Melitta kaffemaskin

Letar du också efter melitta kaffemaskin bäst i test? Då är den här artikeln för dig! Du hittar nämligen svaret på vad som är den bästa melitta kaffemaskinen!

Melitta är ett av de mest välkända kaffeföretagen i Sverige. En del familjer kallar till och med sina kaffefilter för “melittafilter” (!) De är kända för sin kvalitet, och vi tycker faktiskt de gör riktigt bra kaffebryggare.

Melitta kaffemaskin bäst i test 2024

1. Melitta Aroma Signature Deluxe

2. Melitta EasyTop 2.0

3. Melitta Enjoy 2.0 Top

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

1. Melitta “Aroma Signature Deluxe”

Melitta Aroma Signature Deluxe
Melitta Aroma Signature Deluxe

Den här kraftfulla Melitta kaffemaskinen är den vi utsér till bäst i test. Den kombinerar bra bryggningsförmåga med en riktigt snygg design. Tack vare bryggtemperaturen på 96°C blir resultatet också riktigt bra.

Den rymmer upp till 1,25 liter vatten, och lyckas brygga 10 koppar kaffe väldigt snabbt. Det finns också en extrafunktion för mindre mängder kaffe vilket kallas “särskilt aromatisk bryggning” – en varm rekommendation!

Tekniken är också av högsta standard, den har en indikator som visar när det är dags att starta avkalkningsprogrammet.

Som pricken över i:et så är till och med en hel del delar diskmaskinssäkra.

2. Melitta EasyTop 2.0

Melitta EasyTop 2.0
Melitta EasyTop 2.0

Detta är en av Melittas lite billigare modeller, och kostar omkring 500kr, lite beroende på var du tittar. Det betyder dock inte att de tummat på kvaliteten.

Den ser ganska tråkig ut, med sin helt genomskinliga vattenbehållare, och “standard”-design. Dock har de gjort den kompakt, och den är byggd smart.

Gör upp till 10 koppar kaffe åt gången. När du sedan är klar har den ett praktiskt “droppstopp” som gör att det inte rinner kaffe på plattan när du tar av kannan.

3. Melitta Enjoy 2.0 Top

Melitta Enjoy 2.0 Top
Melitta Enjoy 2.0 Top

För några hundringar till får du den här, mer väldesignade kaffebryggaren. Det är en av Melittas äldre modeller, men vi tycker den är riktigt välutvecklad!

Även här får du upp till 10 koppar kaffe, och behållaren har en volym på 1,25L. Du kan även använda dig av “aromaväljaren”, vilket gör att du själv bestämmer hur starkt du vill ha kaffet.

På framsidan hittar du också riktigt snygga designdetaljer i rostfritt stål. Resterande delar är gjorda i plast, och vissa av de kan diskas i maskin.

Vanliga frågor

Varför ska man välja en Melitta kaffemaskin?

Melitta är kända för sin goda kvalitet, till billiga priser. En kaffemaskin från Melitta betyder stor mängd kaffe, på kort tid. Till skillnad från exempelvis Moccamaster fokuserar de även på att lägga in lite extrafunktioner. Detta kan vara saker som knappar för hur starkt du vill ha kaffet, “droppstopp” och automatiska avkalkningsprogram.

Hur mycket kostar en Melitta kaffemaskin?

En Melitta kaffemaskin kan vara så billig som 200kr. Den dyraste kostar 1500kr, och det finns en rad alternativ där emellan.

Bästa melitta kaffemaskinen

Hur väljer man den bästa Melitta kaffemaskinen?

Melitta har till skillnad från andra kaffemaskinstillverkare faktiskt ett väldigt brett sortiment. De har massor av modeller, nästan en för varje hundralapp extra man har i budget. Därför kan det vara svårt att välja den absolut bästa Melitta kaffemaskinen. Här kommer en guide till dig som inte hittat din favorit i vår topplista.

Extrafunktioner

Extrafunktioner är verkligen något värt att titta efter på en Melitta-maskin. De lägger nämligen väldigt mycket fokus här. Några av deras extrafunktioner är;

  • Avkalkningssystem. Det innebär att bryggaren automatiskt säger till när den behöver avkalkas. Då kan du med ett knapptryck sätta på ett program som gör att den kalkar av sig själv!
  • Droppstopp. Den absolut viktigaste funktioner för att du ska slippa städa så mycket. Det är en liten grej som sitter i filtret som gör att det slutar droppa kaffe när du tar av kannan. På så sätt slipper du söl på värmeplattan som sedan bränns fast.
  • Aromväljare. Detta är en knapp som du använder för att definiera hur starkt eller svagt du vill ha kaffet. Detta hittas på modeller som kostar 600kr och uppåt.

Hur många koppar gör den?

Hur många koppar kaffebryggaren gör är absolut viktigt. Har du en stor familj eller ofta bjuder hem folk kan det vara bra med en som kan göra åtminstone 10 koppar åt gången. Ett tips till dig som dricker mycket kaffe är också att hälla upp det i en termoskanna vid servering.

Melitta kaffemaskin test

Hur gjorde vi vårt test av Melittas kaffemaskiner?

Vi började vårt test av Melittas kaffemaskiner genom att hitta några modeller som passade allas budget. Detta innefattade att välja ut den populäraste modellen i vardera prisklass. Det gick ganska snabbt, och vi kunde då gå över till vår research.

Researchen innebar att läsa igenom kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med informationen som hittades i de kunde vi sedan sätta ihop våra egna recensioner om produkterna. Vi försökte också skriva med lite tekniska specifikationer såsom volym och material, den informationen hittades i produktbeskrivningarna.

För att avsluta testet ville vi också utsé en testvinnare. Då jämförde vi de olika modellernas förmågor, och kom fram till vilken som var bäst. Några av de saker som jämfördes var material, design, funktioner och storlek.

Källor