Noppborttagare bäst i test 2022 – bästa noppbortagaren!

Letar du också efter noppborttagare bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I denna artikel visar vi dig hur du hittar den absolut bästa noppborttagaren. Vi alla vet hur jobbigt det är att ha noppor på kläderna, då är det tråkigt om du ska behöva slänga bort ditt favoritplagg. Noppborttagaren är lösningen på det problemet, och det funkar verkligen felfritt!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kjell.com & ahlens.se

Noppborttagare bäst i test 2022

1. Steamery noppborttagare

2. Rubicson noppborttagare

Steamery noppborttagare
Rubicson noppborttagare

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Steamery noppborttagare recension

Steamery noppborttagare
Steamery noppborttagare

Denna Steamery noppborttagare utnämns härmed till noppborttagare bäst i test 2022! Det är den absolut bästa på marknaden enligt vårt noppborttagare test. Den tar effektivt bort nopporna på ett skonsamt sätt. Dessutom fungerar den på alla typer av material, något inte de andra modellerna alltid gör.

Med Steamery noppborttagaren kommer tre olika rakblad som sitter ihop med en stark motor. Förvånandsvärt så kan motorn i den jämföras med en rakapparat. Därför blir också resultatet riktigt bra. Den oerhört effektiv på att ta bort ludd, noppor och lösa trådar från möbler, kläder och andra textilier.

Du behöver inte oroa dig för att behöva ladda den särskilt ofta heller. Varje laddning håller för upp till 50 minuters användning.

Överlag är detta den absolut bästa noppbortagaren enligt oss.

Rubicson noppborttagare recension

Rubicson noppborttagare
Rubicson noppborttagare

Denna enkla Rubicson noppborttagare är också en bra noppborttagare, speciellt för dig som vill ha en billig sådan. Den gör det den ska, och utför ett bra jobb. Inte lika bra som Steamery noppborttagaren, men fortfarande ett riktigt bra resultat trots allt.

Dessutom drivs den av vanliga AA-batterier, så du slipper ladda den. Dock medföljer de inte i paketet, vilket vi tyckte var lite tråkigt. Men de kanske man kan förvänta sig av en modell som kostar en hundring.

Överlag en både billig och bra noppborttagare som får pli på ditt nopproblem. Rekommenderas varmt av oss på HemmaPrylar.

Vanliga frågor när du ska hitta bästa noppborttagare

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när man ska hitta den absolut bästa noppborttagaren. Därför har vi satt ihop noppborttagare bäst i test listan ovan, men vi ska också gå igenom lite vanliga frågor.

Är noppborttagare dåligt för kläderna?

Nej. Använder du rätt typ av noppborttagare är det inte dåligt för kläderna.

Hur får man bort noppor på kläderna?

Det bästa sättet att få bort noppor på kläderna är att använda en noppborttagare. Den “rakar” bara av nopporna från kläderna, och vips så är de borta!

Hur får man bort noppor på soffan?

Det bästa sättet att få bort noppor på soffan är att använda en noppborttagare. På så sätt kan du bara “raka” av nopporna.

Hur mycket kostar en noppborttagare?

En noppborttagare kostar från 100kr till 400kr. En riktigt billig liten pryl som håller en evighet! Definitivt värt pengarna.

Hur väljer man den bästa noppborttagaren?

Det finns en del saker att tänka på när man ska välja den bästa noppborttagaren. Vi är här för att visa hur enkelt det verkligen kan vara att från och med nu hålla dina kläder rena och fina.

Pris

Pris är nog viktigt vad du än ska köpa, och även i detta fall. Lyckligtvis så kostar en bra noppborttagare bara 100kr-400kr. En riktigt billig investering med tanke på att du inte längre kommer behöva slänga dina kläder (så länge de inte har hål såklart). Dessutom kan du använda den till mer än bara kläderna. Soffklädsel och iprincip alla textilier där ute kan du använda den på. Hela hemmet kommer få en ny fräsch look!

Batteritid

De flesta noppborttagare använder sig av laddningsbara batterier. Även vissa på vår noppborttagare bäst i test lista. Det fungerar som med alla andra elektroniska prylar idag, plugga in en USB-kabel och ladda upp den. Men precis som med andra elektroniska prylar är det även här bra att tänka på batteritiden. Vissa modeller har bara 10 minuter batteritid, medan andra kan ha flera timmar.

Effektivitet

Hur snabbt en noppborttagare gör jobbet är också viktigt. Vissa på noppborttagare bäst i test listan ovan har flera rakblad på insidan som gör att jobbet blir gjort både snabbt, och effektivt. Andra har bara ett rakblad, då går det långsammare och blir inte lika snyggt efteråt.

Dessutom är motorn på insidan en viktig faktor när det kommer till effektiviteten av noppborttagaren. Vissa har starka mototrer, och andra svaga. Vi rekommenderar definitivt att du väljer en modell som har en motor likt en rakapparat på insidan. Det var sådana modeller vi fann absolut mest effektiva i vårt noppborttagare test.

Är en noppborttagare nödvändigt?

Ja och nej. Det beror lite på vad för typ av kvalité du brukar köpa. Om du brukar handla från till exempel H&M eller annan fast-fashion kan en noppborttagare verkligen vara nödvändig. Å andra sidan om du köper dyrare textilier, kan det vara ganska onödigt att köpa en noppborttagare.

Info om noppborttagare

bäst noppborttagare
Källa: HTV.com

Innan du börjar är det viktigt att veta hur du använder en noppborttagare och vad du kan förvänta dig. Till att börja med, se alltid till att noppborttagaren är ren och tom innan användning. Om luddfångaren är full kommer den inte att suga upp någon ludd alls. Värre är att ludd då kan fastna i knivarna tan någonstan att ta vägen. Detta kommer inte bara att hålla noppborttagaren från att fungera, det kan också göra att den hakar upp sig. Du kan undvika allt detta genom att snabbt inspektera rakapparaten innan du använder den.

När du är säker på att användningen är säker, lägg ditt plagg eller textil på en plan och stadig yta. En strykbräda är det självklara valet, men ett bord, skrivbord eller nattduksbord fungerar lika bra. Sätt nu på noppborttagaren och kör den i cirklar runt det drabbade området.

Börja försiktigt och arbeta dig upp till ett fastare tryck efter behov. På samma sätt, om din noppborttagare har flera hastigheter, börja sakta och öka hastigheten om det behövs. För stora plagg eller textilier med mycket noppor kan du behöva tömma luddbehållaren halvvägs. Normalt hör du dock att motorn börjar kämpa när containern blir full. Noppborttage är lyckligtvis inte alls komplicerade eller svåra att använda.

Som vi nämnde tidigare kan du använda en noppborttagare på de flesta typer av tyg. Med det sagt måste du fortfarande använda sunt förnuft. Gardiner och nattlinnen är praktexempel på tyger som är mycket känsliga. Det är möjligt att skada dem med bara en mindre repa i tyget. Det är därför du vill börja med så lite tryck som möjligt. Du vill inte trycka för hårt och skada de känsliga tygerna. Å andra sidan kan mycket stora noppor behöva tas bort med sax. Om de är så stora att de inte passar genom hålen på noppborttagaren är saxen ditt enda alternativ.

Ett särskilt ord av försiktighet är motiverat när det gäller möbler. Klädseln kan absolut få noppor över tid, och en noppborttagare kan absolut hjälpa. Men all klädsel är annorlunda och det är omöjligt att göra någon form av garanti. Om du vill använda den på din antika soffa, testa din noppborttagare på ett obetydligt område först. Du kan också kombinera noppborttagaren med en ångmopp på vissa typer av textilier. Du skulle inte spruta ett okänt rengöringsmedel direkt på dina kuddar, eller hur? Det är klokt att behandla en ny noppborttagare med samma respekt.

Hur gjorde vi vårt noppborttagare test?

I vårt noppborttagare test kollade vi på massor av olika modeller på marknaden. Sedan valde vi ut de som fått bäst recensioner från sina kunder, och började jämföra de. Vi har jämfört deras tekniska kapacitet, funktioner, hur bra de arbetar mm. för att kunna utsé en testvinnare.

Noppborttagare bäst i test – summering

Så, vilken av dessa modeller får titeln noppborttagare bäst i test? Det beror till stor del på vad du behöver. Steamery noppborttagare är det bästa alternativet om du behöver det största möjliga alternativet. Den har ett brett huvud så att det snabbt kan täcka mycket tyg. Dessutom gör det trebladiga-bladet snabbt arbete med även de sämsta omhändertagna tygerna. Det uppladdningsbara batteriet är ett annat stort plus, eftersom du inte behöver oroa dig för utbyten.

Rubicson noppbortagaren är ett riktigt bra alternativ i den billiga prisklassen. Den L-formade profilen passar lätt i din hand, och dragpåsen gör det enkelt att hålla allt ihop. De enbladiga knivarna är inte lika imponerande som Steamery, men de får jobbet gjort. Den enda stora nackdelen är dess beroende av AA-batterier.

Källor