đŸ„‡Perkolator bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta perkolatorn!

Letar du efter perkolator bÀst i test 2021? DÄ har du kommit helt rÀtt! Vi hjÀlper dig hitta den bÀsta perkolatorn för dig och ditt morgonkaffe. Sluta behöv köpa kaffefilter och spendera de pengarna pÄ en riktigt god kaffe istÀllet.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se & kitchentime.se

Perkolator bÀst i test 2021

1. C3 Basic Perkolator

2. Leonardo kaffepress

3. Champion Perkulator

C3 Basic Perkolator
Leonardo kaffepress
Champion Perkulator

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

C3 Basic perkolator recension

C3 Basic Perkolator
C3 Basic Perkolator

C3 Àr det mÀrket som sÀljer flest perkulatorer i Sverige, och denna Àr flaggskeppsmodellen. Dess eleganta design och överkomliga pris gjorde att vi utser den till perkulator bÀst i test 2021. Inte bara det, den gör ocksÄ vÀldigt gott kaffe med en fin arom.

Automatisk avstÀngning pÄ en perkulator Àr enligt oss ett mÄste, och denna modellen har det inbyggt. Kaffet hÄller drickstemperatur hyfsat lÄng tid efter att det bryggts fÀrdigt.

Allt som allt Àr C3 Basic Perkolatorn absolut en modell vi rekommenderar till dig som föredrar ett gott morgonkaffe. Dessutom rymmer den upp till 1,8L sÄ den passar dig som dricker mycket kaffe, eller som ska dela med dig.

Leonardo kaffepress recension

Leonardo kaffepress
Leonardo kaffepress

Denna kaffepressen frÄn Leonardo rymmer upp till 1L och Àr helt genomskinlig. NÀr vi testade den gjorde den verkligen perfekt kaffe!

Kannan Àr sjÀlvklart tillverkad i vÀrmetÄligt glas. Vi valde att ta med denna perkolator just av den anledningen; det genomskinliga glaset. Det finns inget bÀttre Àn att se det nybryggda kaffet fyllt till toppen med en liten rökstrÀng som trÀnger sig upp mot taket.

Överlag presterade Leonardo kaffepressen riktigt bra i vĂ„rt perkolator test och dĂ€rför rekommenderar vi den varmt till dig som inte tycker att C3 Basic:en passar.

Champion Perkulator recension

Champion Perkulator
Champion Perkulator

Denna Ă€r en billig perkulator, och sjĂ€lvfallet mĂ„ste vi ocksĂ„ ha med ett sĂ„dant alternativ pĂ„ vĂ„r perkolator bĂ€st i test lista. TyvĂ€rr var denna Champion Perkulator dock sĂ€mre Ă€n förvĂ€ntat…

Den Àr snygg, det mÄste vi ge den, men den lÀmnar kvar mycket kaffesump i pannan. AlltsÄ kan du inte dricka den sista koppen du bryggt. Vi tycker inte heller den Àr av sÀrskilt hög kvalitét och valde dÀrför att lÀgga den lÀngst ned pÄ perkulator bÀst i test listan.

Överlag Ă€r Champion perkulatorn inte en modell vi pĂ„ redaktionen rekommenderar, Ă€ven om du har en tight budget. LĂ€gg till en hundring och köp istĂ€llet Leonardo kaffepressen, den Ă€r betydligt mer vĂ€rd pengarna och fortfarande billig.

Vanliga frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta perkulatorn

Vi vet att det poppar upp massor av frÄgor nÀr det Àr dags att köpa den bÀsta perkulatorn. DÀrför ska vi inte bara ge dig vÄra rekommendationer pÄ modeller, vi ska ocksÄ besvara lita vanliga frÄgor som vi ofta hör komma upp i sammanhanget.

Hur lÀnge tar det att brygga med en perkolator?

Att brygga kaffe med en perkolator pĂ„ spisen tar vanligtvis 6-10min. Om du har en “vanlig” perkolator tar det istĂ€llet cirka 10 minuter att brygga 10 koppar kaffe.

Hur rengör man en perkolator?

Att rengöra en perkolator Ă€r ofta vĂ€ldigt enkelt. Har du en gjord av glas kan du ofta stoppa den direkt i diskmaskinen, sĂ„ Ă€r Ă€ven fallet om du har metallfilter. Är din perkolator dĂ€remot gjord av metall behöver du diska den för hand, ofta rĂ€cker det med en enkel ursköljning utan diskmedel.

Hur gjorde vi vÄrt perkolator test?

För att göra vÄrt perkolator test tittade vi först pÄ vilka modeller som fanns pÄ marknaden. DÀrefter valde vi ut de som fÄtt bÀst kundbetyg och lÀste vidare om de.

Vi lÀste igenom hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar för att fÄ en djupare förstÄelse. Med den informationen skrev vi vÄra egna recensioner som du hittar lÀngst upp i denna artikel.

Slutligen jÀmförde vi de olika modellerna med hjÀlp av olika kriterier sÄsom funktioner, hÄllbarhet, material och prisklass. Med den jÀmförelsen valde vi ut vilka modeller vi tyckte platsade pÄ vÄr perkulator bÀst i test lista.

Vem bör ha en perkolator?

Perkolatorer Àr allmÀnt omtyckta av dem som Àlskar perkolat-kaffe. De har aldrig gÄtt ur tiden hos dem som Àlskar utomhuslivet eftersom de Àr tillverkade av ett lÀtt material, har fÄ delar och inte krÀver nÄgon elektricitet. Av samma skÀl föredrar Àven de som Àr miljömedvetna och vill begrÀnsa sin elrÀkning perkolatorer man har pÄ spisen.

Debatten om perkolatorn?

Det finns massor av webbplatser som hyllar perkulatorn, precis som andra sÀger att modernare metoder Àr betydligt bÀttre.

VĂ„r Ă„sikt? Det verkar vara en frĂ„ga om preferenser. Perkulerat kaffe har en distinkt doft och smak samt ett glatt poppande ljud under bryggningen. Vissa hĂ€vdar att smaken Ă€r starkare och mörkare Ă€n “vanligt” kaffe, medan andra hĂ€vdar att den Ă€r bitter och brĂ€nd.

Den starka smaken och lukten beror troligen pÄ det kokande vatten som en perkolator krÀver för att brygga.

Perkolatorer producerar ocksĂ„ extremt varmt kaffe – som i den hetaste kopp kaffe du förmodligen nĂ„gonsin kommer att dricka, sĂ„ var beredd.

En annan sak att tÀnka pÄ nÀr det gÀller perkolatorer: de har en egen filterkorg, men hÄlen Àr ganska stora vilket innebÀr att en kaffekvarn Àr att föredra, och Àven dÄ kommer det troligen fortfarande att finnas lite kaffesump kvar i din kopp.

Vissa mÀnniskor har inget emot detta, men om du gör det kan du köpa nÄgra extra kaffefilter för att sÀkerstÀlla en slÀt, sumpfri kopp kaffe.

Hur vÀljer man den bÀsta perkolatorn?

1. LĂ„ngsiktig kostnad

En av de viktigaste aspekterna som du mÄste ta hÀnsyn till nÀr du vÀljer en perkolator Àr dess lÄngsiktiga kostnad. Detta beror pÄ att perkolatorer inte Àr utformade för att vara en engÄngskostnad. Om du köper en perkolator; kommer du att sluta lÀgga dina pengar pÄ att köpa ett oÀndligt antal kaffekapslar.

Om du köper en “vanlig” kaffebryggare mĂ„ste du dessutom köpa bönor/kaffegryn och nya filter ofta.

Det Àr helt enkelt bÀst för dig att testa dig fram och se vilken som passar dig bÀst, med din budget i Ätanke.

2. Den idealiska temperaturen för kaffebryggning

Vanligtvis har kaffe en idealisk bryggtemperatur pÄ 107°C till 112°C. Om du Àr en person som gillar kaffe med god smak Àr det bÀst för dig att köpa en maskin som brygger vid sÄ hög temperatur som möjligt. Bryggningstemperaturen anges ofta pÄ toppen av kaffemaskinen. Om den informationen saknas avrÄder vi dig frÄn köp, dÄ Àr det ofta en vÀldigt lÄg bryggtemperatur.

3. Hur ofta dricker du kaffe?

Innan du köper en perkulator eller kaffebryggare Àr det bÀst att förstÄ hur ofta och hur mycket kaffe du dricker pÄ en dag. Om du Àr en person som oftast bara dricker en kopp per dag, kommer en kaffemaskin för enstaka koppar vara perfekt för dig. Men för personer som Àr djupa kaffeÀlskare kommer inköp av en stor kanna vara det lÀmpligaste valet. Som kaffeentusiast Àr det bÀst att köpa en kaffekokare som kan rymma upp till 12 koppar.

4. Specialfunktioner

Det finns nÄgra viktiga funktioner som du bör kontrollera pÄ en perkolator innan du köper en. För personer som inte kan komma ur sÀngen utan en kopp kaffe; en modell med automatisk start kommer att vara perfekt. Dessa modeller kan stÀllas in kvÀllen innan för att gÄ igÄng vid en specifik tidpunkt. Dessutom finns det vissa perkolatorer som stÀngs av automatiskt, vilket gör den ideal för personer som alltid har brÄttom till jobbet.

5. TillgÀnglighet och rengöring

Innan du köper en perkulator Àr det bÀst att ta reda pÄ hur lÀtt det Àr att rengöra den. Kontrollera hur lÀtt det Àr att öppna locket och hur brett locket öppnas nÀr du fyller pÄ kaffe. Dessa saker Àr viktiga eftersom de kommer att göra ditt arbete lÀttare nÀr du anvÀnder perkulatorn, och Àven underlÀtta rengöringen.

LÀs mer om hur man anvÀnder en perkulator hÀr!

Se dessutom till att perkolatorn kan passa in i ditt kök sÄvÀl som din livsstil. Det Àr bÀst att kontrollera om maskinen kan rengöras i diskmaskin eller om du mÄste rengöra den för hand. Detta Àr absolut en av de viktigaste sakerna att ha i Ätanke vid köp av en perkulator.

6. Karaff

Det Àr nog bÀst om du sjÀlv bedömer vilken typ av karaff som passar dig bÀst. Det finns dock mer att ta hÀnsyn till Àn de visuella skillnaderna i rostfritt stÄl kontra glas. Med en glaskanna kan du se hur dina kaffebönor bryggs. Dessutom har de ofta en öppen design som gör att den fÀrska kaffedoften kan fylla ditt kök. Om du Àr en person som Àlskar att brygga kaffe tillsammans med den arom, Àr glasmodellen bÀst för dig.

JÀmfört med en kanna i rostfritt stÄl tenderar glaskannan att hÄlla kaffet varmt i cirka 20 minuter medan den rostfria hÄller det i cirka 1 timme.

De rostfria modellerna rengörs ofta för hand medan glasmodellen kan rengöras i diskmaskin. Att vÀlja den bÀsta perkulatorn beror alltsÄ i hög grad pÄ dina personliga preferenser.

7. JÀmför alternativen

NÀr du köper en perkolator Àr det bÀst att köpa den frÄn en hemsida som har öppet köp. Det finns flera butiker som har fantastiska returpolicys, till exempel Cervera. Hos Cervera har du öppet köp i 100 dagar och sÄ Àven bytesrÀtt.

NÀr du köper en perkolator och inte gillar den, Àr det bÀst att returnera den sÄ tidigt som möjligt innan den hinner bli allt för anvÀnd.

8. Hastighet

Den hÀr funktionen kanske inte Àr vÀsentlig för alla dÀr ute, men det finns vissa som har det som högsta prioritet. Hastighet kan vara av stor vikt eftersom vissa perkulatorer tar flera minuter att brygga kaffet. Medan andra bara tar nÄgra fÄ sekunder att fÀrdigstÀlla bryggningen. Att vÀlja den som passar bÀst beror i hög grad pÄ smaken och kvaliteten, men i vissa fall Àven brygghastigheten.

9. AnvÀndarvÀnlighet

I det hÀr fallet betyder anvÀndarvÀnligt att perkolatorn Àr bekvÀm. Vissa saker Àr viktiga nÀr det gÀller anvÀndarvÀnligheten. NÄgra av dessa saker Àr bland annat;

  • Kaffesmak. Att ha en perkolator som upprĂ€tthĂ„ller kaffets styrka i enlighet med smaken.
  • TillgĂ€nligt för pausande av bryggningen.
  • Enkel pĂ„fyllning.
  • Anti-dropp funktioner för att slippa rengöra, och undvika spill.
  • En justerbar vĂ€rmeplatta som ger möjlighet att justera den efter dina önskemĂ„l.

10. Konstruktion

En perkolators konstruktion Àr förstÄs ocksÄ en viktig kriterie. Det finns en del modeller som levererar bra kaffe, men inte Àr sÀrskilt lÄnglivade. HÀr bör du frÀmst titta pÄ material och pris. En perkolator i rostfritt stÄl kommer nÀstan alltid hÄlla lÀngre.

11. Filter

Vanligtvis finns det tre typer av filter som kan anvÀndas. Dessa inkluderar; metallfilter, pappersfilter samt ett vattenfilter. Det finns vissa perkolatorer som arbetar med pappersfilter eftersom de Àr kÀnda för att ha positiva hÀlsofördelar. Pappersfilter Àr tyvÀrr dock endast avsedda för engÄngsbruk och behöver konstant bytas ut.

Å andra sidan kan ett metallfilter anvĂ€ndas mer Ă€n en gĂ„ng; allt du behöver göra Ă€r att rengöra det. Det finns flera olika typer av filter pĂ„ marknaden. För personer som Ă€lskar sitt kaffe starkt och mörkt Ă€r ett metallfilter eller ett guldplaterat filter bĂ€st. Pappersfilter Ă€r idealiska för personer som gillar sitt kaffe lĂ€tt och lite svagare.

12. Teknik

Tekniken vÀxer i en snabbare takt Àn nÄgonsin tidigare, det innebÀr att Àven perkolatorer utvecklas i en otrolig takt. Det finns vissa perkolatorer som har överlÀgsen teknik i from av extrafunktioner. NÄgra av de funktioner som finns i dagens modeller Àr följande;

  • Indikator för vattennivĂ„.
  • Exakt bryggtid.
  • Automatisk rengöring.
  • Automatisk avstĂ€ngning.

13. Budget

NÀr du vÀl har listat ut alla viktiga aspekter Àr det sista du mÄste ta hÀnsyn till din budget. Perkolatorer skiljer sig i pris pÄ grund av flera orsaker, bland annat mÀrke, kapacitet och kvalitet. Kaffemaskiner av hög kvalitet Àr överlag oftast dyra.

Du ska dock inte tro att alla dyra perkolatorer Àr av utmÀrkt kvalitet. Att bedöma alla ovan-nÀmnda aspekter Àr rekommenderat nÀr du letar efter en perkolator av hög kvalitet.

KĂ€llor