Liten kaffebryggare

Letar du efter liten kaffebryggare bäst i test? Då är denna artikeln för dig! Nedan hittar du tre recensioner av de bästa små kaffebryggarna så att du kan hitta din favorit.

Många söker en liten kaffebryggare, precis som många letar efter en mini mixer; de tar otroligt mycket plats. För dig som bor i singelhushåll kan en stor kaffebryggare ta upp alldeles för mycket plats i köket.

Liten kaffebryggare bäst i test

1. Gastronoma liten kaffebryggare

2. WMF KitchenMinis kaffebryggare

3. WMF Stelio Aroma

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

1. Gastronoma liten kaffebryggare – bäst i test!

Gastronoma liten kaffebryggare
Gastronoma liten kaffebryggare

Gastronoma Kaffebryggare är en ny kaffebryggare av mindre storlek tillverkad och såld av det relativt nya företaget, Gastronoma. Denna kaffebryggare har en slick och minimalistisk design som gör att den passar in i de flest kök och omgivningar. Dess kantiga modell underlättar dessutom lagring av bryggaren då den får plats i både skåp och vrån.

Gastronomas kaffebryggare kan brygga cirka tio stora koppar kaffe per bryggning och håller kaffet därefter varmt upp till 40 minuter. Bryggarens automatiska avstängning gör att du inte behöver oroa dig för varken bränt kaffe eller brända kaffekannor.

2. WMF KitchenMinis

WMF KitchenMinis kaffebryggare
WMF KitchenMinis kaffebryggare

KitchenMinis lilla kaffebryggare från WMF är en publikfavorit av absolut högsta rang. Detta är en högkvalitativ bryggare för sitt pris som ger dig och din familj precis det ni vill ha, en god och välbryggd kopp kaffe. Med KitchenMinis så är det inga konstigheter, det är en liten bryggare i svart färg som passar in vart som helst i köket och som dessutom har droppstopp.

WMF’s kaffebryggare bryggar som mest fem koppar kaffe och anses producera en stark och aromatisk kopp kaffe. För dig som antingen bor själv eller bor med din partner/sambo så är detta ett utmärkt val.

3. WMF Stelio Aroma

WMF Stelio Aroma
WMF Stelio Aroma

Stelio Aroma Kaffebryggare Rostfritt stål/Svart från WMF är i jämförelse med de tidigare två kaffebryggarna med på denna lista en större modell som erbjuder lång hållbarhet men mindre funktioner. Denna kaffebryggare rymmer hela 10 koppar kaffe men har dessvärre inte en automatisk avstängning installerad vilket innebär individuellt ansvar för den som avnjuter den sista koppen.

WMF’s Stelio Aroma har en klassisk design och är tillverkad av rostfritt Cromargan-stål. Det är ett rostfritt stål som är känt för att hålla länge. Bryggaren kan ta mycket stryk och är dessutom lätt att göra ren.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en liten kaffebryggare?

Priset på en liten kaffebryggare kan variera oerhört beroende på vad det är du söker i din kaffebryggare. De tre kaffebryggare som vi har tagit med på denna lista är av högre kvalitet och erbjuder dessutom sin användare ett fåtal funktioner utöver det vanliga.

Om det ända du söker är en liten kaffebryggare som brygger två eller tre koppar åt gången så kan du hitta en sådan för så billigt som 400 SEK.

Om du däremot vill ha en bryggare som håller länge och som kan brygga en större kanna kaffe så lägger sig priset mellan 600 och 1000 SEK.

Vilket kaffe bör användas med en kaffebryggare?

En kaffebryggare är väldigt annorlunda i jämförelse med en espressomaskin eller den italienska mokabryggaren. Med dessa typer av bryggare så är typen av kaffe och malningsgraden oerhört viktigt. Med fel kaffe och fel malningsgrad så blir kaffet ofta väldigt bittert och inte alls gott. När det istället handlar om en kaffebryggare så kan du brygga ett gott kaffe med nästan vilken typ av kaffe och malningsgrad som helst. Malningsgraden rekommenderas av kaffeexperter att vara av den grövre storleken, men det finns många som menar att en finare malning också resulterar i en utsökt smak.

Bästa lilla kaffebryggaren

Hur väljer man den bästa lilla kaffebryggaren?

Beroende på vad syftet med köpet är och beroende på vad det är du vill ha i en kaffebryggare så kan svaret komma att bli väldigt olika. För dig som har en stor familj eller en arbetsplats med många kaffesugna arbetskamrater så kommer en bryggare som endast rymmer 4-5 koppar kaffe inte att räcka. Då är det istället bättre att sikta på en kaffebryggare som kan brygga ett stort antal kaffekoppar i en bryggning och som dessutom håller värmen upp emot 60 minuter.

Om du däremot är en av få i familjen eller på arbetsplatsen som gillar bryggkaffe så är en mindre och minimalistisk kaffebryggare ett utmärkt alternativ. Tack vare dess enkelhet, långvarighet och dessutom billiga pris så får du ut oerhört mycket av dessa kaffebryggare.

Vad behöver jag köpa till min kaffebryggare?

En kaffebryggare är enkel och även väldigt billig. Du kommer självklart att behöva köpa ett kaffe som du tycker om. Om din kaffebryggare inte har ett återanvändbart filter, vilket de flesta moderna kaffebryggare nu har, så behöver du också köpa dig filter. Dessa filter hittar du i de flesta mataffärer och dem säljs vanligtvis till ett väldigt billigt pris. Du placerar filtret i kaffebryggarens ovandel och häller därefter kaffet i filtret. När du väl bryggt färdigt ditt kaffe så slänger du filtret tillsammans med det använda kaffet.

Liten kaffebryggare test

Hur gjorde vi test av små kaffebryggare?

Kaffebryggartestet genomförde vi genom att ordentligt utforska den nuvarande marknaden. Vi tog även lite inspiration från våra tidigare tester av kaffebryggare som moccamasters och melitta. Denna marknad är enorm och har mycket att erbjuda kunden. Med hjälp av användarrecensioner, expertuttalanden och tester så har vi kunnat plocka ut de tre absolut bästa och prisvärda kaffebryggarna av mindre storlek.

Källor