Kolla in vårt test av minitvättmaskin för att se vilken som är bäst för dig

Letar du också efter minitvättmaskin bäst i test? Då har du kommit till rätt artikel! Vi hjälper dig på vägen till den bästa minitvättmaskinen för dina behov.

Minitvättmaskiner är ett utmärkt val för personer som bor i små utrymmen eller som behöver en mer kompakt och effektiv tvättlösning. Under de senaste åren har dessa miniatyrmaskiner blivit alltmer populära på grund av deras bekvämlighet och kostnadseffektivitet. De kräver inte bara mindre utrymme och energi utan kan också spara tid och pengar.

I den här artikeln kommer vi att jämföra tre olika minitvättmaskiner som finns på marknaden idag, samt de funktioner som gör dem unika. Vi kommer också att ge några tips om hur du väljer den bästa minitvättmaskinen för dina behov. Så om du letar efter ett bekvämt och ekonomiskt sätt att ta itu med din tvätt är detta guiden för dig!

Minitvättmaskin bäst i test

1. VidaXL minitvättmaskin (5,6kg)

2. Tectake minitvättmaskin (4,5kg)

3. VidaXL minitvättmaskin (2,6kg)

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

1. VidaXL minitvättmaskin (5,6kg)

VidaXL minitvättmaskin
VidaXL minitvättmaskin

Minitvättmaskinen från VidaXL är inte bara den bästa tvättmaskinen i vårt test, utan också den mest rymliga. Med dubbla trummor och en tvättkapacitet på 3,6 kg som kompletteras med en centrifugeringskapacitet om 2 kg är denna minitvättmaskin perfekt för studenter, campare eller någon som helt enkelt vill spara utrymme.

Tvättmaskinen är utrustad med en timer som automatiskt stänger av maskinen 15 minuter efter varje tvättcykel och 5 minuter efter centrifugering.

Med den medföljande dräneringsslangen blir det enkelt att tömma ut vattnet efter att tvätten är klar. Slang för ingående vatten medföljer givetvis också.

2. Tectake minitvättmaskin (4,5kg)

Tectake minitvättmaskin
Tectake minitvättmaskin

På andra plats finner vi denna effektiva minitvättmaskin från Tectake. Här kombineras tvätt och centrifug i samma maskin vilket gör tvättupplevelsen super-smidig. Du behöver dessutom inte ansluta denna minitvättmaskin direkt till en vattenkälla då den låter dig fylla på vatten manuellt. Maskinen är toppmatad och passar perfekt för studenter, mindre hushåll och campare.

Tvättmaskinen har två olika program och har två separata timers för centrifugering respektive tvätt. Denna maskin är mycket enkel att komma igång med och har en tvätteffekt på 200W. Den är tillverkad i högkvalitativ plast och är stabil och slagtålig. Tvättkapaciteten ligger på 4,5 kg och maskinens totala nettovikt är 14,5 kg.

3. VidaXL minitvättmaskin (2,6kg)

VidaXL minitvättmaskin 2,6kg
VidaXL minitvättmaskin 2,6kg

VidaXL kniper ännu en plats i vårt test med sin minsting-maskin. Denna minitvättmaskin är väldigt utrymmesbesparande tack vare att den endast har en trumma. Trots detta erbjuder den förutom en tvättkapacitet på 2,6 kg även centrifugering med samma kapacitet – allt i ett.

Denna minitvättmaskin är som gjord för äventyraren och passar perfekt i begränsade utrymmen såsom i husvagnen, husbilen eller båten. Med ett praktiskt bärhandtag låter sig denna maskin dessutom tas med på resande fot.

Maskinen har en effekt på 240W och har en timer för som automatiskt stänger av 15 minuter efter varje tvätt- eller centrifugeringscykel. Maskinen levereras med dräneringsslang samt slang för tillförsel av vatten.

Vanliga frågor om minitvättmaskin

Hur mycket kostar en minitvättmaskin?

Minitvättmaskiner kommer i många utföranden. På grund av detta kan priserna på minitvättmaskiner variera en del. Mellan tummen och pekfingret kan man dock säga att en minitvättmaskin bör kosta mellan 1500 – 3000 kr.

Hur mycket mindre är en mini jämfört med en “normal”?

Precis som att minitvättmaskiner kommer i många olika utföranden gör även vanliga tvättmaskiner det. Den största minitvättmaskinen i vårt test har en tvätt- och centrifugerinskapacitet på 5,6 kg. Detta kan jämföras med vanliga tvättmaskiner vars kapacitet oftast börjar på runt 8 kg och kan gå hela vägen upp till 20-25 kg.

Bästa minitvättmaskinen

Hur väljer man den bästa minitvättmaskinen?

När du väljer den bästa minitvättmaskinen för dina behov finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Utrymme

  • Fundera först och främst på hur mycket utrymme du har till förfogande och vilken typ av maskin som passar in i det utrymmet.
  • Om du letar efter ett mer kompakt alternativ kan en bärbar minitvättmaskin vara idealisk.

Kapacitet

  • Fundera över hur många plagg brukar du tvätta i en tvätt. Detta kan hjälpa dig att bestämma dig för vilken kapacitet du bör välja. Olika modeller varierar också när det gäller vattenförbrukning, effektivitet och bullernivåer. Dessa saker är också värda att undersöka.

Funktioner

Fundera också över vilka funktioner du kan tänkas behöva. Här har vi listat några exempel som du kan hålla utkik för:

  • Flera tvättcykler
  • Centrifugering (kolla in vårt test av vibrationsdämpare om den låter för mycket)
  • Dubbla trummor för parallell tvätt och centrifugering
  • Torkning
  • Automatiska timers

Budget

  • Slutligen bör du givetvis tänka på din budget. Det finns många olika storlekar och stilar i olika prisklasser. Jämför kvalitet och funktioner med kostnaden för att se till att du får den bästa minitvättmaskinen för dina behov till ett överkomligt pris!
Minitvättmaskin test

Hur gjorde vi vårt minitvättmaskin test?

För att göra detta test finkammade vi marknaden för minitvättmaskiner och sållade fram ett antal modeller som mottagit fina betyg från användare. Vi sammanställde sedan en kriterielista baserad på efterforskningar av egenskaperna hos de bästa minitvättmaskinerna och kunde på så sätt få fram en lista med tre modeller. Med hjälp av samma kriterier kunde vi sedan göra en rangordning och utse en bäst-i-test.

Källor