đŸ„‡KylvĂ€ska bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta kylvĂ€skan!

Letar du ocksÄ efter kylvÀska bÀst i test 2021? DÄ har du kommit rÀtt! Nedan hjÀlper vi dig hitta den bÀsta kylvÀskan sÄ att du kan ha en riktigt bra picknick i sommar.

En kylvÀska Àr enligt oss en av de viktigaste delarna till en lyckad picknick. Att dÄ komma med en kylvÀska som inte ens hÄller kylan Àr inte sÄ roligt. Vi har testat massor av olika modeller i detta kylvÀska test, lÀs vidare för att fÄ reda pÄ vÄra favoriter.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

KylvÀska bÀst i test 2021

1. Dorre Innoutdoor kylväska

2. Dorre picknickväska

3. Sagaform outdoor kylväska

Dorre Innoutdoor kylväska
Dorre picknickväska
Sagaform outdoor kylväska

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Dorre Innoutdoor kylvÀska 16L recension

Dorre Innoutdoor kylvÀska
Dorre Innoutdoor kylvÀska

Denna rektangelformade kylvÀska frÄn Dorre har en volym pÄ 16L. Det tycker vi Àr den optimala storleken för en picknick, inte för stor, inte för liten.

Dorre Innoutdoor kylvÀskan Àr en extra tjockt isolerad modell. Den hÄller kylan i nÀstan 24 timmar med kylklampar! Ett extremt bra resultat, och den frÀmsta anledningen till att vi utsÄg den till kylvÀska bÀst i test 2021.

Överlag Ă€r Dorre Innoutdoor kylvĂ€skan den optimala modellen enligt oss, och dessutom till bra pris.

Dorre picknickvÀska recension

Dorre picknickvÀska
Dorre picknickvÀska

Denna kylvÀska Àr ocksÄ frÄn mÀrket Dorre, och denna gÄng en lite mindre modell. Enligt oss passar den hÀr vÀskan mer för tvÄ personer, medan ovannÀmnda passar fler.

VÀskan har tvÄ fack, i ytterfacket kan du stÀlla glasen sÄ att de inte gÄr sönder (spÀnns fast med resÄr). Innerfacket Àr till för att kyla saker, och Àven dÀr kommer nÄgra extra-delar med. DÀr hittar du 2 vinglas i plast som passar perfekt i ytterfacket, samt en korkskruvsöppnare, perfekt för bubbel i parken!

TyvÀrr hÄller kylvÀskan bara kylan i cirka 8 timmar, men vi tycker ÀndÄ att den platsar som nummer tvÄ pÄ topplistan. Den passar mer för dig som ska ha en champagne-picknick, inte för dig som ska ha hela matrÀtter med dig.

Sagaform outdoor kylvÀska recension

Sagaform outdoor kylvÀska
Sagaform outdoor kylvÀska

En riktigt snygg liten kylvÀska Àr denna Sagaform outdoor. En vÀska du inte skulle skÀmmas över att ha inne i stan. Med det sagt Àr den ocksÄ ganska liten, sÄ den passar dig som inte har mÄnga picknick-gÀster.

TyvÀrr höll den bara kylan i cirka 8 timmar, men den Àr som sagt till för mindre picknickar sÄ det Àr inte ett jÀtteproblem.

Allt som allt passar Sagaform outdoor kylvÀskan dig som inte har sÄ mycket med dig, och som inte vill förstöra stilen bara för att du ska ha picknick.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta kylvÀskan

NÀr du ska hitta den bÀsta kylvÀskan kan mÄnga frÄgor poppa upp i huvudet. DÀrför har vi inte bara skrivit en kylvÀska bÀst i test lista, lÀs vidare för att fÄ svar pÄ alla dina frÄgor.

Vad Àr kylvÀskor tillverkade av?

De flesta kylvÀskor kan antingen kategoriseras som kylvÀskor med mjuka sidor eller hÄrda sidor. Generellt sett Àr kylvÀskor med mjuka sidor utformade för att vara bÀrbara och lÀtta att förvara, medan deras hÄrda motsvarigheter Àr utformade för hÄllbarhet, kapacitet och bÀttre ishÄllning. Det Àr vanligtvis lÀtt att skilja mellan en kylvÀska med mjuka sidor och en kylvÀska med hÄrda sidor: En mjuk kylvÀska Àr ofta tillverkad av tyg som nylon, polyester och vinyl, medan en frysbox Àr tillverkad av plast.

Mjuka kylvÀskor

Eftersom mjuka kylvĂ€skor inte Ă€r tillverkade av hĂ„rdplast Ă€r de mycket lĂ€ttare att ta med sig till stranden eller parken. För det mesta vĂ€ger en mjuk kylvĂ€ska bara sĂ„ mycket som det som finns i den. PĂ„ grund av detta Ă€r de ocksĂ„ lĂ€tta att förvara pĂ„ en hylla i garaget. Även om varje kylvĂ€ska Ă€r annorlunda, Ă€r mjuka kylboxar mindre och har mindre kylisolering – men de Ă€r ocksĂ„ jĂ€mförelsevis mer prisvĂ€rda. Om du letar efter en hĂ„llbar kylare som Ă€r lĂ€tt att transportera och inte behöver kylan i mer Ă€n 24 timmar, Ă€r en kylvĂ€ska det bĂ€sta alternativet.

HĂ„rda kylboxar

Denna artiklar fokuserar endast pÄ mjuka kylvÀskor, dÀrför har vi valt att skriva en separat guide till frysboxar. LÀs den istÀllet, om du ska ha stora picknickar, fester, eller behöver hÄlla kylan en vÀldigt lÄng tid.

Hur stora Àr kylvÀskor?

Var uppmĂ€rksam pĂ„ storleken pĂ„ den kylvĂ€ska du vĂ€ljer – detta kan pĂ„verka var du kan ta med dig kylvĂ€skan och hur mycket du kan stoppa i den. Vi noterade att mindre kylvĂ€skor tenderar att vara bĂ€ttre för den som planerar att ta med sig den lĂ€ngre strĂ€ckor. Stora frysboxar Ă€r mycket svĂ„ra att flytta runt. Större kylboxar kan dĂ€remot naturligtvis rymma mer och kan vara ett bra alternativ om du behöver nĂ„got för huset eller för en bilresa.

Hur lÀnge hÄller en kylvÀska kylan?

En kylvÀska hÄller kylan i allt frÄn 6 timmar till 24 timmar, beroende pÄ hur du packar den och vilken modell du anvÀnder. Vill du ha en som hÄller kylan lÀngre Àn sÄ? VÀlj istÀllet en frysbox.

BÀsta kylvÀskan

Hur packar man en kylvÀska?

Vi tog kontakt med nÄgra kylvÀskemÀrken och vÄr kylskÄps-expert för att se om de hade nÄgra tips om hur du kan optimera din packningsteknik.

HÀr Àr vad de hade att sÀga:

  • Kyl vĂ€skan innan du anvĂ€nder den. Detta kan vara en pĂ„se med is eller nĂ„gra extra ispaket som du kastar in nĂ„gra timmar innan du börjar packa.
  • Fyll din vĂ€ska sĂ„ mycket som möjligt. Om du lĂ€mnar utrymme i vĂ€skan innebĂ€r det att det blir mer luft vilket pĂ„skyndar isens smĂ€ltning. Yeti föreslĂ„r att man fyller utrymmet med handdukar eller skrynkliga tidningar.
  • LĂ€gg upp flera lager. LĂ€gg sakerna i strategiska lager sĂ„ att de saker du behöver sist ligger lĂ€ngst ner. LĂ€gg ispaket mellan varje lager och försök att tĂ€cka maten ordentligt för att undvika att den blir blöt.
  • Dubbla isen. Du bör anvĂ€nda dubbelt sĂ„ mycket is som innehĂ„llet i kylvĂ€skan. Ju mer is, desto effektivare blir din kylvĂ€ska.
  • TĂ€nk tvĂ„ gĂ„nger innan du tömmer ut kallt vatten. Frysta föremĂ„l vĂ€rms upp nĂ€r de kommer i kontakt med kallt vatten, sĂ„ om du vill hĂ„lla dem frysta föreslĂ„r vĂ„r kylskĂ„psexpert att du tömmer vattnet och lĂ€gger till mer is. Men om du bara vill kyla ner föremĂ„len rĂ€cker det med kallt vatten.

Tre saker vi upptÀckte nÀr vi testade kylvÀskor

  1. Skillnaden i temperaturförÀndring mellan kylvÀskorna var inte enorm. Det var bara en skillnad pÄ 2,7 °C mellan den vÀskan som vÀrmdes upp mest och den pÄse som vÀrmdes upp minst. SÄ Àven om det fanns en vinnare var ingen av pÄsarna sÀrskilt dÄlig pÄ att isolera.

    Även om temperaturen i vĂ„ra vattenflaskor var högre Ă€n sĂ„, Ă€r temperaturen relativ och ju mer is du anvĂ€nder, desto kallare blir vĂ€skan. Om du har fĂ€rskvaror, sĂ€rskilt mat, bör du se till att kylvĂ€skan hĂ„ller en temperatur pĂ„ 5°C eller lĂ€gre.
  1. Bra isolering kan försÀmras av dÄlig utformning. Den vÀska som var bÀst i isoleringstestet var ocksÄ den enda vÀska som lÀckte.
  2. En bra dragkedja kan göra stor skillnad. En lÀttanvÀnd dragkedja innebÀr att du snabbt kan öppna, stÀnga och undvika att varm luft kommer in och kall luft kommer ut. Vi upptÀckte att tvÄ vÀskor hade styva dragkedjor. Den ena var sÄ seg att den blev jobbig att öppna och en annan fastnade i innerfodret och slets till slut sönder.
KylvÀska test

Hur gjorde vi vÄrt kylvÀska test?

Isolering

Vi stoppade en kyld flaska vatten och ett paket is i varje vÀska. Isen förvarades i frysen över natten och lÀmnades sedan i vÀskorna i 30 minuter innan testningen började. Vi satte in en termometer i varje flaska och lÀt dem stÄ kvar under dagen, dÀrefter mÀtte vi temperaturen en gÄng i timmen.

För att efterlikna vanlig anvĂ€ndning öppnade och stĂ€ngde vi pĂ„sarna fyra timmar i förvĂ€g – och sedan var 30:e minut.

LĂ€cker den?

Vi fyllde vÀskorna med 500 ml vatten och lÀt dem ligga pÄ en bÀdd av pappershanddukar i en timme. Efter timmen kontrollerade vi om det fanns nÄgot lÀckage pÄ handdukarna och hÀllde tillbaka vattnet i mÀtburken för att se om nÄgot hade absorberats av handdukarna.

HĂ„llbarhet

Vi identifierade vĂ€skornas negativa saker – vanligtvis handtagen och remmarna – och drog i dem 10 gĂ„nger vardera. Vi utförde en visuell inspektion före och efter för att se om vĂ€skorna fick nĂ„gra skador.

Komfort

Vi fyllde varje vÀska med halva dess kapacitet i burkar och bar dem lÀngs samma rutt i fem minuter.

Kvalité

Vi noterade eventuella extrafunktioner som varje vÀska hade och provade dragkedjorna i början och i slutet av testet för att se om de hade pÄverkats av vÄra tester.

Hur gjorde vi vÄrt kylvÀska test?

För vÄrt kylvÀska test valde vi kylvÀskor som strikt var vÀskor, inte lÄdor. De var tvungna att vara tillverkade av mjukt material.

Vi fokuserade sedan pĂ„ vĂ€skor som var mer lĂ€mpade för stora grupper. Det visade sig att en vĂ€ska i “familjestorlek” vanligtvis ligger pĂ„ 15-20 liter.

DÀrefter tittade vi pÄ kundrecensioner och valde ut de modeller som Àr mest omtyckta. Sedan kollade vi pÄ deras funktioner, material mm. för att definiera vilken som Àr den bÀsta kylvÀskan.

KĂ€llor