Ljusbord

1. Bäst i test – Nassau A4 recension

Nassau A4 Ljusbord

Se bästa priset

Nassau A4 LED-ljusbord utmärker sig som det perfekta verktyget för kreativa entusiaster inom ritning och målning.

Denna modell fungerar utmärkt under ritpapper för att underlätta målning, ritning eller kopiering. En unik egenskap är de tre ljusstyrkorna, vilka kan anpassas smidigt för att passa olika arbetsförhållanden och behov.

Enastående användarvänlighet är säkerställd med den jämnt fördelade ljusytan som ger optimal belysning utan att störa användaren under arbetet. Modellen kommer med integrerade linjaler längs kanterna, vilket underlättar mätning och förbättrar precisionen i det kreativa arbetet.

Nassau A4 ljusbord har generösa mått på 39 x 52 x 4 cm, vilket ger gott om utrymme för papper upp till A4-storlek.

Praktiskt nog laddas denna ljusbräda via USB, vilket gör det enkelt att ansluta strömmen och låter användaren rita som aldrig förr.

2. Premiumval – Daylight Wafer A3 recension

Daylight Wafer 2 A3 Ljusbord

Se bästa priset

Daylight Wafer A3 utmärker sig som ett fantastiskt ljusbord som passar utmärkt för en rad kreativa ändamål.

Modellen erbjuder en smidig och tunn design, endast 8 mm tjock, vilket gör den lätt att använda och enkel att förvara. Tack vare den integrerade dagsljusbelysningen kan användare anpassa ljusstyrkan efter sina behov och preferenser.

Detta ljusbord är perfekt för användning inom kalligrafi, stencilering, scrapbooking, prägling, broderi och mycket annat. Akrylytan på ljusbordet är helt plan och har praktiska markeringar både i centimeter och inches, vilket ger användarna exakta mått för sina projekt.

Daylight Wafer A3 imponerar med sina dimbara lysdioder som ger en jämn ljusspridning från kant till kant.

Modellen drivs av en nätadapter med mycket låg värme och dess LED-ljus har en färgtemperatur på 6500 kelvin, vilket bidrar till en behaglig arbetsmiljö. Adaptern medföljer och produkten kopplas enkelt till ett eluttag.

Formatet på ljusbordet, med ett ritområde på 44×32 cm, passar utmärkt för A3-ark. Kombinationen av funktionalitet och flexibilitet gör Daylight Wafer A3 till ett utmärkt val för kreativa entusiaster och yrkesverksamma.

3. Populär – Kaiser Slimlite recension

Kaiser Slimlite Ljusbord

Se bästa priset

Kaiser Slimlite ljusbord är en högkvalitativ och prisvärd produkt som erbjuder fantastisk prestanda för många användningsområden.

Produkten utmärker sig med sin vita LED-ljuskälla, som inte bara ger kort uppstartstid utan även hållbarhet upp till 10 000 timmar. Tack vare den låga strömförbrukningen och stabila ljusstyrkan är Kaiser Slimlite en energieffektiv lösning.

Ljusbordets konstruktion i akrylplast med LED-belysning erbjuder en belysningsyta på 220 x 160 mm, vilket är lämpligt för utvärdering av diabilder, transparenta material eller kalkering.

Med en färgtemperatur på 5000 K och imponerande CRI-värde på 95 säkerställer modellen naturlig och verklighetstrogen färgåtergivning.

För att göra Kaiser Slimlite ännu mer praktiskt kan strömförsörjning ske på olika sätt: antingen via det inbyggda litiumjonbatteriet, den medföljande AC-adaptern/laddaren, eller USB-kabeln. Detta gör det möjligt att använda produkten i en rad olika miljöer och situationer.

Den kompakta storleken på 290 x 200 x 8 mm och vikten på endast 570 g gör modellen lätt att transportera och förvara.

Skyddsfodral och laddare ingår även i förpackningen för att säkerställa en smidig och problemfri upplevelse. Kaiser Slimlite är utan tvekan ett ypperligt ljusbord för alla som söker en pålitlig och mångsidig lösning.

Köpguide för ljusbord 2024

Letar du också efter ljusbord bäst i test? Då är den här artikeln för dig! Vi går bland annat igenom hur man hittar det bästa ljusbordet. Utöver det svarar vi på lite vanliga frågor och ger våra rekommendationer på produkter.

Ett ljusbord är en bra addition till din hobbyhörna, inte minst för att du ska se bättre, utan också förenkla kalkeringen.

Vanliga frågor om ljusbord

Vi vet att det kommer upp en hel del frågor när man letar i djungeln av ljusbord. Här är några svar på vanliga frågor!

Vad är ljusbord bra för?

Ljusbord används för att teckna, du lägger alltså pappret på ytan, och LED-belysning lyser sedan igenom pappret. Om du till exempel ska kalkera är det ett måste! Då kan du lägga två papper över varandra, och sedan kalkera på ett riktigt enkelt sätt.

Vad kan man göra på ett ljusbord?

Ett ljusbord behöver inte bara användas för att kalkera. Om du tecknar regelbundet vet du hur mycket bättre det blir när pappret är upplyst ordentligt. Ljusbordet lyser upp hela pappret och du kan se varenda liten detalj betydligt bättre.

Hur mycket kostar ett ljusbord?

Ett ljusbord kostar omkring 1000kr. De mer professionella modellerna kostar däremot många tusenlappar.

Bästa ljusbordet

Hur hittar man det bästa ljusbordet?

Att hitta det bästa ljusbordet är mycket svårare än man först kanske tror. Det är för att det finns så otroligt många modeller på marknaden, vilken ska man välja? Om du inte hittat någon som passar dig i vår ljusbord bäst i test lista kan vi hjälpa dig lite till. Här är de viktigaste kriterierna för att hitta det bästa ljusbordet.

Storlek

Storleken på ljusbordet är otroligt viktigt. Vi rekommenderar att du köper det största som din budget tillåter. Även om du bara ritar på A5 papper är det väldigt skönt att ha en större ljusplatta. Förutom att det tillåter dig att även göra större verk, så blir det också lättare att mäta och lysa upp.

Funktionalitet & extra funktioner

Funktionaliteten är såklart också väldigt viktig, men hur vet man att ljusbordet är bra? Titta på dess extra funktioner! Ett högt antal kelvin är en bra början. Därefter kan du titta på dess avståndsmarkeringar, står det i tum, centimeter och millimeter? Sedan vill du också ha ett dimbart ljusbord, det gör det lättare att använda överlag.

Pris

Priset är något som nästan alla konsumenter har i åtanke. I det här fallet får du räkna med att spendera omkring en tusenlapp. Ljusbord är dock lyckligtvis ganska ofta på rea, så du kan göra dig ett riktigt klipp! Jämför också priserna på olika sajter som erbjuder samma produkt.

Ljusbord test

Hur gjorde vi vårt ljusbord test?

Vi började vårt ljusbord test med att hitta några modeller som platsade på topplistan. Vi tog med de modeller som var mest omtyckta av föregående kunder. Här plockade vi också bort några modeller som vi inte tyckte matchade våra tekniska krav.

Sedan tittade vi främst på kundrecensioner, men också produktbeskrivningar och dess tekniska specifikationer. Med informationen som vi kommit över satte vi då ihop våra egna recensioner om modellerna.

Vi behövde sätta ihop en ljusbord bäst i test lista också. Den skrevs efter att vi jämfört de olika modellerna. Jämförelsen bestod bland annat av kriterier som teknik, funktionalitet och pris. Det var ganska lätt att därifrån rangordna de olika produkterna från bäst till sämst.

Som du kanske märkt har vi endast med modeller från Daylight, och det finns en enkel förklaring på det. Vi valde att ta bort de övriga modellerna efter att de presterat dåligt över en längre tid.

Källor