đŸ„‡Moccamaster bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta moccamastern!

Letar du ocksĂ„ efter Moccamaster bĂ€st i test 2021? DĂ„ har du kommit rĂ€tt! I den hĂ€r artikeln hjĂ€lper vi dig hitta den bĂ€sta moccamastern – sĂ„ att du kan brygga grymt kaffe varje morgon.

Moccamaster Àr kÀnda för dess grymma designer och vÀlbryggda kaffe, nÄgot vi hÄller med om. LÀs vidare i den hÀr artikeln för att förenkla processen av att vÀlja en moccamaster modell.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Moccamaster bÀst i test 2021

1. Moccamaster termosbryggare

2. Moccamaster kaffebryggare

3. Moccamaster Cup One kaffebryggare

Moccamaster termosbryggare
Moccamaster kaffebryggare
Moccamaster Cup One kaffebryggare

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Moccamaster termosbryggare recension

Moccamaster termosbryggare
Moccamaster termosbryggare

Denna modell Ă€r en klar favorit frĂ„n oss pĂ„ redaktionen. För dig som dricker mycket kaffe eller ofta har besök – Ă€r detta ett bra alternativ.

Den brygger precis som namnet nÀmner, direkt ner i en termoskanna. Enligt vÄra tester tog det bara 6 minuter att brygga en hel kanna kaffe, och dÀrefter kan du ha den pÄslagen för att inte kallna.

Enligt mÀtningarna bryggde den pÄ en temperatur omkring 92-95 grader, vilket gjorde att kaffet smakade utmÀrkt.

Enligt oss tar denna modell moccamaster bÀst i test titeln med hÀstlÀngder, ett absolut bra köp helt enkelt.

Moccamaster kaffebryggare recension

Moccamaster kaffebryggare
Moccamaster kaffebryggare

Detta Ă€r Moccamasters klassiska modell, och Ă€ven deras bĂ€stsĂ€ljare – med bra anledning. Den Ă€r inte bara en snygg detalj i köket, utan brygger ocksĂ„ riktigt bra kaffe.

Precis som deras andra modeller brygger den kaffet pÄ 92-95 grader, och hÄller dÀrefter vÀrmen om du hÄller den pÄslagen.

Det vi tycker var lite extra bra med den hÀr modellen var att man kunde fÄ den att sluta droppa. Man trycker enkelt pÄ en knapp, sÄ slutar det droppa. DÄ kan man fylla en kopp kaffe, för att sedan lÄta den droppa vidare. Vi vet hur jobbigt det Àr nÀr en kaffebryggare fortsÀtter droppa och pÄ sÄ sÀtt brÀnna fast kaffeflÀckar i maskinen.

Allt som allt rekommenderar vi pÄ HemmaPrylar absolut denna klassiska modell frÄn Moccamaster.

Moccamaster Cup One kaffebryggare recension

Moccamaster Cup One kaffebryggare
Moccamaster Cup One kaffebryggare

Detta Àr en lite billigare modell frÄn Moccamaster, som endast brygger en kopp Ät gÄngen. Lite trÄkigt att man inte kan göra flera koppar Ät gÄngen, men samtidigt betyder det att du aldrig mer behöver slÀnga överblivet kaffe.

Den vÀrmde snabbt upp vattnet till optimal bryggtemperatur och fyller kaffekoppen pÄ bara fyra minuter. Den stÀngde automatiskt av sig sjÀlv nÀr koppen Àr fÀrdigbryggd eftersom att den inte har nÄgon vÀrmeplatta.

För dig som bor ensam eller har ett eget kontor Àr denna Moccamaster det bÀsta alternativet enligt oss.

Vanliga frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta moccamastern

Det Àr svÄrt att vÀlja en Moccamaster modell, just för att det finns sÄ pass mÄnga. Om du tÀnker pÄ mer Àn design, kommer du sÀkert ha en del frÄgor innan du köper din Moccamaster. Vi ska dÀrför besvara lite vanliga frÄgor nedan.

Hur mycket kostar en Moccamaster?

Generellt sÀtt kostar en Moccamaster runt 3000kr. Det finns dock en modell som bara brygger en kopp Ät gÄngen som gÄr pÄ under 2000kr.

Hur maler man kaffe för Moccamaster?

Du vill ha en medelfin malning för ditt Moccamaster-kaffe. Om du nÄgonsin har malt klassiskt hÀllkaffe vill du ha en lite finare malning Àn sÄ. Experimentera lite under dina första kaffekoppar sÄ kommer du snart att fÄ till det. Tips: Det blir betydligt lÀttare om du har en bra kaffekvarn.

Hur mycket kaffe lÀgger man i en Moccamaster?

Det idealiska förhÄllandet för Moccamastern Àr sex skopor kaffe per liter vatten. Maskinen levereras med en skopa som rymmer cirka 10 gram (2 matskedar), alltsÄ behöver du sex stycken av dessa (60 gram) för varje liter vatten. Sju skopor om du brygger 10 hela koppar.

Är Moccamasters vĂ€rda pengarna?

Moccamasters Àr vÀrda pengarna, eftersom den i vÄr mening Àr de Àr dem mest prisvÀrda dropp-kaffebryggaren pÄ marknaden. Den gör kaffe i vÀrldsklass, Àr snygg, och hÄller lÀnge.

Detta Àr dock en subjektiv frÄga. Alla har inte rÄd att lÀgga 3000kr pÄ en kaffebryggare. Det finns gott om kaffebryggare som kostar en tredjedel av priset och som passar de flesta alldeles utmÀrkt.

Om du vill ha det bĂ€sta och inte har nĂ„got emot att betala för det – kommer en Moccamaster inte svika dig.

Vid det hĂ€r laget vet du förhoppningsvis vilken Moccamaster du ska köpa, om inte – lĂ€s igenom vĂ„r moccamaster bĂ€st i test lista en gĂ„ng till.

LÀs mer om varför Moccamastern Àr sÄ speciell hÀr!

Moccamaster test

Hur gjorde vi vÄrt Moccamaster test?

NÀr vi gjorde vÄrt Moccamaster test lÀste vi hundratals kundrecensioner för att fÄ en uppfattning om alla olika modeller. Vi valde ut tre modeller som vi tyckte var bÀst omtyckta av kunderna. DÀrefter jÀmförde vi deras olika teknik-specifikationer.

Vi skrev ihop en Moccamaster bÀst i test lista och rankade en modell i varje prisklass. Vi sollade ocksÄ bort en del modeller vi inte tyckte passade pÄ topplistan.

Hur anvÀnder man en Moccamaster?

Bara för att Moccamaster har sofistikerad teknik betyder det inte att den Àr svÄr att anvÀnda. Processen Àr precis densamma som med de flesta kaffebryggare.

  1. Börja alltid med att ha den avstÀngd.
  2. Fyll behÄllaren med kallt vatten. Den har markeringar pÄ behÄllaren som anger antalet koppar.
  3. Placera ett melitta-filter i filterhÄllaren.
  4. TillsÀtt kaffet.
BĂ€sta moccamastern

Moccamaster glas eller termisk kanna, vilken vÀljer du?

NÀr du ska vÀlja mellan en glas- eller termisk kanna Àr det första du ska tÀnka pÄ hur lÀnge den hÄller kaffet varmt.

Att köpa en Moccamaster (eller vilken kaffebryggare som helst) med glaskanna innebÀr att maskinen har en vÀrmeplatta för kannan att stÄ pÄ och hÄlla vÀrmen. PÄ Moccamaster hÄller vÀrmeplattan en temperatur pÄ cirka 80°C. Detta Àr nÄgot svalare Àn bryggningstemperaturen pÄ 92-95°C, men det Àr den idealiska temperaturen för servering. VÀrmeplattan Àr pÄsatt i 100 minuter innan den automatiskt stÀngs av.

Å andra sidan behöver den termiska kaffekannan ingen varmvĂ€rmeplatta. Enligt Technivorm hĂ„ller deras kaffekanna kaffet varmt i upp till en timme. Med hjĂ€lp av det medföljande locket kan du dessutom förlĂ€nga den hĂ€r tiden nĂ„gra timmar till.

PÄ tal om det, en av de bÀsta sakerna med att ha en termisk kanna Àr att den Àr utmÀrkt att ta med sig hemifrÄn. Oavsett om du njuter av kaffet i trÀdgÄrden eller pÄ en picknick i parken. Glöm dock inte att sÀtta pÄ locket, dÄ hÄller vÀrmen betydligt lÀngre.

Den andra saken med glaskannor jÀmfört med termiska kannor Àr hÄllbarheten. Glas Àr alltid kÀnsligare för olyckor och de gÄr lÀttare sönder. Termiska kannor Àr ganska slitstarka och du behöver inte oroa dig för att de ska gÄ sönder.

NÀr det gÀller rengöring var bÄda lika lÀtta att rengöra. Men Moccamasters termiska kanna har en smal överdel, vilket kan göra det lite svÄrare att nÄ in i kannan helt och hÄllet med diskborsten.

Historien om Technivorm Moccamaster

Den nederlÀndska industridesignern och ingenjören Gerard-Clement Smit grundade Technivorm i NederlÀnderna Är 1964. Han hade frÀmst designat stegar och andra verktyg, men han stötte pÄ en kaffebryggare som han kÀnde att han kunde utveckla, och producerade dÀrefter sin första Moccamaster Är 1968.

Moccamaster stack dock ut frÄn mÀngden. Det som Smit prioriterade var temperaturen pÄ bryggningen och tiden pÄ bryggning till fÀrdig kopp. Bryggningstiden för Moccamasters Àr ungefÀr 4 till 6 minuter och temperaturen ligger alltid mellan 92 och 95°C (vilket Àr den optimala temperaturen för kaffebryggning).

Förr i tiden var Moccamasters maskiner gjorda i plast. Dock Àr Technivorm ett lite udda företag. IstÀllet för att dra ner pÄ kvalitén i takt med att de gÄr med vinst, sÄ utvecklar de istÀllet sina produkter. De har alltid fokuserat pÄ kvalitén, och kommer förhoppningsvis fortsÀtta med det i framtiden.

Idag tillverkas varje Moccamaster fortfarande för hand i NederlÀnderna. Kaffebryggarna Àr nu tillverkade av mestadels robust aluminium istÀllet för den ursprungliga plasten. Alla plastkomponenter de fortfarande anvÀnder Àr BPA-fria. En av de mest betydelsefulla egenskaperna hos Moccamasters Àr dess vÀrme-element, som Àr tillverkade av koppar istÀllet för aluminium. Detta gör det möjligt att mycket snabbt vÀrma upp kaffet till de ideala, exakta temperaturerna. Technivorm Moccamasters delar Àr ocksÄ utformade för att enkelt kunna bytas ut vid behov.

Technivoms engagemang för kvalitĂ© har gjort det möjligt för de att sĂ€lja mer Ă€n 10 miljoner Moccamaster-enheter sedan 1968. De finns över hela Skandinavien och flera omrĂ„den i norra Europa. PĂ„ senare tid har de ocksĂ„ börjat dominera den amerikanska marknaden. (Den eleganta moderna stilen frĂ„n mitten av Ă„rhundradet skadar inte försĂ€ljningen – Museum of Modern Art i New York City sĂ€ljer till och med Moccamasters i sin butik). Om du kollar den ackrediterade listan över kaffebryggare frĂ„n Specialty Coffee Association of America kommer du att upptĂ€cka nĂ„gonstans runt 12 Moccamaster-modeller. Moccamaster Ă€r ocksĂ„ den gyllene standarden nĂ€r det gĂ€ller dropp-kaffemaskiner.

KĂ€llor