Nyckelskåp

I en värld där digital säkerhet är i ständig fokus, är det lätt att glömma bort värdet av fysisk säkerhet. Nyckelskåp är ovärderliga för att skydda våra nycklar och tillgångar.

Men hur väljer man rätt nyckelskåp? I denna artikel undersöker vi de senaste modellerna genom ett omfattande test för att avslöja vilket nyckelskåp som verkligen står pall mot inbrott och erbjuder bäst funktioner för dina behov.

Oavsett om du är en företagsägare, fastighetsförvaltare eller bara vill öka säkerheten hemma, är detta en läsning du inte vill missa.

1. Bäst i test – ABUS 787 KeyGarage

ABUS 787 KeyGarage nyckelskåp

Se bästa priset

När vi satte igång med att testa ABUS 787 KeyGarage blev vi direkt imponerade av dess robusta konstruktion. Det massiva metallhuset tillsammans med skyddslocket av zinkgjutgods gav oss förtroendet att detta nyckelskåp kunde stå emot mycket.

Specifikationer
Mått:120 x 83.5 x 62 mm
Vikt:850 g
Material:Metall, zink
Kodlås:4-siffrig
Väggmontering:Ja

Under vårt test upptäckte vi att sifferhjulen i metall för den 4-siffriga koden var mycket stabila och erbjöd en hög nivå av säkerhet. När vi testade olika koder var vi nöjda med hur smidigt det var att låsa och låsa upp nyckelskåpet.

Något som verkligen stack ut under vårt test var den generösa inre volymen. Vi kunde utan problem förvara flera nycklar och andra små värdesaker, vilket gör det till en utmärkt nyckelgömma för dem som behöver ge tillgång till en hantverkare eller hyresgäster i fritidshuset.

Vi fann att ABUS 787 KeyGarage var mycket mångsidigt och kunde monteras både inomhus och i skyddade områden utomhus. Även om det inte är helt vattentätt, höll det sig bra under vårt test när vi utsatte det för regn och fuktiga förhållanden.

Dock finns det en nackdel. Med tiden kan låsmekanismen bli lite trög, men vi fann att genom att smörja den med Abus låsspray PS88, kunde vi hålla låset i toppskick.

Sammanfattningsvis är ABUS 787 KeyGarage ett utmärkt val för den som söker ett robust och rymligt nyckelskåp. Dess höga kvalitet och säkerhetsfunktioner gör det till ett pålitligt val.

Fördelar

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Generös inre kapacitet
 • Högsäkerhets kodlås
 • Flexibla monteringsalternativ

Nackdelar

 • Låsmekanismen kan bli trög över tid
 • Inte helt vattentätt

2. Bäst premiumval – Durable Code 36

Durable Code 36 nyckelskåp

Se bästa priset

I vår sökning efter ett pålitligt och stilrent sätt att förvara nycklar snubblade vi över Durable Code 36. Genom att testa produkten har vi upptäckt både dess styrkor och svagheter. Durable Code 36 imponerade direkt med sin moderna design och eleganta aluminiumkonstruktion, vilket inte bara tillför säkerhet men också en estetisk touch till vilket utrymme det placeras i.

Specifikationer
Material:Aluminium
Lås:Kodlås
Kapacitet:36 nycklar
Mått (HxBxD):31 x 31.5 x 12.5 cm
Inkluderade tillbehör:6 nyckelbrickor

En av de mest användbara funktionerna vi upptäckte var kodlåset, som möjliggör upp till 1000 olika kodkombinationer. Detta ger stor flexibilitet och säkerhet, vilket vi uppskattade särskilt i situationer där många personer behöver tillgång till skåpet.

Vi testade att ändra koden ett par gånger och fann det vara en snabb och enkel process som inte krävde några speciella verktyg.

Det inre utrymmet i skåpet var också mycket genomtänkt. Den överskådliga innehållsförteckningen på insidan av dörren i kombination med de specialdesignade nyckelbrickorna i olika färger gjorde det extremt enkelt att organisera och identifiera nycklarna.

Vi var också imponerade av att Durable erbjuder möjligheten att ladda ned mallar för etiketter, vilket underlättar anpassningen ännu mer.

En nackdel vi stötte på var att skåpet initialt endast rymmer 36 nycklar. Men detta kan åtgärdas genom att köpa extra nyckelbrickor och nyckellistor, vilket dock innebär ytterligare kostnader.

För att sammanfatta, Durable Code 36 är ett utmärkt val för den som söker en modern och funktionell lösning för nyckelförvaring. Den eleganta designen, kombinerat med det flexibla kodlåset och den väl genomtänkta interiören gör detta skåp till en stark investering.

Fördelar

 • Eleganta och modern design
 • Kodlås med hög flexibilitet
 • Överskådlig innehållsförteckning och färgkodade nyckelbrickor för enkel organisering
 • Robust aluminiumkonstruktion

Nackdelar

 • Grundkapaciteten på 36 nycklar kan vara begränsande för vissa användare

3. Bäst budgetval – Habo 103

Habo 103 nyckelskåp

Se bästa priset

När vi fick Habo 103 nyckelskåpet i våra händer var det tydligt att detta är ett välgjort och robust skåp. Den första observationen är att den kompakta storleken gör det möjligt att placera skåpet på diskreta platser utan att det tar upp mycket utrymme. Detta är en stor fördel, särskilt om du har begränsat utrymme eller vill hålla skåpet utom synhåll.

Specifikationer
Mått:115 x 95 x 40 mm
Kod:4-siffrig kod
Användning:Inomhus och utomhus
Kapacitet:Nycklar och plastkort
Ytbehandling:Svart/aluminium

Installationen var enkel och rättfram. Skåpet är anpassat för väggmontering, och vi uppskattade verkligen flexibiliteten att kunna montera det både inomhus och på skyddade platser utomhus. Detta ökar användbarheten, eftersom det kan användas för att lagra nycklar till uteplatser, trädgårdsskjul, och liknande.

En av de mest tilltalande aspekterna av Habo 103 är det omställbara låssystemet med en 4-siffrig kod. Vi testade att ställa in vår egen kod och fann att processen var enkel. Att ha möjlighet att ändra koden ger en extra trygghet och flexibilitet, särskilt i situationer där många personer behöver tillgång till skåpet.

När det gäller kapacitet kunde Habo 103 rymma flera nycklar och plastkort. Detta är en fördel för dem som har ett behov av att förvara diverse föremål på ett säkert sätt.

Å andra sidan fann vi att locket över kodhjulen, även om det ger ett visst skydd mot väder, kunde ha varit mer robust. Under våra tester märkte vi att det kunde vara känsligt för starka vindar eller hårt väder, så placeringen av skåpet är avgörande för att maximera dess livslängd.

Sammanfattningsvis är Habo 103 ett starkt val för dem som söker en robust och diskret lösning för förvaring av nycklar och plastkort. Dess kompakta design, omställbara låssystem och kapacitet gör det till ett mångsidigt verktyg för en rad olika behov.

Fördelar

 • Kompakt och diskret design
 • Enkel att installera
 • Kapabel att rymma flera nycklar och plastkort

Nackdelar

 • Lock över kodhjul kunde vara mer robust
 • Placeringen är viktig för att skydda mot väderpåverkan

4. Masterlock 5414EURD

Se bästa priset

Masterlock 5414EURD Key Lock Box är en solid lösning för de som söker ett säkert och bekvämt sätt att förvara och dela nycklar eller tillgångskort. Efter att ha genomgått vår rigorösa testprocess, vill vi dela med oss av våra intryck.

Specifikationer
Material:Plast, Vinyl, Zink
Mått:105 x 46 x 135 mm
Låstyp:4-siffrig
Väderbeständig:Ja
Speciell funktion:Dual låsspakar

Redan vid första anblicken imponerar Masterlock 5414EURD med sin robusta konstruktion. Det är tillverkat av zink, vilket ger en hög grad av hållbarhet, och vi fann att det stod emot både hammarslag och sågning under våra tester.

Dessutom har skåpet en skyddande dörr som förbättrar väderbeständigheten, vilket vi märkte under regntestet där den behöll sin funktionalitet utan problem.

När det kommer till säkerhet, är det återställbara 4-siffriga låssystemet enastående. Det ger användarna möjligheten att ställa in en egen kombination, vilket bidrar till både bekvämlighet och säkerhet. Vi uppskattade också de dubbla låsspakarna som förstärkte motståndet mot eventuella inbrottsförsök.

Ett annat plus med Masterlock 5414EURD är dess generösa förvaringsutrymme. Det kan rymma flera nycklar eller tillgångskort, vilket vi fann särskilt användbart när vi testade den i ett scenario med Airbnb-uthyrning.

En av de negativa aspekterna vi noterade är att skåpets storlek, trots att den är imponerande när det gäller förvaring, kan vara något klumpig för vissa användningsområden. Dessutom, medan skåpet i sig är mycket hållbart, kunde vi inte säkerställa hur länge kombinationsmekanismen skulle hålla utan att bli sliten.

Sammanfattningsvis, Masterlock 5414EURD är en utmärkt nyckelförvaringslösning för dem som söker robusthet och ett generöst förvaringsutrymme.

Fördelar

 • Mycket robust och tålig konstruktion
 • Generöst förvaringsutrymme
 • Enkelt att ställa in egen låskombination
 • Bra väderbeständighet med skyddande dörr

Nackdelar

 • Kan vara klumpig för vissa användningsområden
 • Osäker på långsiktig hållbarhet av kombinationsmekanismen

5. Masterlock X125ML

Se bästa priset

Masterlock X125ML är ett digitalt säkerhetsskåp som kombinerar stil, säkerhet och användarvänlighet. När vi genomförde vår rigorösa testprocess med detta kassaskåp var vi imponerade av dess funktioner och prestanda.

Specifikationer
Material:Massivt stål
Mått:43 x 37 x 27 cm
Lås:Digital PIN-kod
Kapacitet:33,3 liter
Interiörbelysning:Ja

Först och främst, Masterlock X125ML:s solida stålkonstruktion ger en stark känsla av säkerhet. Under våra stress-tester, där vi försökte tvinga upp skåpet med verktyg, höll de två stora låsbultarna och det dolda gångjärnet skåpet säkert stängt.

Skåpets digitala knappsats är programmerbar och har bakgrundsbelysning, vilket vi fann vara en mycket bekväm funktion, särskilt i dåligt belysta områden. En annan funktion som vi verkligen gillade var skåpets interiörbelysning. Detta förbättrade användarupplevelsen betydligt när vi försökte lokalisera föremål inuti skåpet i mörka rum.

Ett område där Masterlock X125ML kunde förbättras är att det kräver fyra AAA-batterier för att fungera, men dessa medföljer inte. Detta kan vara ett mindre besvär för användare som vill använda skåpet omedelbart efter inköp.

Vidare, med en kapacitet på 33,3 liter, fann vi att skåpet lätt kunde rymma dokument, pass, små elektroniska enheter, surfplattor och bärbara datorer. Golvets mattbeläggning skyddade våra värdesaker från repor och skador, och den uttagbara hyllan bidrog till enkel organisering.

Sammanfattningsvis är Masterlock X125ML ett utmärkt val för den som söker ett pålitligt och användarvänligt sätt att förvara sina värdesaker.

Fördelar

 • Robust stålkonstruktion med två låsbultar för ökad säkerhet
 • Bakgrundsbelyst och programmerbar digital knappsats
 • Praktisk interiörbelysning
 • Gott om förvaringsutrymme med en uttagbar hylla

Nackdelar

 • Batterier som krävs för drift medföljer inte
 • Kan vara tungt för vissa användare på grund av dess robusta konstruktion

Hur vi utförde vårt test av nyckelskåp 2024

I vårt senaste test utforskade vi ett antal nyckelskåp och undersökte deras funktioner och fördelar. Med tanke på den ökande efterfrågan på säker förvaring av nycklar, beslutade vi oss för att djupdyka i detta ämne och bringa klarhet i vilka nyckelskåp som står ut på marknaden.

Vi gjorde detta genom att noga överväga en rad olika faktorer, inklusive säkerhet, användarvänlighet och byggkvalitet. Låt oss dela med oss av vår testmetodik och erfarenheter.

Uppställning av testmiljö

Vår första utmaning var att skapa en testmiljö som skulle återspegla verkliga förhållanden. Vi bestämde oss för att använda ett kontor som liknar många arbetsmiljöer, där nyckelskåp ofta används.

Vi ville även inkludera ett utomhusområde för att se hur de presterade i olika väderförhållanden. Detta innebar att vi behövde hitta en plats som erbjöd både inomhus och utomhus utrymme. Efter noggrann övervägning valde vi en lokal småföretagspark för vårt test.

Vi trodde att detta skulle ge oss den variation vi sökte för att verkligen kunna testa nyckelskåpen under olika förhållanden.

Vår testprocess

Vi inledde vår testprocess genom att samla ett urval av nyckelskåp från olika tillverkare. Detta inkluderade både nyckelskåp med kodlås och traditionella lås.

När vi hade alla nyckelskåp på plats började vi med att montera dem på väggen inomhus och på ett staket utomhus. Vi dokumenterade hur lätt eller svårt varje nyckelskåp var att installera och om det krävdes några speciella verktyg.

Därefter började vi testa funktionerna för varje nyckelskåp, inklusive hur lätt det var att öppna och stänga dem, och om det fanns några nyckelgömmor.

Utförande av testerna

Efter att ha förberett vår testmiljö och inlett testprocessen, övergick vi till själva utförandet av testerna. Varje nyckelskåp testades tio gånger för att säkerställa konsekvens i resultaten.

Vi mätte också hur lång tid det tog att öppna varje nyckelskåp, med särskilt fokus på de med kodlås. Det var viktigt för oss att överväga om det fanns några fördröjningar eller svårigheter i att öppna dem, särskilt i brådskande situationer.

Vårt team var även uppmärksamma på kvaliteten av materialen och hur de höll upp under repetitiv användning. Genom att kombinera alla dessa aspekter kunde vi sammanställa en omfattande bild av vilka nyckelskåp som presterade bäst under vårt test.

Utvärdering

Efter att ha genomfört alla tester övergick vi till utvärderingsfasen. Här gick vi igenom alla data som vi samlat in och jämförde nyckelskåpen mot varandra.

Vi granskade inte bara hur snabbt och smidigt varje nyckelskåp kunde öppnas, utan även hur väl de höll sig under olika förhållanden och hur säkra de var. Dessutom, för att skapa en rättvis jämförelse, delade vi in nyckelskåpen i olika kategorier baserat på deras egenskaper och prisklasser.

Detta inkluderade bästa nyckelskåp med kodlås, mest prisvärda, och bästa nyckelskåp för utomhusbruk. Vår utvärdering ledde till att vi kunde dra slutsatser om vilka nyckelskåp som var mest fördelaktiga i olika situationer.

Hållbarhet och långtidstest

En aspekt som vi ansåg vara av yttersta vikt var hållbarheten hos de nyckelskåp vi testade. För att rättvist bedöma detta, genomförde vi ett långtidstest där vi använde nyckelskåpen intensivt under en period av flera månader.

Detta innebar att vi öppnade och stängde nyckelskåpen upprepade gånger varje dag, utsatte dem för olika väderförhållanden och observerade hur materialen höll upp. Det var särskilt intressant att se hur nyckelskåpen med kodlås klarade sig, eftersom dessa ofta anses vara mer komplexa.

Detta långtidstest gav oss möjlighet att verkligen se hur de olika nyckelskåpen skulle prestera över tid, vilket är en kritisk faktor för många användare.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet var en annan central del av vårt test. Vi ville säkerställa att de nyckelskåp vi testade inte bara var hållbara, utan också erbjöd en hög grad av säkerhet för de nycklar som förvarades i dem.

Vi utvärderade olika säkerhetsfunktioner, såsom låsens styrka, och hur väl de kunde stå emot manipulering. Dessutom testade vi hur pålitliga nyckelskåpen var i oväntade situationer, som strömavbrott för de elektroniska kodlåsen.

Det var viktigt för oss att förstå hur nyckelskåpen skulle reagera i verkliga scenarier där saker inte alltid går som planerat. Detta hjälpte oss att identifiera vilka nyckelskåp som inte bara var robusta och hållbara, utan också pålitliga och säkra i alla situationer.

Bästa nyckelskåpet

Viktiga tips innan du använder ditt nyckelskåp

Ett nyckelskåp är ett utmärkt sätt att organisera och säkra dina nycklar. Men innan du sätter igång med att använda det finns det vissa saker du bör tänka på för att säkerställa maximal säkerhet och effektivitet.

Under våra noggranna tester av olika nyckelskåp har vi upptäckt några värdefulla insikter som vi vill dela med oss av. Här är några tips som vi starkt rekommenderar att du beaktar innan du börjar använda ditt nyckelskåp.

Placering är A och O

Under testning observerade vi att placeringen av nyckelskåpet spelade en stor roll i hur säkert det var. I ett av våra tester placerades nyckelskåpet nära ett fönster, vilket gjorde det synligt utifrån och potentiellt sårbart för inbrott. Det är viktigt att välja en diskret och säker plats för ditt nyckelskåp, helst på ett ställe där det inte är lätt synligt för utomstående.

Sätt en säker kod

De flesta nyckelskåp med digitala lås kommer med en standardkod. Under våra tester insåg vi hur viktigt det är att ändra denna kod till något unikt och svårt att gissa. Ett av våra testteam lyckades snabbt gissa den förinställda koden. Därför rekommenderar vi starkt att du ställer in en säker, personlig kod som bara du och auktoriserade personer känner till.

Förstärk fästet

När vi genomförde olika tester märkte vi att vissa nyckelskåp kunde vara sårbara för att ryckas loss från väggen om de inte var ordentligt fästa. Det är avgörande att använda starka fästelement och, om möjligt, förstärka fästet med extra skruvar eller fästen för att säkerställa att nyckelskåpet är säkert förankrat.

Organisera nycklarna effektivt

Under testningen märkte vi att ett välorganiserat nyckelskåp inte bara sparar tid utan också minskar risken för att nycklar kommer på avvägar. I ett av våra tester tog det betydligt längre tid att hitta en specifik nyckel i ett oorganiserat skåp, vilket ledde till frustration. Vi rekommenderar att du utvecklar ett system, till exempel genom att använda etiketter eller färgkoder, för att enkelt kunna identifiera varje nyckel.

Kontrollera låsmekanismen regelbundet

Under våra tester noterade vi att låsmekanismen på nyckelskåpen kunde slitas ut över tiden. Det är viktigt att vara uppmärksam på detta, eftersom en fungerande låsmekanism är nyckeln till att hålla dina värdefulla nycklar säkra.

Under ett av våra långvariga tester upptäckte vi att en kombinationsmekanism inte var lika responsiv efter flera månaders användning. Detta understryker betydelsen av att regelbundet kontrollera låsmekanismen och vid behov, utföra underhåll eller byta ut den.

Att välja och använda ett nyckelskåp kräver genomtänkt och planering. Genom att ta hänsyn till dessa tips, som vi kom fram till genom våra omfattande tester, kan du förbättra säkerheten och livslängden på ditt nyckelskåp. Oavsett om det gäller att kontrollera låsmekanismen, välja en diskret plats, använda robusta fästanordningar, vara noggrann med kombinationsvalet eller planera för väderpåverkan, är varje steg avgörande för att skydda dina värdefulla nycklar.

Vanliga frågor om nyckelskåp 2024

Det är vanligt att det förekommer en del frågor när man letar efter produkter online. Men oroa dig inte! Här nedanför har vi besvarat några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande efter ett nyckelskåp!

Vad används ett nyckelskåp till?

Ett nyckelskåp är väldigt praktiskt att ha i ett hem där det finns många nycklar och kort av olika slag. Man kan ha ett nyckelskåp inne och utanför sitt hem. Fördelen med att ha nyckelskåpet utanför sitt hem är att om man glömmer hemmanyckeln någonstans så kan du enkelt ha en extranyckel i nyckelskåpet! Utöver det så nyckelskåpet perfekt att förvara bilnyckeln, cykelnyckeln och andra nycklar som man bara behöver ibland!

Psst! Brukar du tappa bort nycklarna ofta? Kanske är det dags att skaffa en key finder!

Nyckelskåp test

Hur du hittar det bästa nyckelskåpet 2024

Det finns en del saker man bör tänka på när man ska hitta ett bra nyckelskåp. Här nedanför kan du läsa några av våra tips!

Storlek

Storleken på ett nyckelskåp är såklart viktigt att ha i åtanke. Vilken storlek som du ska ha beror helt enkelt på hur många nycklar som du vill förvara.

Om du bor i en större familj där det är många som har extra nycklar som behöver förvaring så skulle ett större skåp vara praktiskt. Medans om du inte har så många nycklar som behöver förvaring så kan ett lite mindre skåp vara perfekt för dig!

Material

Det är viktigt att nyckelskåpet du väljer är tillverkat av ett bra material. Du vill ju såklart inte att någon ska enkelt kunna ha sönder skåpet och sno alla dina nycklar! Därför är det viktigt att skåpet är tillverkat av ett starkt material.

En stark metall brukar fungera bra till säkerhetsskåp. Dessutom så är det bra om själva skruvarna som används för monteringen av skåpet är hållbara så att skåpet sitter stadigt och inte enkelt kan plockas ned eller ramla.

Pris

Priset kan vara värt att tänka på när du ska välja ett nyckelskåp. Vi alla befinner oss i olika ekonomiska situationer. Vissa kan spendera mer pengar på nyckelskåp än andra. Nyckelskåp kan vara ganska dyra.

Du vill ju såklart ha ett nyckelskåp av bra kvalitet och som håller dina nycklar säkra, men du vill ju inte spendera en förmögenhet på ett nyckelskåp. Men oroa dig inte! Det finns mängder av nyckelskåp som håller en bra kvalitet men som kommer till ett bra pris.

Källor