Moccamaster

Letar du också efter Moccamaster bäst i test 2024? Då har du kommit rätt! I den här artikeln hjälper vi dig hitta den bästa moccamastern – så att du kan brygga grymt kaffe varje morgon.

Moccamaster är kända för dess grymma designer och välbryggda kaffe, något vi håller med om. Läs vidare i den här artikeln för att förenkla processen av att välja en moccamaster modell.

Moccamaster bäst i test 2024

1. Moccamaster termosbryggare

2. Moccamaster kaffebryggare

3. Moccamaster Cup One kaffebryggare

Moccamaster termosbryggare
Moccamaster kaffebryggare
Moccamaster Cup One kaffebryggare

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Moccamaster termosbryggare recension

Moccamaster termosbryggare
Moccamaster termosbryggare

Denna modell är en klar favorit från oss på redaktionen. För dig som dricker mycket kaffe eller ofta har besök – är detta ett bra alternativ.

Den brygger precis som namnet nämner, direkt ner i en termoskanna. Enligt våra tester tog det bara 6 minuter att brygga en hel kanna kaffe, och därefter kan du ha den påslagen för att inte kallna.

Enligt mätningarna bryggde den på en temperatur omkring 92-95 grader, vilket gjorde att kaffet smakade utmärkt.

Enligt oss tar denna modell moccamaster bäst i test titeln med hästlängder, ett absolut bra köp helt enkelt.

Moccamaster kaffebryggare recension

Moccamaster kaffebryggare
Moccamaster kaffebryggare

Detta är Moccamasters klassiska modell, och även deras bästsäljare – med bra anledning. Den är inte bara en snygg detalj i köket, utan brygger också riktigt bra kaffe.

Precis som deras andra modeller brygger den kaffet på 92-95 grader, och håller därefter värmen om du håller den påslagen.

Det vi tycker var lite extra bra med den här modellen var att man kunde få den att sluta droppa. Man trycker enkelt på en knapp, så slutar det droppa. Då kan man fylla en kopp kaffe, för att sedan låta den droppa vidare. Vi vet hur jobbigt det är när en kaffebryggare fortsätter droppa och på så sätt bränna fast kaffefläckar i maskinen.

Allt som allt rekommenderar vi på HemmaPrylar absolut denna klassiska modell från Moccamaster.

Moccamaster Cup One kaffebryggare recension

Moccamaster Cup One kaffebryggare
Moccamaster Cup One kaffebryggare

Detta är en lite billigare modell från Moccamaster, som endast brygger en kopp åt gången. Lite tråkigt att man inte kan göra flera koppar åt gången, men samtidigt betyder det att du aldrig mer behöver slänga överblivet kaffe.

Den värmde snabbt upp vattnet till optimal bryggtemperatur och fyller kaffekoppen på bara fyra minuter. Den stängde automatiskt av sig själv när koppen är färdigbryggd eftersom att den inte har någon värmeplatta.

För dig som bor ensam eller har ett eget kontor är denna Moccamaster det bästa alternativet enligt oss.

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa moccamastern

Det är svårt att välja en Moccamaster modell, just för att det finns så pass många. Om du tänker på mer än design, kommer du säkert ha en del frågor innan du köper din Moccamaster. Vi ska därför besvara lite vanliga frågor nedan.

Hur mycket kostar en Moccamaster?

Generellt sätt kostar en Moccamaster runt 3000kr. Det finns dock en modell som bara brygger en kopp åt gången som går på under 2000kr.

Hur maler man kaffe för Moccamaster?

Du vill ha en medelfin malning för ditt Moccamaster-kaffe. Om du någonsin har malt klassiskt hällkaffe vill du ha en lite finare malning än så. Experimentera lite under dina första kaffekoppar så kommer du snart att få till det. Tips: Det blir betydligt lättare om du har en bra kaffekvarn.

Hur mycket kaffe lägger man i en Moccamaster?

Det idealiska förhållandet för Moccamastern är sex skopor kaffe per liter vatten. Maskinen levereras med en skopa som rymmer cirka 10 gram (2 matskedar), alltså behöver du sex stycken av dessa (60 gram) för varje liter vatten. Sju skopor om du brygger 10 hela koppar.

Är Moccamasters värda pengarna?

Moccamasters är värda pengarna, eftersom den i vår mening är de är dem mest prisvärda dropp-kaffebryggaren på marknaden. Den gör kaffe i världsklass, är snygg, och håller länge.

Detta är dock en subjektiv fråga. Alla har inte råd att lägga 3000kr på en kaffebryggare. Det finns gott om kaffebryggare som kostar en tredjedel av priset och som passar de flesta alldeles utmärkt.

Om du vill ha det bästa och inte har något emot att betala för det – kommer en Moccamaster inte svika dig.

Vid det här laget vet du förhoppningsvis vilken Moccamaster du ska köpa, om inte – läs igenom vår moccamaster bäst i test lista en gång till.

Läs mer om varför Moccamastern är så speciell här!

Moccamaster test

Hur gjorde vi vårt Moccamaster test?

När vi gjorde vårt Moccamaster test läste vi hundratals kundrecensioner för att få en uppfattning om alla olika modeller. Vi valde ut tre modeller som vi tyckte var bäst omtyckta av kunderna. Därefter jämförde vi deras olika teknik-specifikationer.

Vi skrev ihop en Moccamaster bäst i test lista och rankade en modell i varje prisklass. Vi sollade också bort en del modeller vi inte tyckte passade på topplistan.

Hur använder man en Moccamaster?

Bara för att Moccamaster har sofistikerad teknik betyder det inte att den är svår att använda. Processen är precis densamma som med de flesta kaffebryggare.

  1. Börja alltid med att ha den avstängd.
  2. Fyll behållaren med kallt vatten. Den har markeringar på behållaren som anger antalet koppar.
  3. Placera ett melitta-filter i filterhållaren.
  4. Tillsätt kaffet.
Bästa moccamastern

Moccamaster glas eller termisk kanna, vilken väljer du?

När du ska välja mellan en glas- eller termisk kanna är det första du ska tänka på hur länge den håller kaffet varmt.

Att köpa en Moccamaster (eller vilken kaffebryggare som helst) med glaskanna innebär att maskinen har en värmeplatta för kannan att stå på och hålla värmen. På Moccamaster håller värmeplattan en temperatur på cirka 80°C. Detta är något svalare än bryggningstemperaturen på 92-95°C, men det är den idealiska temperaturen för servering. Värmeplattan är påsatt i 100 minuter innan den automatiskt stängs av.

Å andra sidan behöver den termiska kaffekannan ingen varmvärmeplatta. Enligt Technivorm håller deras kaffekanna kaffet varmt i upp till en timme. Med hjälp av det medföljande locket kan du dessutom förlänga den här tiden några timmar till.

På tal om det, en av de bästa sakerna med att ha en termisk kanna är att den är utmärkt att ta med sig hemifrån. Oavsett om du njuter av kaffet i trädgården eller på en picknick i parken. Glöm dock inte att sätta på locket, då håller värmen betydligt längre.

Den andra saken med glaskannor jämfört med termiska kannor är hållbarheten. Glas är alltid känsligare för olyckor och de går lättare sönder. Termiska kannor är ganska slitstarka och du behöver inte oroa dig för att de ska gå sönder.

När det gäller rengöring var båda lika lätta att rengöra. Men Moccamasters termiska kanna har en smal överdel, vilket kan göra det lite svårare att nå in i kannan helt och hållet med diskborsten.

Historien om Technivorm Moccamaster

Den nederländska industridesignern och ingenjören Gerard-Clement Smit grundade Technivorm i Nederländerna år 1964. Han hade främst designat stegar och andra verktyg, men han stötte på en kaffebryggare som han kände att han kunde utveckla, och producerade därefter sin första Moccamaster år 1968.

Moccamaster stack dock ut från mängden. Det som Smit prioriterade var temperaturen på bryggningen och tiden på bryggning till färdig kopp. Bryggningstiden för Moccamasters är ungefär 4 till 6 minuter och temperaturen ligger alltid mellan 92 och 95°C (vilket är den optimala temperaturen för kaffebryggning).

Förr i tiden var Moccamasters maskiner gjorda i plast. Dock är Technivorm ett lite udda företag. Istället för att dra ner på kvalitén i takt med att de går med vinst, så utvecklar de istället sina produkter. De har alltid fokuserat på kvalitén, och kommer förhoppningsvis fortsätta med det i framtiden.

Idag tillverkas varje Moccamaster fortfarande för hand i Nederländerna. Kaffebryggarna är nu tillverkade av mestadels robust aluminium istället för den ursprungliga plasten. Alla plastkomponenter de fortfarande använder är BPA-fria. En av de mest betydelsefulla egenskaperna hos Moccamasters är dess värme-element, som är tillverkade av koppar istället för aluminium. Detta gör det möjligt att mycket snabbt värma upp kaffet till de ideala, exakta temperaturerna. Technivorm Moccamasters delar är också utformade för att enkelt kunna bytas ut vid behov.

Technivoms engagemang för kvalité har gjort det möjligt för de att sälja mer än 10 miljoner Moccamaster-enheter sedan 1968. De finns över hela Skandinavien och flera områden i norra Europa. På senare tid har de också börjat dominera den amerikanska marknaden. (Den eleganta moderna stilen från mitten av århundradet skadar inte försäljningen – Museum of Modern Art i New York City säljer till och med Moccamasters i sin butik). Om du kollar den ackrediterade listan över kaffebryggare från Specialty Coffee Association of America kommer du att upptäcka någonstans runt 12 Moccamaster-modeller. Moccamaster är också den gyllene standarden när det gäller dropp-kaffemaskiner.

Källor