Ljusslinga solcell

Letar du också efter ljusslinga solcell bäst i test? Då är det här artikeln för dig! Vi hjälper dig hitta den ultima, och bästa solcell-ljusslingan för dig och din trädgård, eller vill du kanske ha den inomhus?

En ljusslinga är verkligen enorm mysfaktor, och det gäller inte bara när det är mörkt ute! Även på sommarkvällar kan en ljusslinga lägga till en schysst detalj i häcken eller på balkongen. Om ljusslingan dessutom drivs på solceller slipper du både sladd och att betala elen!

Ljusslinga solcell bäst i test 2024

1. Glow ljusslinga solcell

2. Star Trading solcellsdriven ljusslinga

3. Star trading solcells-ljusslinga

Glow ljusslinga solcell – bäst i test!

Glow ljusslinga solcell
Glow ljusslinga solcell

Denna variant från Glow är den vi korar till ljusslinga solcell bäst i test 2022! En grymt snygg ljusslinga, som dessutom håller väldigt länge.

Sladden är i en snygg svart finish, och lamporna i sig är av något större storlek. Därför lämpas den här slingan för både inom- och utomhusbruk.

Skenet från lampan är precis som man vill ha det – så där varmt och mysigt. Strömbrytaren har dessutom alternativ för två olika inställningar, blinkande eller stadigt.

En grym solcells-ljusslinga minst sagt!

Star Trading solcellsdriven ljusslinga recension

Star Trading solcellsdriven ljusslinga
Star Trading solcellsdriven ljusslinga

En superpopulär modell solcellsdriven ljusslinga är den här från Star Trading, du ser de i nästan alla trädgårdar idag! Det är befogat dock, de är otroligt fina.

Den här slingan har en solcell som laddar upp ett batteri. Solcellen i sig sätts enkelt ned i häcken, blomkrukan eller gräsmattan.

Dess 100 ljus och 10 meters längd att du kan göra riktigt fina anordningar genom att bara köpa en! Dessutom har den 5h batteritid per laddning, vilket gör att den lyser hela kvällen lång.

En grymt populär modell, av en anledning; den är grym!

Star Trading “bollar” solcells-ljusslinga recension

Star trading solcells-ljusslinga
Star trading solcells-ljusslinga

Även den här varianten är tillverkad av Star Trading, inte lika poppis som ovanstående, men du har säkerligen sett den innan. Kabeln är snyggt twistad, och det sitter små tygbollar med lampor längs med hela slingan.

Tygbollarna är inte bara där för att göra den överlaga designen, de gör också att skenet blir varmare och “mysigare”.

Ett riktigt bra alternativ, och dessutom till billigt pris!

Vanliga frågor

Hur länge lyser solcellsbelysning?

Solcellsbelysning har oftast en batteritid på ungefär 5 timmar. Det varierar förstås på hur stark solen varit, batterikapacitet, och annat.

Hur länge håller solcellerna?

Solcellerna på solcells-ljusslingor är ofta av låg kvalitet tyvärr. Men det betyder inte att de inte klarar ett antal säsonger innan de tappar sin kraft.

Hur mycket kostar en ljusslinga med solcell?

En ljusslinga med solcell kostar ofta inte mer än 200kr. Du kan till och med fynda ibland och få en för under hundralappen!

Bästa solcells-ljusslingan

Hur väljer man den bästa solcells-ljusslingan?

Det kan vara svårt att hitta den bästa solcells-ljusslingan, men vi är här för att underlätta! Om du inte hittat en design som passar dig i vår ljusslinga solcell bäst i test lista är här en kort köpguide så du kan välja själv.

Kvalitet

Kvaliteten på solcellsslingan är ofta det första du ska tänka på. Detta räknas faktiskt in i kategorin av “billig elektronik”, och det innebär nästan alltid dålig kvalitet. Vi har dock några tips för att du ska kunna kvalitetsgarantera ditt nya inköp;

  • Titta på batteritiden. Om batteritiden är över 4 timmar innebär det att solcellen som sitter på är mer påkostad än det billigaste alternativet.
  • Titta på materialen. Hur själva slingan är utformad brukar avslöja dess kvalitet ganska snabbt. Se till att sladden är tjock nog för att tåla alla väder. Titta också på lamporna i sig och försök avgöra om de skulle klara en regnskur.

Design

Designen är nog det ända konsumenterna tittar på när de väljer en ljusslinga. Vi håller med, designen är otroligt viktig! Det är trots allt en inredningsdetalj, eller kanske trädgårdsuppliftare.

Hitta inte bara en snygg design, tänk också på andra designkvaliteter som hur lång den är, hur tjock kabeln är, och så vidare. Om du köper en med någon form av design runt själva lamporna är det också viktigt att dessa är av tjockt material, de missformas ofta ganska snabbt…

Psst! Mer myskänsla hemma? Kolla in vårt test av LED-blockljus!

Pris

Priset är alltid en sak vi har i åtanke när vi skriver våra tester, men i detta fall var nästan alla i samma prisklass. Men det betyder inte att du ska gå till ett lågprisvaruhus och köpa en för 50kr! Dessa har dåliga solceller, dålig batteritid och går mycket lättare sönder. Spendera istället en extra hundring och få något som håller mer än en säsong.

Ljusslinga solcell test

Hur gjorde vi vårt test av solcells-ljusslingor?

Vi började vårt test av solcells-ljusslingor med att ta reda på vilka modeller som var mest populära. När vi hittat dessa började vi titta på kundrecensionerna. Kundrecensionerna var bra nog, och vi valde ut några få slingor att ha med i testet.

Sedan tittade vi på tekniska specifikationer, produktbeskrivningar, men främst, kundrecensioner. Med informationen vi hittat satte vi sedan ihop våra egna recensioner. Vi har försökt inkludera så mycket information om produkterna som möjligt, men tyvärr fanns det inte jättemycket att skriva om denna gång. Solcells-ljusslingor verkar vara en produkt som folk endast köper utifrån dess design.

Sist men inte minst behövde vi komma med en ljusslinga solcell bäst i test lista också. Då behövde vi jämföra de olika produkterna, något som var svårt på grund av den lilla informationen som fanns. Men vi lyckades till slut jämföra de med hjälp av kriterier som pris, design och populäritet. Med de kriterierna var det ganska lätt att sedan stämpla en av de som den bästa solcells-ljusslingan.

Källor