đŸ„‡Limpistol bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta limpistolen!

Letar du ocksÄ efter limpistol bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi dig allt du behöver veta för att hitta den bÀsta limpistolen. I slutet av artikeln hittar du ocksÄ en köpguide och lite vanliga frÄgor och svar gÀllande limpistoler.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kjell.com

Limpistol bÀst i test 2021

1. Luxorparts batteridriven limpistol

2. Dibotech limpistol

Luxorparts batteridriven limpistol
Dibotech limpistol

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Luxorparts batteridriven limpistol recension

Luxorparts batteridriven limpistol
Luxorparts batteridriven limpistol

Denna riktigt kompakta och smidiga limpistolen frÄn Luxorparts blir hÀrmed utnÀmnd till limpistol bÀst i test 2021. Den Àr batteridriven istÀllet för trÄdad sÄ att det inte blir nÄgot kabeltrassel, nÄgot vi förevigt Àr trötta pÄ.

Dessutom vÀrms den upp riktigt snabb och kommer Ät alla smÄ utrymmen. Den lyckas vÀrma upp limmet pÄ bara 2 minuter! Generöst nog levereras den ocksÄ med 3 stycken limpatroner som rÀcker gott och vÀl för nÄgra hobbyprojekt.

Överlag Ă€r Luxorparts limpistolen den bĂ€sta limpistolen 2021 enligt oss. Ett lite dyrare pris, men det tycker vi det Ă€r vĂ€rt!

Dibotech limpistol (40W) recension

dibotech limpistol
Dibotech limpistol

En simplare limpistol Àn tidigare nÀmnd, men Dibotech limpistolen var faktiskt riktigt bra. Det Àr en kraftig limpistol som rymmer 11mm-limpatroner. Dessutom ligger den pÄ 40W, vilket gör den hyfsat snabb att vÀrma upp.

Den levereras med 2 limpatroner, men passar tyvÀrr inte alla hobbyprojekt. Om du dÀremot har ett lite större projekt sÄ passar den bra. Vi fann att den tyvÀrr inte kom Ät alla smÄ utrymmen som Luxorparts limpistolen.

Överlag Ă€r det dock en bĂ„de bra och billig limpistol som rekommenderas varmt av oss pĂ„ HemmaPrylar.

BĂ€sta limpistolen

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta limpistolen 2021

Vi vet! Du har massor av frÄgor om hur du ska lyckas hitta den bÀsta limpistolen 2021. DÀrför har vi denna gÄng gjort mer Àn bara att skriva en limpistol bÀst i test lista, vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor.

Typer av limpistoler?

Limpistoler finns i tre huvudtyper – lĂ„g temperatur, hög temperatur och dubbel temperatur – var och en med sina bĂ€sta anvĂ€ndningsomrĂ„den.

  • LĂ„g temperatur: En limpistol med lĂ„g temperatur vĂ€rmer upp limmet till cirka 120°C. Även om limpistolen fortfarande blir mycket varm vid spetsen Ă€r den sĂ€krare att anvĂ€nda och mindre sannolikt att orsaka oavsiktliga brĂ€nnskador Ă€n ett verktyg med hög temperatur.
    Limpistoler med lÄg temperatur Àr ofta det valbara verktyget för barnvÀnligt hantverk, men barn bör fortfarande ha övervakning frÄn en vuxen nÀr de anvÀnder en limpistol. Limpistoler med lÄg temperatur Àr endast avsedda för anvÀndning med limpinnar av lÄg temperatur. Dessa Àr tillverkade med en silikonbas och smÀlter lÀtt vid lÀgre temperaturer. Denna typ av limpistol Àr lÀmplig för mindre projekt, som till exempel papperskedjor och scrapbooking.
  • Hög temperatur: Att nĂ„ temperaturer pĂ„ cirka 190°C, kan limpistoler med hög temperatur smĂ€lta mĂ„nga olika typer av limpinnar, inklusive pinnar som innehĂ„ller termoplastiska föreningar, polymerer och akrylbestĂ„ndsdelar som skapar en stark bindning pĂ„ plast, trĂ€ och till och med metall . Nackdelen Ă€r att det superhetta limet Ă€r mer benĂ€get att brĂ€nna eller ge utslag pĂ„ huden om det berörs medan det fortfarande Ă€r varmt. Av denna anledning Ă€r limpistoler med hög temperatur bĂ€ttre lĂ€mpade för vuxna hantverkare och hobbyister.
  • Dubbel temperatur: De flesta limpistoler har en enda temperatur, men nĂ„gra har justerbara kontroller som gör att anvĂ€ndaren kan vĂ€xla mellan hög och lĂ„g temperatur efter behov. För ett stort antal hantverksprojekt kan ditt bĂ€sta val vara en pistol med justerbar temperatur.

Saker att tÀnka pÄ nÀr du ska köpa bÀsta limpistolen

Alla limpistoler avger smÀlt lim, men beroende pÄ vilken typ av hantverk du hÄller pÄ med kan en specifik modell passa bÀttre för din anvÀndning Àn en annan. Att utvÀrdera funktioner som hur varm limpistolen blir och hur mycket lim den slÀpper ut hjÀlper dig att bestÀmma den rÀtta för dina hantverksbehov.

Hur mÄnga watt har den?

NÀr det gÀller limpistoler gÄr kraft och vÀrme hand i hand. Mer effekt innebÀr en varmare limpistol, snabbare uppvÀrmning och förmÄgan att hÄlla sig varm lÀngre medan du arbetar. 10 till 20 watt Àr vanligt för limpistoler med lÄg temperatur. Högtemp-pistoler börjar vid 20 watt ungefÀr och kan gÄ upp till 100 watt eller mer. Om ett projekt krÀver mycket lim, fÄr du en bÀttre upplevelse om du anvÀnder en högtemperaturpistol pÄ 60 watt eller mer. Du kan fortfarande skapa med en lÄgtemperaturpistol, men du kan behöva vÀnta en minut efter att ha fÀst varje sak för att lÄta pistolen vÀrmas upp igen.

Storlek

Limpistoler finns i full storlek eller ministorlek, och deras storlek beror pĂ„ vilken typ av limpinne de tar. En minilimpistol tar smala ”mini”-pinnar som bara Ă€r 9mm i diameter och limpistoler i full storlek tar större pinnar som Ă€r 11mm i diameter. Fullstora limpistoler dispenserar en större volym hett lim med varje tryck, medan minipistoler dispenserar en mindre mĂ€ngd, vilket gör dem bra för att packa in gĂ„vor och göra kĂ€nsliga hantverksföremĂ„l som julpynt.

Temperaturkontroll

Hur snabbt limpistolen producerar fĂ€rdigt lim beror pĂ„ hur varmt det Ă€r. Vissa limpistoler erbjuder ingen temperaturkontroll – bara en av- och pĂ„-knapp – medan andra modeller lĂ„ter dig vrida temperaturen upp eller ner för att producera lim i en snabbare eller lĂ„ngsammare takt. Detta Ă€r viktigt om du behöver mer lim snabbt eller vill sakta ner flödet för invecklade projekt.

Dessutom kan det vara viktigt att tÀnka pÄ ur ett sÀkerhetsperspektiv. Det finns massor av husbrÀnder som orsakats av limpistoler. Om du vill sluta oroa dig om brÀnder, kolla in brandvarnare bÀst i test!

Limpinnestorlek

Varje limpistol Àr utformad för att fungera med en specifik limpinne, allt frÄn mindre, tunnare 12mm limpinnar upp till större 15mm limpinnar. För alla limpistoler du övervÀger, var uppmÀrksam pÄ dess kompatibla limpinnstorlek för att se till att du inte fÄr material som inte passar!

Ytterligare alternativ

Du hittar inte mÄnga snygga limpistoler som ocksÄ Àr bra; deras design Àr ganska enkel, men du kan hitta nÄgra alternativ som kan göra din hobbyverksamhet enklare.

  • Av och pĂ„-knapp: de flesta limpistoler Ă€r pĂ„ som standard nĂ€r de Ă€r inkopplade, men nĂ„gra har av och pĂ„-knappar som gör att du kan stĂ€nga av den medan pistolen Ă€r inkopplad. Detta minskar ocksĂ„ brandrisken.
  • Stativ: MĂ„nga limpistoler har ett nedfĂ€llbart stativ som balanserar limpistolen nĂ€r du stĂ€ller ner den, men vissa har ett separat stativ dĂ€r du kan vila pistolen tills du behöver den nĂ€sta gĂ„ng. Det finns ocksĂ„ andra har en upprĂ€tt design som kan stĂ„ pĂ„ sin egen bas. NĂ„got som verkligen Ă€r a och o nĂ€r det kommer till limpistoler.
  • Spets: De sĂ€kraste limpistolen har en vĂ€rmebestĂ€ndig hylsa som tĂ€cker det mesta av metallspetsen. PĂ„ det sĂ€ttet Ă€r det mindre troligt att du brĂ€nner fingrarna.

TrÄdlös eller inte?

I flera Är var den enda typen av limpistol pÄ marknaden den som hade sladd, men de nya modellerna Àr trÄdlösa modeller som arbetar pÄ ett uppladdningsbart litiumbatteri eller butangaspatroner. TrÄdlösa modeller gör det möjligt att nÄ platser dÀr det inte finns ett uttag, som att limma ner den lösa trÄden pÄ trÀdgÄrdshuset. En enda gaspatron eller ett fulladdat 18-voltsbatteri driver en limpistol i ungefÀr tvÄ till tre timmar.

Hur gjorde vi vÄrt limpistol test?

Precis som vĂ„ra andra produkttester valde vi ut de modeller som fĂ„tt bĂ€st kundrecensioner. DĂ€refter jĂ€mförde vi priset, designen, utformningen mm. för att definiera vilken som Ă€r den bĂ€sta limpistolen. Notera att vi denna gĂ„ng valt att utesluta fler modeller Ă€n vanligt eftersom att det var mĂ„nga som inte alls verkade prestera…

Hur mycket kostar en limpistol?

En limpistol kostar ungefÀr 100kr, vill du ha en lite mer premium-modell kan det dock kosta upp till 400kr.

KĂ€llor