Mattsopare

Bäst i test

Premiumval

Billigast

Leifheit Regulus

KÄRCHER Professional

Rubbermaid Enkel

Letar du också efter mattsopare bäst i test? Då är den här artikeln din räddning! Vi listar nedan de bästa mattsoparna och besvarar lite vanliga frågor gällande de olika modellerna.

Har du många mattor i hemmet egentligen behöver rengöras? Då har du kommit helt rätt! Vissa typer av mattor kan vara svåra att rengöra med enbart dammsugaren. Därför skulle du gynnas av en mattsopare! Med en mattsopare kan du på ett enkelt sätt hålla dina mattor rena och på så sätt få ett renare och trevligare hem!

Om detta låter som något för dig så är det bara att läsa vidare. Vi listar nämligen i denna artikel mattsopare bäst i test! Här nedanför kan du läsa våra tre recensioner på tre olika mattsopare och även lite längre ned i artikeln få svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande!

1. Bäst i test – Leifheit Regulus recension

Leifheit Regulus Mattsopare

Leifheit Regulus imponerar med sitt robusta metallhölje och 22 cm brett sophuvud, vilket gör modellen perfekt för rengöring av trägolv.

Mattsoparen kräver varken elektricitet eller kablar, vilket innebär att den alltid är redo att användas och enkel att manövrera runt möbler.

Denna mattsopare har 3 sopborstar av naturborst positionerade på utsidan för att effektivt samla upp damm, smuts och hår. Roterande borstar är särskilt användbara eftersom de automatiskt går runt bords- och stolsben utan att orsaka skador.

Leifheit Regulus är enkel att rengöra tack vare den öppningsbara behållaren. För att anpassa modellen till olika mattor kan man använda vridreglaget för att justera sophöjden.

Med en färgkombination av turkos och vit, och detaljer som flexibel led för enkel manövrering runt möbler, är Leifheit Regulus en praktisk och snygg mattsopare som rekommenderas för alla hem.

2. Premiumval – Kärcher Professional recension

KÄRCHER Professional Mattsopare

Kärcher EB 30/1 Li-Ion, en del av Kärchers Professional-serie, är en tystgående elektronisk borste som passar perfekt för yrkesmässig användning i skolor, hotell, sjukhus, fabriker, butiker och kontor.

Med en drifttid på 30 minuter på mattor och 45 minuter på hårda golv innan batteriet behöver laddas, erbjuder denna mattsopare effektiv och pålitlig rengöring.

Enheten har en höjd på endast 90 mm, vilket gör att den enkelt kommer åt under element och möbler. Med en behållarvolym på 1 liter och förmåga att plocka upp smuts så nära som 2 mm från kanterna, levererar Kärcher EB 30/1 Li-Ion imponerande resultat.

Mattsoparens teleskopskaft och körhandtag kan höjdanpassas efter användarens längd, samt låses fast i vertikalt läge när den inte används. Det ledbara handtaget kan vridas i alla riktningar för optimal rörlighet.

Medföljande tillbehör inkluderar ett uppladdningsbart batteri och en standard borstvals. Kärcher Professional är en mattsopare av hög kvalitet som passar för både inomhus- och utomhusbruk.

3. Billigast – Rubbermaid Enkel recension

Rubbermaid Enkel Mattsopare

Rubbermaid Enkel mattsopare imponerar med sin kompakta storlek och kvalitetsmaterial. Tack vare den mindre storleken når modellen enkelt trånga utrymmen där större rengöringsverktyg misslyckas.

Tillverkad av slitstarkt galvaniserat stål och tålig ABS plast, erbjuder mattsoparen långvarig hållbarhet och pålitlighet.

Effektiviteten hos Rubbermaid Enkel förstärks av det 16,5 cm breda munstycket, vilket säkerställer att både hårda golv och mattor med kort lugg rengörs noggrant.

Skräpuppsamlaren kan enkelt öppnas för bekväm rengöring, vilket förbättrar användarupplevelsen ytterligare. För dem som söker en funktionell och hållbar lösning för golv- och mattrengöring är Rubbermaid Enkel mattsopare det perfekta valet.

Vanliga frågor om mattsopare

Det kan vara knepigt att hitta produkter online. Det finns så många olika varianter att välja mellan så det kan lätt bli rörigt. Då är det inte konstigt att det förekommer en del frågor. Men oroa dig inte! Vi finns här för att hjälpa dig. Vi har här nedanför samlat några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande och besvarat dem. Allt för att du enklare ska kunna hitta den bästa mattsoparen!

Vad är en mattsopare och vad används den till?

En mattsopare är helt enkelt ett städredskap som används för att städa upp skräp damm från golv och mattor. Mattsoparen använder sig av roterande borstar som fångar upp skräpet och dammet in till en behållare. Den kan idag ses som ett komplement till dammsugaren eller alternativ när el saknas. Den finns numera i en eldriven variant från uppladdningsbara batterier.

Bästa mattsoparen

Hur hittar man den bästa mattsoparen?

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter i vissa produkter. Men oroa dig inte. Här nedanför kommer vi med tips på saker du kan kolla lite extra noga på när du ska välja en mattsopare!

Storlek

Storleken är viktig att tänka på när du ska välja en mattsopare. Det är viktigt att du hittar en mattsopare som passar just dig. Storleken som du ska ha på en mattsopare beror helt enkelt på hur ditt hem ser ut! Om du behöver städa med en mattsopare i trånga utrymmen som kan vara svåra att komma åt så kan en lite mindre och smidig mattsopare vara perfekt för dig!

Material

Materialet som mattsoparen är tillverkat av är också viktigt att tänka på! Du vill ju såklart ha en mattsopare i ett material som håller länge och inte enkelt går sönder om du råkar slå in den i möbler under städningen. Dessutom så vill du att mattsoparens städmekanismer är tillverkade av material som plockar upp skräp och damm på ett smidigt sätt.

Pris

Mattsopare kan bli ganska dyra i priset. Det finns mattsopare i alla olika sorters prisklasser. Det kan vara viktigt för vissa att hålla koll på priset på en produkt för att få en så bra produkt som möjligt för ett så bra pris som möjligt. Oroa dig inte! Det finns mängder av mattsopare och sopset till bra kvalitet som har ett bra pris!

Mattsopare test

Hur gjorde vi vårt mattsopare test?

Det första vi gjorde när vi inledde vårt mattsopare test var att hitta några olika varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. Vi läste sedan mer ingående om de mest populära varianterna som vi hittade. Vi samlade information främst från kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Med informationen som vi samlade kunde vi sedan skriva våra egna recensioner. Slutligen så var det dags att sätta ihop själva bäst i test listan. Detta gjorde vi genom att jämföra de olika mattsoparna mot varandra. I jämförelsen ingick funktioner, storlek och pris.

Källor