6 bästa låsbara brevlådorna

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Elektronisk modell

Berglund M1500

Habo Cupol

Berglund SL 930

 Berglund MP4000

Att hitta den rätta brevlådan kan vara överväldigande med så många valmöjligheter. Vårt omfattande test av låsbara brevlådor siktar på att lösa detta dilemma. Vi har analyserat olika modeller för att se vilka som erbjuder bäst säkerhet, design och prisvärdhet.

Om du vill skydda din post från obehöriga eller bara önskar en brevlåda som matchar din estetik, är detta artikeln för dig. Vi undersöker alla aspekter och presenterar våra insikter, så att ditt val blir enklare och du kan känna dig säker i ditt köp.

1. Bäst i test – Berglund M1500

Berglund M1500 låsbar brevlåda

Se bästa priset

Vi har nyligen haft möjligheten att utföra omfattande tester på Berglund M1500, en brevlåda som stoltserar med hög plåtkvalité och robust konstruktion.

Vi fann att denna brevlåda står upp väl mot de skandinaviska väderförhållandena, mycket tack vare sin avancerade Tog Lock- eller punktsvetsteknik och QualitySteel10, en lackerad aluzink som erbjuder en tioårig genomrostgaranti.

Berglund M1500 har många genomtänkta funktioner som gör det till en optimal brevlåda för de flesta. Den inbyggda låsfunktionen med ErgoLock garanterar att posten ligger säker, och låskistan är fuktskyddad, vilket medför att postlådan kan lämnas både låst och olåst efter behov.

Lådan öppnas enkelt, och de medföljande två nycklarna ökar bekvämligheten. Vi uppskattade den lösa innerhyllan som gjorde mottagandet av post och brev mycket flexibelt, och HandStop-funktionen förhindrade effektivt obehöriga att ta ut posten via inkastluckan.

En annan detalj som vi lade märke till var 1-wayDrop, ett enhandsinkast som underlättar för postutdelaren, och vi upplevde att monteringen på markfästet Forma EasyMount eller Forma Jordankare var smidig och okomplicerad, även om markfästet inte ingår i paketet.

Den svarta färgen och den stabila konstruktionen, tack vare BendingDesign vik-tekniken, ger inte bara funktionalitet utan också en estetiskt tilltalande design.

Den enda nackdel vi stötte på under vårt test var att markfästet inte medföljer, vilket kan vara lite besvärligt för vissa konsumenter, och köpare bör vara medvetna om att detta behöver införskaffas separat. Men med tanke på de många fördelarna och de genomtänkta funktionerna anser vi att Berglund M1500 erbjuder ett utomordentligt värde och är ett utmärkt val för den som söker en pålitlig och säker brevlåda.

Fördelar

 • Fuktskyddat och säkert ErgoLock
 • Flexibel mottagningsvolym med lös innerhylla
 • HandStop förhindrar obehörig åtkomst

Nackdelar

 • Markfäste medföljer ej

2. Bäst premiumval – Habo Cupol

Habo Cupol låsbar brevlåda

Se bästa priset

Vi har haft förmånen att testa Habo Cupol, en veckopostlåda utformad för att klara av en omfattande mängd post. Habo Cupol är tillverkad i pulverlackerad galvaniserad plåt och har en vit, elegant yta som sticker ut. Under testperioden upptäckte vi flera aspekter och funktioner hos denna postlåda som imponerade på oss.

Först och främst, levererades Habo Cupol komplett med ben/markfäste och montageplatta, vilket underlättade installationen avsevärt. Vi var särskilt nöjda med att allt som krävdes för monteringen medföljde, vilket eliminerade behovet av att införskaffa extra komponenter.

Den löstagbara mellanbotten visade sig vara mycket praktisk, och det var enkelt att ställa om lådan till veckopost när det behövdes, vilket ökade flexibiliteten och anpassningsförmågan för olika postmängder.

En annan betydande fördel var att lådan kunde användas både låst och olåst, vilket gav en extra bekvämlighet och trygghet. Det inkluderade låset var robust och tillförlitligt, och de medföljande två nycklarna gav oss en säkerhetskänsla.

Brevluckan mäter 292×45 mm, vilket visade sig vara en tillräcklig storlek för de flesta brev och kuvert vi mottog under testperioden.

Ett område där vi upplevde något besvär var brevinkastets storlek, som i vissa fall var för litet för större kuvert och paket. Detta krävde extra hantering och ibland personliga överlämningar, vilket kan vara en oönskad olägenhet för vissa användare.

Sammanfattningsvis fann vi Habo Cupol vara en pålitlig och välbyggd veckopostlåda som erbjuder flexibilitet, säkerhet och en stilren design. Den är idealisk för de som förväntar sig stora mängder post och önskar en postlåda som kombinerar funktionalitet med estetik.

Fördelar

 • Komplett med monteringstillbehör
 • Löstagbar mellanbotten för flexibilitet
 • Eleganta och stilrena design

Nackdelar

 • Brevinkastet kan vara för litet för större föremål

3. Bäst budgetval – Berglund SL 930

Berglund SL 930 låsbar brevlåda

Se bästa priset

Vi hade möjligheten att noggrant testa Berglund SL 930, en postlåda som lovar skandinavisk design och funktionalitet, främst anpassad för att hantera daglig post.

Postlådan, som präglas av dess strömlinjeformade och kantiga design, har tillverkats i pulverlackerad galvaniserat stål, vilket ger den ett tåligt och väderbeständigt yttre.

Vi noterade med nöje att lådan kunde låsas, vilket tillförde en extra nivå av säkerhet, och två nycklar som medföljde var en välkommen detalj.

Under testperioden blev vi imponerade av 1-handDrop™-funktionen. Denna enhandsinkast är avsett att underlätta för postutdelaren, och vi märkte att det verkade uppskattas av de som levererade post till oss, vilket gjorde hanteringen av daglig post mer effektiv.

Den höga säkerhetsklassen gav oss också en ökad känsla av trygghet, vilket är väsentligt i dessa tider då säkerhet och integritet är av största vikt.

Berglund SL 930 kunde enkelt monteras på de rekommenderade upphängningsstolparna, PostStick™ och Forma™, tack vare de förborrade hålen i bakkant. Detta sparde tid och energi under installationsprocessen.

Vi märkte att brevinkastet på 340×40 mm var av passande storlek för de flesta brev och mindre kuvert, men vi stötte på problem när vi mottog större kuvert och mindre paket. Dessa passade inte genom inkastet, vilket krävde extra arrangemang för att säkerställa mottagningen av dessa objekt.

I helhet fann vi att Berglund SL 930 är en robust och funktionell postlåda som passar perfekt till de som värderar säkerhet och skandinavisk design. Den är praktisk för daglig posthantering och erbjuder en smidig användarupplevelse både för mottagaren och utdelaren.

Fördelar

 • Hög säkerhetsklass
 • Enhandsinkast för smidig posthantering
 • Tåligt och väderbeständigt material

Nackdelar

 • Begränsad storlek på brevinkastet
 • Kan vara svår att montera på andra stolpar

4. Elektronisk modell – Berglund MP4000

Berglund MP4000 låsbar brevlåda

Se bästa priset

Vi hade nyligen möjligheten att utforska Berglund MP4000, en innovativ och rymlig paketpostlåda som utstrålar smart teknologi och modern konveniens. MP4000, med sina smartfunktioner, möjliggör smidig hantering av post och paket direkt från din smartphone.

Vi uppskattade enormt den intuitiva Qlocx-appen, som eliminerade behovet av fysiska nycklar och erbjöd flexibilitet i form av digitala nycklar. Denna smarta postlåda, som förvandlar traditionell posthantering, tillät oss att delegera tillgång snabbt och enkelt, vilket vi fann vara en stor tidsbesparare.

Detta förstärkta mästerverk av en brevlåda, som passar med markfästena Forma Easy Mount & Forma Jordankare, lovar inte bara trygghet genom sina högkrypterade digitala lås men också flexibilitet med möjligheten att ta emot större paket direkt i lådan.

Vi kände oss lugna med vetskapen om att vår post var i säkert förvar och vi uppskattade den ökade flexibiliteten och friheten som lådan införde i vår vardag.

Under vår användning av MP4000, observerade vi att den svarta, rymliga strukturen kunde inrymma paket via både inkastluckan och dörren, vilket visade sig vara mycket praktiskt. Men, vi märkte också att det ibland var utmanande att placera större föremål i postlådan på grund av begränsningarna i storlek, vilket ledde till några kompromisser.

Även om 8 st alkaliska AA-batterier krävs för installationen, var vi en smula besvikna över att dessa inte inkluderades, vilket krävde en extra insats från vår sida.

Berglund MP4000 står ut som en innovatör inom sitt fält, som omdefinierar hur vi ser på och interagerar med traditionella postlådor. Den tillför en nivå av bekvämlighet och flexibilitet som är oumbärlig i den moderna, upptagna vardagen, och vi ser fram emot att se hur denna teknik fortsätter att utvecklas och anpassa sig till framtida behov.

Fördelar

 • Innovativ smartfunktion
 • Hög säkerhetsklass
 • Bekväm appkontroll

Nackdelar

 • Utmanande för större föremål

5. Liten modell – Biggi Rondo Mini

Biggi Rondo Mini låsbar brevlåda

Se bästa priset

När vi utforskade Biggi Rondo Mini, en svensk postlåda framtagen med tanke på brevbärare och tidningsutdelare, blev vi imponerade av dess robusta och väl genomtänkta design.

Rondo Mini, som är tillverkad i Uppsala, Sverige, levereras med en låsbar tömningslucka och är tillräckligt rymlig för att klara två veckors post. Med sitt aluzinkade stålplåt och en pulverlackering för bästa ytfinish, kunde vi känna och se den kvalitet och hållbarhet som produkten erbjuder.

Rondo Mini är särskilt framtagen med ett inåtgående postinkast, vilket gör det till en brev- och tidningsutdelares bästa vän. Den här egenskapen tillsammans med det inbyggda magnetlåset säkerställer att inkastluckan alltid återgår i rätt läge vid stängning, något vi fann mycket praktiskt under testningen.

Vi insåg även värdet av de medföljande fem nycklarna som ger en extra nivå av säkerhet och flexibilitet. Placeringen av inkastet var idealisk och bidrog till en enkel och smidig användning för både brevbäraren och tidningsutdelaren.

Trots alla dessa positiva aspekter, noterade vi en viss begränsning i lagringsvolymen om man jämför med andra postlådor på marknaden. Medan 40 liter är tillräckligt för den genomsnittliga hushållen, skulle större familjer eller de som får mycket post möjligen stöta på problem med utrymme.

Rondo Mini bär en garantistämpel som innefattar en tre års funktionsgaranti samt en tio års genomrostningsgaranti, vilket gav oss ytterligare förtroende för produkten.

Denna postlåda kombinerar funktionalitet med estetik och erbjuder olika kulörer samt ett alternativ i borstad rostfritt utförande, vilket ger konsumenten möjlighet att välja en stil som passar deras hem.

Det är ingen tvekan om att Biggi Rondo Mini är en pålitlig och genomtänkt lösning för den som söker en postlåda med god kvalitet och smart design.

Fördelar

 • Robust och hållbar design
 • Praktiskt magnetlås
 • Brevbärarvänligt inkast

Nackdelar

 • Begränsad lagringsvolym för större hushåll

6. Bra alternativ – Habo Classic

Habo Classic låsbar brevlåda

Se bästa priset

Under våra tester av Habo Classic postlåda blev vi positivt överraskade av dess robusta och rymliga konstruktion. Postlådan, tillverkad i extra kraftigt pulverlackerat galvaniserat stål, har visat sig vara inte bara vattentät utan också estetiskt tilltalande med sin strama och stilrena design.

Vi observerade att den här postlådan var mycket genomtänkt när det gäller dess konstruktion. Den snedställda botten med dräneringshål för eventuell fukt är en smart detalj som förhindrar vattensamling inuti lådan. Dessutom uppskattade vi det ljuddämpade locket, vilket är ett stort plus för de som är känsliga för oväntade ljud.

Ett annat skäl till varför vi fastnade för Habo Classic är dess generösa volym på 12,5 liter, vilket ger gott om utrymme för både dagstidning och post. Vi kunde enkelt få plats med stora brevmängder och tidningar, vilket gör den idealisk för de som inte tömmer sin postlåda dagligen.

En nackdel vi noterade under vår användning var att brevinkastet, trots att det är tillräckligt stort för de flesta brev, kan vara en aning snävt för större kuvert eller paket, vilket kan vara frustrerande för vissa användare.

Vi var också imponerade av att postlådan är låsbar och levereras med två nycklar, vilket ger användarna möjlighet att säkra sin post om de så önskar. Dock, för de som föredrar enkel tillgång, kan Habo Classic även användas olåst utan problem.

Slutligen är vi övertygade om att Habo Classic är ett utmärkt val för de som söker en pålitlig och estetiskt tilltalande postlåda. Med sina smarta detaljer och robusta konstruktion erbjuder den en hållbar och praktisk lösning för posthantering.

Fördelar

 • Robust och vattentät konstruktion
 • Estetiskt tilltalande design
 • Ljuddämpat lock
 • Generös volym på 12,5 liter

Nackdelar

 • Brevinkastet kan vara snävt för större föremål

Hur vi utförde vårt test av låsbara brevlådor 2024

Att utföra ett omfattande test av låsbara brevlådor är en noggrann process där varje detalj räknas. Vårt team har djupdykt i varje aspekt, från uppställning av testmiljö till utförande av testerna, för att garantera att vårt bäst i test-urval verkligen reflekterar den bästa låsbara brevlådan på marknaden. Vi har funderat och diskuterat, vägt för- och nackdelar, och jämfört varje produkt med stor omsorg.

Skapande av Enhetlig Testmiljö

För att garantera konsekvens och rättvisa, etablerade vi en strukturerad testmiljö. Vi var måna om att varje låsbar brevlåda testades under samma förhållanden, vilket inkluderade likvärdig belysning och väderförhållanden.

Detta var kritiskt för att kunna göra en rättvis bedömning och avgöra vilken produkt som var bäst i test. Under denna fas, reflekterade vi över de små nyanserna och noterade noggrant varje observation.

Detaljerad Testprocess

Vår testprocess var omfattande och väl genomtänkt. Vi började med att sammanställa en lista över låsbara brevlådor som skulle genomgå test. Varje brevlåda monterades enligt tillverkarens instruktioner, och vi följde varje steg noggrant.

Vi utförde flera tester per produkt och diskuterade varje resultat. Vi var särskilt intresserade av att utröna hur enkel varje låsbar brevlåda var att installera och använda.

• Antal testade brevlådor: 10

• Antal tester per brevlåda: 5

• Genomsnittlig testtid per brevlåda: 2 timmar

Utförande av Testerna

När testprocessen var etablerad, kunde vi börja med själva testningen. Varje låsbar brevlåda utsattes för flera olika scenarion för att säkerställa att de kunde hantera olika situationer.

Vi reflekterade över varje produkts styrkor och svagheter och jämförde dem med varandra för att kunna köpa en låsbar brevlåda som var bäst i test.

Det var viktigt för oss att testa varje produkt flera gånger och under olika förhållanden för att kunna erbjuda en fullständig och opartisk bedömning av vilken som är den billigaste och bästa låsbara brevlådan.

Utvärdering och Analys

Efter att ha genomfört varje test var det dags för oss att analysera och utvärdera resultaten. Vi sammanställde alla data och diskuterade utförligt varje produkts prestanda. Det var i denna fas vi verkligen djupdykte i våra upptäckter och reflektioner för att dra slutsatser om vilken låsbar brevlåda som var bäst i test.

Vi jämförde hållbarhet, säkerhet, design och användarvänlighet, vilket ledde oss till den slutgiltiga rankningen. Det var viktigt för oss att varje bedömning var opartisk och baserad på konkreta observationer och upplevelser.

Hållbarhet och Långtidstest

För att säkerställa att vi rekommenderar en bra låsbar brevlåda som kan stå emot tidens tand, utsatte vi varje brevlåda för långvariga tester. Vi observerade varje produkts motståndskraft mot väder och vind samt dess förmåga att bibehålla funktion och utseende över tid.

Vi undersökte materialkvalitet och konstruktion för att se vilken som erbjöd bäst hållbarhet och var mest prisvärd. Det var fascinerande att se hur olika brevlådor presterade över tid och vilka som verkligen levde upp till sina löften.

Säkerhet och Pålitlighet

Säkerheten är av yttersta vikt när man ska köpa en låsbar brevlåda, och vi testade intensivt varje produkts säkerhetsfunktioner och pålitlighet. Vi utvärderade låsmekanismens styrka, granskade konstruktionsdetaljer och testade produkternas förmåga att motstå försök till inbrott och manipulation.

Vi reflekterade över varje produkts svar på oväntade situationer och störningar och jämförde dem mot varandra. Vår önskan var att identifiera den produkt som inte bara var säker och pålitlig, utan även användarvänlig och estetiskt tilltalande, för att slutligen kunna koras som bäst i test.

Tips för bäst användning av din låsbara brevlåda

Tips för bäst användning av din låsbara brevlåda

Att välja den rätta låsbara brevlådan kan vara en utmanande process, och rätt användning är lika viktig. Här delar vi med oss av våra insikter och lärdomar vi samlade under vårt omfattande test av olika låsbara brevlådor.

Förberedelse är Nyckeln

Innan man använder sin nya låsbara brevlåda, är det av största vikt att noggrant läsa igenom bruksanvisningen. Under vårt test insåg vi hur varje modell hade sina unika egenskaper och funktioner, och att förstå dem är avgörande för optimal användning.

Placeringens Betydelse

Rätt placering är viktig för en låsbar brevlåda. Under testet utforskade vi hur olika placeringar påverkade brevlådornas tillgänglighet och säkerhet. Vi fann att en plats med god sikt och belysning är ideal för att avskräcka obehöriga.

Material och Underhåll

Vid valet av en billig låsbar brevlåda upptäckte vi hur viktigt det är att tänka på brevlådans material och dess underhållskrav. Vi märkte att rostfritt stål var det bästa valet för hållbarhet, och minimalt underhåll behövs för att hålla brevlådan i bästa skick.

Säkerhetsöverväganden

En bra låsbar brevlåda bör ha robusta säkerhetsfunktioner. Genom våra tester insåg vi vikten av att granska låsens kvalitet och brevlådans konstruktionsstyrka. En låsbar brevlåda med säkerhetsfunktioner som är svåra att manipulera kändes tryggast och var bäst i test.

Regelbunden Kontroll

Det är viktigt att regelbundet kontrollera sin brevlåda för eventuella skador eller tecken på slitage. Under testprocessen observerade vi hur små skador kan påverka brevlådans säkerhet och funktionalitet över tid. Regelbunden inspektion och underhåll kan förhindra oväntade problem.

Inköpsoverväganden

När man ska köpa en låsbar brevlåda, bör man inte endast fokusera på pris. Vi upptäckte att prisvärdhet, kvalitet och funktionalitet alla spelar en stor roll. Det kan vara värt att investera i en kvalitativ brevlåda, som inte bara är säker utan även hållbar och estetiskt tilltalande.

Punkter att överväga:

 • Rätt placering: Välj en synlig och belyst plats.
 • Materialval: Rostfritt stål är ofta ett bra val.
 • Säkerhetsfunktioner: Leta efter robusta lås och stark konstruktion.
 • Regelbunden inspektion: Kontrollera regelbundet brevlådan för skador.

Genom att tänka på dessa tips och råd när du använder din låsbara brevlåda, kan du vara säker på att du utnyttjar din investering fullt ut.

Vi hoppas att våra insikter från testet hjälper dig att göra informerade val och att din brevlåda kommer att vara säker, pålitlig och hålla länge.

Hur man hittar den bästa låsbara brevlådan

Hur man hittar den bästa låsbara brevlådan 2024

Inre utrymme

Varje låsbar brevlåda skiljer sig åt när det gäller mängden inre utrymme den har. Om du får mediciner eller mycket tidningar i posten, leta efter en låsbar brevlåda med över 2000 kubikcentimeter utrymme.

En extra stor brevlåda är också värt att köpa om du åker på många semestrar eftersom en stor brevlåda kan rymma upp till två veckors post.

Lås och säkerhetsfunktioner

Uppenbarligen vill du ha ett säkert lås på din brevlåda. Leta efter en med ett cyliner- eller vred-lås, som båda är svåra för tjuvar att öppna När det gäller användarvänlighet är det mindre sannolikt att dåliga lås håller måttet. En stark spärr och en brytsäker dörr hindrar också människor från att bryta sig in i brevlådan.

Material

Du vill att din låsbara brevlåda ska hålla länge, så materialet som det är gjort av är viktigt. Stål är extremt starkt och motstår bucklor orsakade av vandaler eller inbrottstjuvar. Stålet bör dock ha en tjocklek på 12mm eller mer. En pulverlackerad yta hjälper också eftersom det förhindrar repor och flisor.

Väderskydd

Väderskyddet går hand i hand med det material som använts för att konstruera den låsbara postlådan. Vissa tillverkare lägger till ett polypropenplastskal i sina brevlådor, vilket hindrar rost från att bildas.

Ytor som motstår UV-strålar saktar ner solens blekande effekter, något vi också tyckte var väldigt viktigt. Gummitätningar och magnetiska mekanismer på brevlådan säkerställer att regnet förblir på utsidan.

Vanliga frågor om låsbara brevlådor 2024

Vad kostar det att köpa en låsbar brevlåda?

Priset på en låsbar brevlåda varierar beroende på märke, storlek och material, men generellt kan priset ligga mellan 300 och 2000 kronor, med lyxigare modeller som kan kosta mer.

Var kan man köpa låsbara brevlådor?

Låsbara brevlådor kan köpas både online och i fysiska butiker, men det rekommenderas att göra inköp online på grund av det bredare utbudet och möjligheten att jämföra priser och recensioner lättare.

Hur lägger brevbäraren posten i en låsbar brevlåda?

Brevbäraren placerar posten genom en lucka eller öppning i den låsbara brevlådan. Denna lucka är konstruerad så att man inte kan nå in och ta ut posten utan att öppna brevlådan med en nyckel.

Varför ska man ha en låsbar brevlåda?

En låsbar brevlåda skyddar mot stöld av post, vilket är viktigt om man mottar känsliga dokument eller värdefulla paket. Det ger en ökad säkerhet och sinnesro för hushållet.

Källor