đŸ„‡LĂ„sbar brevlĂ„da bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta lĂ„sbara brevlĂ„dan!

Letar du ocksÄ efter lÄsbar brevlÄda bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi dig först en topplista sÄ att du kan hitta den bÀsta lÄsbara brevlÄdan. I slutet av artikeln hittar du ocksÄ lite vanliga frÄgor och svar om lÄsbara brevlÄdor.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Gardenstore.se & Flexbox.se

LÄsbar brevlÄda bÀst i test 2021

1. BOBI Brevlåda classic

2. BOBI Xpress rostfri brevlåda

3. Flexbox brevlåda Albertina

BOBI Brevlåda classic
BOBI Xpress rostfri brevlåda
Flexbox brevlåda Albertina

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

BOBI BrevlÄda classic recension

BOBI brevlÄda classic
BOBI brevlÄda classic

Denna BOBI brevlÄda classic Àr bÄde stilren och snygg! Dessutom finns den i flera fÀrger sÄ att den kan passa just ditt hus. Den finns ocksÄ i större storlekar för dig som planerar pÄ att tömma den mindre frekvent.

Detta Àr BOBIs original modell och har varit mycket populÀr genom Ären, du har sÀkert sett den bland grannskapet redan. Den Àr gjord av rostfritt stÄl med slipad yta.

Dessutom kommer den med tre nycklar, sÄ om du lyckas tappa bort en sÄ gör det inte sÄ mycket. LÄset Àr BOBIs cylinderlÄs som har vÀderskydd.

Det vi gillade lite extra med BOBI brevlÄdan classic var att det finns tillbehör att köpa till för att sÀtta upp den pÄ pÄlar eller med en rund bygel över. Grymt för dig som inte har en vÀgg att sÀtta upp den pÄ.

Överlag Ă€r denna BOBI lĂ„sbara brevlĂ„dan en av de bĂ€sta pĂ„ marknaden idag.

BOBI Xpress rostfri brevlÄda recension

BOBI Xpress rostfri brevlÄda
BOBI Xpress rostfri brevlÄda

En mer fyrkantig lÄsbar brevlÄda Àr denna BOBI Xpress rostfria modellen. Som namnet nÀmner Àr den tillverkad i rostfritt stÄl och följer den europeiska normen (EN 13754) i mÄttet och sÀkerheten. Passar dessutom extra bra för att monteras i grupp.

Även denna BOBI Xpress brevlĂ„da Ă€r en mindre variant. Denna kommer ocksĂ„ med extra nycklar, samt ett vĂ€derskyddat lĂ„s. Dock Ă€r detta inte ett cylinderlĂ„s, utan ett vredlĂ„s.

För dig som inte har en vÀgg att sÀtta upp den pÄ Àr detta inte ett alternativ tyvÀrr. Det finns inga tillbehör du kan köpa för att sÀtta ner den i marken. Den passar bÀttre pÄ lÀgenhetshuset eller pÄ husfasaden.

Överlag en riktigt bra brevlĂ„da som Ă€r robust och hĂ„ller i vĂ„tt och torrt!

Flexbox brevlÄda Albertina recension

Flexbox brevlÄda Albertina
Flexbox brevlÄda Albertina

Denna otroligt stilrena Flexbox brevlÄdan Albertina Àr vinnaren i den billiga priskategorin pÄ vÄr lÄsbar brevlÄda bÀst i test 2021 lista. Den finns i alla tÀnkbara fÀrger och sköter jobbet som lÄsbar brevlÄda bra.

Det Àr en mellanstor postlÄda som rymmer flera dagars post utan problem. Dessutom kommer brevbÀraren numera gilla din brevlÄda eftersom att den har en rejÀl inÄtgÄende lucka. Vid ovÀder kommer den inte flappa eftersom att den har magneter som hÄller den pÄ plats.

Flexbox brevlÄdan Albertina levereras med tvÄ nycklar. Det vi gillade lite extra med denna lÄsbara brevlÄda var det faktum att man kan hÄlla den öppen om man vill. Man behöver alltsÄ inte lÄsa den igen för att stÀnga den. Dessutom ingÄr en valfri skylt vid köp!

Överlag Ă€r Flexbox brevlĂ„dan Albertina en billig lĂ„sbar brevlĂ„da som definitivt levde upp till förvĂ€ntningarna.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta lÄsbara brevlÄdan 2021

Vi pĂ„ HemmaPrylar vet att det kan komma upp en hel del frĂ„gor nĂ€r man ska försöka hitta den bĂ€sta lĂ„sbara brevlĂ„dan 2021 – det gjorde det iallafall för oss. DĂ€rför har vi inte bara satt ihop vĂ„r lĂ„sbar brevlĂ„da bĂ€st i test 2021 lista, utan vi ska ocksĂ„ besvara nĂ„gra av de frĂ„gor vi tror kan komma upp.

Hur vÀljer man lÄsbar brevlÄda bÀst i test 2021?

Bli inte övervÀldigad av alla lÄsbara brevlÄdor som finns dÀr ute. AnvÀnd vÄr enkla guide för att hitta den som passar den mÀngd post du vanligtvis fÄr och dina sÀkerhetsbehov. Om du inte orkar leta sjÀlv sÄ har vi ocksÄ satt ihop en lÄsbar brevlÄda bÀst i test lista ovan.

Inre utrymme

Varje lÄsbar brevlÄda skiljer sig Ät nÀr det gÀller mÀngden inre utrymme den har. Om du fÄr mediciner eller mycket tidningar i posten, leta efter en lÄsbar brevlÄda med över 2000 kubikcentimeter utrymme.

En extra stor brevlÄda Àr ocksÄ vÀrt att köpa om du Äker pÄ mÄnga semestrar eftersom en stor brevlÄda kan rymma upp till tvÄ veckors post.

LÄs och sÀkerhetsfunktioner

Uppenbarligen vill du ha ett sÀkert lÄs pÄ din brevlÄda. Leta efter en med ett cyliner- eller vred-lÄs, som bÄda Àr svÄra för tjuvar att öppna NÀr det gÀller anvÀndarvÀnlighet Àr det mindre sannolikt att dÄliga lÄs hÄller mÄttet. En stark spÀrr och en brytsÀker dörr hindrar ocksÄ mÀnniskor frÄn att bryta sig in i brevlÄdan.

Material

Du vill att din lÄsbara brevlÄda ska hÄlla lÀnge, sÄ materialet som det Àr gjort av Àr viktigt. StÄl Àr extremt starkt och motstÄr bucklor orsakade av vandaler eller inbrottstjuvar. StÄlet bör dock ha en tjocklek pÄ 12mm eller mer. En pulverlackerad yta hjÀlper ocksÄ eftersom det förhindrar repor och flisor.

VĂ€derskydd

VÀderskyddet gÄr hand i hand med det material som anvÀnts för att konstruera den lÄsbara postlÄdan. Vissa tillverkare lÀgger till ett polypropenplastskal i sina brevlÄdor, vilket hindrar rost frÄn att bildas.

Ytor som motstÄr UV-strÄlar saktar ner solens blekande effekter, nÄgot vi ocksÄ tyckte var vÀldigt viktigt. GummitÀtningar och magnetiska mekanismer pÄ brevlÄdan sÀkerstÀller att regnet förblir pÄ utsidan.

Var ska du ha brevlÄdan?

Platsen dĂ€r du planerar att placera den nya postlĂ„dan avgör vilken modell du ska köpa. ÖvervĂ€g att stĂ€lla in din brevlĂ„da vid strategiska stĂ€llen. Vanligtvis finns det tvĂ„ typer av lĂ„sbara brevlĂ„dor: brevlĂ„dor pĂ„ vĂ€gen och vĂ€ggmonterade brevlĂ„dor.

Enligt de flesta tenderar de lÄsbara postlÄdorna att bli tyngre eftersom de görs i robusta material (ofta stÄl). Dessa material gör att de hÄller lÀngre och tÄl dÄliga vÀderförhÄllanden.

Men vissa sĂ€kra brevlĂ„dor behöver en stolpe och monteringsplattor för att hĂ„lla dem pĂ„ plats. Å andra sidan Ă€r vĂ€ggmonterade brevlĂ„dor ganska mycket lĂ€ttare att installera.

De kan installeras pÄ vÀggarna pÄ ditt hus, pÄ garaget eller ytterdörren. Du behöver inte ytterligare tillbehör för att reparera dem, och de tenderar att vara mindre Àn vanliga lÄsbara brevlÄdor. Det Àr ocksÄ lÀttare att placera den vÀggmonterade lÄsbara brevlÄdan pÄ en sÀker plats dÀr du kan se den.

Hur lÀgger brevbÀraren posten i en lÄsbar brevlÄda?

PÄ lÄsbara brevlÄdor finns det en slits pÄ brevlÄdan. NÀr brevbÀraren levererar brev, kuvert och smÄ paket kommer han helt enkelt att skjuta in dem i den platsen. Precis som pÄ vanliga lÀgenhetsbrevlÄdor.

Det finns ocksÄ lÄsbara brevlÄdor som har en behÄllare för att rymma nÄgot större paket. Dock hittar du ingen av dessa pÄ vÄr lÄsbar brevlÄda bÀst i test lista.

Baksidan av dessa brevlÄdor har en dörr som du lÄser upp med en nyckel. Vanligtvis lÀmnar brevbÀraren paket som inte fÄr plats i slitsen.

Behöver brevbÀraren en nyckel?

Nej. För dig som bor i ett hus med brevlĂ„dor innanför en dörr – ge brevbĂ€raren en nyckel. Den enda typen av lĂ„sbar postlĂ„da som brevbĂ€raren mĂ„ste ha en nyckel till Ă€r en lĂ€genhetspostlĂ„da, men dessa brevlĂ„dor anvĂ€nds endast för lĂ€genheter och radhus.

Hur fÄr jag extranycklar till min lÄsbara postlÄda?

Det beror pÄ lÄset. I 9 fall av tio kan du dock bara ta med en av nycklarna till lÄssmeden sÄ kan de göra en dubblett. Ibland mÄste du dock bestÀlla dem frÄn brevlÄdans tillverkare eller en ÄterförsÀljare.

Markmonterad eller stativmonterad postlÄda?

Markmonterade och stativmonterade stolpar Àr tvÄ typer av stolpar som anvÀnds med postlÄdor pÄ trottoarkanten. Markmonterade, eller i marken, stolpar Àr cirka 43 tum lÄnga och de Àr begravda i marken.

StÄmonterade eller ytmonterade stolpar Àr ungefÀr 28 tum lÄnga. Stativmonterade stolpar Àr fÀsta pÄ en plan bas som Àr avsedd att skruvas fast pÄ en betong- eller cementplatta.

Kan jag anvÀnda min nuvarande brevlÄda pÄ insidan?

Oavsett om du anvÀnder ditt gamla brevlÄde-inlÀgg eller köper ett nytt inlÀgg beror pÄ sjÀlva inlÀgget. SÄ lÀnge ditt inlÀgg inte visar nÄgra tecken pÄ inbrott och uppfyller postens riktlinjer för placering, kan du sÀkert anvÀnda ditt gamla inlÀgg.

MÄnga lÄsbara brevlÄdor har en monteringsplatta. Vissa monteringsplattor Àr universella medan andra Àr gjorda för att passa just den brevlÄdan. Om den lÄsbara brevlÄdan du vÀljer saknar en monteringsplatta eller inte levereras med en universell monteringsplatta och du vill anvÀnda din befintliga platta finns det billiga universal-monteringsplattor att köpa.

Hur gjorde vi vÄrt lÄsbar brevlÄda test?

För att göra vÄrt lÄsbar brevlÄda test tittade vi först och frÀmst pÄ vad som finns tillgÀngligt. Sedan valde vi ut de modeller som fÄtt bÀst kundbetyg och lÀste mer om de.

VĂ„ra recensioner skrevs med information vi hittat i kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Slutligen skrev vi ihop lÄstbar brevlÄda bÀst i test listan genom att jÀmföra de olika modellerna. Vi jÀmförde bland annat lÄsen, hÄllbarhet, material och prisklass.

Kan jag mÄla pÄ min lÄsbara brevlÄda?

Det kan du absolut! Om du vill Àndra utseendet pÄ din lÄsbara postlÄda Àr det ett bra idé att mÄla den i en annan fÀrg. Innan du mÄlar brevlÄdan tar du bort gatumÀrkets dekaler (om du har nÄgra alltsÄ). TvÀtta brevlÄdan och torka av den med spritalkohol.

NÀr brevlÄdan sedan Àr torr applicerar du en grundfÀrg enligt instruktionerna för grundfÀrgen. MÄla sedan brevlÄdan den fÀrg du valt. Var dock medveten om att mÄlning av din brevlÄda kan upphÀva garantin.

Hur underhÄller jag min lÄsbara postlÄda?

Trottoarkanter Àr utformade för att motstÄ hÄrda vÀderklimat, men kanske inte din brevlÄda. DÀrför Àr det bÀst att hÄlla din lÄsbara brevlÄda ren Äret om. Dessutom ser det bra ut inför grannarna!

NÀr du rengör postlÄdan, gör det ordentligt. Om siffrorna har blekts, byt ut dem (dekalerna Àr ofta vÀldigt billiga). Dra Ät och olja gÄngjÀrnen, samt se till att det inte finns nÄgot löv som blockerar brevlÄdan.

Varför ska man ha en lÄsbar brevlÄda?

Du behöver inte alltid en hund för sÀkerhet, istÀllet den bÀsta lÄsbara postlÄdan. Dyra saker kommer numera i smÄ paket. RÀkningar och annan post innehÄller massor av personlig information, vilket gör dem till ett mÄl för mÄnga tjuvar. Den bÀsta lÄsbara brevlÄdan Àr vakten som skyddar din identitet och ditt personliga liv frÄn tjuvar och bedragare.

En lÄsbar brevlÄda, Àven kÀnd som sÀker brevlÄda, Àr en brevlÄda för att förhindra stöld av post. Den bÀsta lÄsbara postlÄdan har en vandalsÀker dörr, anvÀnder ett skjutsystem och Àr tillverkat av högkvalitativt stÄl. Alla modeller vi tog med i vÄr lÄsbar brevlÄda bÀst i test lista uppfyller sjÀlvklart dessa krav.

NÀr Àrenden med post och identitetsstöld ökar Àr det viktigt att ha en lÄsbar brevlÄda för ditt hem. LÄsabara brevlÄdor Àr konstruerade för att skydda din post frÄn inkrÀktare och dÄliga vÀderförhÄllanden som regn och snö. DÄligt vÀder vet nog alla svenskar att vi har mycket av.

Om utrymme Ă€r ett problem kan du montera din lĂ„sbara brevlĂ„da pĂ„ ytterdörren eller ha den pĂ„ en stolpe i din trĂ€dgĂ„rd. Är du intresserad av trĂ€dgĂ„rd Ă€r dessa test av trĂ€dgĂ„rdsprodukter att rekommendera! För maximal sĂ€kerhet frĂ„n nyfikna fingrar köp istĂ€llet en brevlĂ„da som passar paket inte bara brev.

Det finns hundratals lÄsbara brevlÄdor pÄ marknaden som hÀvdar att de Àr sÀkra. Men vilken Àr den bÀsta lÄsbara brevlÄdan 2021? Kan du lita pÄ att dina viktiga brev Àr skyddade och sÀkra i din brevlÄda? LÀs vÄrt lÄsbara brevlÄda test ovan för att fÄ veta svaret.

Det finns mÄnga olika lÄsbara brevlÄdor och med tanke pÄ att din identitet Àr viktig Àr det ocksÄ viktigt att du vÀljer den bÀsta lÄsbara brevlÄdan för just dig.

I den hÀr artikeln hittar du alla de bÀsta lÄsbara brevlÄdorna. Alla modeller i den hÀr artikeln förhindrar att din post hamnar i fel hÀnder, oavsett om du bara byter ut din nuvarande brevlÄda eller bygger ett helt sÀkerhetscentrerat hem.

Kolla in vÄrt urval av lÄsbar brevlÄda bÀst i test 2021 ovan. Dessa Àr enligt oss de bÀsta produkterna till de bÀsta priserna!

Är lĂ„sbara brevlĂ„dor garanterade att hĂ„lla tjuven ute?

I princip; ja. Men sÄklart, om det Àr en vÀldigt envis tjuv sÄ kan de ta sig in i allt. Men varför skulle man vÀlja en lÄsbar brevlÄda istÀllet för grannens utan lÄs?

KĂ€llor