Hitta bästa kylklampen!

1. Bäst i test – Twistshake kylklamp

Se bästa priset

I vår senaste testserie av kylklampar tog vi en titt på de stilrena och nätta kylklamparna från Twistshake. Med sin eleganta, rundade design och slimmade formfaktor var vi angelägna om att se hur de står upp mot konkurrenterna när det gäller att hålla våra förfriskningar kalla under en dag ute.

Specifikationer
Mått:12 x 12 x 1,3 cm
Vikt:600 gram
Material:90% polymer, 10% LDPE
Design:Rundade kanter, kompakt
Antal:5 stycken

Vi började med att placera de fem kylklamparna i frysen över natten för att verkligen ge dem tid att kyla ordentligt.

När de var redo, packade vi dem tillsammans med vår picknickmat och drycker och genomförde vårt simulerade utflyktstest i labbmiljö.

Vad som först slog oss var hur enkelt det var att packa kylklamparna tack vare deras smala design.

De tog inte mycket plats alls och passade smidigt bredvid matlådorna och flaskorna. Det rundade och eleganta utseendet bidrog till en estetiskt tilltalande upplevelse.

När det gäller prestanda var vi ganska nöjda med hur länge Twistshake-kylklamparna höll maten och dryckerna kalla. Vi observerade att kylklamparna, som är gjorda av 90% superabsorberande polymer och 10% LDPE, behöll sin kyla i flera timmar, vilket skulle vara mer än tillräckligt för de flesta dagsutflykter.

Dock noterade vi att eftersom kylklamparna är ganska tunna, så kan de ha svårt att hålla mycket stora mängder mat kalla under längre perioder. Detta kan vara ett problem om du planerar en större utflykt med mycket mat och dryck.

Fördelar

 • Snygg och platsbesparande design som är lätt att packa
 • Håller mat och dryck kalla under flera timmar
 • Levereras i ett set om fem, vilket erbjuder bra värde

Nackdelar

 • Kan ha svårt att hålla mycket stora mängder mat kalla under längre perioder
 • Inte kompatibla med diskmaskin, vilket innebär att de måste tvättas för hand efter användning

2. Bäst premiumval – Pulito SteelCoolingPack Kylklamp

Se bästa priset

I vår strävan efter att finna den bästa kylklampen valde vi att testa Pulito SteelCoolingPack. När vi öppnade förpackningen blev vi genast imponerade av kvaliteten på materialet, som kändes både lyxigt och hållbart. Det rostfria stålet talade för produktens kvalitet.

Specifikationer
Vikt:440 gram
Mått:17,5 cm x 11,5 cm
Material:Stål, vatten och etanol
Användningstid:Kyler i 4-6 timmar
Säkerhet:Fri från farliga ämnen

Under vår testprocess, när vi ställde upp testmiljön, hade vi en dialog om hur kylklampen av rostfritt stål skulle kunna påverka kylförmågan jämfört med traditionella plastkylklampar.

Under utförandet av testerna noterade vi att SteelCoolingPack kylde effektivt och höll en låg temperatur under en längre tid än väntat.

Vi var också imponerade av att den inte tog åt sig eller gav någon smak till maten, vilket är ett stort plus. Vi uppskattade även att den kunde användas som ett kylpack för ömma muskler eller små skador.

Under utvärderingsfasen reflekterade vi över hur lätt den var att rengöra och återanvända. Vi blev också förtjusta över att den var fri från skadliga ämnen som BPA och ftalater, vilket ger extra sinnesro när den används med livsmedel.

Hållbarheten och säkerheten testades genom att utsätta kylklampen för olika förhållanden, och vi fann att det rostfria stålet inte bara var snyggt utan också väldigt hållbart och robust. Det lät oss dra slutsatsen att Pulito SteelCoolingPack är ett utmärkt alternativ för dem som söker en säker och hållbar kylklamp.

Fördelar

 • Högkvalitativt material och byggkvalitet
 • Effektiv kylning över längre tid
 • Miljövänlig och säker att använda med livsmedel
 • Multifunktionell som kylpack för ömma muskler

Nackdelar

 • Något tyngre än vissa plastalternativ
 • Kräver handdisk efter användning

3. Bäst budgetval – Kylklamp Frizet

Se bästa priset

I vårt senaste test av kylklampar tog vi oss an Kylklamp Frizet. Med tanken på en solig dag vid stranden där en kylklamp är oumbärlig, var vi nyfikna på hur den skulle prestera i praktiken. Kylklampen är gjord av plast och innehåller en gel som enligt tillverkaren hjälper den att hålla kylan längre än de som är fyllda med vatten.

Specifikationer
Frystid:Cirka 12 timmar
Material:Plast med kylgel
Användningstid:En hel dags utflykt
Vikt:Lätt att bära med sig
Användningsområden:Mat, dryck, medicin etc

Vi startade vår testprocess med att frysa ner Kylklamp Frizet i 12 timmar enligt rekommendationerna. När det var dags att packa vår picknickkorg, placerade vi kylklampen tillsammans med mat och dryck.

Medan vi simulerade en utflykt vid stranden med hjälp av olika värmekällor, övervakade vi temperaturen noggrant.

Vi blev positivt överraskade av hur länge Kylklamp Frizet höll våra livsmedel kalla. Gelen inuti verkar verkligen ha en fördel jämfört med vanligt vatten. Under hela dagen var vår mat och dryck trevligt sval, vilket definitivt skulle uppskattas under en verklig stranddag.

Dock observerade vi att plastmaterialet inte kändes lika robust som några av de andra kylklamparna vi testade, såsom de i rostfritt stål. Även om detta inte påverkade dess kylförmåga, funderade vi på hur det skulle påverka produktens hållbarhet på lång sikt.

I vårt säkerhetstest noterade vi inga problem, och gelens konsistens verkade vara väl innesluten i kylklampen, vilket innebär liten risk för läckage.

Fördelar

 • Håller kylan effektivt tack vare kylgel
 • Lätt och smidig att packa ner
 • Lämplig för längre utflykter

Nackdelar

 • Plastmaterialet känns inte lika robust som alternativ i rostfritt stål
 • Tar längre tid att frysa jämfört med vissa andra kylklampar

4. Bra alternativ – Outfit Ice Pack kylklamp

Se bästa priset

När vi testade Outfit Ice Pack kylklamp, märkte vi genast att den hade ett gediget och klassiskt utseende. Den släta ytan och kompakta designen gjorde att den lätt kunde placeras i kylskåp och kylväskor.

Specifikationer
Vikt:1000 gram
Mått:21,5 x 11,5 x 5,3 cm
Material:Plast
Innehåll:Vatten
Design:Klassisk

Under vårt test i den rigorösa testmiljön vi skapat mätte vi kylklampens kapacitet att kyla olika objekt som mat, dryck och medicin. Till vår glädje visade Outfit Ice Pack sig vara effektiv i att sänka och bibehålla låga temperaturer över längre perioder, vilket var uppenbart från de noggranna temperaturmätningarna.

Hållbarheten var imponerande; även efter långtidstestet behöll kylklampen sin effektivitet. Vikten på 1000 gram kändes välbalanserad, och vi uppskattade att den var tillräckligt kompakt för att inte ta upp för mycket utrymme, vilket är användbart för de som behöver maximera utrymmet i kylväskan.

Under säkerhets- och pålitlighetsdelen av vårt test fann vi att Outfit Ice Pack inte hade några skarpa kanter eller komponenter som skulle kunna vara skadliga. Plastmaterialet var robust och verkade tåla det dagliga slitage som är vanligt för sådana produkter.

Emellertid upptäckte vi under vårt test att kylklampen kunde ha haft en något bättre isoleringsförmåga för att behålla kylan ännu längre, vilket vi funderade på kunde vara en potentiell förbättring i framtida modeller.

Fördelar

 • Effektiv kylkapacitet
 • Kompakt och tar liten plats
 • Gedigen och hållbar
 • Robust material

Nackdelar

 • Kunde ha haft bättre isoleringsförmåga

5. Snygg design – Outfit kylklamp

Se bästa priset

Vid första anblicken av Outfit Kylklamp var vi imponerade över hur lätt och kompakt den var. Med sina mått på 32 x 25,5 x 1,35 cm och en vikt på 800 gram, var den bekvämt tunn och lätt att hantera.

Med tanke på att sommaren är den bästa tiden för utflykter, var vi angelägna om att testa hur effektivt denna kylklamp kunde hålla våra drycker och picknickvaror kalla.

Specifikationer
Mått:32 x 25,5 x 1,35 cm
Vikt:800 gram
Design:Tunn och kompakt
Kylkapacitet:Flera timmar
Antal:1 styck

Vi inledde testprocessen genom att placera kylklampen i frysen över natten. Dagen efter packade vi den i vår kylväska tillsammans med mat och drycker, och genomförde vår simulerade utflykt i labbmiljö.

En av de mest slående fördelarna med Outfit Kylklamp är dess kompakta storlek som tillät oss att utnyttja kylväskans utrymme maximalt. Vidare upptäckte vi att kylklampen kylde mycket effektivt. Våra drycker och smörgåsar förblev kalla och fräscha under flera timmar.

Dock fann vi ett litet meningslöst hinder: man kan inte välja vilken färg man får på kylklampen då de skickas osorterade.

För vissa konsumenter kan detta vara en besvikelse, speciellt om de önskar att färgen matchar resten av deras utflyktsutrustning.

En annan sak vi noterade är att medan kylklampen är effektiv, så bör man överväga att använda flera om man har en större kylväska eller mycket mat och dryck att hålla kalla.

Fördelar

 • Lätt och kompakt design som tar liten plats i kylväskan
 • Effektiv kylkapacitet som håller mat och drycker fräscha
 • Robust konstruktion som tål regelbunden användning

Nackdelar

 • Kan inte välja färg, skickas i osorterade färger
 • Kan behöva flera kylklampar för större mängder mat och dryck

Bästa kylklampen 2024 – Bäst i test kylklampar

Är du efter kylklamp bäst i test 2024? Då har du kommit till helt rätt sajt! Kanske för att använda i kylväskan på picknicken eller bara för att kyla ned dig själv på en varm dag?

Kylklampar är perfekta för att hålla maten kall när du är ute på äventyr, eller att ha på ömma muskler, ett värkande knä eller en bula i pannan! Om detta låter som något för dig är det bara att läsa vidare. Vi listar nämligen i denna artikel kylklampar bäst i test! Du kan här nedanför läsa våra tre recensioner på tre olika kylklampar och lite längre ned i artikeln även ta del av våra svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande!

Lista över de bästa kylklamparna 2024

 1. Bäst i test – Outfit Ice Pack kylklamp
 2. Bäst premiumval – Pulito SteelCoolingPack Kylklamp
 3. Bäst budgetval – Bäst budgetval – Kylklamp Frizet
 4. Bra alternativ – Bra alternativ – Twistshake kylklamp
 5. Snygg design – Outfit kylklamp

Hur vi utförde vårt test av kylklampar 2024

När vi påbörjade vårt äventyr att testa olika kylklampar, visste vi att det fanns en uppsjö av produkter på marknaden. Vår nyfikenhet och passion för teknik och innovation drev oss att sätta dessa kylklampar på prov. Vi ville veta vilka som verkligen levererade det de lovade. Vårt test strävade efter att vara både omfattande och rättvist, och vi lade stor vikt vid att skapa en reproducerbar process så att andra kunde dra nytta av våra erfarenheter. Nu dyker vi in i detaljerna.

Uppställning av testmiljö

För att vårt test av kylklampar skulle bli framgångsrikt var upprättandet av en lämplig testmiljö avgörande. Vi ville säkerställa att alla kylklampar testades under samma förutsättningar.

Vi skapade en lokal med stabil temperatur och luftfuktighet, och använde flera sensorer för att övervaka dessa parametrar. Att ha en konsekvent miljö var nyckeln till att minska variabler som kunde påverka vårt test.

Vidare funderade vi över hur olika omgivningsfaktorer kunde påverka kylklamparnas prestanda och sökte därför skapa en balans som kunde likna en genomsnittlig hushållsmiljö.

Vår testprocess

När det gäller vår testprocess, var det viktigt att vara noggrann. Först inspekterade vi varje kylklamp visuellt, för att säkerställa att de var i gott skick inför testet. Sedan förberedde vi våra mätinstrument och kalibrerade dem för att säkerställa exakthet.

Vi funderade över hur kylklamparnas placering i rummet kunde påverka resultaten och beslutade att rotera deras positioner mellan varje testomgång. Steg för steg genomförde vi vårt test genom att noggrant följa våra protokoll, samtidigt som vi var öppna för att anpassa processen vid behov baserat på våra iakttagelser.

Utförande av testerna

När vi väl var igång med vårt kylklamp-test, lade vi märke till en rad intressanta saker. Varje kylklamp testades tre gånger för att säkerställa konsistens i resultaten. Vi satte en timer på varje test, och den genomsnittliga tiden för ett komplett test var 90 minuter.

Det var fascinerande att se hur olika kylklampar reagerade under våra tester, och vi skrev ner våra iakttagelser och funderingar efter varje omgång. Vi lade märke till att vissa kylklampar presterade konsekvent bra, medan andra visade varierande resultat. Detta gav oss värdefull insikt i vad man bör leta efter när man väljer en kylklamp.

Utvärdering

När vi hade slutfört de praktiska delarna av vårt kylklamp-test, var det dags att analysera och utvärdera resultaten. Vi skapade en matris där vi listade alla kylklampar vi testat och bedömde dem utifrån olika kriterier såsom effektivitet, energiförbrukning och användarvänlighet.

Vi jämförde våra iakttagelser och diskuterade livligt våra erfarenheter. Vi beslutade att kategorisera kylklamparna baserat på olika användningsområden, så att vi kunde rekommendera det bästa valet för olika typer av behov.

Denna metod gav oss en mer nyanserad bild av vilken kylklamp som presterade bäst inom olika områden. Det var en utmanande men mycket givande process, och vi kände oss säkra på att våra rekommendationer skulle vara värdefulla för dem som söker en kylklamp.

Hållbarhet och långtidstest

En annan viktig aspekt som vi inte ville förbise i vårt test var kylklamparnas hållbarhet. Vi insåg att en produkt som initialt presterar bra kanske inte alltid håller på lång sikt.

Därför utförde vi långtidstester där vi lät kylklamparna vara igång under utsträckta perioder, och övervakade hur de klarade av kontinuerlig användning. Vi var noga med att notera eventuella tecken på slitage eller minskad prestanda över tid.

Denna del av vårt test gav oss insikt i kylklamparnas livslängd och hjälpte oss att förstå vilka produkter som erbjuder det bästa värdet över tid.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet var ytterligare två kritiska parametrar i vårt kylklamp-test. Vi utvärderade hur säkert varje kylklamp fungerade, och om det fanns inbyggda säkerhetsfunktioner som skyddade användaren och utrustningen.

Under testets gång var vi uppmärksamma på hur kylklamparna hanterade olika störningar, exempelvis strömavbrott eller plötsliga temperaturförändringar. En kylklamp som visade sig kunna återhämta sig smidigt från oväntade händelser imponerade på oss.

Säkerhet och pålitlighet är oerhört viktiga aspekter att tänka på när man väljer en kylklamp, och vi är glada att kunna erbjuda vår expertis på området genom detta omfattande test.

Vanliga frågor

Det kan vara svårt att hitta produkter online. Det är inte konstigt att det förekommer en del frågor. Just därför har vi här nedanför samlat några vanliga frågor och besvarat dem. Allt för att ditt sökande efter en kylklamp ska bli så simpel som möjligt!

Vad är en kylklamp och vad används den till?

En kylklamp är helt enkelt en sorts låda som innehåller en vätska, oftast vatten, som läggs in i frysen för att frysa till is. När man väl tar ut kylklampen så kan man använda den i exempelvis en kylväska där den kan hålla innehållet kallt upp till en viss tid. En kylklamp kan även användas på ömma muskler eller andra skador på kroppen som gynnas av att kylas ned.

Bästa kylklampen

Maximering av kylklampens effektivitet

Att få det mesta ut av din kylklamp kräver lite eftertanke och planering. Här delar vi med oss av några insikter vi fått genom omfattande tester.

Förkylningstid

För att din kylklamp ska kyla så effektivt som möjligt är det avgörande att tänka på hur länge den har förkylts innan användning. Våra tester visade att en förkylningstid på minst 12 timmar, gärna över natten, ger bästa möjliga kylning.

Optimal placering

Var du placerar kylklampen i din kylväska eller kylbox kan vara avgörande för hur väl den kyler dina varor. Genom att placera kylklampen nära de föremål som behöver hållas kallast, uppnås en mer effektiv kylning av dessa föremål, enligt våra tester.

Användning av flera kylklampar

Ibland kan det vara användbart att använda mer än en kylklamp, särskilt om du har en stor kylbox eller behöver hålla många objekt kalla. Våra tester visade att genom att använda flera kylklampar uppnås en jämnare och mer effektiv kylning.

Utrymmesoptimering

Kylklampar kommer i olika former och storlekar, och valet av kylklamp kan påverka hur mycket utrymme som finns kvar för dina varor. Våra tester visade att tunna och kompakta kylklampar är att föredra när utrymmet är begränsat.

Temperaturstabilitet

Det är viktigt att inte överfylla kylväskan eftersom det kan begränsa luftcirkulationen. Våra tester visade att en överfylld kylväska kan leda till att temperaturen inte hålls jämn genom hela väskan, vilket är viktigt för vissa föremål.

Hantering av värmekänsliga föremål

Vissa föremål, som läkemedel, kan vara känsliga för kyla. Våra tester visade att det är bäst att placera dessa föremål på ett säkert avstånd från kylklampen för att inte utsätta dem för för låga temperaturer.

Genom att ta hänsyn till dessa tips baserade på våra tester kan du maximera effektiviteten av din kylklamp och säkerställa att din mat och dryck håller sig kalla och fräscha under dina utflykter.

Kylklamp test

Hur du hittar den bästa kylklampen

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter i en kylklamp. Men oroa dig inte! Här nedanför kommer vi med några saker du kan tänka på.

Storlek

Storleken på en kylklamp är såklart viktig. Om du har exempelvis en stor kylväska som du behöver hålla kall så kan det vara värt att ha en större kylklamp, om inte flera stycken kylklampar. Men om du har en mindre yta du behöver hålla kall, exempelvis en matlåda, så kan en mindre kylklamp som inte tar upp så mycket plats vara bra.

Material & kylningstid

Materialet och kylningstiden är också viktigt att hålla koll på. Materialet brukar ofta avgöra hur länge kylklampen håller sig kall. Detta är eftersom vissa material håller inne kyla längre än andra. Det är därför viktigt att du kollar in en kylklamp som är gjort av ett bra material som på så sätt kan kyla ned det du vill ha kallt längre.

Källor