Så skapar du myskänsla hemma – 5 tips!

Att ha det mysigt hemma är verkligen guldkant i vardagen. I den här artikeln får du våra tips på hur du skapar myskänsla hemma.

Att få myskänsla är såklart olika för alla, som att tända ljus och göra en varm kopp té, eller titta på en bra film i soffan. Men det finns saker som kan förhöja myskänslan enligt oss, nedan hittar du några av våra tips.

[adinserter name=”Block 1″]

Tips för myskänsla hemma

Det finns många sätt att skapa myskänsla på, men här är våra varmaste tips.

Filtar

Filtar är nummer ett för myskänsla! Att vara inlindad i en varm filt är det bästa som finns på en kall eller regnig dag. Att mysa till en film med en fleecefilt eller kanske till och med värmefilt är mer än avkopplande.

Ljus och dofter

Att tända ljus, doftljus eller använda doftpinnar är många personers favorit för att mysa till det hemma. Att släcka ned och tända ljus istället är grymt avslappnande, testa det!

Dofter och framför allt doftljus har till och med visat sig reducera stress och ångest. Att koppla av efter en lång dag på jobbet med dofter och tända ljus är ljuvligt.

Öppen brasa

En öppen brasa blir bara extremt mysigt av sig själv. Vet inte om det kan vara filmer som har gjort att det känns så eller om det bara ligger i människans DNA. Men vi kan nog alla hålla med om att det är sant.

Om du har tillgång till kamin hemma så tipsar vi om att tända den, hämta en kopp té och bara njut.

Varm dryck

Varma drycker associeras ofta med hösten och myskvällar, det håller vi med om. En varm kopp té, kaffe eller kanske oboy skapar en varm känsla genom hela kroppen. Det värmer upp kroppen från magen och uppåt är en grym myskänsla.

Massage

Massage är inte alltid mysigt, men det kan vara det om man kombinerar det med andra saker som ljus och mysbelysning. Massagedyna i soffan eller fotbad som masserar fötterna är en gudomlig känsla.

Saker att göra under en myskväll

Vissa blir uttråkade med att bara sitta och tänka, om du är en av de har vi några tips på vad du kan göra.

Titta på film

Att titta på en film är mysigt, framför allt om du kombinerar det med mysbelysning och tända ljus. Våra rekommendationer är “feel-good” film eller julfilm, dessa skapar extra mycket myskänsla.

Om du vill ha en latkväll kan du bita in i en ny serie, eller kanske titta om någon säsong du redan sett. Timmarna bara flyger iväg när du tittar på serier, och mysigt är det!

Lyssna på en ljudbok

Ljudböcker är ofta avkopplande och många lyssnar till och med på de innan de ska sova. Bra ljudböcker för myskänsla är enligt oss självbiografier, romans och romaner.

Linda in dig i en varm filt, tänd lite ljus och lyssna på en ljudbok i soffan – en perfekt myskväll!

Läsa en bok

Många gillar att läsa för att koppla av, och det fungerar verkligen. Efter bara några sidor är du helt insatt i boken och det känns som att inget kan förstöra din stund.

Lägg dig på soffan, linda in dig i en filt och läs en bra bok – ett vinnande koncept för en hemmakväll.