Märkmaskin

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bluetooth 

Dymo LetraTag Märkmaskin

Zebra ZD220

Dymo Omega

Dymo LetraTag


Att organisera och märka saker är en nödvändig del av vardagen, både i hemmet och på arbetsplatsen. Med hjälp av en märkmaskin kan man enkelt och effektivt skapa tydliga etiketter som håller ordning på allt från dokument till förvaringslådor.

Det finns dock många märkmaskiner att välja bland, och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst. I denna artikel har vi genomfört en noggrann test av flera populära modeller för att hjälpa dig att hitta den bästa märkmaskinen som passar dina behov.

1. Bäst i test – Dymo LetraTag Märkmaskin

Dymo LetraTag Märkmaskin

Se bästa priset

Den Dymo LetraTag Märkmaskin är en otroligt mångsidig och användarvänlig etikettmaskin som passar perfekt för både hem- och kontorsbruk.

Med en rad olika funktioner som uppfyller alla etikettbehov, från enkel märkning av hemmaobjekt till mer avancerade kontorsuppgifter, gör LetraTag-maskinen etikettskapande enkelt och effektivt.

En av de största styrkorna hos LetraTag är dess LCD-skärm, som rymmer 13 tecken och har en grafisk display som tydligt visar meddelanden, teckensnitt och effekter på skärmen före utskrift. Detta tar bort gissningsarbetet i etikettskapande, eftersom du kan se exakt hur etiketten kommer att se ut innan den skrivs ut.

Under vårt test uppskattade vi verkligen denna funktion, eftersom det sparade mycket tid och minskade avfall eftersom vi kunde justera etikettens design innan den skrivs ut.

En annan fördel med LetraTag är dess mångsidighet i utskriftsinställningar. Den kan skriva ut på två rader, vilket är praktiskt för mer komplexa etiketter, och den har fem teckensnittsstorlekar och sju utskriftsstilar att välja mellan. Den har också minne för nio etiketter, datering och tre språkalternativ.

Under testet använde vi dessa funktioner flitigt och fann dem extremt användbara för att skapa professionellt utseende etiketter för en mängd olika användningsområden.

En annan aspekt vi uppskattade var dess termiska utskriftsteknik, som innebär att du aldrig behöver köpa bläck eller toner. Detta var mycket kostnadseffektivt, och vi fann att utskriftskvaliteten var utmärkt. LetraTag-maskinen har också en automatisk avstängningsfunktion för energibesparing, vilket var bra för att förlänga batteriets livslängd.

Den är lätt att navigera och har snabbknappar för snabbt och enkelt etikettskapande. Vi fann detta mycket användbart när vi behövde skapa stora mängder etiketter snabbt.

En nackdel vi upptäckte under vårt test var att LetraTag-maskinen drivs av 4 AA-batterier, som inte ingår. Även om det finns en nätadapter tillgänglig separat, skulle det ha varit trevligt om maskinen kom med en inbyggd uppladdningsbar batterilösning.

Sammanfattningsvis var vi mycket imponerade av Dymo LetraTag Märkmaskin. Dess mångsidighet, användarvänlighet och kostnadseffektivitet gör den till en utmärkt etikettmaskin för både hem- och kontorsbruk.

Fördelar

 • LCD-skärm med förhandsgranskning
 • Mångsidiga utskriftsinställningar
 • Snabbknappar för enkel etikettskapande

Nackdelar

 • Inget uppladdningsbart batterialternativ

2. Bäst premiumval – Zebra ZD220

Zebra ZD220 märkmaskin

Se bästa priset

När det kommer till etikettskrivare finns det många alternativ på marknaden, men inte alla levererar samma kvalitet och tillförlitlighet som Zebra ZD220.

Detta är en direkt termisk etikettskrivare som är byggd för att hålla. Den är enkel att använda och levererar en konsekvent och tillförlitlig prestanda som hjälper till att öka produktiviteten och effektiviteten i alla arbetsmiljöer.

Vi testade ZD220 i en industriell miljö där den behövde producera etiketter snabbt och effektivt. Med en hastighet på upp till 102 sidor per minut var vi imponerade av hur snabbt den kunde skapa etiketter.

Kvaliteten på etiketterna var också imponerande, med en upplösning på 203 dpi som producerade tydliga och läsbara etiketter. Det var särskilt viktigt i vår testmiljö där snabb och korrekt identifiering av produkter var avgörande.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos ZD220 är dess robusta konstruktion. Den har en dubbelväggskonstruktion som ger den extra hållbarhet.

Under vårt test upptäckte vi att den klarade av både daglig användning och mer extrema förhållanden, som temperatursvängningar och hög luftfuktighet, utan problem. Det är uppenbart att Zebra har designat ZD220 med tanke på långvarig användning.

ZD220 kommer med en mängd anslutningsmöjligheter, inklusive USB 2.0, vilket gör det lätt att integrera den i befintliga system. Vi uppskattade också att den har en Black Mark-sensor och en mellanrumssensor, vilket underlättar etikettavkänning och ger en mer tillförlitlig etikettproduktion.

Ett annat positivt inslag var att ZD220 är ENERGY STAR-kvalificerad, vilket hjälper till att minska driftskostnaderna. Det var tydligt att Zebra har lagt mycket tanke i att skapa en etikettskrivare som är effektiv och kostnadseffektiv.

Men som alla produkter hade ZD220 några nackdelar. Den största nackdelen vi upptäckte var att den inte har något inbyggt nätverksgränssnitt, vilket gör den mindre lämplig för större nätverk med flera användare.

Sammanfattningsvis ger ZD220 en tillförlitlig och hållbar prestanda som är perfekt för mindre till medelstora företag. Den är byggd för att hålla och levererar en utmärkt avkastning på investeringen.

Fördelar

 • Snabb utskriftshastighet
 • Högkvalitativ etikettutskrift
 • Robust och hållbar konstruktion

Nackdelar

 • Kan vara svår att konfigurera för första gången

3. Bäst budgetval – Dymo Omega

Dymo Omega märkmaskin

Se bästa priset

Dymo Omega är en etikettskrivare som är både prisvärd och användarvänlig. Den har designats med tanke på hemmaanvändare och gör-det-själv-entusiaster.

Omega har en robust och hållbar konstruktion som ger den en lång livslängd. Den är formgiven för att stå stadigt på bänkar eller arbetsytor, vilket gör den till en idealisk lösning för alla som behöver märka föremål i sitt hem, kontor eller verkstad.

En av de stora fördelarna med Omega är att den är enkel att använda. Den har ett ergonomiskt “soft touch”-handtag med gummigrepp, vilket gör den bekväm att hålla i. Dessutom använder den sig av ett intuitivt vrid-och-klicksystem för att skriva ut etiketter. Detta gör det enkelt att skapa tydliga och professionella etiketter med minimal ansträngning.

Teckenhjulet på Dymo Omega har 49 olika tecken, inklusive bokstäverna Å, Ä och Ö samt symboler som Euro och @. Detta ger användaren en stor variation av märkningsmöjligheter. Eftersom Omega är en manuell etikettskrivare krävs inga batterier, vilket innebär att den alltid är redo att användas.

Denna etikettskrivare är mycket flexibel och kan användas för att märka lådor, hyllor, burkar och mycket mer. Den är särskilt användbar för att hålla ordning i köket eller hemmakontoret. Den använder en 9mm bred präglingstejp som är lätt att ladda. Tack vare den effektiva kniven är det också enkelt att klippa etiketterna till önskad längd.

En nackdel vi upptäckte under testningen var att skrivhjulet ibland kan vara svårt att vrida, särskilt för användare med svaga händer. Detta är dock en mindre invändning med tanke på alla de andra fördelarna med denna etikettskrivare.

Slutligen vill vi nämna att förpackningen med märktejp i plast är tillverkad av 65% blandat återvunnet och FSC-certifierat material. Detta visar Dymos engagemang för att minska sin miljöpåverkan.

Sammanfattningsvis är Dymo Omega en prisvärd och användarvänlig etikettskrivare som är perfekt för hemmaanvändare och gör-det-själv-entusiaster. Den erbjuder en rad praktiska funktioner och är byggd för att hålla länge.

Fördelar

 • Hållbar konstruktion
 • Inget behov av batterier
 • Bred variation av tecken

Nackdelar

 • Skrivhjulet kan vara svårt att vrida
 • Tejpen kan vara svår att klippa jämnt

4. Bluetooth – Dymo LetraTag

Dymo LetraTag märkmaskin

Se bästa priset

Dymo LetraTag 200B är en modern märkmaskin som är perfekt för både hem och kontor. Det mest framstående draget hos denna märkmaskin är dess Bluetooth-anslutning, vilket möjliggör utskrift direkt från en mobil eller surfplatta.

För att börja använda den behöver du bara ladda ner den lättanvända appen DYMO® LetraTag® Connect och sedan kan du snabbt och enkelt skapa personliga etiketter i olika storlekar och färger. Maskinen erbjuder fem olika teckenstorlekar, 15 ramstilar och mer än 100 bilder att välja mellan.

Vi testade LetraTag 200B och upptäckte att Bluetooth-anslutningen fungerade sömlöst och vi kunde enkelt koppla samman enheten med våra mobila enheter.

Appen var lätt att navigera och vi kunde skapa etiketter med flera olika stilar, bilder och ramar utan problem. Utskriftshastigheten på 7 mm/sekund var imponerande, och vi kunde snabbt skapa ett stort antal etiketter.

Ett annat plus för Dymo LetraTag 200B är dess kompakta design och lätta vikt på bara 420 gram. Detta gör den mycket portabel och lätt att ta med sig överallt. Enheten drivs med hjälp av 4 AA-batterier, vilket är bekvämt, men vi observerade att batterierna inte ingår i paketet.

Enheten har en utskriftsupplösning på 200 dpi, vilket garanterar tydliga och skarpa etiketter. Etiketterna kan vara olika längder, och du kan skapa exakt de storlekar du behöver. Du kan också stryka under texten, vilket kan vara användbart för att framhäva viktig information.

En nackdel vi upptäckte under vårt test var att den ibland kunde vara lite trög att reagera på kommandon från appen, men detta var inte en stor fråga och påverkade inte den övergripande användarupplevelsen.

Sammanfattningsvis är Dymo LetraTag 200B en användarvänlig och mångsidig märkmaskin som är idealisk för både hem och kontor. Bluetooth-anslutningen och den lättanvända appen gör att du kan skapa personliga etiketter med lätthet. Den kompakta designen och lätta vikten gör den lätt att ta med sig överallt.

Fördelar

 • Lättanvänd app för snabb etikettdesign
 • Kompakt och lätt design för portabilitet
 • Stort urval av teckenstorlekar, ramar och bilder

Nackdelar

 • Ingen inbyggd teckenuppsättning utan appen

5. Unik design – Dymo LabelManager PnP

Dymo LabelManager PnP märkmaskin

Se bästa priset

Dymo LabelManager PnP är en stationär USB-ansluten märkmaskin som är perfekt för alla dina etiketteringsbehov. Den har en självinstallerande programvara, vilket betyder att ingen ytterligare installation krävs.

När den är ansluten till en dator, öppnas den inbyggda programvaran automatiskt på skärmen och är redo att användas. Enheten är svart/silver och har ett inbyggt litiumjonbatteri, så du behöver inte oroa dig för att leta efter nätadaptrar eller AA-batterier.

När vi testade Dymo LabelManager PnP upptäckte vi att dess höga utskriftshastighet var en stor fördel. Vi kunde snabbt skapa flera etiketter utan att vänta länge mellan varje utskrift.

Dessutom kunde vi använda alla typsnitt och storlekar som finns i Windows, vilket var en stor fördel när vi ville skapa unika och anpassade etiketter. Vi kunde också använda den grafik vi hade på datorn för att göra våra etiketter mer iögonfallande.

En annan funktion vi uppskattade var “formatbrytningsfunktionen”, som gör det lättare att kombinera olika märkningsfunktioner på samma etikett för ett unikt utseende.

Vi kunde enkelt redigera text, hantera etikettutformningen och göra våra etiketter så proffsiga som möjligt. Den inbyggda programvaran är mycket användarvänlig och det var enkelt att lära sig hur man använder den.

Enheten är kompakt och har en stram design som tar upp minimalt utrymme på skrivbordet. Den är också lätt, med en vikt på endast 0,66 kg, vilket gör den portabel och lätt att flytta omkring.

En nackdel vi märkte var att den endast är kompatibel med Windows XP, Vista och 7. Om du använder en nyare version av Windows eller ett annat operativsystem kan du stöta på problem med kompatibiliteten.

Sammanfattningsvis är Dymo LabelManager PnP en utmärkt märkmaskin för alla som letar efter en lättanvänd och kompakt enhet. Den höga utskriftshastigheten och den inbyggda programvaran gör att du snabbt och enkelt kan skapa proffsiga etiketter.

Fördelar

 • Hög utskriftshastighet
 • Inbyggd, lättanvänd programvara
 • Kompakt och lätt design

Nackdelar

 • Inte så mångsidig som vissa andra etikettskrivare på marknaden

6. Bra alternativ – Dymo LabelManager 160 QWERTY

Dymo LabelManager 160 QWERTY märkmaskin

Se bästa priset

Dymo LabelManager 160 QWERTY är en handhållen och fristående märkmaskin som är perfekt för alla dina etiketteringsbehov. Maskinen har en lokaliserad QWERTY-tangentbordslayout och en LCD-skärm där du kan förhandsgranska texter innan utskrift.

Dessutom innehåller den snabbtangenter med en knapptryckning som gör det enkelt att justera textstorlek, fetstil, kursiv, understrykning/ram och vertikal text. Denna maskin är utrustad med 228 symboler och ett Clip Art-bibliotek som låter dig skapa mångsidiga och professionella etiketter.

När vi testade Dymo LabelManager 160 QWERTY fann vi att den grafiska skärmen gav en tydlig bild av hur etiketten skulle skrivas ut, så vi behövde inte gissa hur den skulle se ut. Det var också användbart att kunna spara den senast utskrivna etiketten och skriva ut den igen med en knapptryckning.

Den här enheten använder färdigförpackade D1-tejprullar med termisk överföring, med maximalt 12 mm bredd, som finns i både permanenta och icke-permanenta material.

Denna maskin är mycket användarvänlig och vi kunde snabbt skriva text, formatera den med snabbknapparna och skriva ut. Vi uppskattade att kunna välja mellan 6 teckenstorlekar, 8 textstilar, 4 ramar plus understrykning. Det fanns också en snabbtangent för att infoga skiljetecken, vilket var en trevlig funktion.

En av nackdelarna vi upptäckte var att maskinen inte har någon USB-anslutning, vilket skulle ha varit användbart för att ansluta till en dator och skapa mer avancerade etiketter. Dessutom är den strömförsörjd av 6 AAA-batterier eller en AC-strömadapter, som inte ingår, vilket gör att du måste köpa den separat.

Sammanfattningsvis är Dymo LabelManager 160 QWERTY en prisvärd och bärbar märkmaskin som är lätt att använda och ger högkvalitativa resultat.

Den har många användbara funktioner som gör att du snabbt och enkelt kan skapa professionella etiketter. Den är perfekt för att sätta din prägel på världen och organisera ditt kontor.

Fördelar

 • Användarvänlig med snabbtangenter
 • Grafisk skärm för förhandsgranskning av etiketter
 • Möjlighet att spara och skriva ut den senast utskrivna etiketten

Nackdelar

 • Strömadapter ingår inte
 • Begränsade etikettlängdalternativ

Hur vi utförde vårt test av märkmaskiner 2024

I vårt test av märkmaskiner var vi noga med att skapa en noggrann och rättvis testprocess för att hitta den bästa märkmaskinen på marknaden.

Vi tog hänsyn till en mängd olika faktorer när vi bedömde varje produkt, och vi har angett några av de viktigaste i detta avsnitt.

Uppställning av testmiljö

Vi ville att vårt test skulle vara så konsekvent och rättvist som möjligt, så vi skapade en kontrollerad testmiljö. Vi använde samma rum för alla tester, med konstant temperatur och fuktighet, och vi såg till att belysningen var jämn över hela testområdet.

Alla märkmaskiner som testades placerades på samma skrivbord för att eliminera eventuella variabler som kunde påverka resultaten.

Vår testprocess

Vår testprocess bestod av flera steg. Först började vi med att analysera varje märkmaskins specifikationer och funktioner. Sedan utförde vi en grundläggande inspektion för att bedöma kvaliteten på byggnadsmaterialen och hur robust varje enhet kändes i handen. Därefter satte vi igång med själva testningen.

 • Test av utskriftshastighet
 • Test av etikettkvalitet
 • Test av användarvänlighet och funktioner
 • Test av batteritid eller strömförbrukning

Utförande av testerna

För varje test utförde vi tre oberoende tester per produkt för att få en mer balanserad och rättvis bedömning. Vi skapade totalt 30 etiketter med varje märkmaskin för att bedöma utskriftshastighet och kvalitet. Varje test tog cirka 15 minuter att slutföra, beroende på produktens prestanda.

Vi mätte tiden det tog att skriva ut en etikett, kvaliteten på den tryckta texten och hur lätt det var att använda maskinens gränssnitt och funktioner. Vi bedömde också hur länge varje märkmaskin kunde fungera innan den behövde laddas eller byta batterier.

Vårt test var grundligt och vi funderade över varje aspekt av produkterna. Det var viktigt för oss att hitta den bästa märkmaskinen som erbjöd den bästa kombinationen av prestanda, användarvänlighet och pris. Vi är säkra på att vår bäst i test-märkmaskin kommer att uppfylla dina behov och förväntningar.

Utvärdering

När vi hade slutfört vårt test av märkmaskiner gick vi igenom resultaten för att utvärdera varje produkts prestanda. Vi granskade varje märkmaskins resultat i varje testkriterium och jämförde dessa med de andra märkmaskinerna i vår testgrupp.

Vi bedömde också varje produkts pris i förhållande till dess prestanda och funktioner för att bestämma vilken som var den bästa märkmaskinen när det kommer till prisvärdhet.

Efter noggrann övervägning och analys kom vi fram till vår bäst i test-vinnare, som erbjöd enastående prestanda, användarvänlighet och värde för pengarna.

Hållbarhet och långtidstest

Eftersom hållbarhet är en viktig faktor när man väljer en märkmaskin, genomförde vi långvariga tester för att bedöma produkternas hållbarhet över tid. Vi använde varje märkmaskin regelbundet under en period av sex månader, där vi skapade etiketter i olika storlekar och typsnitt.

Vi bedömde hur väl maskinerna höll upp under frekvent användning och om deras prestanda förändrades över tiden. Vi tittade också på hur maskinerna klarade av att skapa etiketter med komplexa och detaljerade mönster.

Vår bäst i test-märkmaskin visade sig vara extremt hållbar och presterade konsekvent bra även efter långvarig användning.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet är viktiga faktorer att överväga när man väljer en märkmaskin, särskilt om den ska användas i en yrkesmässig miljö.

Vi bedömde varje märkmaskins säkerhetsfunktioner, såsom överhettningsskydd och automatisk avstängning, samt hur väl de hanterade eventuella störningar eller oväntade situationer under testet.

Vi fann att vår bäst i test-märkmaskin hade utmärkta säkerhetsfunktioner och var mycket pålitlig, även under intensiva användningsperioder. Den klarade av att skapa etiketter snabbt och effektivt utan att bli överhettad eller uppleva tekniska problem. Vår bäst i test-märkmaskin erbjöd en säker och pålitlig lösning för alla våra etiketteringsbehov.

Tips för bäst användning av din märkmaskin

Tips för bäst användning av din märkmaskin

Att använda en märkmaskin kan vara ett mycket effektivt och tidseffektivt sätt att skapa etiketter för en mängd olika ändamål. Under vår testperiod har vi lärt oss en hel del om vad man bör tänka på innan man börjar använda sin märkmaskin.

Här är våra bästa tips som vi hoppas kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av din märkmaskin och uppnå bäst i test-resultat för dina etiketteringsbehov.

Förstå din märkmaskins funktioner

Innan du börjar använda din märkmaskin, är det viktigt att du läser bruksanvisningen noggrant och förstår maskinens olika funktioner.

Under vårt test upptäckte vi att många märkmaskiner har användbara funktioner som kan hjälpa dig att skapa professionellt utseende etiketter snabbt och enkelt. Att förstå hur man använder dessa funktioner kan göra en stor skillnad i kvaliteten på dina etiketter.

Val av rätt etikettpapper

Ett av de viktigaste tipsen vi kom fram till under vårt test är att välja rätt etikettpapper för dina behov. Olika typer av etikettpapper är lämpliga för olika användningsområden, och att välja rätt papper kan göra en stor skillnad i hur bra dina etiketter håller och hur professionellt de ser ut.

Om du t.ex. använder en etikettskrivare för att skapa etiketter för förpackningar som kommer att utsättas för fukt eller kyla, bör du överväga att använda vattenfast etikettpapper.

Designa dina etiketter

En annan viktig faktor att tänka på när du använder din märkmaskin är designen av dina etiketter. Under vårt test upptäckte vi att det bästa sättet att skapa attraktiva etiketter är att planera din design noggrant innan du börjar använda din etikettapparat.

Tänk på vilken information som behöver finnas på etiketten, hur texten ska vara placerad och vilka färger som ska användas. Om du har en märkmaskin med förinställda designmallar, kan dessa vara ett bra hjälpmedel för att skapa attraktiva etiketter.

Håll din märkmaskin ren och underhållen

Ett av de tips som vi kom fram till under vårt test är att regelbunden rengöring och underhåll av din märkmaskin är viktigt för att hålla den i bästa skick. Damm och smuts kan byggas upp i maskinen och orsaka problem med utskriften av etiketterna.

För att uppnå bäst i test-resultat för dina etiketter, se till att rengöra din maskin regelbundet och utför eventuell nödvändig underhåll enligt tillverkarens instruktioner.

Använd din märkmaskin på ett säkert sätt

Under vårt test insåg vi att säker användning av din märkmaskin är avgörande. Se till att följa tillverkarens säkerhetsinstruktioner och använd din prismärkare på ett sätt som minimerar risken för skador.

Tänk på att undvika att placera din märkmaskin nära vattenkällor, undvika att använda den i fuktiga eller våta förhållanden och hålla den borta från barn.

Avslutning

Att använda en märkmaskin kan vara ett mycket effektivt och tidseffektivt sätt att skapa etiketter för en mängd olika ändamål.

Genom att följa dessa tips som vi kom fram till under vårt test, hoppas vi att du kommer att kunna använda din märkmaskin på ett effektivt och säkert sätt och uppnå bäst i test-resultat för dina etiketteringsbehov.

Vanliga frågor om märkmaskiner

Vanliga frågor om märkmaskiner 2024

Vad kostar det att köpa en märkmaskin?

Priset på en märkmaskin varierar beroende på märke, modell och funktioner. En enklare och billig märkmaskin kan kosta mellan 200-500 kr, medan en mer avancerad modell med extra funktioner och högre kvalitet kan kosta från 800 kr och uppåt.

Är det värt att köpa en märkmaskin?

Det är definitivt värt att köpa en märkmaskin om du behöver skapa tydliga och hållbara etiketter för att organisera och märka saker regelbundet. Det sparar tid och gör det enklare att hitta det du letar efter, vilket är särskilt användbart i större hem eller på arbetsplatser.

Hur fungerar en märkmaskin?

En märkmaskin skapar etiketter genom att trycka bokstäver, siffror och symboler på en särskild tejp eller etikettmaterial. Du skriver in den text du vill ha på etiketten, väljer teckenstorlek och typsnitt, och maskinen skriver ut en färdig etikett som du kan fästa på det du vill märka.

När används en märkmaskin?

En märkmaskin används i många olika sammanhang, både i hemmet och på arbetsplatsen. De kan användas för att märka upp förvaringslådor, pärmar, verktyg, kablar, kontorsmaterial och mycket mer. De är särskilt användbara i stora hem eller kontorsutrymmen där det finns mycket att hålla reda på.

Källor