đŸ„‡Pastamaskin bĂ€st i test 2021 – gör bĂ€sta fĂ€rskpastan

Letar du ocksÄ efter pastamaskin bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel hittar du recensioner för att du ska fÄ den bÀsta pastamaskinen.

Ta pastarÀtterna till nÀsta nivÄ med hemmagjord pasta, det Àr nÄgot som vi tycker alla hemmakockar dÀr ute borde börja med. Det Àr faktiskt inte sÄ svÄrt som man kan tro, framförallt inte om man har en riktigt bra pastamaskin!

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Pastamaskin bÀst i test 2021

1. Westmark pastamaskin

2. Marcato Atlas pastamaskin

3. Anders Petter Backaryd pastamaskin

Westmark pastamaskin
Marcato atlas pastamaskin
Anders Petter backaryd pastamaskin

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Westmark pastamaskin recension

Westmark pastamaskin
Westmark pastamaskin

För dig som Àr en köksentusiast, eller bara Àlskar att göra pasta Àr Westmarks pastamaskin vÄr varmaste rekommendation. Tillagningen gick mycket smidigt med den glidsÀkra basen pÄ maskinen. För Ànnu mer stabilitet kan man ocksÄ tillfÀlligt skruva fast den i bÀnken med en inbyggd fÀstanordning.

SjÀlvklart finns det instÀllningar för all olik pasta du kan tÀnkas vilja göra.

Allt som allt Àr denna maskin frÄn Westmark den modell vi anser vara pastamaskin bÀst i test 2021.

Marcato Atlas pastamaskin recension

Marcato atlas pastamaskin
Marcato atlas pastamaskin

Denna pastmaskin Atlas frĂ„n Marcato Ă€r en riktig klassiker frĂ„n Italien. De specialiserar sig endast pĂ„ att göra pastamaskiner – och det gör de rĂ€tt i! Tjockleken pĂ„ pastan följer standardformatet (0,6-4,8mm).

Marcato Atlas pastamaskinen har sjÀlvfallet alternativ för att göra fettuccine, tagliolini med flera.

Absolut en pastamaskin vi pÄ HemmaPrylar skulle rekommendera till en pastaÀlskare!

Anders Petter Backaryd pastamaskin recension

Anders Petter backaryd pastamaskin
Anders Petter backaryd pastamaskin

För dig som inte riktigt vet om fÀrskpasta kommer bli din grej Àn Àr denna Anders Petter Backaryd pastmaskinen nÄgot för dig. Med sitt riktigt billiga pris kan ingen hemmakock gÄ fel vid köp.

TyvÀrr har denna modell inte tillgÄng till riktigt lika mÄnga pastasorter som tidigare nÀmnda, men den kan fortfarande göra de viktigaste. Det medföljde ocksÄ en receptbok i paketet vilket du som Àr ny till fÀrskpasta kommer uppskatta.

Överlag Ă€r Anders Petters pastamaskin en av vĂ„ra favoriter, till stor del pĂ„ grund av sin billiga prislapp.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta pastamaskin bÀst i test

Vi vet! Du har massor av frÄgor och Àr ivrig att börja laga fÀrskpasta, dÀrför Àr vi hÀr och ska besvara de allra vanligaste. Kika in vÄr pastamaskin bÀst i test lista hÀr ovanför för att fÄ veta vilken som Àr den bÀsta pastamaskinen i alla olika prisklasser.

Hur mycket kostar en pastamaskin?

En genomsnittlig manuell pastamaskin kostar runt tusenlappen. Vissa modeller strÀcker sig dock sÄ lÄgt som 500kr. Elektriska pastamaskiner Àr sÄklart dyrare men de Àr inget vi rekommenderar till hemmakockar.

Hur rengör man en pastamaskin?

Det beror pÄ vilken typ av pastamaskin det Àr, men manuella pastamaskiner av metall bör inte rengöras med vatten (för att undvika rost) och de tÄl inte diskmaskin.

VÀnta ungefÀr en timme efter att du har anvÀnt maskinen för att lÄta eventuella kvarvarande degbitar torka, dÄ blir lÀttare att ta bort dem. AnvÀnd en torr trasa eller papper för att torka bort mjöl och deg frÄn maskinens yttre delar, och en torr borste eller tandpetare för att ta bort eventuella bitar av torkad deg frÄn rullarnas och skÀrarnas springor.

För att rengöra en elektrisk pastamaskin mÄste du ta isÀr maskinen och tvÀtta varje del separat. För dessa och andra typer av pastamaskiner hÀnvisar vi istÀllet till tillverkarens anvisningar.

LÀs mer om hur man rengör pastamaskiner hÀr!

Ska man smörja in pastamaskinen?

Ibland kan maskinens rullar eller skÀr-tillbehör av metall börja gnissla eller sluta snurra, om du smörjer dem kan du lösa dessa problem. Placera nÄgra droppar mineralolja i vardera Ànde av maskinen och snurra den nÄgra varv för att fördela oljan jÀmnt. AnvÀnd inte vegetabilisk olja för att smörja din maskin, den kan bli klibbig eller hÀrsken.

Kan man göra egen pasta utan en pastamaskin?

Man gjorde pasta för hand i hundratals Är innan maskiner uppfanns, och allt du egentligen behöver Àr en kavel (eller till och med en vinflaska!) för att rulla ut din deg och en vass kniv för att skÀra den. Men en pastamaskin gör förstÄs processen enklare, snabbare och ger ett jÀmnare resultat. Pastamaskiner kan ocksÄ göra fler pastasorter, eftersom vissa Àr svÄra, om inte omöjliga, att göra för hand.

Hur hittar man den bÀsta pastamaskinen?

Det Àr vissa saker som vi tycker Àr extra viktiga nÀr man pratar om att hitta den bÀsta pastamaskinen. HÀr Àr nÄgra saker du bör tÀnka pÄ nÀr du ska vÀlja din nya pastamaskin.

Elektrisk eller manuell

Manuella maskiner, som drivs med en handvev, Àr billigare Àn elektriska och Àr idealiska för tunna degplattor eller lÄnga, platta pastasorter. Det Àr lite besvÀrligt att föra in degen i maskinen i ena Ànden, styra pastan nÀr den kommer ut i den andra och vrida pÄ veven samtidigt, sÄ det kan vara lÀttare att anvÀnda en manuell maskin nÀr ni Àr fler i köket. Vissa modeller erbjuder dock ett motoriserat tillbehör som tillval vilket löser vevandet Ät dig.

Elektriska pastamaskiner Àr lÀttare att anvÀnda Àn manuella, men du mÄste arbeta i maskinens hastighet och skÀra pastan i lÀngd samtidigt som den spottas ut. Vissa elektriska modeller blandar Àven degen Ät dig, men dessa kan vara svÄra att rengöra.

Material

Leta efter en robust maskin som Àr tillverkad av rostfritt stÄl, snarare Àn plast. Dessutom erbjuder rostfritt stÄl bÀttre stabilitet och hÄllbarhet.

SkÀrare

Med hjĂ€lp av knivarna i pastamaskiner, kan du göra tunna pastaplattor och skĂ€ra dem till lĂ„nga, platta remsor som pappardelle eller fettuccine. Med “uttryckare”, som finns i mĂ„nga elektriska maskiner, men ocksĂ„ i vissa manuella maskiner, kan du ocksĂ„ göra rund och rörformad pasta, som spaghetti och rigatoni, samt kort, formad pasta, som fusilli.

TillgÄng till extra tillbehör

Pastamaskiner levereras med en mÀngd olika instÀllningar för att du ska komma igÄng, men de kanske inte innehÄller alla dina favoritpastaformer. Innan du köper en pastamaskin, kolla om det finns ytterligare tillbehör som du kan lÀgga till i framtiden.

BĂ€sta pastamaskinen

Vilken typ av pastamaskin Àr bÀst?

NÀr du köper en pastamaskin finns det manuella och elektriska modeller att vÀlja mellan, inklusive kombinationer av pastarullar och -skÀrare. De har alla sina för- och nackdelar:

Manuella pastamaskiner Àr ideala för att rulla ut pasta och skÀra till lÄnga former, som spaghetti eller linguine. De fÀsts pÄ bÀnken och drivs med en handvev. De Àr billigare Àn sina elektriska motsvarigheter och de flesta kan uppgraderas genom att köpa en liten motor. Nackdelen Àr att de ofta krÀver tvÄ personer för att anvÀndas; en som hÄller i degen och en som vevar. De tar ocksÄ lÄng tid att anvÀnda.

Elektriska pastamaskiner krÀver ett eluttag och kan, beroende pÄ vilken du köper, göra lÄnga pastor, runda former eller bÄde och. Vissa fungerar som de manuella versionerna och har en vev och en skÀrare, andra trycker ut former som mÄste skÀras, vanligtvis för hand.

Automatiska pastamaskiner Àr en typ av elektriska pastamaskiner som blandar degen Ät dig och trycker ut den nÀr den har rÀtt konsistens. I allmÀnhet Àr automatiska pastamaskiner lite petiga nÀr det gÀller att fÄ pastadegen perfekt. En fördel med automatiska pastamaskiner Àr dock att de allt arbete Ät dig, allt du behöver göra Àr att tillsÀtta lite extra vÀtska eller mjöl nÀr det behövs, och skÀra pastan nÀr den kommer ut. TÀnk pÄ att dessa pastamaskiner Àr svÄra att rengöra.

Pastamaskin test

Hur gjorde vi vÄrt pastamaskin test?

För att göra vÄrt pastamaskin test tittade vi först vad som fanns pÄ marknaden. Sedan valde vi ut nÄgra av de modeller som fÄtt bÀst kundrecensioner och lÀste pÄ om de.

För att skriva vÄra egna recensioner lÀste vi frÀmst produktbeskrivningar och kundrecensioner. UtifrÄn den informationen vi hittat skrev vi ihop egna recensioner.

Slutligen jÀmförde vi de olika modellerna för att definiera vilken pastamaskin som faktiskt var bÀst. HÀr Àr nÄgra av de kriterier vi anvÀnde:

  • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: Hur lĂ€tt Ă€r det att göra/forma pastan? MĂ„ste man vara en “avancerad” kock eller Ă€r det ganska enkelt?
  • Konsistens: Hur enhetliga var pastaplattorna? SkĂ€r/formade den konsekvent pastan rĂ€tt?
  • MĂ„ngsidighet: Kan den anvĂ€ndas med tillbehör för att skapa olika former och storlekar?
  • Rengöring/förvaring: Är den lĂ€tt att rengöra? FĂ„r den lĂ€tt plats i ett skĂ„p nĂ€r den inte anvĂ€nds?

PÄ sÄ sÀtt kunde vi skriva vÄr pastamaskin bÀst i test lista och Àven exkludera de modeller vi inte tyckte verkade fungera sÄ bra.

KĂ€llor