Låsbar brevlåda bäst i test 2022 – bästa låsbara brevlådan!

Letar du också efter låsbar brevlåda bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I denna artikel visar vi dig först en topplista så att du kan hitta den bästa låsbara brevlådan. I slutet av artikeln hittar du också lite vanliga frågor och svar om låsbara brevlådor.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för Gardenstore.se & Flexbox.se

Låsbar brevlåda bäst i test 2022

1. BOBI Brevlåda classic

2. BOBI Xpress rostfri brevlåda

3. Flexbox brevlåda Albertina

BOBI Brevlåda classic
BOBI Xpress rostfri brevlåda
Flexbox brevlåda Albertina

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

BOBI Brevlåda classic recension

BOBI brevlåda classic
BOBI brevlåda classic

Denna BOBI brevlåda classic är både stilren och snygg! Dessutom finns den i flera färger så att den kan passa just ditt hus. Den finns också i större storlekar för dig som planerar på att tömma den mindre frekvent.

Detta är BOBIs original modell och har varit mycket populär genom åren, du har säkert sett den bland grannskapet redan. Den är gjord av rostfritt stål med slipad yta.

Dessutom kommer den med tre nycklar, så om du lyckas tappa bort en så gör det inte så mycket. Låset är BOBIs cylinderlås som har väderskydd.

Det vi gillade lite extra med BOBI brevlådan classic var att det finns tillbehör att köpa till för att sätta upp den på pålar eller med en rund bygel över. Grymt för dig som inte har en vägg att sätta upp den på.

Överlag är denna BOBI låsbara brevlådan en av de bästa på marknaden idag.

BOBI Xpress rostfri brevlåda recension

BOBI Xpress rostfri brevlåda
BOBI Xpress rostfri brevlåda

En mer fyrkantig låsbar brevlåda är denna BOBI Xpress rostfria modellen. Som namnet nämner är den tillverkad i rostfritt stål och följer den europeiska normen (EN 13754) i måttet och säkerheten. Passar dessutom extra bra för att monteras i grupp.

Även denna BOBI Xpress brevlåda är en mindre variant. Denna kommer också med extra nycklar, samt ett väderskyddat lås. Dock är detta inte ett cylinderlås, utan ett vredlås.

För dig som inte har en vägg att sätta upp den på är detta inte ett alternativ tyvärr. Det finns inga tillbehör du kan köpa för att sätta ner den i marken. Den passar bättre på lägenhetshuset eller på husfasaden.

Överlag en riktigt bra brevlåda som är robust och håller i vått och torrt!

Flexbox brevlåda Albertina recension

Flexbox brevlåda Albertina
Flexbox brevlåda Albertina

Denna otroligt stilrena Flexbox brevlådan Albertina är vinnaren i den billiga priskategorin på vår låsbar brevlåda bäst i test 2022 lista. Den finns i alla tänkbara färger och sköter jobbet som låsbar brevlåda bra.

Det är en mellanstor postlåda som rymmer flera dagars post utan problem. Dessutom kommer brevbäraren numera gilla din brevlåda eftersom att den har en rejäl inåtgående lucka. Vid oväder kommer den inte flappa eftersom att den har magneter som håller den på plats.

Flexbox brevlådan Albertina levereras med två nycklar. Det vi gillade lite extra med denna låsbara brevlåda var det faktum att man kan hålla den öppen om man vill. Man behöver alltså inte låsa den igen för att stänga den. Dessutom ingår en valfri skylt vid köp!

Överlag är Flexbox brevlådan Albertina en billig låsbar brevlåda som definitivt levde upp till förväntningarna.

Vanliga frågor när du ska hitta den bästa låsbara brevlådan

Vi på HemmaPrylar vet att det kan komma upp en hel del frågor när man ska försöka hitta den bästa låsbara brevlådan – det gjorde det iallafall för oss. Därför har vi inte bara satt ihop vår låsbar brevlåda bäst i test lista, utan vi ska också besvara några av de frågor vi tror kan komma upp.

Hur väljer man låsbar brevlåda bäst i test?

Bli inte överväldigad av alla låsbara brevlådor som finns där ute. Använd vår enkla guide för att hitta den som passar den mängd post du vanligtvis får och dina säkerhetsbehov. Om du inte orkar leta själv så har vi också satt ihop en låsbar brevlåda bäst i test lista ovan.

Inre utrymme

Varje låsbar brevlåda skiljer sig åt när det gäller mängden inre utrymme den har. Om du får mediciner eller mycket tidningar i posten, leta efter en låsbar brevlåda med över 2000 kubikcentimeter utrymme.

En extra stor brevlåda är också värt att köpa om du åker på många semestrar eftersom en stor brevlåda kan rymma upp till två veckors post.

Lås och säkerhetsfunktioner

Uppenbarligen vill du ha ett säkert lås på din brevlåda. Leta efter en med ett cyliner- eller vred-lås, som båda är svåra för tjuvar att öppna När det gäller användarvänlighet är det mindre sannolikt att dåliga lås håller måttet. En stark spärr och en brytsäker dörr hindrar också människor från att bryta sig in i brevlådan.

Material

Du vill att din låsbara brevlåda ska hålla länge, så materialet som det är gjort av är viktigt. Stål är extremt starkt och motstår bucklor orsakade av vandaler eller inbrottstjuvar. Stålet bör dock ha en tjocklek på 12mm eller mer. En pulverlackerad yta hjälper också eftersom det förhindrar repor och flisor.

Väderskydd

Väderskyddet går hand i hand med det material som använts för att konstruera den låsbara postlådan. Vissa tillverkare lägger till ett polypropenplastskal i sina brevlådor, vilket hindrar rost från att bildas.

Ytor som motstår UV-strålar saktar ner solens blekande effekter, något vi också tyckte var väldigt viktigt. Gummitätningar och magnetiska mekanismer på brevlådan säkerställer att regnet förblir på utsidan.

Var ska du ha brevlådan?

Platsen där du planerar att placera den nya postlådan avgör vilken modell du ska köpa. Överväg att ställa in din brevlåda vid strategiska ställen. Vanligtvis finns det två typer av låsbara brevlådor: brevlådor på vägen och väggmonterade brevlådor.

Enligt de flesta tenderar de låsbara postlådorna att bli tyngre eftersom de görs i robusta material (ofta stål). Dessa material gör att de håller längre och tål dåliga väderförhållanden.

Men vissa säkra brevlådor behöver en stolpe och monteringsplattor för att hålla dem på plats. Å andra sidan är väggmonterade brevlådor ganska mycket lättare att installera.

De kan installeras på väggarna på ditt hus, på garaget eller ytterdörren. Du behöver inte ytterligare tillbehör för att reparera dem, och de tenderar att vara mindre än vanliga låsbara brevlådor. Det är också lättare att placera den väggmonterade låsbara brevlådan på en säker plats där du kan se den.

Hur lägger brevbäraren posten i en låsbar brevlåda?

På låsbara brevlådor finns det en slits på brevlådan. När brevbäraren levererar brev, kuvert och små paket kommer han helt enkelt att skjuta in dem i den platsen. Precis som på vanliga lägenhetsbrevlådor.

Det finns också låsbara brevlådor som har en behållare för att rymma något större paket. Dock hittar du ingen av dessa på vår låsbar brevlåda bäst i test lista.

Baksidan av dessa brevlådor har en dörr som du låser upp med en nyckel. Vanligtvis lämnar brevbäraren paket som inte får plats i slitsen.

Behöver brevbäraren en nyckel?

Nej. För dig som bor i ett hus med brevlådor innanför en dörr – ge brevbäraren en nyckel. Den enda typen av låsbar postlåda som brevbäraren måste ha en nyckel till är en lägenhetspostlåda, men dessa brevlådor används endast för lägenheter och radhus.

Hur får jag extranycklar till min låsbara postlåda?

Det beror på låset. I 9 fall av tio kan du dock bara ta med en av nycklarna till låssmeden så kan de göra en dubblett. Ibland måste du dock beställa dem från brevlådans tillverkare eller en återförsäljare.

Markmonterad eller stativmonterad postlåda?

Markmonterade och stativmonterade stolpar är två typer av stolpar som används med postlådor på trottoarkanten. Markmonterade, eller i marken, stolpar är cirka 43 tum långa och de är begravda i marken.

Ståmonterade eller ytmonterade stolpar är ungefär 28 tum långa. Stativmonterade stolpar är fästa på en plan bas som är avsedd att skruvas fast på en betong- eller cementplatta.

Kan jag använda min nuvarande brevlåda på insidan?

Oavsett om du använder ditt gamla brevlåde-inlägg eller köper ett nytt inlägg beror på själva inlägget. Så länge ditt inlägg inte visar några tecken på inbrott och uppfyller postens riktlinjer för placering, kan du säkert använda ditt gamla inlägg.

Många låsbara brevlådor har en monteringsplatta. Vissa monteringsplattor är universella medan andra är gjorda för att passa just den brevlådan. Om den låsbara brevlådan du väljer saknar en monteringsplatta eller inte levereras med en universell monteringsplatta och du vill använda din befintliga platta finns det billiga universal-monteringsplattor att köpa.

Hur gjorde vi vårt låsbar brevlåda test?

För att göra vårt låsbar brevlåda test tittade vi först och främst på vad som finns tillgängligt. Sedan valde vi ut de modeller som fått bäst kundbetyg och läste mer om de.

Våra recensioner skrevs med information vi hittat i kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Slutligen skrev vi ihop låstbar brevlåda bäst i test listan genom att jämföra de olika modellerna. Vi jämförde bland annat låsen, hållbarhet, material och prisklass.

Kan jag måla på min låsbara brevlåda?

Det kan du absolut! Om du vill ändra utseendet på din låsbara postlåda är det ett bra idé att måla den i en annan färg. Innan du målar brevlådan tar du bort gatumärkets dekaler (om du har några alltså). Tvätta brevlådan och torka av den med spritalkohol.

När brevlådan sedan är torr applicerar du en grundfärg enligt instruktionerna för grundfärgen. Måla sedan brevlådan den färg du valt. Var dock medveten om att målning av din brevlåda kan upphäva garantin.

Hur underhåller jag min låsbara postlåda?

Trottoarkanter är utformade för att motstå hårda väderklimat, men kanske inte din brevlåda. Därför är det bäst att hålla din låsbara brevlåda ren året om. Dessutom ser det bra ut inför grannarna!

När du rengör postlådan, gör det ordentligt. Om siffrorna har blekts, byt ut dem (dekalerna är ofta väldigt billiga). Dra åt och olja gångjärnen, samt se till att det inte finns något löv som blockerar brevlådan.

Varför ska man ha en låsbar brevlåda?

Du behöver inte alltid en hund för säkerhet, istället den bästa låsbara postlådan. Dyra saker kommer numera i små paket. Räkningar och annan post innehåller massor av personlig information, vilket gör dem till ett mål för många tjuvar. Den bästa låsbara brevlådan är vakten som skyddar din identitet och ditt personliga liv från tjuvar och bedragare.

En låsbar brevlåda, även känd som säker brevlåda, är en brevlåda för att förhindra stöld av post. Den bästa låsbara postlådan har en vandalsäker dörr, använder ett skjutsystem och är tillverkat av högkvalitativt stål. Alla modeller vi tog med i vår låsbar brevlåda bäst i test lista uppfyller självklart dessa krav.

När ärenden med post och identitetsstöld ökar är det viktigt att ha en låsbar brevlåda för ditt hem. Låsabara brevlådor är konstruerade för att skydda din post från inkräktare och dåliga väderförhållanden som regn och snö. Dåligt väder vet nog alla svenskar att vi har mycket av.

Om utrymme är ett problem kan du montera din låsbara brevlåda på ytterdörren eller ha den på en stolpe i din trädgård. Är du intresserad av trädgård är dessa test av trädgårdsprodukter att rekommendera! För maximal säkerhet från nyfikna fingrar köp istället en brevlåda som passar paket inte bara brev.

Det finns hundratals låsbara brevlådor på marknaden som hävdar att de är säkra. Men vilken är den bästa låsbara brevlådan? Kan du lita på att dina viktiga brev är skyddade och säkra i din brevlåda? Läs vårt låsbara brevlåda test ovan för att få veta svaret.

Det finns många olika låsbara brevlådor och med tanke på att din identitet är viktig är det också viktigt att du väljer den bästa låsbara brevlådan för just dig.

I den här artikeln hittar du alla de bästa låsbara brevlådorna. Alla modeller i den här artikeln förhindrar att din post hamnar i fel händer, oavsett om du bara byter ut din nuvarande brevlåda eller bygger ett helt säkerhetscentrerat hem.

Kolla in vårt urval av låsbar brevlåda bäst i test ovan. Dessa är enligt oss de bästa produkterna till de bästa priserna!

Är låsbara brevlådor garanterade att hålla tjuven ute?

I princip; ja. Men såklart, om det är en väldigt envis tjuv så kan de ta sig in i allt. Men varför skulle man välja en låsbar brevlåda istället för grannens utan lås?

Källor