testningen. Varje krocketspel testades under en hel dag för att ta hänsyn till olika väderförhållanden som kan påverka spelets prestanda. Vi gjorde omfattande noteringar om hur väl varje spel höll upp, hur lätt det var att sätta upp och spela, och hur det kändes att använda.

Vi noterade särskilt huruvida det bästa krocketspelet i vårt test uppfyllde de officiella krocketspel reglerna och hur bra det fungerade för 6 personer.

Vi kan konstatera att det bästa krocketspelet i vårt test ska ha följande egenskaper:

 • Lätt att sätta upp och använda
 • Uppfyller de officiella krocketspel reglerna
 • Passar bra för 6 personer
 • Hållbart och tåligt för långvarigt spel
 • Erbjuder en rolig och engagerande spelupplevelse

Vi hoppas att vårt test hjälper dig att hitta det bästa krocketspelet för dig och din familj. Krocket är ett fantastiskt sätt att njuta av en sommardag och vi är säkra på att vårt bäst i test kommer att förbättra din upplevelse.

Utvärdering av krocketspel

Efter att ha genomfört omfattande tester, var det dags att utvärdera resultaten. Vi utformade en matris som tog hänsyn till alla relevanta faktorer, inklusive spelupplevelse, kvalitet på utrustning, hur väl de följer krocketspel regler, och hur bra de fungerade för 6 personer.

Vi betygsatte varje spel på en skala från 1 till 10, med 10 som det högsta, baserat på varje kriterium. Vi gjorde detta för att jämföra resultaten på ett kvantitativt sätt och bestämma vilket som var det bästa krocketspelet i vårt test.

Långtidstest för hållbarhet

Det är viktigt att notera att ett bra krocketspel inte bara ska vara roligt att spela, det måste också hålla över tid. Därför inkluderade vi långtidstester i vår testprocess. Vi spelade med varje krocketspel över flera veckor för att bedöma hur de stod emot slitage, väder och intensivt spel.

Resultaten var varierande, vissa spel höll upp bättre än andra, vilket bekräftade att hållbarhet är en avgörande faktor när man ska köpa krocketspel. Det bästa krocketspelet i vårt test var inte bara roligt att spela, det stod också emot tidens prövning.

Säkerhet och pålitlighet i krocketspel

Slutligen granskade vi varje krocketspels säkerhetsfunktioner och pålitlighet. Vi undersökte hur varje spel klarade av störningar och oväntade situationer, exempelvis en boll som går förlorad eller en klubba som bryts. Vi ville se om dessa problem kunde lösas smidigt eller om de orsakade större avbrott i spelet.

Våra tester visade att säkerhet och pålitlighet är avgörande för en bra spelupplevelse. De bästa krocketspelen i vårt test hade starka säkerhetsfunktioner och pålitlig prestanda, oavsett vad spelet kastade mot oss.

Det bästa krocketspelet i vårt test lyckades uppfylla alla våra kriterier med bravur. Det erbjuder en exceptionell spelupplevelse, håller över tid och har solida säkerhetsfunktioner.

Vi hoppas att vår testprocess ger dig det du behöver för att hitta det perfekta krocketspelet för dig och din familj. Glöm inte att krocket ska vara roligt, så välj ett spel som du kommer att njuta av att spela om och om igen.

Bästa krocketspelet

Tips för att ha så roligt som möjligt med ditt krocketspel

Att spela krocket kan vara ett roligt och engagerande sätt att njuta av en solig eftermiddag. Men innan du tar fram ditt bästa krocketspel, finns det några saker du bör tänka på.

Under vårt test lärde vi oss värdefulla insikter om hur du kan få ut det mesta av ditt krocketspel. Här är några tips vi hoppas kommer vara till hjälp.

Förståelse för krocketspel regler

Krocket kan vara ett förvirrande spel för nybörjare. Innan du börjar spela, rekommenderar vi att du tar dig tid att lära dig krocketspel regler.

Under vårt test märkte vi att spelen flöt smidigare och var mer roliga när alla deltagare hade en grundläggande förståelse för reglerna. Att kunna reglerna ger också en mer rättvis och spännande spelupplevelse.

Förberedelse av spelområdet

Det är viktigt att du förbereder ditt spelområde innan du börjar spela krocket. Under vårt test märkte vi att spelupplevelsen förbättrades betydligt när vi spelade på en jämn och välklippt gräsmatta. En ojämn bana kan påverka bollarnas bana och göra spelet frustrerande.

Några saker att tänka på vid förberedelse av spelområdet:

 • Klipp gräset regelbundet
 • Ta bort eventuella föremål som kan vara i vägen
 • Mät upp och märk ut banan korrekt enligt krocketspel reglerna

Hänsyn till antal spelare

När du planerar ditt krocketspel bör du också ta hänsyn till antalet spelare. Vi fann under vårt test att krocketspel för 6 personer gav bäst spelupplevelse. Att ha rätt antal spelare säkerställer att spelet håller en bra takt och att alla får chansen att spela.

Kvalitet på utrustningen

Utrustningens kvalitet påverkar också spelupplevelsen avsevärt. Under vårt test noterade vi att ett krocketspel proffs eller det bästa krocketspelet i vårt test, med högkvalitativa klubbor och bollar, förbättrade spelets gång.

En bra utrustning håller längre och ger en bättre känsla vid slaget. Därför är det värt att investera i ett krocketspel med god kvalitet.

Säkerhetsåtgärder

Sist men inte minst är säkerheten viktig när du spelar krocket. Se till att alla spelare står på säkert avstånd när det är någons tur att slå. Vi märkte under vårt test att detta minskade risken för olyckor och gjorde spelet säkrare för alla deltagare.

Att förbereda sig väl och ta hänsyn till dessa tips kan hjälpa till att göra ditt krocketspel till en fantastisk upplevelse. Glöm inte, det viktigaste är att ha kul och njuta av spelet, oavsett om du spelar med ett gammalt krocketspel eller det bästa krocketspelet i vårt test.

Krocketspel test

Hur man hittar det bästa krocketspelet 2024

Det kan vara svårt att veta exakt vad man bör titta efter när man letar efter ett krocketspel. Här nedanför kommer vi med några tips!

Innehåll & storlek

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska välja ett krocketspel är själva innehållet och storleken på krocketspelet. Om du vet med dig om att ni kommer vara många som spelar med krocketspelet så kan det vara värt att köpa ett krocketspel där man får med flertal racketar och klot. Om det är barn som kommer använda sig av krocketspelet så kan det vara värt att köpa ett lite mindre krocket spel som är enkelt för barnen att använda.

Material

Materialet är också viktigt att tänka på när du ska välja ett krocketspel. Du vill ju såklart ha ett krocketspel som håller länge. Då gäller det att du köper ett krocketspel som är tillverkat av ett hållbart material som inte går sönder under användning eller om de utsätts för dåligt väder!

Psst! Rensa ogräset innan du börjar spela för en mer jämn yta!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett krocketspel?

Priset på ett krocketspel kan variera kraftigt beroende på kvalitet, material och storlek. Du kan hitta enklare set för omkring 200-300 SEK, medan lyxigare och professionella set kan kosta upp till flera tusen kronor.

Vad är ett krocketspel?

Krocket är ett utomhusspel där spelare använder en klubba för att slå träklot genom en serie av bågar som är placerade på spelplanen. Målet är att vara den första att slå sitt klot genom alla bågar och träffa målpinnen.

Hur spelar man krocket?

I krocket tar spelarna turas om att slå sina klot genom en förutbestämd bana av bågar. Målet är att vara den första att navigera genom banan och träffa målpinnen. Varje klot får ett slag per tur, men spelare kan vinna extra slag genom att träffa andra klot eller genom att passera en båge.

Hur spelar man fotbollskrocket?

Fotbollskrocket är en variation av det klassiska krocketspelet, men istället för att använda en klubba sparkar spelarna fotbollar genom bågarna. Målet är detsamma – att vara den första att få sin boll genom alla bågar och träffa målpinnen.

Källor