Massagedyna

Letar du också efter massagedyna bäst i test 2024? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi på redaktionen igenom hur du hittar den bästa massagedynan för dig och ditt hem!

Massagedyna bäst i test 2024

1. Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu

2. Zenkuru massagedyna

3. Medisana massagedyna MC810

Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu
Zenkuru massagedyna
Medisana massagedyna MC810

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu recension

Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu
Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu

Denna Medisana massagedyna får enligt oss utmärkelsen massagedyna bäst i test 2024! Den är utrustad med en innovativ soft-touch-teknik med riktigt mjuka massagehuvuden gjorda av gel. Det gör att du garanterat får en mjuk och naturlig massage som täcker nästan hela kroppen.

Medisana massagedynan heter “Shiatsu” av en anledning – den utför Shiatsu-massage! Den utför en punktmassage i tre massagezoner; över hela, nedre eller övre delen av kroppen. Dessutom masserar den också nackområdet försiktigt, något som vi på redaktionen tyckte var mycket behagligt. Vi tycker att många massagedynor idag kan ha en nackmassage som gör ont istället för att vara skönt.

Denna Medisana massagedynan har till och med en inbyggd värmefunktion som fungerar ungefär som på moderna bilar. Det blev en riktigt skön upplevelse med både värme och bekväm massage samtidigt!

Medisana massagedynan är också flexibel med hjälp av den smidiga fjärrkontrollen som kommer med. Du kan också ställa in olika nack-lägen beroende på hur lång du är så att den ska passa just dig. För dig som kommer använda massagedynan en del kan du glädjas av det faktum att den är riktigt enkel att tvätta.

Överlag är denna Medisana massagedynan MGC810 Shiatsu enligt oss den bästa massagedynan.

Zenkuru massagedyna recension

Zenkuru massagedyna
Zenkuru massagedyna

Denna Zenkuru massagedyna är en mindre massagedyna som tyvärr inte täcker hela kroppen. Men med mindre funktioner och storlek kommer också ett billigare pris. Denna massagedyna klassar vi därför in i medium-prisklassen.

Var inte orolig för att massagen inte kommer vara bra dock! Även fast detta är en billig massagedyna så är massagen mycket avkopplande. Den har 14st roterande massagehuvuden som verkligen stimulerar på samma sätt som en masserare. Även denna modell är utformad efter shiatsu-massage.

Zenkuru massagedynan masserar hela ryggen, från axlarna hela vägen ner. Vi var förvånade när vi fick reda på att denna billiga massagedyna till och med har en värmefunktion. Visserligen var den inte lika bra som testvinnaren, men den var fortfarande mer än bekväm.

Överlag är Zenkuru massagedynan definitivt värd sin andra-plats på vår massagedyna bäst i test lista. Ett prisvärt alternativ för dig som söker en massagedyna främst för ryggmassage.

Medisana massagedyna MC810 recension

Medisana massagedyna MC810 shiatsu
Medisana massagedyna MC810 shiatsu

Även denna Medisana massagedynan platsar enligt oss på en massagedyna bäst i test lista. Därför tog vi med denna som testvinnare i den billiga prisklassen. Dock ger denna massagedyna både bekvämlig massage och värme.

Denna modellen har också 9 olika massageprogram, som kommer i tre olika intensitetsnivåer så att du kan få den bästa massagen för dig! Det styr du via fjärrkontrollen vilket vi tyckte var både smidigt och interaktivt.

Även denna Medisana massagedynan lyckas massera hela kroppen inklusive nacke och rumpa.

Överlag är även denna Medisana massagedynan ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter en billig massagedyna.

Vanliga frågor när du ska hitta den bästa massagedynan

Vi på redaktionen vet att det kan dyka upp en hel del frågor när det är dags att hitta den bästa massagedynan för just dig. Därför har vi först och främst satt ihop vår massagedyna bäst i test lista ovan, men vi ska också besvara lite vanliga frågor gällande just massagedynor.

Varför behöver man en bra massagedyna?

Vad mer kan vara mer avslappnande och bortskämt än att få en massage hemma? Med den bästa massagedynan kan du snabbt förvandla vilken stol som helst i ditt hem till en massagestol. Tack vare den innovativa tekniken som hjälper dig att inte spendera lika mycket pengar som på en ny massagestol!

Ändå finns många av dem tillgängliga i fysiska och onlinebutiker. Om du inte har någon aning om hur du väljer den absolut bästa massagedynan kommer du inte att kunna välja den du förtjänar. Så det skulle vara en bra idé att undersöka och jämföra de alternativ som finns på marknaden. Eftersom massagedynorna har sina egna unika egenskaper kan vissa vara bättre jämfört med de andra som finns på marknaden. Så det är bättre att kolla in de punkter som du bör tänka på när du ska köpa en massagedyna nedan.

Saker att tänka på när man ska hitta massagedyna bäst i test?

Eftersom du tänker välja den bästa massagedynan rekommenderas att du överväger följande faktorer. De ser till att du får rätt modell som hjälper dig att få den avslappning som krävs varje kväll efter en dag av hårt arbete.

1. Tänk på antalet massagehuvud

I alla massagestolar och massagedynor är massagehuvuderna de komponenter som fungerar för att ge den önskade massagen. De är ansvariga för att massera ryggen, rumpan, låren och nacken (beroende på vilken modell du har). Så det är bättre att se till att dynan har minst två eller fler huvuden. På grundval av dynans design och storlek kommer du att stöta på modeller med 4 till 14 massagehuvud. Så, för att få önskad avkoppling till olika muskler i ryggen, bör du överväga antalet huvuden. Det var också av denna anledning som vi endast tog med modeller med många massagehuvud i vårt massagedyne test.

2. Rörelse av massagehuvuden

Förutom antalet massagehuvud, bör du också överväga hur de rör sig som en viktig faktor. De kan röra sig upp och ner i ryggstödet, från sida till sida eller runt, runt. Annars kan du också stöta på en massagedyna med huvuden som är låsta på plats, men de roterar medurs och moturs för att massera. Till och med innehåller några modeller massagehuvud som rör sig både upp och ner men roterar samtidigt. Denna typ av komplex rörelse kommer att skapa en riktigt bra massageupplevelse.

Du bör också överväga hur massagehuvuden fördelas i dynan. Till exempel innehåller några av dem 2-4 vardera i ryggstödet och nackstödet. I dessa modeller rör de sig i ryggstödet upp och ner för att massera hela ryggen.

På andra rör de sig i nackstödet från olika vinklar. En massagedyna har ett specifikt antal huvud och de kommer att röra sig för att ge samma upplevelse som görs av en professionell massös.

I vissa modeller kan du ändra riktningen i vilken massagehuvuderna rör sig; antingen manuellt eller till och med på vissa modeller sker det automatiskt.

3. Är uppvärmd massage möjlig?

Inte alla massagedynor erbjuder funktion för värmemassage. Men när dynan har denna funktion kan du få avslappnande massage under kalla klimatförhållanden. Till exempel kan man koppla in vissa modeller i bilen, och på så sätt kan du få massage och värme medan du kör! Något vi på redaktionen testade och hade en riktigt bra upplevelse med.

Så det skulle vara en bra idé att välja en massagedyna som hjälper dig att sätta på och stänga av värmefunktionen enligt dina krav och bekvämlighet. Under de kalla månaderna kan du använda värmemassagen och till och med använda den i andra fall när du känner för att skämma bort dig. Om värmemassage inte önskas så kan du självklart också stänga av denna funktion.

Istället för att välja en dyna utan värmefunktion, kommer den som hjälper dig att sätta på och stänga av värmen enligt ditt behov utan tvekan till stor hjälp.

4. Är massagedynan bärbar?

En av de bästa bekvämligheterna som är förknippade med massagedynan mot massagestolen är att du enkelt kan bära den vart du än går. Men inte alla dynor är gjorda likadant. Det betyder att vissa väger mer jämfört med andra.

Så om du planerar att använda dynan på andra platser än hemmaplan, bör du vara mycket ha i åtanke att dynan bör vara lätt att bära. Här är några funktioner som säkerställer att massagedynan är enkel att transportera:

Handtag

Vissa massagedynor kommer med tillhörande handtag som gör det lättare att bära vart du än går. Ofta är de insydda på toppen av massagedynan för enkel transport.

Vikt

Naturligtvis, om du planerar att bära den ofta med dig, bör du gå till den med lägre totalvikt.

Kompakthet i design

I allmänhet är de flesta massagekuddar flexibla nog att anpassa sig till olika stolar. Du bör enkelt kunna fälla ihop dynan för att bära den i en kompakt storlek.

5. Kommer massagedynan med en biladapter?

Om du kör bil regelbundet kanske du känner för att koppla av i mitten av din långa resa. För att hjälpa till med detta kan du kontrollera om massagedynan som du planerar att köpa erbjuder en biladapter.

När den har en biladapter behöver du inte leta efter en vanlig strömkälla. Du kan bara ansluta adaptern som när du laddar telefonen och kan få dynan att massera rygg och nacke när du vilar mellan dina resor.

Denna funktion kommer att vara till stor hjälp för dig som lastbilsförare eller för dig med husbil. Men det du ska komma ihåg här är att du inte ska göra massagen när du kör eftersom det är riskabelt.

6. Erbjuder massagedynan vibrationer?

Skulle ett vibrationsläge göra dig ännu mer avslappnad? I allmänhet installerar tillverkarna av massagedynor inte vanliga massagehuvud i sittpartiet på dynan. Anledningen är att att sitta på noderna kan göra dig obekväm.

Å andra sidan, för att slappna av i skinkorna, inkluderar de vibrationsfunktionen. Det hjälper till att inte bara massera skinkorna utan även nedre delen av ryggen. I sin tur stimulerar det blodcirkulationen (läs mer här) och därmed slappnar av dina muskler.

När du väljer en massagedyna med vibrationsfunktion är det viktigt att kontrollera om du kan justera vibrationens intensivitet. I sin tur kan du få större kontroll över upplevelsen du får från massagen.

7. Ingår fjärrkontroll?

De flesta av oss är vana vid fjärrkontroller. Även de flesta massagedynor kommer med denna möjlighet. Men inte alla enheter har en. Du kan mycket väl bedöma att en fjärrkontroll kommer att förbättra din massage-upplevelse genom att göra den lättare att kontrollera.

När du har en fjärrkontroll behöver du inte koncentrera dig på att starta, stoppa och ändra massagens intensivitet. Du kan bara använda fjärrkontrollen för att enkelt styra allt. Men de flesta dynor erbjuder inte trådlösa fjärrkontroller, de sitter fast med sladd i själva massagestolen. Något vi tyckte var lite oskönt, men då tappar man i alla fall inte bort den.

Så se till att dynan kommer med en lång sladd till fjärrkontrollen. Detta kommer att säkerställa att du inte har problem med att kontrollera massagedynan även när du lägger dig på den.

8. Fler massageprogram?

Du kan bli förvånad över att veta att massagedynor kan simulera olika massagetekniker. Naturligtvis har varje teknik sina fördelar. Så det är bättre att köpa en massagedyna som integrerar fler massagetekniker. Vissa av de modeller vi har med i vår massagedyna bäst i test lista har till exempel Shiatsu-massage. I sin tur kommer du att hitta en massagekudde som du faktiskt kommer att älska att använda.

9. Massageintensivitet och hastighetskontroll

Det är bättre att du hittar en massagedyna där du kan få flera intensitets- och hastighetskontroller. I sin tur kan du också säkerställa bättre kontroll över din massage-upplevelse. Det är utan tvekan en fördel.

Vissa människor är känsligare än andra och de tål inte hård massage, medan andra älskar det. När dynan har intensitets- och hastighetskontroller kan detta hanteras med enkelhet. Även hård massage kan uppnås genom att lägga ryggen närmare massagehuvuden, det är därför bättre att välja en dyna som säkerställer olika intensitets- och hastighetsinställningar.

Om du gillar punkt-massage som du har enkel kontroll över så kanske en massagepistol skulle passa bättre. Ett alternativt massageverktyg som vi på redaktionen gillade lite extra.

10. Säkerhetsfunktioner

De flesta massagedynor har ett minimum av överhettningssäkerhet. Till och med nhar ågra av dem en dubbel överhettningsfunktion, medan andra inte har några alls. Vissa dynor är utformade för att automatiskt stängas av vid en viss tidpunkt. Tiden för att stänga av sig kommer däremot skilja sig från en dyna till en annan. Men det tar cirka 5 till 20 minuter generellt sett.

Denna funktion säkerställer att dynan inte överhettas och den kommer också att säkerställa att dynan inte förbrukar mer ström om du glömmer att stänga av den. Vissa modeller erbjuder även möjligheten att anpassa avstängningstiden enligt dina bekvämligheter.

Hur gjorde vi vårt massagedyna test?

För att göra vårt massagedyna test sökte vi runt på nätet och hittade kundrecensioner för massor av olika modeller. Sedan handplockade vi några stycken och skrev ihop egna recensioner utifrån modellernas tekniska specifikationer och funktioner. Vi sollade sedan bort de modeller vi inte tyckte platsade på topplistan och skapade massagedyna bäst i test listan.

Letar du efter en förhöjd spakänsla i vardagsrummet? Kolla in vårt test av doftpinnar!

Var kan man använda en massagedyna?

En bra massagekudde ska kunna användas på så många platser som möjligt. Vissa typer av stolar kan vara mer optimala för en massagedyna, men dynan ska vara utformad tillräckligt bra för att fungera nästan var som helst.

Om en säljare försöker sälja en hel stol till din kudde och hävdar att den inte fungerar utan den, lurar han antingen dig eller så är massagekudden av riktigt dålig kvalité.

Bra och mångsidiga massagekuddar ska fungera bra på:

 • På nästan vilken soffa eller fåtölj som helst.
 • I en säng, mot sängramen.
 • I kontorsstolar, så att du kan ta dynan med dig till jobbet.
 • I vanliga bilbarnstolar.

Typer av massagedynor?

Det finns flera olika stilar som en massagedyna kan använda. Många dynor är specialiserade på bara en massage-stil som hjälper dem att uppnå god kvalité. Men det betyder också att du bör vara försiktig med vad du köper. Ändå har vissa företag massagedynor som erbjuder alla följande stilar:

 • Shiatsu-stil som ger djup koncentration på tryckpunkter för att lindra stress och smärta.
 • Slagverkstil för uppfriskning och förstärkning av djupa vävnadsmuskler
 • Knådande stil för att avvärja värk och muskelbesvär.
 • Kompression av kuddar som lindrar muskelspänningar.

Hälsofördelar med massage?

Massagedynor är inte en ersättning för en fysiskt aktiv livsstil och de kan inte hålla dina ryggmuskler friska på obestämd tid om du fortsätter att sitta vid ett skrivbord i 8-12 timmar om dagen.

Ändå kan massagekuddar erbjuda en hel del hälsofördelar som hjälper dig på vägen när du förbättrar ditt allmänna fysiska tillstånd. Massagekuddar kan hjälpa till med:

 • Minska stress
 • Hantera smärta
 • Förbättra blodcirkulationen
 • Behandlingshjälp vid tillstånd som spondylos, kärlsjukdomar eller dylikt
 • Andra fördelar här!

Fördelar med massagedynor?

På många sätt är massagedynor en av de bästa gåvorna du kan ge till dina nära och kära. När de väljs korrekt kan de ge intensivt nöje och samtidigt ha betydande hälsofördelar när de används korrekt och regelbundet.

Dessutom är massagedynor också ganska överkomliga, speciellt om du inte köper en helt ny dyna till dem, de är vanligtvis tillräckligt flexibla för att passa i olika stolar, säten eller möbler. Eftersom de också är lätta att fälla ihop, tar de inte för mycket utrymme när de inte används.