Kuddhögtalare – lyssna i sängen!

1. Bäst i test – Sangean PS300 Kuddhögtalare recension

Sangean PS300 Kuddhögtalare

Sangean PS300 är en fantastisk kuddhögtalare som förenar bekvämlighet och ljudkvalitet på ett imponerande sätt. Den unika designen gör att du enkelt kan placera högtalaren under kudden och njuta av musik eller ljudböcker utan att störa din partner.

En av produktens främsta egenskaper är den inbyggda volymjusteringen, vilket gör att du kan anpassa ljudnivån efter dina personliga behov. Tack vare den inbyggda förstärkaren kan du även uppleva ett kraftfullt ljud, men om du vill spara batteri kan du enkelt stänga av förstärkaren.

PS300 är kompatibel med de flesta enheter, tack vare sin 3,5 mm-kontakt som passar mobiler och MP3-spelare. Dessutom drivs högtalaren med AAA-batterier (köps separat), vilket gör den portabel och lätt att använda var du än är. Med en effekt på 20 mW och en kabellängd på 120 cm ger modellen dig rikligt med rörelsefrihet.

Sist men inte minst är Sangean PS300 både smidig och kompakt, med måtten 50x86x15 mm, vilket innebär att den tar minimal plats i ditt hem. Det är utan tvekan en fantastisk investering för den som söker en bekväm och högkvalitativ kuddhögtalare.

2. Billigt alternativ – Vooni kuddhögtalare recension

Vooni Kuddhögtalare

Vooni kuddhögtalare erbjuder en unik och smart lösning för alla som vill njuta av musik, ljudböcker eller avkopplande ljud i sängen utan att störa personen bredvid. Kombinationen av kuddar och musik är verkligen mysig, och Vooni har skapat en produkt som förstärker denna upplevelse samtidigt som den minskar risken för gräl och irritation.

Dessa två små och tunna högtalare är enkla att placera under kudden och isolerar ljudet så bra att den bredvid dig inte blir störd. Ingen mer skruvande på volymkontroller eller kompromissande om vilka låtar som får spelas – med Vooni Kuddhögtalare kan du lyssna på precis vad du vill, hur länge du vill.

Anslutningen är smidig och kompatibel med de flesta enheter tack vare den medföljande 3,5 mm ljudkabeln. Högtalarna är avsedda för användning i tysta miljöer, såsom sovrum, och har ett frekvensomfång på 0,2-18 kHz samt en signal-brusförhållande på 3 dB.

Mått och vikt är minimala, vilket gör dem mycket praktiska att använda och bära med sig vid behov. Tillverkade i slitstark ABS-plast, är Vooni Kuddhögtalare en väl genomtänkt och innovativ produkt som ger nattugglor möjlighet att njuta av sina favoritljud utan att störa sina nära och kära.

Köpguide för kuddhögtalare 2024

Letar du också efter kuddhögtalare bäst i test 2024? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln recenserar vi modeller, och visar dig den bästa kuddhögtalaren.

Kevin heter jag, och det är jag som ansvarar för allt som har med teknik att göra här på HemmaPrylar. Jag har nyligen precis som många andra, börjat älska att lyssna på musik och ljudböcker när det är dags att sova. Borde det inte finnas någon form av högtalare som man kan lägga under kudden? Numera finns det!

En kuddhögtalare är grymt för att inte få ont i öronen dagen efter du somnat med hörlurarna in-pluggade, och du hör betydligt bättre än när du kör mobilens högtalare. Fortsätt läsa så får du veta våra favorit modeller på marknaden idag!

Vanliga frågor om kuddhögtalare

Varför kuddhögtalare?

För dig som ofta ligger i sängen och lyssnar på något när du försöker sova är en kuddhögtalare perfekt! Du slipper störa den du sover med, samtidigt som du får mycket bättre ljud.

Om du i dagsläget använder hörlurar i sängen avråder vi från det genast! Det kan skada öronen över en längre tid, en kuddhögtalare gör inte det.

Hur fungerar kuddhögtalare?

En kuddhögtalare fungerar precis på samma sätt som andra högtalare. Det är små, tunna högtalare du lägger under huvudkudden och därför är det bara du som kan höra ljudet.

Du lägger huvudet mot kudden, så låter det som att det är kudden som spelar upp ljudboken! Alltså tränger ljudet från kuddhögtalarna igenom kudden och slutligen träffar ditt öra.

Vad är en kuddhögtalare?

En kuddhögtalare är precis som namnet nämner; en högtalare för kudden! Det är platta små högtalare som läggs under kudden. När du sedan sätter på ljud i de går ljudet genom kudden till örat som ligger mot. Alltså är det ett sätt att spela musik eller ljudböcker utan att de andra i sängen blir störda.

Hur mycket kostar en kuddhögtalare?

En kuddhögtalare kostar omkring 300kr. De billigare modellerna än det kräver oftast att du köper mer än en, och då blir det ungefär lika mycket.

Bästa kuddhögtalaren

Hur hittar man den bästa kuddhögtalaren?

Tyvärr är kuddhögtalare ett nytt fenomen, och det finns inte särskilt många modeller på marknaden än. Om du mot förmodan inte gillat någon av de alternativ vi har på kuddhögtalare bäst i test listan kan du kolla igenom våra kriterier nedan.

Ljud

Ljudet är enligt oss det viktigaste när det kommer till kuddhögtalare. Det inkluderar inte bara ljudkvaliteten, utan också volymen. Volymen är viktigare än kvaliteten, just för att du ska kunna höra, även med tjocka kuddar.

Välj alltså en modell som spelar högt, du kan alltid sänka om det stör runt omkring. Ljudkvaliteten är också en sak att ha i åtanke, men det är svårt att få till riktigt bra ljudupplevelse när högtalarna täcks av en kudde. Därför rekommenderar vi att du enbart tittar på volymen.

Kvalité

Kvaliteten på kuddhögtalarna är ytterst viktigt. De ska trots allt klara av att bli nedtryckta av kudden, ramla av sängen, och klara ett antal slag från dig när du sover. Alla modeller är gjorda i plast, men de lite dyrare modellerna håller betydligt längre.

Funktionalitet

När det kommer till funktionaliteten finns det inte så mycket att säga utöver det faktum att du vill kunna höja och sänka volymen med något annat än mobilen. Du vill också kunna förstärka ljudet på något sätt, och enkelt kunna plugga i och ur högtalarna.

Pris

Pris är nästan alltid en fråga när man ska köpa en ny pryl. Förvänta dig att betala några hundralappar för dina kuddhögtalare, oavsett om du väljer en medioker modell med dåligt ljud. Det finns några modeller på marknaden för under en hundring, men dessa är inga vi rekommenderar.

Kuddhögtalare test

Hur gjorde vi vårt kuddhögtalare test?

Vårt kuddhögtalare test inleddes med att titta på vad för modeller som fanns där ute. Det är trots allt ett väldigt nytt fenomen. Vi hittade några modeller som fått bra kundbetyg och läste på mer ingående om de.

För att bilda oss en så bra uppfattning som möjligt läste vi samtliga kundrecensioner och produktbeskrivningar om var och en. Därefter satte vi ihop egna recensioner utifrån informationen vi hittat.

I slutet av testet behövde vi definiera vilka kuddhögtalare som var “bäst i test”. Då jämförde vi de olika modellerna med frågeställningar som kvalitet, ljud och pris. När vi hittat vilka som var bättre än de andra rangordnade vi de olika modellerna i topplistan.

Källor