đŸ„‡Massagedyna bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta massagedynan!

Letar du ocksÄ efter massagedyna bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel gÄr vi pÄ redaktionen igenom hur du hittar den bÀsta massagedynan för dig och ditt hem!

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för apotek365.se & coolstuff.se

Massagedyna bÀst i test 2021

1. Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu

2. Zenkuru massagedyna

3. Medisana massagedyna MC810

Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu
Zenkuru massagedyna
Medisana massagedyna MC810

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu recension

Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu
Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu

Denna Medisana massagedyna fÄr enligt oss utmÀrkelsen massagedyna bÀst i test 2021! Den Àr utrustad med en innovativ soft-touch-teknik med riktigt mjuka massagehuvuden gjorda av gel. Det gör att du garanterat fÄr en mjuk och naturlig massage som tÀcker nÀstan hela kroppen.

Medisana massagedynan heter “Shiatsu” av en anledning – den utför Shiatsu-massage! Den utför en punktmassage i tre massagezoner; över hela, nedre eller övre delen av kroppen. Dessutom masserar den ocksĂ„ nackomrĂ„det försiktigt, nĂ„got som vi pĂ„ redaktionen tyckte var mycket behagligt. Vi tycker att mĂ„nga massagedynor idag kan ha en nackmassage som gör ont istĂ€llet för att vara skönt.

Denna Medisana massagedynan har till och med en inbyggd vÀrmefunktion som fungerar ungefÀr som pÄ moderna bilar. Det blev en riktigt skön upplevelse med bÄde vÀrme och bekvÀm massage samtidigt!

Medisana massagedynan Àr ocksÄ flexibel med hjÀlp av den smidiga fjÀrrkontrollen som kommer med. Du kan ocksÄ stÀlla in olika nack-lÀgen beroende pÄ hur lÄng du Àr sÄ att den ska passa just dig. För dig som kommer anvÀnda massagedynan en del kan du glÀdjas av det faktum att den Àr riktigt enkel att tvÀtta.

Överlag Ă€r denna Medisana massagedynan MGC810 Shiatsu enligt oss den bĂ€sta massagedynan 2021.

Zenkuru massagedyna recension

Zenkuru massagedyna
Zenkuru massagedyna

Denna Zenkuru massagedyna Àr en mindre massagedyna som tyvÀrr inte tÀcker hela kroppen. Men med mindre funktioner och storlek kommer ocksÄ ett billigare pris. Denna massagedyna klassar vi dÀrför in i medium-prisklassen.

Var inte orolig för att massagen inte kommer vara bra dock! Även fast detta Ă€r en billig massagedyna sĂ„ Ă€r massagen mycket avkopplande. Den har 14st roterande massagehuvuden som verkligen stimulerar pĂ„ samma sĂ€tt som en masserare. Även denna modell Ă€r utformad efter shiatsu-massage.

Zenkuru massagedynan masserar hela ryggen, frÄn axlarna hela vÀgen ner. Vi var förvÄnade nÀr vi fick reda pÄ att denna billiga massagedyna till och med har en vÀrmefunktion. Visserligen var den inte lika bra som testvinnaren, men den var fortfarande mer Àn bekvÀm.

Överlag Ă€r Zenkuru massagedynan definitivt vĂ€rd sin andra-plats pĂ„ vĂ„r massagedyna bĂ€st i test lista. Ett prisvĂ€rt alternativ för dig som söker en massagedyna frĂ€mst för ryggmassage.

Medisana massagedyna MC810 recension

Medisana massagedyna MC810 shiatsu
Medisana massagedyna MC810 shiatsu

Även denna Medisana massagedynan platsar enligt oss pĂ„ en massagedyna bĂ€st i test 2021 lista. DĂ€rför tog vi med denna som testvinnare i den billiga prisklassen. Dock ger denna massagedyna bĂ„de bekvĂ€mlig massage och vĂ€rme.

Denna modellen har ocksÄ 9 olika massageprogram, som kommer i tre olika intensitetsnivÄer sÄ att du kan fÄ den bÀsta massagen för dig! Det styr du via fjÀrrkontrollen vilket vi tyckte var bÄde smidigt och interaktivt.

Även denna Medisana massagedynan lyckas massera hela kroppen inklusive nacke och rumpa.

Överlag Ă€r Ă€ven denna Medisana massagedynan ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter en billig massagedyna.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta massagedynan 2021

Vi pÄ redaktionen vet att det kan dyka upp en hel del frÄgor nÀr det Àr dags att hitta den bÀsta massagedynan för just dig. DÀrför har vi först och frÀmst satt ihop vÄr massagedyna bÀst i test lista ovan, men vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor gÀllande just massagedynor.

Varför behöver man en bra massagedyna?

Vad mer kan vara mer avslappnande och bortskÀmt Àn att fÄ en massage hemma? Med den bÀsta massagedynan kan du snabbt förvandla vilken stol som helst i ditt hem till en massagestol. Tack vare den innovativa tekniken som hjÀlper dig att inte spendera lika mycket pengar som pÄ en ny massagestol!

ÄndĂ„ finns mĂ„nga av dem tillgĂ€ngliga i fysiska och onlinebutiker. Om du inte har nĂ„gon aning om hur du vĂ€ljer den absolut bĂ€sta massagedynan kommer du inte att kunna vĂ€lja den du förtjĂ€nar. SĂ„ det skulle vara en bra idĂ© att undersöka och jĂ€mföra de alternativ som finns pĂ„ marknaden. Eftersom massagedynorna har sina egna unika egenskaper kan vissa vara bĂ€ttre jĂ€mfört med de andra som finns pĂ„ marknaden. SĂ„ det Ă€r bĂ€ttre att kolla in de punkter som du bör tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du ska köpa en massagedyna nedan.

Saker att tÀnka pÄ nÀr man ska hitta massagedyna bÀst i test 2021?

Eftersom du tÀnker vÀlja den bÀsta massagedynan rekommenderas att du övervÀger följande faktorer. De ser till att du fÄr rÀtt modell som hjÀlper dig att fÄ den avslappning som krÀvs varje kvÀll efter en dag av hÄrt arbete.

1. TÀnk pÄ antalet massagehuvud

I alla massagestolar och massagedynor Àr massagehuvuderna de komponenter som fungerar för att ge den önskade massagen. De Àr ansvariga för att massera ryggen, rumpan, lÄren och nacken (beroende pÄ vilken modell du har). SÄ det Àr bÀttre att se till att dynan har minst tvÄ eller fler huvuden. PÄ grundval av dynans design och storlek kommer du att stöta pÄ modeller med 4 till 14 massagehuvud. SÄ, för att fÄ önskad avkoppling till olika muskler i ryggen, bör du övervÀga antalet huvuden. Det var ocksÄ av denna anledning som vi endast tog med modeller med mÄnga massagehuvud i vÄrt massagedyne test.

2. Rörelse av massagehuvuden

Förutom antalet massagehuvud, bör du ocksÄ övervÀga hur de rör sig som en viktig faktor. De kan röra sig upp och ner i ryggstödet, frÄn sida till sida eller runt, runt. Annars kan du ocksÄ stöta pÄ en massagedyna med huvuden som Àr lÄsta pÄ plats, men de roterar medurs och moturs för att massera. Till och med innehÄller nÄgra modeller massagehuvud som rör sig bÄde upp och ner men roterar samtidigt. Denna typ av komplex rörelse kommer att skapa en riktigt bra massageupplevelse.

Du bör ocksÄ övervÀga hur massagehuvuden fördelas i dynan. Till exempel innehÄller nÄgra av dem 2-4 vardera i ryggstödet och nackstödet. I dessa modeller rör de sig i ryggstödet upp och ner för att massera hela ryggen.

PÄ andra rör de sig i nackstödet frÄn olika vinklar. En massagedyna har ett specifikt antal huvud och de kommer att röra sig för att ge samma upplevelse som görs av en professionell massös.

I vissa modeller kan du Àndra riktningen i vilken massagehuvuderna rör sig; antingen manuellt eller till och med pÄ vissa modeller sker det automatiskt.

3. Är uppvĂ€rmd massage möjlig?

Inte alla massagedynor erbjuder funktion för vÀrmemassage. Men nÀr dynan har denna funktion kan du fÄ avslappnande massage under kalla klimatförhÄllanden. Till exempel kan man koppla in vissa modeller i bilen, och pÄ sÄ sÀtt kan du fÄ massage och vÀrme medan du kör! NÄgot vi pÄ redaktionen testade och hade en riktigt bra upplevelse med.

SÄ det skulle vara en bra idé att vÀlja en massagedyna som hjÀlper dig att sÀtta pÄ och stÀnga av vÀrmefunktionen enligt dina krav och bekvÀmlighet. Under de kalla mÄnaderna kan du anvÀnda vÀrmemassagen och till och med anvÀnda den i andra fall nÀr du kÀnner för att skÀmma bort dig. Om vÀrmemassage inte önskas sÄ kan du sjÀlvklart ocksÄ stÀnga av denna funktion.

IstÀllet för att vÀlja en dyna utan vÀrmefunktion, kommer den som hjÀlper dig att sÀtta pÄ och stÀnga av vÀrmen enligt ditt behov utan tvekan till stor hjÀlp.

4. Är massagedynan bĂ€rbar?

En av de bÀsta bekvÀmligheterna som Àr förknippade med massagedynan mot massagestolen Àr att du enkelt kan bÀra den vart du Àn gÄr. Men inte alla dynor Àr gjorda likadant. Det betyder att vissa vÀger mer jÀmfört med andra.

SÄ om du planerar att anvÀnda dynan pÄ andra platser Àn hemmaplan, bör du vara mycket ha i Ätanke att dynan bör vara lÀtt att bÀra. HÀr Àr nÄgra funktioner som sÀkerstÀller att massagedynan Àr enkel att transportera:

Handtag

Vissa massagedynor kommer med tillhörande handtag som gör det lÀttare att bÀra vart du Àn gÄr. Ofta Àr de insydda pÄ toppen av massagedynan för enkel transport.

Vikt

Naturligtvis, om du planerar att bÀra den ofta med dig, bör du gÄ till den med lÀgre totalvikt.

Kompakthet i design

I allmÀnhet Àr de flesta massagekuddar flexibla nog att anpassa sig till olika stolar. Du bör enkelt kunna fÀlla ihop dynan för att bÀra den i en kompakt storlek.

5. Kommer massagedynan med en biladapter?

Om du kör bil regelbundet kanske du kÀnner för att koppla av i mitten av din lÄnga resa. För att hjÀlpa till med detta kan du kontrollera om massagedynan som du planerar att köpa erbjuder en biladapter.

NÀr den har en biladapter behöver du inte leta efter en vanlig strömkÀlla. Du kan bara ansluta adaptern som nÀr du laddar telefonen och kan fÄ dynan att massera rygg och nacke nÀr du vilar mellan dina resor.

Denna funktion kommer att vara till stor hjÀlp för dig som lastbilsförare eller för dig med husbil. Men det du ska komma ihÄg hÀr Àr att du inte ska göra massagen nÀr du kör eftersom det Àr riskabelt.

6. Erbjuder massagedynan vibrationer?

Skulle ett vibrationslÀge göra dig Ànnu mer avslappnad? I allmÀnhet installerar tillverkarna av massagedynor inte vanliga massagehuvud i sittpartiet pÄ dynan. Anledningen Àr att att sitta pÄ noderna kan göra dig obekvÀm.

Å andra sidan, för att slappna av i skinkorna, inkluderar de vibrationsfunktionen. Det hjĂ€lper till att inte bara massera skinkorna utan Ă€ven nedre delen av ryggen. I sin tur stimulerar det blodcirkulationen (lĂ€s mer hĂ€r) och dĂ€rmed slappnar av dina muskler.

NÀr du vÀljer en massagedyna med vibrationsfunktion Àr det viktigt att kontrollera om du kan justera vibrationens intensivitet. I sin tur kan du fÄ större kontroll över upplevelsen du fÄr frÄn massagen.

7. IngÄr fjÀrrkontroll?

De flesta av oss Ă€r vana vid fjĂ€rrkontroller. Även de flesta massagedynor kommer med denna möjlighet. Men inte alla enheter har en. Du kan mycket vĂ€l bedöma att en fjĂ€rrkontroll kommer att förbĂ€ttra din massage-upplevelse genom att göra den lĂ€ttare att kontrollera.

NÀr du har en fjÀrrkontroll behöver du inte koncentrera dig pÄ att starta, stoppa och Àndra massagens intensivitet. Du kan bara anvÀnda fjÀrrkontrollen för att enkelt styra allt. Men de flesta dynor erbjuder inte trÄdlösa fjÀrrkontroller, de sitter fast med sladd i sjÀlva massagestolen. NÄgot vi tyckte var lite oskönt, men dÄ tappar man i alla fall inte bort den.

SÄ se till att dynan kommer med en lÄng sladd till fjÀrrkontrollen. Detta kommer att sÀkerstÀlla att du inte har problem med att kontrollera massagedynan Àven nÀr du lÀgger dig pÄ den.

8. Fler massageprogram?

Du kan bli förvÄnad över att veta att massagedynor kan simulera olika massagetekniker. Naturligtvis har varje teknik sina fördelar. SÄ det Àr bÀttre att köpa en massagedyna som integrerar fler massagetekniker. Vissa av de modeller vi har med i vÄr massagedyna bÀst i test lista har till exempel Shiatsu-massage. I sin tur kommer du att hitta en massagekudde som du faktiskt kommer att Àlska att anvÀnda.

9. Massageintensivitet och hastighetskontroll

Det Àr bÀttre att du hittar en massagedyna dÀr du kan fÄ flera intensitets- och hastighetskontroller. I sin tur kan du ocksÄ sÀkerstÀlla bÀttre kontroll över din massage-upplevelse. Det Àr utan tvekan en fördel.

Vissa mĂ€nniskor Ă€r kĂ€nsligare Ă€n andra och de tĂ„l inte hĂ„rd massage, medan andra Ă€lskar det. NĂ€r dynan har intensitets- och hastighetskontroller kan detta hanteras med enkelhet. Även hĂ„rd massage kan uppnĂ„s genom att lĂ€gga ryggen nĂ€rmare massagehuvuden, det Ă€r dĂ€rför bĂ€ttre att vĂ€lja en dyna som sĂ€kerstĂ€ller olika intensitets- och hastighetsinstĂ€llningar.

Om du gillar punkt-massage som du har enkel kontroll över sÄ kanske en massagepistol skulle passa bÀttre. Ett alternativt massageverktyg som vi pÄ redaktionen gillade lite extra.

10. SĂ€kerhetsfunktioner

De flesta massagedynor har ett minimum av överhettningssÀkerhet. Till och med nhar Ägra av dem en dubbel överhettningsfunktion, medan andra inte har nÄgra alls. Vissa dynor Àr utformade för att automatiskt stÀngas av vid en viss tidpunkt. Tiden för att stÀnga av sig kommer dÀremot skilja sig frÄn en dyna till en annan. Men det tar cirka 5 till 20 minuter generellt sett.

Denna funktion sÀkerstÀller att dynan inte överhettas och den kommer ocksÄ att sÀkerstÀlla att dynan inte förbrukar mer ström om du glömmer att stÀnga av den. Vissa modeller erbjuder Àven möjligheten att anpassa avstÀngningstiden enligt dina bekvÀmligheter.

Hur gjorde vi vÄrt massagedyna test?

För att göra vÄrt massagedyna test sökte vi runt pÄ nÀtet och hittade kundrecensioner för massor av olika modeller. Sedan handplockade vi nÄgra stycken och skrev ihop egna recensioner utifrÄn modellernas tekniska specifikationer och funktioner. Vi sollade sedan bort de modeller vi inte tyckte platsade pÄ topplistan och skapade massagedyna bÀst i test listan.

Letar du efter en förhöjd spakÀnsla i vardagsrummet? Kolla in vÄrt test av doftpinnar!

Var kan man anvÀnda en massagedyna?

En bra massagekudde ska kunna anvÀndas pÄ sÄ mÄnga platser som möjligt. Vissa typer av stolar kan vara mer optimala för en massagedyna, men dynan ska vara utformad tillrÀckligt bra för att fungera nÀstan var som helst.

Om en sÀljare försöker sÀlja en hel stol till din kudde och hÀvdar att den inte fungerar utan den, lurar han antingen dig eller sÄ Àr massagekudden av riktigt dÄlig kvalité.

Bra och mÄngsidiga massagekuddar ska fungera bra pÄ:

 • PĂ„ nĂ€stan vilken soffa eller fĂ„tölj som helst.
 • I en sĂ€ng, mot sĂ€ngramen.
 • I kontorsstolar, sĂ„ att du kan ta dynan med dig till jobbet.
 • I vanliga bilbarnstolar.

Typer av massagedynor?

Det finns flera olika stilar som en massagedyna kan anvĂ€nda. MĂ„nga dynor Ă€r specialiserade pĂ„ bara en massage-stil som hjĂ€lper dem att uppnĂ„ god kvalitĂ©. Men det betyder ocksĂ„ att du bör vara försiktig med vad du köper. ÄndĂ„ har vissa företag massagedynor som erbjuder alla följande stilar:

 • Shiatsu-stil som ger djup koncentration pĂ„ tryckpunkter för att lindra stress och smĂ€rta.
 • Slagverkstil för uppfriskning och förstĂ€rkning av djupa vĂ€vnadsmuskler
 • KnĂ„dande stil för att avvĂ€rja vĂ€rk och muskelbesvĂ€r.
 • Kompression av kuddar som lindrar muskelspĂ€nningar.

HÀlsofördelar med massage?

Massagedynor Àr inte en ersÀttning för en fysiskt aktiv livsstil och de kan inte hÄlla dina ryggmuskler friska pÄ obestÀmd tid om du fortsÀtter att sitta vid ett skrivbord i 8-12 timmar om dagen.

ÄndĂ„ kan massagekuddar erbjuda en hel del hĂ€lsofördelar som hjĂ€lper dig pĂ„ vĂ€gen nĂ€r du förbĂ€ttrar ditt allmĂ€nna fysiska tillstĂ„nd. Massagekuddar kan hjĂ€lpa till med:

 • Minska stress
 • Hantera smĂ€rta
 • FörbĂ€ttra blodcirkulationen
 • BehandlingshjĂ€lp vid tillstĂ„nd som spondylos, kĂ€rlsjukdomar eller dylikt
 • Andra fördelar hĂ€r!

Fördelar med massagedynor?

PÄ mÄnga sÀtt Àr massagedynor en av de bÀsta gÄvorna du kan ge till dina nÀra och kÀra. NÀr de vÀljs korrekt kan de ge intensivt nöje och samtidigt ha betydande hÀlsofördelar nÀr de anvÀnds korrekt och regelbundet.

Dessutom Àr massagedynor ocksÄ ganska överkomliga, speciellt om du inte köper en helt ny dyna till dem, de Àr vanligtvis tillrÀckligt flexibla för att passa i olika stolar, sÀten eller möbler. Eftersom de ocksÄ Àr lÀtta att fÀlla ihop, tar de inte för mycket utrymme nÀr de inte anvÀnds.