6 bästa matlådorna

Att välja rätt matlåda kan vara en utmaning, med otaliga alternativ på marknaden. I vår senaste artikel utforskar vi det varierande landskapet av matlådor. Vi undersöker allt från deras hållbarhet och estetik till deras funktionalitet och pris, för att ge dig en detaljerad överblick över de bästa alternativen.

Oavsett om du är ute efter att förnya din lunchrutin, hitta det perfekta tillbehöret för dina matlagningsäventyr, eller helt enkelt vill hitta en pålitlig behållare för dina måltider, har vi dig täckt.

1. Bäst i test – Zwilling Fresh & Save 3 st.

Zwilling Fresh & Save Vakuum Matlåda 3-pack

Zwilling Fresh & Save vakuummatlådor är en föredömlig serie behållare som väsentligt förbättrar förvaring av mat hemma.

Specifikationer
Material: Glas & BPA-fri plast
Volym:1,6/0,75/0,35L
Diskmaskinsäker:Ja
Tål frys: Ner till -20°C
Vakuumlåda: Ja

Under vårt omfattande test blev vi imponerade över hur dessa behållare, med sin innovativa teknologi, kunde förlänga färskheten på maten upp till fem gånger längre jämfört med konventionella förvaringsmetoder.

Dessutom uppskattade vi mångsidigheten i setet med tre olika storlekar, vilket ger större flexibilitet i att förvara en variation av matvaror.

Den dubbla förseglingstekniken, inbyggd i det medföljande vakuumlocket, bevarade matens smak och näring otroligt bra, vilket resulterade i mindre matsvinn.

Vi var dessutom positivt överraskade över den starka byggkvaliteten, med behållare tillverkade av högkvalitativt glas och ett lock av BPA-fri plast, vilket garanterar en säker och hälsosam användning.

Under testet uppskattade vi också hur praktiska Zwilling Fresh & Save behållare är. De tål maskindisk och kan användas i mikrovågsugn, kylskåp, frys ner till -20°C, samt i ugn upp till 180°C utan lock. Denna mångsidighet gör dem till ett utmärkt komplement till alla kök.

En liten invändning vi hade under testet var att den nödvändiga vakuumpumpen för att försegla behållarna säljs separat, vilket kan vara lite obekvämt. Men överlag fann vi att dessa behållare är ett utmärkt val för alla som är medvetna om matsvinnet och vill ha högkvalitativa och hållbara alternativ för matförvaring.

Fördelar

 • Förlänger färskheten av mat upp till fem gånger längre
 • Högkvalitativt material
 • Mångsidig användning
 • Set om tre storlekar

Nackdelar

 • Inte alla delar kan användas i ugnen

2. Bäst premiumval – Barocook 0,85L

Barocook 0,85L matlåda erbjuder en unik lösning för den äventyrliga matlagningsentusiasten. Den här robusta matlådan förändrade vår matlagningsupplevelse vid camping och utomhusutflykter.

Specifikationer
Volym: 850 ml
Vikt:580 g
Mått: 19,5×14,5×10 cm
Värmeteknik:Vattenaktiverad
Material:Rostfritt stål/ plast

Huvudattraktionen är att den låter dig tillaga mat och dryck utan behov av eld, gas eller elektricitet. Dess innovativa teknik baserad på vattenaktiverad värme öppnar upp en ny värld av möjligheter för matlagning i fält.

Vår testning av Barocook 0,85L har visat att den är både praktisk och effektiv. Matlådan, med sin ytterbehållare i tålig plast och innerbehållare i rostfritt stål, är oerhört hygienisk och enkel att rengöra.

Dess låsbare lock med silikontätning garanterar att inget rinner ut under transporten.

Den inkluderade värmepåsen på 50g är ett banbrytande inslag. När du häller i vatten, aktiveras värmen och börjar tillaga maten eller vätskan i behållaren. Vänta bara 20 minuter och du har en varm måltid på cirka 80 grader.

En timme senare håller maten fortfarande en behaglig temperatur på över 60 grader.

En nackdel vi upptäckte under vår testning var att värmepåsarna är engångsartiklar, vilket innebär att du måste ha ett bra lager med dig om du planerar en längre utflykt. Men med tanke på dess övriga praktiska egenskaper, anser vi att det är en mindre kompromiss att göra.

Fördelar

 • El-fri matlagning
 • Hygienisk och lätt att diska
 • Tålig plast och rostfritt stål
 • Lock med silikontätning

Nackdelar

 • Engångsvärmepåsar

3. Bäst budgetval – Pyrex Cook & Go

Pyrex Cook & Go Matlåda

Pyrex Cook & Go är en seriös konkurrent i världen av matlådor. Dess minimalistiska och ändå robusta design passar väl in i dagens krävande livsstil. Matlådan är gjord av ett ultraresistent borosilikatglas, som inte bara är attraktivt men också mycket hållbart.

Specifikationer
Vikt:0,5 kg
Mått:20x15x5 cm
Volym:0,8 L
Diskmaskinsäker:Ja
Tål frys: Ner till -20°C

Den tål temperaturer från -40°C i frysen till 300°C i ugnen (utan lock), vilket gör den till en mångsidig följeslagare för matlagning och förvaring.

En av de mest imponerande aspekterna av Pyrex Cook & Go är dess 100% läckagesäkra lock. Detta, tillsammans med dess stabilitet, gör det till ett utmärkt val för transport av mat.

Oavsett om du tar med lunch till jobbet eller förvarar rester från middagen hemma, håller denna matlåda dina matvaror säkra och kladdfria.

Locket har även en användbar yta för att markera lådans innehåll, vilket är praktiskt för organisering i kylskåp eller frys.

Färgen på locket, en läckert koboltblå, tillför en trevlig touch av färg till din matlagning och servering.

Trots att detta är den minsta storleken i serien, erbjuder dess kapacitet på 0,8 liter tillräckligt med utrymme för en rejäl portion. Matlådan är lätt att rengöra, den kan tvättas i diskmaskinen och behåller inte smak eller lukt.

Fördelar

 • Läckagesäker
 • Tål stora temperaturvariationer
 • Skrivbar yta på locket
 • Tål diskmaskin och mikrovågsugn

Nackdelar

 • Storleken kan vara för liten för vissa
 • Lock tål inte ugn

4. För friluftslivet – Wildo Camp-A-Box Complete

Wildo Camp-A-Box Complete är som en överlevnadsväska för friluftsmänniskan som älskar matlagning och enkelhet.

Specifikationer
Material: BPA-fri plast
Mått: 19x15x5 cm
Vikt:265 g
Varumärke:Wildo
Bestick inkl.Ja

Under vår testperiod visade detta paket sig som ovärderligt, oavsett om vi var på en vandringsutflykt eller en längre campingresa. Att den är BPA-fri är en extra bonus, vilket bidrar till tryggheten när vi använder den.

En av de mest uppskattade funktionerna var det breda sortimentet av redskap som medföljer lådan.

Med två vikkoppar, en kombinerad gaffel, kniv och sked, samt ett kryddkar, var matlagningen i det fria verkligen en enkel och bekväm upplevelse.

Tack vare lådans smidiga format var det lätt att förvara och ta med sig allt detta, utan att det tar upp mycket plats.

Vi noterade dock en liten nackdel under testprocessen. Trots dess generellt robusta byggkvalitet tyckte vi att knivdelen av det kombinerade redskapet kunde vara lite skarpare för att mer effektivt kunna hantera tuffare råvaror.

Sammanfattningsvis visade sig Wildo Camp-A-Box Complete vara en pålitlig partner i vildmarken med sina välplanerade och praktiska funktioner. Den är ett perfekt redskap för den äventyrlige som vill uppleva vildmarken med komfort och enkelhet.

Fördelar

 • BPA-fri
 • Komplett med flera användbara redskap
 • Behändigt format, tar liten plats
 • Robust och hållbar

Nackdelar

 • Knivdelen av det kombinerade redskapet kunde vara skarpare

5. Till bilen – InnovaGoods Pro Electric

InnovaGoods Pro Elektrisk Matlåda till bilen

InnovaGoods Pro Electric matlåda är perfekt för dig som ofta är i farten och önskar njuta av en varm måltid i bilen. Med sin eleganta och funktionella design tillför denna matlåda en bekvämlighet i vardagen som överträffade våra förväntningar under våra tester.

Specifikationer
Volym:1,05 L
Material:Rostfritt stål, PP, Silikon
Mått:25×11,5×19 cm
Vikt: 976 g
Strömförbrukning:50 W

Att kunna värma upp en måltid direkt i bilen utan att vara beroende av en mikrovågsugn var en stor fördel.

Anslutningsprocessen är lika enkel som den låter: koppla bara matlådan till bilens cigarettändaruttag, vänta cirka 15 minuter, och din varma måltid är redo att njutas.

Kvaliteten på materialen, som rostfritt stål och BPA-fri plast, visade sig vara robusta och hållbara under vår användning.

Vi var särskilt imponerade av den hermetiska förseglingen med silikonkant, vilket gav ett utmärkt dropp- och överrinningsskydd.

En nackdel vi noterade var att väntetiden för uppvärmning kan vara lite lång för vissa användare, särskilt om du är väldigt hungrig eller har bråttom. Men med tanke på den bekvämlighet och självständighet matlådan erbjuder, är denna mindre olägenhet värt att överväga.

Matlådan är inte bara praktisk utan även mångsidig. Det avtagbara rostfria stålfacket med tre separata fack gör att du kan bära olika maträtter utan att de blandas. Dessutom är rengöringen av matlådan enkel och bekväm tack vare de avtagbara facken.

Överlag är InnovaGoods Pro Electric matlåda en otroligt praktisk och användbar produkt för alla som vill äta sina hemlagade måltider varma, oavsett var de befinner sig.

Fördelar

 • Praktisk och mångsidig
 • Användarvänlig
 • Robust och hållbart material
 • Låg energiförbrukning

Nackdelar

 • Kan bli varm att hantera direkt efter uppvärmning

6. Unik modell – Mepal Ellipse Mini

Mepal Ellipse Mini lunchkruka imponerar med sin innovativa design och praktiska användning. Denna tvåkomponents matbehållare gör det möjligt att förvara olika ingredienser separat från varandra, vilket gör den perfekt för att transportera sallader, müsli, yoghurt eller soppa med tillbehör.

Specifikationer
Volym:420 ml
Material:PP, PCTG
Vikt: 150 g
Mått:9,1×9,1×12,8 cm
Antal behållare:2 st.

Materialet är robust polypropen (PP) och PCTG, vilket gör krukan både diskmaskinssäker och mikrovågssäker.

Detta gör den till en utmärkt lunchlåda att ha med sig på resan, på jobbet eller i skolan, eftersom den är lätt att rengöra och värma upp mat i.

Det bästa är att du inte behöver oroa dig för att maten ska läcka ut i väskan, tack vare det tätande vridlåset.

Vi provade att frysa in soppa i den nedre behållaren och lägga i krutonger i den övre, och båda behöll sin kvalitet perfekt efter upptining och uppvärmning.

Denna lunchkruka är verkligen en allsidig och nödvändig del av köksutrustningen, inte bara för sin funktionalitet utan också för sin estetiska design.

Det är viktigt att notera att trots dess fantastiska funktioner är Mepal Ellipse Mini kanske inte det bästa alternativet för större måltider, eftersom den bara har en kapacitet på 420 milliliter. Men den är utmärkt för mindre måltider eller mellanmål under dagen.

Fördelar

 • Två separata behållare.
 • Tätande vridlås.
 • Diskmaskinssäker och mikrovågssäker.
 • Robust material.

Nackdelar

 • Mindre kapacitet kan vara otillräcklig för större måltider.

Hur vi utförde vårt test av matlådor 2024

Innan vi dyker djupt ner i vår analys av olika matlådor, låt oss först förklara hur vi genomförde vårt test. Vi har lagt mycket tid och tanke bakom vårt test för att säkerställa att det är så korrekt och rättvist som möjligt. Vi ville se till att det vi utsåg som “bäst i test” verkligen förtjänade titeln.

Hur vi ordnade vårt testlaboratorium

Vi började med att upprätta en testmiljö. För detta, tog vi hjälp av ett professionellt kök för att garantera lika förhållanden för alla matlådor. Matlådorna kom i olika material, bland annat plast, glas och metall, och det var viktigt för oss att varje matlåda fick samma chans att visa vad den går för.

Vi ville testa alla faktorer som kan påverka en matlåda; värme, kyla, och transport. För att säkerställa detta, inkluderade vår testmiljö allt från kylskåp och värmeskåp till bilbagage och ryggsäckar.

Steg-för-steg genom vårt test

När vi hade ordnat vår testmiljö, gick vi vidare med själva testet. Vi började med att fylla varje matlåda med samma maträtt. Detta inkluderade både fasta och flytande komponenter för att testa tätningen.

Varje matlåda gick sedan genom en serie test. Först placerades de i kylskåp över natten för att se hur väl de bevarade matens färskhet. Sedan värmde vi dem i mikrovågsugn för att se hur de stod emot värmen. Slutligen, simulerade vi pendling genom att skaka matlådorna i en ryggsäck. Varje test utfördes tre gånger för att säkerställa tillförlitliga resultat.

Utförandet av våra test

Under våra tester var vi noga med att registrera varje detalj. Hur bra bevarade matlådorna temperaturen? Hur tät var de vid transport? Vilka material höll bäst i testet? Dessa var några av de frågor vi ville svara på.

Vi tillämpade en standardiserad poängskala för att betygsätta varje matlåda baserat på dessa faktorer. Vi testade även särskilt för vissa kategorier, till exempel “matlåda barn” och “billig matlåda” för att se vilka som presterade bäst i dessa specifika situationer.

Vår testprocess var ingående och omfattande, allt för att ge dig de mest tillförlitliga resultaten. Vi har testat och granskat varje matlåda med noggrannhet och omsorg, allt för att hitta den bästa matlådan för just dina behov.

Bedömning av resultaten

Efter varje serie av tester, gick vi vidare med att utvärdera resultaten. Vi jämförde varje matlåda med varandra och betygsatte dem baserat på prestanda, hållbarhet, design och pris.

Vi lade särskilt fokus på att jämföra “matlåda glas” och “matlåda plast” då dessa två är de mest populära typerna. I vår bedömning fann vi att det var viktigt att ta hänsyn till olika behov och förutsättningar. Till exempel, en bra matlåda för barn kan ha olika kriterier jämfört med en matlåda som är avsedd för arbetsluncher.

Vi använde en matematisk modell för att väga samman alla dessa faktorer och ge varje produkt en slutlig ranking.

Långtidsprestanda och hållbarhet

En stor del av vårt test gick ut på att bedöma matlådornas långtidsprestanda och hållbarhet. Vi fyllde varje matlåda och lät dem stå i kylskåp i en vecka för att se om maten förblev fräsch. Vi tittade även på om färg eller lukt överfördes från maten till matlådan.

Matlåda plåt och matlåda metall var särskilt intressanta att jämföra i detta test. Vi noterade att vissa matlådor behöll sin kvalitet bättre över tid, och vi inkluderade dessa i vår “bäst i test” kategori för hållbarhet.

Säkerhet och pålitlighet

Slutligen, ville vi också säkerställa att matlådorna vi testade var säkra att använda. Vi granskade varje matlåda för att se om det fanns några skarpa kanter eller andra säkerhetsrisker.

Vi testade även tätningen på varje matlåda genom att fylla dem med vätska och skaka dem. Vi fann att vakuum matlådor och matlådor med fack var speciellt bra på att hålla vätskor säkert inneslutna.

Genom att noggrant bedöma varje matlådas prestanda, hållbarhet, säkerhet och pålitlighet, kunde vi sammanställa en omfattande lista över de bästa matlådorna på marknaden. Vi har verkligen strävat efter att hitta den bästa matlådan för varje unik situation, från matlåda barn till billig matlåda.

Tips för matlådor

Tips för användning av din matlåda

Att välja en matlåda är bara en del av ekvationen. Hur du använder matlådan kan verkligen påverka din upplevelse. Under vår omfattande testprocess märkte vi att vissa tekniker och tricks kan göra stor skillnad. Här är några tips vi har samlat baserat på våra tester.

Planering innan packning

Innan du packar din mat i matlådan, är det klokt att planera lite. Vilken typ av mat kommer du att packa? Har matlådan tillräckligt med fack för att separera olika maträtter?

Under testet upptäckte vi att matlåda med fack fungerar bäst när det finns behov av att hålla matvaror separerade. Genom att planera detta i förväg kan du förbättra din upplevelse av matlådan.

Rätt mängd mat

Det kan vara frestande att fylla matlådan till max, men detta kan faktiskt vara kontraproduktivt. Om matlådan är överfull kan tätningen läcka, vilket kan leda till en röra.

I vårt test fann vi att det bästa resultatet uppnåddes när matlådan var fylld till omkring 80%. Detta gav tillräckligt med utrymme för maten att expandera vid uppvärmning utan att riskera läckage.

Rätt temperatur

Värmebehandla matlådan på rätt sätt. Om du använder en glasmatlåda, var medveten om att det kan vara riskabelt att överföra den direkt från kylskåpet till mikrovågsugnen, då den plötsliga temperaturförändringen kan skada glaset.

Vi lärde oss detta genom vår testprocess, där vi upptäckte att det var bäst att låta matlådan vila i rumstemperatur en stund innan uppvärmning.

Rengöring

Håll din matlåda ren för att förlänga dess livslängd. Oavsett om du använder en plast-, glas- eller metallåda, bör du rengöra den regelbundet för att förhindra uppkomsten av bakterier. Under testet fann vi att det var bäst att rengöra matlådan direkt efter användning.

Långtidsförvaring

När det gäller förvaring av mat på lång sikt, har vi märkt att vakuum matlådor håller maten fräsch längst. Medan de kanske inte passar för alla, kan de vara värda att överväga om du ofta behöver lagra mat i flera dagar.

Med dessa tips i åtanke, kan du optimera din upplevelse med din matlåda och se till att den håller längre. Med rätt användning kan din matlåda bli din bästa vän i köket, oavsett om du letar efter den bästa matlådan för barn eller en billig matlåda för vardagsanvändning.

Bästa matlådan

Hur man hittar den bästa matlådan 2024

Dina dagar är fulla av aktiviteter. Jobb, träning, familj – listan är lång. Någonstans mitt i allt detta behöver vi alla äta.

Det är här den bästa matlådan kommer in i bilden. En bra matlåda är inte bara en behållare för din mat, den är en livräddare.

Den hjälper dig att hålla din mat fräsch, spara tid, pengar och minskar ditt avfall. Här hittar du bästa matlådan för dig och dina ändamål.

Det finns några saker som man bör tänka på när man ska välja en riktigt bra matlåda. Vissa tycker att det är lite svårt att veta vad man ska kolla efter. Men oroa dig inte! Här är kriterierna som du bör fokusera extra på:

 • Funktion
 • Pris
 • Elektrisk matlåda
 • Hållbarhet och säkerhet
 • Utseende och stil
 • Miljövänligt val

Funktion

En väldigt viktig sak med en matlåda bäst i test är dess funktioner och material! Vissa personer vill ha en stor matlåda för att få plats med mycket mat. Andra vill ha en delad matlåda som är uppdelad i mindre delar så att de kan dela upp sin mat.

Pris

Vissa personer brukar tycka att priset på produkter inte spelar roll, de vill bara ha en bra produkt! Men för andra så är det väldigt viktigt.

Man vill ju kunna spendera en lagom summa pengar och få en produkt av bra kvalité! Ju dyrare en produkt är desto mer funktioner brukar den ha. Men det finns såklart bra matlådor för ett lägre pris! Generellt sätt brukar den bästa matlådan vara lite dyrare.

Elektrisk matlåda

När vi pratar om matlådor kan vi inte glömma den elektriska matlådan. Den här lilla uppfinningen kan verkligen förändra ditt lunchspel.

Elektriska matlådor värmer upp maten direkt i lådan, vilket innebär att du kan njuta av en varm måltid oavsett var du är. Du kan hitta en elektrisk matlåda bäst i test genom att kolla olika konsumentrecensioner online.

Hållbarhet och säkerhet

Hållbarhet och säkerhet är två ytterligare aspekter att tänka på när du ska välja din matlåda. En matlåda i plast är ofta det mest ekonomiska valet, men tänk på att all plast inte är skapad lika.

Vissa plastmatlådor kan innehålla BPA, en kemikalie som kan vara skadlig för hälsan. Därför är det viktigt att välja en BPA-fri matlåda i plast.

En matlåda i glas kan vara ett mer hållbart val, eftersom glas inte bryts ner över tid på samma sätt som plast. Glaslådor kan dock vara tyngre att bära och är mer benägna att gå sönder.

Utseende och stil

Även om det kanske inte är det viktigaste, kan utseendet och stilen på din matlåda göra lunchen roligare. Finns det olika färger att välja mellan?

Kanske finns det en design som speglar din personlighet eller matchar dina andra tillbehör? Även om matlådan i första hand är ett praktiskt verktyg, kan det vara trevligt om det också speglar vem du är.

Miljövänliga val

Din matlåda kan också vara ett sätt att bidra till en mer hållbar värld. Genom att använda en återanvändbar matlåda minskar du mängden engångsförpackningar du använder.

Och om du väljer en matlåda i ett hållbart material som glas eller rostfritt stål, bidrar du ännu mer till att minska din miljöpåverkan. Så nästa gång du letar efter matlådor bäst i test, tänk på hur ditt val kan påverka planeten.

Matlådor i olika material

Matlådor är en oumbärlig del av vår vardag, och de finns i olika storlekar, former och material för att passa olika behov. De olika materialen som matlådor är tillverkade av kan påverka hur de används, hur länge de håller och hur säkra de är för att förvara mat.

Plast

En av de vanligaste materialen som matlådor är gjorda av är plast. Den bästa matlådan i plast är lätt, tålig och billig, och finns i olika färger och storlekar. De är också oftast mikrovågsugns-säkra och kan enkelt staplas i kylskåpet eller frysen.

Dock kan vissa plastmatlådor innehålla farliga kemikalier som BPA och ftalater, vilket kan orsaka hälsoproblem vid långvarig användning.

Glas

En annan populär typ är matlådor i glas. De är oftast tåligare och mer hållbara än plastmatlådor. De är också ofta säkrare att använda för att förvara mat eftersom de inte innehåller några skadliga kemikalier som kan läcka in i maten.

“En matlåda i glas är säker att använda i mikron och kan till och med användas i ugnen för att värma mat.”

Metall

Matlådor i metall är också ett vanligt alternativ, särskilt för att förvara mat som ska hållas varm eller kall under en längre tid.

En fräsch matlåda i metall kan tillverkas i olika material som rostfritt stål eller aluminium och är ofta lätt att rengöra. De kan dock inte användas i mikrovågsugnen och det är svårt att hitta en billig matlåda i metall.

Bambu

En annan typ av matlådor är de som är tillverkade av bambu eller återvunnet material. Dessa matlådor är ofta mer miljövänliga eftersom de är tillverkade av förnybara eller återvunna material. De kan också ha ett mer naturligt utseende och är ofta säkrare att använda för att förvara mat.

I slutändan beror valet av material på personliga preferenser och behov. Det är viktigt att tänka på vilken typ av mat som ska förvaras och hur matlådorna kommer att användas när man väljer en lämplig typ av material för matlådor.

Vanliga frågor om matlådor 2024

Hur hittar man den bästa matlådan?

För att hitta den bästa matlådan bör man överväga sina individuella behov. Tänk på matlådans storlek, material, förmåga att hålla maten fräsch, hur lätt den är att rengöra samt om den är läckagesäker.

Hur länge håller en matlåda i kylen?

Matlådor kan förvara mat i kylskåpet i cirka 3-5 dagar. Livsmedelskvaliteten och säkerheten beror dock på typen av mat, tillagning och förvaringstemperatur.

Ska man köpa en matlåda i metall?

En matlåda i metall kan vara ett utmärkt val om man prioriterar hållbarhet och hållfasthet. De kan dock vara olämpliga för mikrovågsugnen, så det är en faktor att överväga.

Vad är en elektrisk matlåda?

En elektrisk matlåda är en matbehållare utrustad med värmeelement som kan värma upp maten direkt i lådan. De är perfekta för resor eller arbetsplatser utan mikrovåg.

Borde man köpa en billig matlåda?

Pris bör inte vara den enda faktorn vid köp av en matlåda. Ibland kan en billigare matlåda vara av lägre kvalitet eller mindre hållbar.

Finns det en speciell matlåda för soppa?

Ja, det finns specifika matlådor för soppa som ofta är extra säkra mot läckage. De är vanligtvis utformade med tätande lock och isolerade väggar.

Hur tar jag hand om min matlåda för att den ska hålla längst?

För att din matlåda ska hålla längst, tvätta den regelbundet, helst för hand om den är av plast. Undvik att utsätta den för extrem värme eller kyla, och torka den ordentligt innan förvaring.

Sammanfattning

Att hitta den bästa matlådan kan kännas som en utmaning, men med denna guide hoppas vi att processen blir lite enklare.

Oavsett om du väljer en enkel matlåda i plast, en sofistikerad matlåda i glas eller en innovativ elektrisk matlåda, kommer ditt val att ha stor inverkan på din matupplevelse. Så ta dig tid, jämför matlådor noggrant, och se fram emot bättre, fräschare och mer njutbara luncher i framtiden.

Diskar du din matlåda för hand? Kolla då in vårt diskställ test!

Källor