Bästa mini mixer

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Manuell design

Severin mini mixer

KitchenAid mini mixer

Russel Hobbs Desire

Tefal mini mixer

I en tid där snabba, nyttiga mellanmål blir allt mer populärt söker många efter det perfekta verktyget för att tillreda dem. Mini mixern har blivit ett oumbärligt redskap i många hushåll, och inte undra på det.

Med dess kompakta storlek och effektiva funktion kan du snabbt skapa dina favoritdrycker, från nyttiga smoothies till krämiga såser. Men med så många modeller på marknaden, hur vet man vilken man ska välja? Vi har satt några av de populäraste modellerna på prov för att ta reda på vilken som verkligen står ut.

1. Bäst i test – Severin mini mixer

Severin mini mixer

Se bästa priset

När vi testade Severin mini mixer blev vi direkt imponerade av dess eleganta design i borstat stål, som smälter in fint i nästan alla köksmiljöer. Denna mini mixer, med sina mått på 14 x 20 x 34,5 cm och en vikt på 1,69 kg, är både kompakt och robust, vilket gör den lätt att förvara utan att ta upp mycket plats.

Den är utrustad med en kraftfull motor på 400W som klarade av alla uppgifter vi kastade mot den. Löken, nötterna och morötterna blev fint hackade i behållaren, vilket var imponerande.

Pulsfunktionen var särskilt användbar, då vi kunde styra exakt hur fint vi ville ha våra ingredienser hackade, vilket gav oss full kontroll över blandningsprocessen.

En annan sak vi uppskattade var den 4-bladiga mixerkniven. Med denna funktion kunde vi smidigt och effektivt mixa våra ingredienser till perfektion. Dessutom, med sin kapacitet på 500 ml, fann vi att denna mini mixer var tillräckligt rymlig för de flesta av våra mixningsbehov.

Säkerheten var också något som stod ut för oss. Med säkerhetslåset behövde vi inte oroa oss för oavsiktlig användning, vilket alltid är en stor fördel i vårt tycke. Efter användning var rengöringen en bris tack vare de avtagbara delarna som tål maskindisk, något vi verkligen uppskattade för snabb och enkel rengöring.

Med det sagt fann vi dock en nackdel. Trots den effektiva motorstyrkan kan ljudnivån vara lite högre än förväntat, vilket kan vara störande om man bor i ett ljudkänsligt område eller i en lägenhet.

Sammanfattningsvis levererade Severin mini mixer en solid prestanda i vårt test, och vi kan varmt rekommendera den till den som letar efter en pålitlig och effektiv mini mixer.

Fördelar

 • Pulsfunktion för bättre kontroll
 • Diskmaskinssäkra delar
 • BPA-fri konstruktion

Nackdelar

 • Kan vara lite högljudd

2. Bäst premiumval – KitchenAid mini mixer

KitchenAid mini mixer

Se bästa priset

När vi satte igång med att testa KitchenAid mini mixer, märkte vi direkt att den var konstruerad med användarens bekvämlighet i åtanke. Det eleganta svarta utförandet är både stiligt och praktiskt, vilket gör att den lätt passar in i de flesta köksmiljöer.

Den stora fördelen med denna mixer är dess mångsidighet. Den krossade råa frukter, grönsaker och nötter med lätthet, vilket var perfekt när vi förberedde allt från smoothies till nötsmör.

När det gällde att hugga persilja, chilipeppar och vitlök blev resultatet jämnt och precist, något som ofta kan vara svårt att uppnå med andra maskiner. Vi fann också att den fungerade bra för att mosa kokt frukt och grönsaker, vilket var särskilt användbart när vi gjorde barnmat eller baser för olika soppor.

Säkerhetslåset var en annan framstående egenskap. Detta lade till ett extra lager av trygghet när vi använde maskinen, särskilt med tanke på de skarpa klingorna inuti.

Dessutom uppskattade vi den låga ljudnivån på 68 dB. Trots sin effektivitet var KitchenAid mini mixer inte för högljudd, vilket gjorde att vi kunde använda den utan att störa andra i huset.

Den enda egentliga nackdelen vi märkte var att den hade bara en hastighet. Även om den var tillräckligt kraftfull för de flesta uppgifter, fann vi att vi ibland önskade oss lite mer flexibilitet i hastighetsvalet, särskilt när vi hanterade olika typer av ingredienser.

Sammanfattningsvis blev vi mycket nöjda med KitchenAid mini mixer. Den är en pålitlig och effektiv partner i köket och vi rekommenderar den för alla som behöver en mixer som klarar av en mängd olika uppgifter med lätthet.

Fördelar

 • Mångsidig och effektiv
 • Säkerhetslås för extra säkerhet
 • Låg ljudnivå

Nackdelar

 • Endast en hastighet

3. Bäst budgetval – Russel Hobbs Desire

Russel Hobbs Desire mini mixer

Se bästa priset

När vi beslutade oss för att testa Russell Hobbs Desire var vi nyfikna på hur den skulle prestera, särskilt med tanke på dess inbyggda kvarn och den automatiserade avstängningsfunktionen. Vid första anblicken imponerades vi av den eleganta designen i matt svart som gav ett sofistikerat intryck på vårt köksbord.

En av de mest framstående funktionerna med denna minihackare är dess användarvänlighet. Med bara ett enkelt knapptryck fick vi jämna och konsekventa resultat varje gång, oavsett om det var hackade grönsaker eller nötter. Universalbladet i rostfritt stål tillsammans med dess 200-watts motor gjorde det enkelt att bearbeta en mängd olika ingredienser.

Skålen i glas på 1 liter, med en imponerande kapacitet på 500 ml, var tillräckligt stor för att förbereda måltider för hela familjen. Trots skålens storlek kunde Russell Hobbs Desire hantera mindre mängder lika effektivt, vilket var en avgörande faktor i vår bedömning.

Vi uppskattade särskilt den inbyggda kvarnen, som öppnade upp en ny värld av matberedning för oss, från att mala nötter till att skapa färska kryddblandningar. Automatisk avstängning gav också en extra känsla av säkerhet under användning.

Den enda nackdelen vi märkte var att maskinen endast hade en hastighet. Medan detta oftast räckte för våra behov, fann vi några tillfällen då fler hastighetsalternativ hade varit fördelaktiga.

Slutligen gjorde diskmaskinssäkra delarna rengöringen enkel och bekväm efter varje användning. Vi kan helhjärtat rekommendera Russell Hobbs Desire för dem som letar efter en pålitlig och elegant minihackare för deras kök.

Fördelar

 • Användarvänlig med ett knapptryck
 • Robust skål i glas med stor kapacitet
 • Diskmaskinssäkra delar

Nackdelar

 • Endast en hastighet
 • Tillverkad av plast, vilket kan kännas mindre hållbart

4. Manuell design – Tefal mini mixer

Tefal mini mixer

Se bästa priset

När vi satte igång med att testa Tefal mini mixer, eller som den också kallas, “5-Second Chopper”, blev vi genast intresserade av dess mekaniska funktion. Den lovar goda måltider med minimal ansträngning, och vi var ivriga att se om den levde upp till sitt namn.

Med Tefals 5-Second Chopper var upplevelsen av att tärna lök helt klart annorlunda. Inga tårar och en snabb och enkel process.

Vi blev särskilt förtjusta i hur lätt det var att hacka nötter, vilket ibland kan vara en utmaning med andra köksredskap. Med bara några enkla drag i spaken kunde vi enkelt välja önskad konsistens, och ju fler gånger vi drog, desto finare blev resultatet.

Det ergonomiska handtaget och den glidsäkra undersidan garanterade en smidig användning. Vi uppskattade särskilt den kristallklara behållaren som gjorde det enkelt att övervaka hackningsprocessen, vilket verkligen tillförde en touch av bekvämlighet till hela upplevelsen.

Det robusta systemet med de löstagbara rostfria stålknivarna klarade av alla ingredienser vi testade med lätthet. Vi blev också imponerade av hur hackaren var designad för mångsidighet, vilket gjorde den perfekt för både guacamole och hummus, samt andra snabblagade middagar.

Men, medan det mesta med Tefal mini mixer var positivt, upptäckte vi att även om skålen och bladen tålde maskindisk, skulle locket behöva handtvättas. För de som, precis som oss, föredrar att kunna kasta alla delar i diskmaskinen, kan detta kännas som en liten besvikelse.

Sammanfattningsvis levererar Tefal mini mixer vad den lovar – en krångelfri matlagningsupplevelse med en snabb och enkel hackningsmekanism.

Fördelar

 • Enkel användning med dragmekanism.
 • Mångsidig för olika rätter.
 • Klara och robusta rostfria stålknivar.

Nackdelar

 • Lock behöver handtvättas.

5. Unik design – GEFU Multi Spino

GEFU Multi Spino mini mixer

Se bästa priset

Under vår testprocess av GEFU Multi Spino blev vi snabbt förtjusta i hur mångsidig denna minihackare är. GEFU Multi Spino är inte bara en traditionell minihackare utan förvandlar ditt köksarbete till en sömlös process.

Vi började med att hacka grönsaker. Med bara några varv med veven hade vi en härligt finhackad sallad som var redo att ätas direkt eller wokas. Den vassa skärinsatsen, som består av tre skarpa blad, imponerade oss verkligen med sin förmåga att enkelt hantera även hårdare råvaror, såsom nötter och morötter.

Bytet till vispdelen var också enkelt, och snart kunde vi njuta av en läcker grönsaksomelett genom att bara tillsätta ägg och mjölk genom det lilla hålet i toppen av locket.

En annan egenskap vi blev förvånade över var den avtagbara äggavskiljaren, ett smart tillägg som säkert skiljer äggvitan från gulan. Detta är verkligen användbart för de tillfällen när man vill göra en fluffig maräng eller en läcker hollandaisesås.

Designmässigt är Spino en elegant svart enhet gjord av högkvalitativt rostfritt stål och plast. Vi uppskattade också den stabila gummifoten, vilket garanterar att enheten inte rör sig medan man arbetar.

En annan viktig aspekt att notera är dess kompakta design. När du är klar med hackaren, kan veven tas bort vilket sparar värdefullt utrymme i skåpet.

Men med alla dess fantastiska funktioner kände vi att rengöring av enheten efter användning var något bökig. Även om delar av den är diskmaskinsvänliga, skulle vissa komponenter ha nytta av en bättre design för att underlätta rengöringen.

Sammanfattningsvis levererar GEFU Multi Spino över förväntan med sin mångsidighet och effektivitet.

Fördelar

 • Mångsidig med flera funktioner.
 • Ultra-skarpa skärinsatser.
 • Stabil med gummifot.

Nackdelar

 • Kan upplevas som lite tung.

6. Dubbel hackare – Arzum AR189

Arzum AR189 mini mixer

Se bästa priset

Under vår testning av Arzum AR189 var det uppenbart att denna enhet är avsedd för de som önskar effektivitet och mångsidighet i sina köksredskap. Arzum AR189 sticker ut med sin förmåga att hacka två behållare samtidigt, vilket gör den till en tidsbesparare, särskilt när man behöver förbereda flera ingredienser parallellt.

Enheten kommer med en kraftfull 500 watt motor och har två separata omkopplare för varje behållare, vilket ger användaren full kontroll över processen. Vi var särskilt imponerade av kapaciteten hos behållarna.

Med en mindre behållare på 0,2 liter och en större på 0,5 liter var det enkelt att skilja mellan mindre och större mängder av ingredienser.

En annan bemärkelsesvärd funktion är dess dubbelsidiga blad i rostfritt stål. Dessa blad är inte bara slitstarka och effektiva för att hacka olika typer av livsmedel, från torkad frukt till grönsaker, men de fungerar även utmärkt som iskrossare. Vi testade detta genom att krossa is, och resultatet var imponerande.

Men trots alla dess fördelar upptäckte vi en nackdel: enheten är inte diskmaskinsäker. Detta innebär att efter varje användning krävs manuell rengöring, vilket kan vara tidskrävande för vissa användare.

Ändå känns Arzum AR189 som en robust och pålitlig apparat med sitt legerade stål och sin röda, iögonfallande design. Den dubbelfunktionella kapaciteten, kombinerat med en kraftfull motor och skarpa blad, gör den till ett utmärkt tillskott i varje kök.

Fördelar

 • Möjlighet att hacka i två behållare samtidigt.
 • Kraftfull 500 watt motor.
 • Dubbelsidiga blad i rostfritt stål.
 • Iskrossfunktion.

Nackdelar

 • Ej diskmaskinsäker.
 • Behöver regelbunden rengöring av bladen.

Hur vi utförde vårt test av mini mixers 2024

I vår strävan efter att hitta den bästa mini mixern bestämde vi oss för att utföra ett noggrant och detaljerat test.

Vi var medvetna om att för att rekommendera en produkt som “bäst i test” krävdes en testprocess som var rättvis, konsekvent och utförlig. Här går vi igenom hur vi gick tillväga för att utföra vårt test, samt våra upplevelser och funderingar kring processen.

Skapande av rättvis testmiljö

För att verkligen kunna jämföra varje mini mixer på ett rättvist sätt, var det viktigt för oss att skapa en testmiljö där varje produkt fick samma förutsättningar. Vi valde en lugn plats, fri från störningar, med en stabil yta att arbeta på.

Ljusförhållandena var också viktiga för att vi skulle kunna observera varje mixers prestanda tydligt. Vi funderade även på vilken typ av ingredienser vi skulle använda i varje test, för att säkerställa att varje produkt fick visa sina styrkor och svagheter.

Steg-för-steg testprocess

När vi började vårt test beslutade vi att:

 1. Granska varje produkts design och kvalitetskänsla.
 2. Fylla varje mini smoothie mixer med samma mängd och typ av ingredienser.
 3. Mixa i exakt två minuter.
 4. Utvärdera resultatet med avseende på konsistens, ljudnivå och allmän prestanda.
 5. Rengöra varje mini mixer efter användning för att observera hur enkel den var att rengöra.

Utförandet av våra tester

Varje produkt testades inte bara en gång, utan tre gånger för att säkerställa att resultaten var konsekventa. Dessa upprepade tester gav oss en bra uppfattning om varje produkts pålitlighet och prestanda över tid.

Varje testsession varade i genomsnitt 15 minuter, inklusive förberedelse och rengöring. Under testets gång noterade vi alla våra observationer, från hur lätta de var att använda till hur bra de utförde uppgiften att mixa ingredienserna.

Genom att följa dessa noggrant planerade steg kunde vi med säkerhet utnämna en produkt till “bäst i test” och ge våra läsare en guide att förlita sig på när de bestämde sig för att köpa en mini mixer. Vårt hårda arbete resulterade i att vi med säkerhet kunde rekommendera en bra mini mixer som både var prisvärd och pålitlig.

Utvärdering av resultat

När alla tester var genomförda gick vi metodiskt igenom alla våra observationer och resultat. Vi granskade varje produkts prestanda i förhållande till de andra för att kunna sätta en rankning. Vid denna utvärdering funderade vi mycket på användarens upplevelse.

Vilken mini mixer levererade den bästa smoothien? Vilken var tystast? Vilken var enklast att rengöra? Genom att kombinera våra individuella bedömningar kunde vi samla en lista över produkter, med en som stack ut och kunde kallas “bäst i test”. Det var inte bara en fråga om prestanda, utan även användarvänlighet och prisvärdhet.

Hållbarhet genom långtidstest

För att verkligen kunna rekommendera en billig mini mixer som bästa köp, behövde vi veta hur dessa produkter höll över tid. Vi lät därför varje mini mixer gå igenom en serie långtidstester där vi använde dem dagligen under en månad.

Vi ville se tecken på slitage, hur motorerna klarade av kontinuerlig användning och om bladen behöll sin skärpa. Till vår förvåning presterade vissa av de billigare modellerna lika bra, om inte bättre, än dyrare konkurrenter under dessa tester.

Säkerhet och pålitlighet i fokus

Säkerheten är självklart av yttersta vikt när man arbetar med elektroniska köksredskap. Under vårt test uppmärksammade vi alla säkerhetsfunktioner, som lås mekanismer och överhettningsskydd. Vi ville även se hur produkterna reagerade på oväntade situationer, så vi introducerade medvetet små störningar, som att fylla dem för fulla eller mixa särskilt hårda ingredienser.

En bra mini mixer ska kunna hantera detta utan att tappa prestanda eller bli en säkerhetsrisk. Vissa produkter imponerade med sina inbyggda säkerhetsfunktioner, medan andra gav oss anledning att fundera på deras pålitlighet i längden.

Tips för bäst användning av din mini mixer

Tips för bäst användning av din mini mixer

Efter att ha genomfört ett utförligt test av flera mini mixers på marknaden, har vi sammanställt en lista med värdefulla tips för att du som konsument ska få ut mesta möjliga av din produkt. Att använda en mini mixer på rätt sätt kan verkligen göra skillnad i slutresultatet och öka livslängden på din produkt.

Förbered ingredienserna

När vi genomförde vårt test märkte vi hur viktigt det är att förbereda ingredienserna ordentligt innan de placeras i mixern. Större bitar kan vara svåra för en mini mixer att bearbeta effektivt. Detta innebär att du kan behöva skära frukt, grönsaker eller andra ingredienser i mindre bitar för att undvika överbelastning av mixern och få en jämnare konsistens.

Var medveten om mixerns kapacitet

En viktig lärdom under testet var att respektera mixerns kapacitet. Fyll inte över den rekommenderade nivån. Att överbelasta kan leda till spill och i värsta fall skada din mixer. Det bästa sättet att förhindra detta är att alltid följa tillverkarens anvisningar.

Undvik varma ingredienser

Ett annat tips som blev uppenbart under vårt test är att låta varma ingredienser svalna innan de blandas. Värme kan orsaka tryckuppbyggnad i mixern, vilket kan vara farligt och dessutom förkorta produktens livslängd.

Underhåll och rengöring

Rätt skötsel av din mini mixer kan göra stor skillnad när det kommer till produktens livslängd. Efter vårt test märkte vi att den bästa mini mixern var den som var enklast att rengöra. Genom att regelbundet rengöra din blender säkerställer du att den fungerar optimalt och undviker oönskade smaker eller lukter.

Använd rätt hastighet och tid

Beroende på vad du mixar, varierar den ideala hastigheten. Vårt test visade att det oftast är bäst att börja på en låg hastighet och gradvis öka den. Detta hjälper till att förhindra spill och säkerställer en jämn blandning. Dessutom, om din mini mixer har en timer, använd den! Detta kan förhindra övermixning och ge dig bäst möjliga resultat.

Var medveten om ljudnivån

Något vi snabbt lärde oss under vårt test är att vissa mini mixers kan vara högljudda. Om du planerar att köpa en mini mixer och bor i ett tättbebyggt område eller en lägenhet, kan det vara klokt att tänka på ljudnivån för att undvika störningar.

Sammanfattande punkter:

 • Förbered ingredienserna ordentligt.
 • Respektera mixerns kapacitet.
 • Undvik att mixa varma ingredienser.
 • Underhåll och rengör din produkt regelbundet.
 • Anpassa hastighet och tid efter ingredienserna.
 • Tänk på ljudnivån vid val av produkt.

Med dessa råd i åtanke hoppas vi att du får den bästa möjliga upplevelsen med din mini mixer. Och kom ihåg, om du letar efter den produkt vi rankade som bäst i test, se till att tänka på dessa tips när du använder den för bästa resultat!

Hur man hittar den bästa mini mixern

Hur man hittar den bästa mini mixern 2024

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska kolla efter i en mixer. Det finns så många olika varianter med många olika funktioner. Men just därför skrev vi denna artikel för att göra det enklare för dig! Här kan du läsa några saker som är viktiga att tänka på när du ska välja en mini mixer.

Funktioner

En viktig sak med en mini mixer är såklart dess funktioner! Om du är ute efter vissa specifika funktioner hos en mixer så är det viktigt att du kollar att mixern du tänker köpa har dessa funktioner. Det kan vara allt från hastighets inställningar till knivstyrkan.

Material

En självklar sak när det kommer till alla sorters produkter är materialet som produkten är gjord av. När det kommer till en mini mixer så vill du att den ska vara gjord av ett stabilt material som inte går sönder eller läcker. Den ska även kunna stå stadigt under användning.

Vanliga frågor om mini mixers 2024

Vad kostar det att köpa en mini mixer?

Priset för en mini mixer varierar beroende på märke och funktioner, men generellt sett kan man förvänta sig att betala mellan 200 till 1000 kronor.

Var kan man köpa en mini mixer?

Det går att köpa mini mixers både online och i fysiska butiker. Även om båda alternativen har sina fördelar, rekommenderar vi att handla online eftersom utbudet oftast är större och priser kan vara mer konkurrenskraftiga.

Vad är en mini mixer?

En mini mixer är ett kompakt elektriskt redskap designat för att blanda, mosa och mixa små mängder ingredienser. Den är särskilt användbar för att göra smoothies, såser och dressingar.

Varför ska man ha en mini mixer?

En mini mixer är perfekt för dem som vill snabbt och enkelt tillreda mellanmål eller drycker utan att behöva ta fram en större apparat. Den är lätt att förvara, rengöra och är idealisk för enskilda portioner.

Källor