Kylväska bäst i test 2023– hitta bästa kylväskan!

Letar du också efter kylväska bäst i test 2023? Då har du kommit rätt! Nedan hjälper vi dig hitta den bästa kylväskan så att du kan ha en riktigt bra picknick i sommar.

En kylväska är enligt oss en av de viktigaste delarna till en lyckad picknick. Att då komma med en kylväska som inte ens håller kylan är inte så roligt. Vi har testat massor av olika modeller i detta kylväska test, läs vidare för att få reda på våra favoriter.

Kylväska bäst i test 2023

1. Dorre Innoutdoor kylväska

2. Dorre picknickväska

3. Sagaform outdoor kylväska

Dorre Innoutdoor kylväska
Dorre picknickväska
Sagaform outdoor kylväska

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Dorre Innoutdoor kylväska 16L recension

Dorre Innoutdoor kylväska
Dorre Innoutdoor kylväska

Denna rektangelformade kylväska från Dorre har en volym på 16L. Det tycker vi är den optimala storleken för en picknick, inte för stor, inte för liten.

Dorre Innoutdoor kylväskan är en extra tjockt isolerad modell. Den håller kylan i nästan 24 timmar med kylklampar! Ett extremt bra resultat, och den främsta anledningen till att vi utsåg den till kylväska bäst i test 2023.

Överlag är Dorre Innoutdoor kylväskan den optimala modellen enligt oss, och dessutom till bra pris.

Dorre picknickväska recension

Dorre picknickväska
Dorre picknickväska

Denna kylväska är också från märket Dorre, och denna gång en lite mindre modell. Enligt oss passar den här väskan mer för två personer, medan ovannämnda passar fler.

Väskan har två fack, i ytterfacket kan du ställa glasen så att de inte går sönder (spänns fast med resår). Innerfacket är till för att kyla saker, och även där kommer några extra-delar med. Där hittar du 2 vinglas i plast som passar perfekt i ytterfacket, samt en korkskruvsöppnare, perfekt för bubbel i parken!

Tyvärr håller kylväskan bara kylan i cirka 8 timmar, men vi tycker ändå att den platsar som nummer två på topplistan. Den passar mer för dig som ska ha en champagne-picknick, inte för dig som ska ha hela maträtter med dig.

Sagaform outdoor kylväska recension

Sagaform outdoor kylväska
Sagaform outdoor kylväska

En riktigt snygg liten kylväska är denna Sagaform outdoor. En väska du inte skulle skämmas över att ha inne i stan. Med det sagt är den också ganska liten, så den passar dig som inte har många picknick-gäster.

Tyvärr höll den bara kylan i cirka 8 timmar, men den är som sagt till för mindre picknickar så det är inte ett jätteproblem.

Allt som allt passar Sagaform outdoor kylväskan dig som inte har så mycket med dig, och som inte vill förstöra stilen bara för att du ska ha picknick.

Vanliga frågor när du ska hitta den bästa kylväskan

När du ska hitta den bästa kylväskan kan många frågor poppa upp i huvudet. Därför har vi inte bara skrivit en kylväska bäst i test lista, läs vidare för att få svar på alla dina frågor.

Vad är kylväskor tillverkade av?

De flesta kylväskor kan antingen kategoriseras som kylväskor med mjuka sidor eller hårda sidor. Generellt sett är kylväskor med mjuka sidor utformade för att vara bärbara och lätta att förvara, medan deras hårda motsvarigheter är utformade för hållbarhet, kapacitet och bättre ishållning.

Det är vanligtvis lätt att skilja mellan en kylväska med mjuka sidor och en kylväska med hårda sidor: En mjuk kylväska är ofta tillverkad av tyg som nylon, polyester och vinyl, medan en frysbox är tillverkad av plast.

Mjuka kylväskor

Eftersom mjuka kylväskor inte är tillverkade av hårdplast är de mycket lättare att ta med sig till stranden eller parken. För det mesta väger en mjuk kylväska bara så mycket som det som finns i den. På grund av detta är de också lätta att förvara på en hylla i garaget.

Även om varje kylväska är annorlunda, är mjuka kylboxar mindre och har mindre kylisolering – men de är också jämförelsevis mer prisvärda. Om du letar efter en hållbar kylare som är lätt att transportera och inte behöver kylan i mer än 24 timmar, är en kylväska det bästa alternativet.

Hårda kylboxar

Denna artiklar fokuserar endast på mjuka kylväskor, därför har vi valt att skriva en separat guide till frysboxar. Läs den istället, om du ska ha stora picknickar, fester, eller behöver hålla kylan en väldigt lång tid.

Hur stora är kylväskor?

Var uppmärksam på storleken på den kylväska du väljer – detta kan påverka var du kan ta med dig kylväskan och hur mycket du kan stoppa i den.

Vi noterade att mindre kylväskor tenderar att vara bättre för den som planerar att ta med sig den längre sträckor. Stora frysboxar är mycket svåra att flytta runt. Större kylboxar kan däremot naturligtvis rymma mer och kan vara ett bra alternativ om du behöver något för huset eller för en bilresa.

Hur länge håller en kylväska kylan?

En kylväska håller kylan i allt från 6 timmar till 24 timmar, beroende på hur du packar den och vilken modell du använder. Vill du ha en som håller kylan längre än så? Välj istället en frysbox.

Bästa kylväskan

Hur packar man en kylväska?

Vi tog kontakt med några kylväskemärken och vår kylskåps-expert för att se om de hade några tips om hur du kan optimera din packningsteknik.

Här är vad de hade att säga:

  • Kyl väskan innan du använder den. Detta kan vara en påse med is eller några extra ispaket som du kastar in några timmar innan du börjar packa.
  • Fyll din väska så mycket som möjligt. Om du lämnar utrymme i väskan innebär det att det blir mer luft vilket påskyndar isens smältning. Yeti föreslår att man fyller utrymmet med handdukar eller skrynkliga tidningar.
  • Lägg upp flera lager. Lägg sakerna i strategiska lager så att de saker du behöver sist ligger längst ner. Lägg ispaket mellan varje lager och försök att täcka maten ordentligt för att undvika att den blir blöt.
  • Dubbla isen. Du bör använda dubbelt så mycket is som innehållet i kylväskan. Ju mer is, desto effektivare blir din kylväska.
  • Tänk två gånger innan du tömmer ut kallt vatten. Frysta föremål värms upp när de kommer i kontakt med kallt vatten, så om du vill hålla dem frysta föreslår vår kylskåpsexpert att du tömmer vattnet och lägger till mer is. Men om du bara vill kyla ner föremålen räcker det med kallt vatten.

Tre saker vi upptäckte när vi testade kylväskor

  1. Skillnaden i temperaturförändring mellan kylväskorna var inte enorm. Det var bara en skillnad på 2,7 °C mellan den väskan som värmdes upp mest och den påse som värmdes upp minst. Så även om det fanns en vinnare var ingen av påsarna särskilt dålig på att isolera.

    Även om temperaturen i våra vattenflaskor var högre än så, är temperaturen relativ och ju mer is du använder, desto kallare blir väskan. Om du har färskvaror, särskilt mat, bör du se till att kylväskan håller en temperatur på 5°C eller lägre.
  1. Bra isolering kan försämras av dålig utformning. Den väska som var bäst i isoleringstestet var också den enda väska som läckte.
  2. En bra dragkedja kan göra stor skillnad. En lättanvänd dragkedja innebär att du snabbt kan öppna, stänga och undvika att varm luft kommer in och kall luft kommer ut. Vi upptäckte att två väskor hade styva dragkedjor. Den ena var så seg att den blev jobbig att öppna och en annan fastnade i innerfodret och slets till slut sönder.
Kylväska test

Hur gjorde vi vårt kylväska test?

Isolering

Vi stoppade en kyld flaska vatten och ett paket is i varje väska. Isen förvarades i frysen över natten och lämnades sedan i väskorna i 30 minuter innan testningen började. Vi satte in en termometer i varje flaska och lät dem stå kvar under dagen, därefter mätte vi temperaturen en gång i timmen.

För att efterlikna vanlig användning öppnade och stängde vi påsarna fyra timmar i förväg – och sedan var 30:e minut.

Läcker den?

Vi fyllde väskorna med 500 ml vatten och lät dem ligga på en bädd av pappershanddukar i en timme. Efter timmen kontrollerade vi om det fanns något läckage på handdukarna och hällde tillbaka vattnet i mätburken för att se om något hade absorberats av handdukarna.

Hållbarhet

Vi identifierade väskornas negativa saker – vanligtvis handtagen och remmarna – och drog i dem 10 gånger vardera. Vi utförde en visuell inspektion före och efter för att se om väskorna fick några skador.

Komfort

Vi fyllde varje väska med halva dess kapacitet i burkar och bar dem längs samma rutt i fem minuter.

Kvalité

Vi noterade eventuella extrafunktioner som varje väska hade och provade dragkedjorna i början och i slutet av testet för att se om de hade påverkats av våra tester.

Hur gjorde vi vårt kylväska test?

För vårt kylväska test valde vi kylväskor som strikt var väskor, inte lådor. De var tvungna att vara tillverkade av mjukt material.

Vi fokuserade sedan på väskor som var mer lämpade för stora grupper. Det visade sig att en väska i “familjestorlek” vanligtvis ligger på 15-20 liter.

Därefter tittade vi på kundrecensioner och valde ut de modeller som är mest omtyckta. Sedan kollade vi på deras funktioner, material mm. för att definiera vilken som är den bästa kylväskan.

Källor