Mjölkskummare

Vill du också hitta mjölkskummare bäst i test 2024? Då har du hittat rätt! I denna artikel visar vi dig den bästa mjölkskummaren för dig och ditt hem. Mjölkskummaren skapar dendär lyxiga kransen av skummad mjölk på toppen av kaffen eller varma chokladen. Dessutom smakar det väldigt gott!

Mjölkskummare bäst i test 2024

1. Severin mjölkskummare SP700+

2. Caso mjölkskummare fomini crema

3. Rubicson mjölkskummare

Severin mjölkskummare SP700+
Caso mjölkskummare fomini crema
Rubicson mjölkskummare

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Severin mjölkskummare SP700+ recension

Severin mjölkskummare SP700+
Severin mjölkskummare SP700+

Denna Severin mjölkskummare är enligt oss mjölkskummare bäst i test 2024! Det är en extra stor modell som rymmer 0,7L. Dessutom har den 13 färdiga program så du kan få din skummade mjölk exakt som du önskar. För dig som gör proteinshakes har den till och med ett program för det!

Severin mjölkskummaren är ingen vanlig mjölkskummare, därav det högre priset. Den har massvis med program för varm, kall, laktosfri, varm choklad från blockchoklad proteinshakes, glögg med flera! Dessutom kan du ställa in temperaturen mellan 45 och 65 grader. Något vi tyckte var grymt, så man kunde få fram det perfekta mjölkskummet.

Överlag en av de bästa mjölkskummarna på marknaden idag, dock lite dyr. Men har du några hundringar extra att lägga på en mjölkskummare så är detta enligt oss ditt bästa alternativ.

Caso mjölkskummare fomini crema recension

Caso mjölkskummare fomini crema
Caso mjölkskummare fomini crema

Denna Caso mjölkskummare tillhör medelprisklassen men presterade riktigt bra i vårt mjölkskummare test. Den har en non-stick behandlad insida som förhindrar mjölken från att brännas fast i kanterna. För dig som inte vill ha varmt skummad mjölk går det alternativet självklart också att stängas av.

För dig som gillar den italienska kaffekulturen är detta det närmsta du kommer. En riktigt bra mjölkskummare som rekommenderas varmt av oss på redaktionen.

Rubicson mjölkskummare recension

Rubicson mjölkskummare
Rubicson mjölkskummare

Denna Rubicson mjölkskummare är det bästa alternativet för dig som letar efter en billig mjölkskummare. Den både värmer och skummar mjölken. Du kan dessutom välja om du vill ha tätt eller luftigt mjölkskum.

På Rubicson mjölkskummaren hittar du fyra olika lägen för både kall och varm mjölk (eller annan dryck). När vi testade den lyckades den få till ett varmt skum på bara någon minut! Numera är det riktigt enkelt att få ett härligt skum på kaffet.

Överlag det bästa alternativet om du söker en billig mjölkskummare, den har inte massa förinställda program, men den gör vad den ska för priset.

Vanliga frågor inför köp av den bästa mjölkskummaren

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när man ska försöka hitta den absolut bästa mjölkskummaren på marknaden. Vi försöker guida dig i djungeln av mjölkskummare med hjälp av vår mjölkskummare bäst i test lista ovan. Vi ska även besvara lite vanliga frågor och ge dig en kort köpguide över vad man bör tänka på när man ska köpa en bra mjölkskummare.

Bästa mjölkskummaren

Hur väljer man den bästa mjölkskummaren?

Problemet är att det finns otroligt många mjölkskummare tillgängliga på marknaden, och det är ganska svårt för kunden att välja rätt. Inga fler bekymmer! För här är vår guide till att hitta den bästa mjölkskummaren.

Gå inte över budgeten

Det finns ett stort utbud av mjölkskummare i alla olika prisklasser. Därför är det mycket viktigt att välja produkten som passar din budget. Du kan få en bra modell med önskade kvaliteter till ett mycket rimligt pris.
Det är bara en fråga om rätt val. Du behöver inte fokusera på ett känt eller dyrt varumärke utan bara fokusera på funktionerna i den tillgängliga produkten, så att du kan välja rätt produkt till låga priser.

Lätt användning

Många kunder förbiser normalt denna funktion att produktens användarvänlighet är viktig. Om du gillar att resa och vill ta med dig mjölkskummaren under campingen är en handhållen mjölkskummare det rätta valet. Eftersom den är lätt i vikt och enkel att bära. Dessutom finns det inget behov av el på sådana modeller eftersom de är batteridrivna.

Det gäller dock inte elektriska mjölkskummare eftersom den bara kan användas i närvaro av ett eluttag och det är ganska problematiskt att bära den eftersom den inte är bärbar.

Tidsförbrukning

Tid är ett mycket värdefullt element i allas liv, och ingen vill slösa bort det på en onödig uppgift. Därför är det bäst att du försöker välja mjölkskummaren som tar minst tid att skumma mjölken. Enligt mjölkskummarens design och kvalitet tar olika produkter olika tid att slutföra hela processen. Läs vår mjölkskummare bäst i test för att se vilka vi tyckte presterade bäst!

En elektrisk mjölkskummare är snabbare och tidsbesparande jämfört med en handhållen mjölkskummare. Den kan inte bara bearbeta en stor mängd mjölk utan också ge dig fantastiskt skum på bara någon minut.

Välj varumärke noggrant

Att välja rätt varumärke för din produkt är en viktig sak eftersom det finns många märken på marknaden och det är inte helt lätt att hitta det bästa varumärket. Det största problemet är att vissa märken inte tillhandahåller vad de säger, så många kunder blir besvikna efter att ha köpt produkterna från dyra varumärken på grund av de låg kvalitativa produkterna. Det är mycket viktigt att köpa varan från ett pålitligt varumärket med garanti.

Energianvändning

En annan viktig aspekt att tänka på är om den mjölkskummaren förbrukar mycket ström. Mjölkskummare som förbrukar mycket ström kan öka dina räkningar som inte är acceptabla till någon kostnad. Nu är det kanske väldigt osannolikt eftersom detta är en pryl du använder max några gånger per dag, men ändå!

Uppenbarligen vill du ha en pryl som förbrukar en liten mängd energi, så det blir kostnadseffektivt.
Det är därför du måste tänka på denna faktor och aldrig välja den produkt som är dyr i drift. Vanligtvis kräver de mjölkskummare som är handhållna mindre ström jämfört med de produkter som du kopplar in i eluttaget. Så det är bättre att välja en handhållen mjölkskummare om du inte vill förbruka så mycket el.

Vad du ska leta efter i en mjölkskummare?

Ditt favoritkafé använder alltid ett verktyg som värmer och skummar mjölken, vilket gör det perfekta skummet och konsistensen som de klassiska kaffedrinkarna kräver. Liksom alla användbara köksredskap vill du att din mjölkskummare ska vara lätt att rengöra eller till och med maskintvätts-vänlig. Du vill ha en skummare som drivs av vanliga eller uppladdningsbara batterier. Behöver du skum för hela familjen? Då är en stor mjölskummare en bra idé. Inget lagringsutrymme för en till köksmaskin? En handhållen mjölkskummare kan enkelt passa i en redskapslåda.

Typer av mjölkskummare?

Mjölkskummare på marknaden idag är inte olikt blandare när det gäller bärbarhet och förmåga. Den handhållna mjölkskummaren är som stavmixern: smidig och snabb, men den kan inte värma soppan åt dig som den kraftfulla Vitamixen, eller i mjölkskummarens fall, en Breville eller en SMEG.

Ett lågt underhållsalternativ med bra värde är en handhållen mjölkskummare, ett smidigt verktyg som körs på batterier och fungerar bäst vid skumning av för-värmd mjölk. Det finns manuella mjölkskummare som fungerar ungefär som en citruspress och elektriska alternativ som är mindre än de stora verktygen med tillbehör. Automatiska mjölkskummare är fantastiska att ställa in och låter dem köra till optimal temperatur och skumkonsistens. Allt beror på din budget och hur praktisk du vill att ditt kaffesystem ska vara. Läs ovan för att hitta mjölkskummare bäst i test!

Vilka kaffesorter kan man göra med en mjölkskummare?

De flesta kaféfavoriter börjar med en enkel eller dubbel espresso, och därifrån handlar det om texturerad mjölk, eller skum.

Med en mjölkskummare, en kaffemaskin och lite övning kan du skapa dina egna perfekta versioner av:

Cappuccino

Cappucino

Olika människor kommer att ha en annan uppfattning om vad cappuccino är, beroende på deras ålder och beroende på var de brukar få sin cappuccino.

Mer traditionell cappuccino består av ett förhållande på ca 1:1:1 espresso, varm mjölk och skum. Vad detta betyder är hälften av den skummade mjölken är vanlig mjölk som hälls från kannan, och den andra hälften är det tjocka skummet som skedas ovanpå.

Om du är mer van vid att dricka din cappuccino i tredje vågen, indie-kaféer, för att efterlikna den här cappuccino-stilen (min personliga preferens) är det helt enkelt ett fall att inte göra mjölkskummet så tjockt. Du letar efter ett mer sammetslent mikroskum som smälter samman med espresson för att göra en mjölkaktig kaffevätska som vanligtvis har ett litet lager skum som hälls i ett lattekonstmönster.

Lattekonst (och det kallas förresten även på en cappuccino eller flat white) är mycket svårare att göra än experterna får det att se ut, tro mig. Jag har nästan lyckats nu efter ungefär 5 års övning i skrivande stund.

Latte

Kaffe latte

Latte är det italienska ordet för mjölk, så om du ber om en latte i Italien, bli inte förvånad om du får ett glas mjölk ;-).

Latte är tillverkad med cirka 1:4 förhållande mellan espresso och mjölk, varav 3 delar av mjölken är varm mjölk och 1 del är skum, ungefär.

Personligen skulle jag inte oroa mig för mycket om du gör det här rätt, bara experimentera med det, och när du gör en latte som du tycker är den bästa du någonsin smakat, försök bara komma ihåg vad du gjorde. Det här är skönheten i hem espresso, du behöver inte anpassa dig till andras idéer om vad en latte, cappuccino eller flat white ska vara, fokusera bara på att göra ditt perfekta kaffe och försök sedan göra det varje gång.

Flat white

Flat White

Vi har kommit till slutsatsen att ingen faktiskt vet vad en flat white är. Fråga 10 olika experter, och du får 20 olika svar. Men igen, vem bryr sig, du skapar dina egna flat white, så hittar du vad du tycker är den perfekta flat whiten och arbetar med att göre den om och om igen.

Enligt vår mening är en “standard” flat white dock 1:2 espresso till mikroskum.

Observera att vi säger mikroskum, inte skum. Så i grund och botten jobbar du bara med att producera ett mycket mer vått, mindre tjockt skum – du vill inte ha något skedbart skum, du vill bara ha ett sammetslent, glansigt skum som blandar sig riktigt snyggt med espresson.

Dessutom kommer du naturligtvis att kunna göra Latte Macchiato, som i grunden är en latte som gjorts genom att hälla espresson i mjölken så att du får omvända lager. Kaffe Machhiato som vanligtvis är en dubbel espresso med en liten mängd mjölkskum som hälls i toppen så att den är markerad med mjölk (Macchiato är italiensk för färgad eller markerad).

Cortado är ett litet kaffe (cirka 3-4 uns eller 85 – 120 ml) med någonstans i linje med 1:1,5 – 1:2 espresso / mjölk, med en mycket liten mängd skum, vanligtvis serveras i det som kallas en kortadoglas. Piccolo har samma storlek men lite mer känslig, runt 1:2 espresso / mjölk

Naturligtvis är mjölk bara en del av en god kaffe, du behöver såklart också kaffemaskinen.

En av de stora sakerna med mjölkskummare är dock att de är mångsidiga och inte uteslutande för att göra kaffe.

De flesta har ett kallskummande läge som gör lysande milkshakes! Naturligtvis kan du också göra varm choklad, och det bästa med att göra varm choklad med mjölkskummare är enkelheten. Tillsätt mjölk, och tryck bara på knappen för att värma och skumma.

Kan man skumma vegansk mjölk (soja/havre)?

Vissa typer av mjölk är mer skummbara (är det ett ord?) än andra, men alla mjölkskummare som rekommenderas i den här guiden kan värma vegansk mjölk till olika framgång.

De mest populära typerna av mjölkalternativ är soja, mandel, ris, havre och cashew och du kan förvänta dig bra resultat från de modeller som rekommenderas i vår mjölkskummare bäst i test lista.

Som en allmän regel har ju mer protein som inte är mejeriprodukter mjölk desto bättre kommer mjölken att “sträcka” sig för att producera den fina silkeslena konsistensen som du får med vanlig mjölk.

Vilken mjölk är bäst för att skumma?

Om du inte har något emot mejerimjölk, är fet mjölk alltid bäst och är det som de använder som standard i kaféerna eftersom det ger bästa skum och bästa konsistens. (Röd mjölk alltså!)

Du kan såklart också till och med skumma lättmjölk (0,5% fett), men det blir inte samma konsistens. Såvida du inte har en kalorikontrollerad diet och dricker 10 koppar kaffe om dagen finns det inget riktigt problem med att dricka fet mjölk i ditt kaffe och det kommer definitivt att förbättra smaken.

Halvskummad är också okej, men vi skulle inte rekommendera skummjölk eftersom det är svårt att skumma och det har inte särskilt mycket smak.

Du är nu fullt utrustad för att fatta ett välgrundat beslut om hur du väljer den bästa mjölkskummaren för dina behov. Hoppas du gör en riktigt fin kaffe med instagram-vänligt skum på toppen!

mjölkskummare test

Hur gjorde vi vårt mjölkskummare test?

För att göra vårt mjölkskummare test kollade vi på marknadens djungel av modeller. Sedan valde vi ut de som fått bäst kundrecensioner och tittade närmare på de. Vi jämförde tekniken, funktionerna, designen, hållbarheten, materialen osv. för att slutligen kunna utsé den bästa mjölkskummaren.

Källor