Limpistol bäst i test 2022 – bästa limpistolen!

Letar du också efter limpistol bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I denna artikel visar vi dig allt du behöver veta för att hitta den bästa limpistolen. I slutet av artikeln hittar du också en köpguide och lite vanliga frågor och svar gällande limpistoler.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kjell.com

Limpistol bäst i test 2022

1. Luxorparts batteridriven limpistol

2. Dibotech limpistol

Luxorparts batteridriven limpistol
Dibotech limpistol

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Luxorparts batteridriven limpistol recension

Luxorparts batteridriven limpistol
Luxorparts batteridriven limpistol

Denna riktigt kompakta och smidiga limpistolen från Luxorparts blir härmed utnämnd till limpistol bäst i test 2022. Den är batteridriven istället för trådad så att det inte blir något kabeltrassel, något vi förevigt är trötta på.

Dessutom värms den upp riktigt snabb och kommer åt alla små utrymmen. Den lyckas värma upp limmet på bara 2 minuter! Generöst nog levereras den också med 3 stycken limpatroner som räcker gott och väl för några hobbyprojekt.

Överlag är Luxorparts limpistolen den bästa limpistolen enligt oss. Ett lite dyrare pris, men det tycker vi det är värt!

Dibotech limpistol (40W) recension

dibotech limpistol
Dibotech limpistol

En simplare limpistol än tidigare nämnd, men Dibotech limpistolen var faktiskt riktigt bra. Det är en kraftig limpistol som rymmer 11mm-limpatroner. Dessutom ligger den på 40W, vilket gör den hyfsat snabb att värma upp.

Den levereras med 2 limpatroner, men passar tyvärr inte alla hobbyprojekt. Om du däremot har ett lite större projekt så passar den bra. Vi fann att den tyvärr inte kom åt alla små utrymmen som Luxorparts limpistolen.

Överlag är det dock en både bra och billig limpistol som rekommenderas varmt av oss på HemmaPrylar.

Bästa limpistolen

Vanliga frågor när du ska hitta den bästa limpistolen

Vi vet! Du har massor av frågor om hur du ska lyckas hitta den bästa limpistolen. Därför har vi denna gång gjort mer än bara att skriva en limpistol bäst i test lista, vi ska också besvara lite vanliga frågor.

Typer av limpistoler?

Limpistoler finns i tre huvudtyper – låg temperatur, hög temperatur och dubbel temperatur – var och en med sina bästa användningsområden.

  • Låg temperatur: En limpistol med låg temperatur värmer upp limmet till cirka 120°C. Även om limpistolen fortfarande blir mycket varm vid spetsen är den säkrare att använda och mindre sannolikt att orsaka oavsiktliga brännskador än ett verktyg med hög temperatur.
    Limpistoler med låg temperatur är ofta det valbara verktyget för barnvänligt hantverk, men barn bör fortfarande ha övervakning från en vuxen när de använder en limpistol. Limpistoler med låg temperatur är endast avsedda för användning med limpinnar av låg temperatur. Dessa är tillverkade med en silikonbas och smälter lätt vid lägre temperaturer. Denna typ av limpistol är lämplig för mindre projekt, som till exempel papperskedjor och scrapbooking.
  • Hög temperatur: Att nå temperaturer på cirka 190°C, kan limpistoler med hög temperatur smälta många olika typer av limpinnar, inklusive pinnar som innehåller termoplastiska föreningar, polymerer och akrylbeståndsdelar som skapar en stark bindning på plast, trä och till och med metall . Nackdelen är att det superhetta limet är mer benäget att bränna eller ge utslag på huden om det berörs medan det fortfarande är varmt. Av denna anledning är limpistoler med hög temperatur bättre lämpade för vuxna hantverkare och hobbyister.
  • Dubbel temperatur: De flesta limpistoler har en enda temperatur, men några har justerbara kontroller som gör att användaren kan växla mellan hög och låg temperatur efter behov. För ett stort antal hantverksprojekt kan ditt bästa val vara en pistol med justerbar temperatur.

Saker att tänka på när du ska köpa bästa limpistolen

Alla limpistoler avger smält lim, men beroende på vilken typ av hantverk du håller på med kan en specifik modell passa bättre för din användning än en annan. Att utvärdera funktioner som hur varm limpistolen blir och hur mycket lim den släpper ut hjälper dig att bestämma den rätta för dina hantverksbehov.

Hur många watt har den?

När det gäller limpistoler går kraft och värme hand i hand. Mer effekt innebär en varmare limpistol, snabbare uppvärmning och förmågan att hålla sig varm längre medan du arbetar. 10 till 20 watt är vanligt för limpistoler med låg temperatur. Högtemp-pistoler börjar vid 20 watt ungefär och kan gå upp till 100 watt eller mer. Om ett projekt kräver mycket lim, får du en bättre upplevelse om du använder en högtemperaturpistol på 60 watt eller mer. Du kan fortfarande skapa med en lågtemperaturpistol, men du kan behöva vänta en minut efter att ha fäst varje sak för att låta pistolen värmas upp igen.

Storlek

Limpistoler finns i full storlek eller ministorlek, och deras storlek beror på vilken typ av limpinne de tar. En minilimpistol tar smala ”mini”-pinnar som bara är 9mm i diameter och limpistoler i full storlek tar större pinnar som är 11mm i diameter. Fullstora limpistoler dispenserar en större volym hett lim med varje tryck, medan minipistoler dispenserar en mindre mängd, vilket gör dem bra för att packa in gåvor och göra känsliga hantverksföremål som julpynt.

Temperaturkontroll

Hur snabbt limpistolen producerar färdigt lim beror på hur varmt det är. Vissa limpistoler erbjuder ingen temperaturkontroll – bara en av- och på-knapp – medan andra modeller låter dig vrida temperaturen upp eller ner för att producera lim i en snabbare eller långsammare takt. Detta är viktigt om du behöver mer lim snabbt eller vill sakta ner flödet för invecklade projekt.

Dessutom kan det vara viktigt att tänka på ur ett säkerhetsperspektiv. Det finns massor av husbränder som orsakats av limpistoler. Om du vill sluta oroa dig om bränder, kolla in brandvarnare bäst i test!

Limpinnestorlek

Varje limpistol är utformad för att fungera med en specifik limpinne, allt från mindre, tunnare 12mm limpinnar upp till större 15mm limpinnar. För alla limpistoler du överväger, var uppmärksam på dess kompatibla limpinnstorlek för att se till att du inte får material som inte passar!

Ytterligare alternativ

Du hittar inte många snygga limpistoler som också är bra; deras design är ganska enkel, men du kan hitta några alternativ som kan göra din hobbyverksamhet enklare.

  • Av och på-knapp: de flesta limpistoler är på som standard när de är inkopplade, men några har av och på-knappar som gör att du kan stänga av den medan pistolen är inkopplad. Detta minskar också brandrisken.
  • Stativ: Många limpistoler har ett nedfällbart stativ som balanserar limpistolen när du ställer ner den, men vissa har ett separat stativ där du kan vila pistolen tills du behöver den nästa gång. Det finns också andra har en upprätt design som kan stå på sin egen bas. Något som verkligen är a och o när det kommer till limpistoler.
  • Spets: De säkraste limpistolen har en värmebeständig hylsa som täcker det mesta av metallspetsen. På det sättet är det mindre troligt att du bränner fingrarna.

Trådlös eller inte?

I flera år var den enda typen av limpistol på marknaden den som hade sladd, men de nya modellerna är trådlösa modeller som arbetar på ett uppladdningsbart litiumbatteri eller butangaspatroner. Trådlösa modeller gör det möjligt att nå platser där det inte finns ett uttag, som att limma ner den lösa tråden på trädgårdshuset. En enda gaspatron eller ett fulladdat 18-voltsbatteri driver en limpistol i ungefär två till tre timmar.

Hur gjorde vi vårt limpistol test?

Precis som våra andra produkttester valde vi ut de modeller som fått bäst kundrecensioner. Därefter jämförde vi priset, designen, utformningen mm. för att definiera vilken som är den bästa limpistolen. Notera att vi denna gång valt att utesluta fler modeller än vanligt eftersom att det var många som inte alls verkade prestera…

Hur mycket kostar en limpistol?

En limpistol kostar ungefär 100kr, vill du ha en lite mer premium-modell kan det dock kosta upp till 400kr.

Källor