đŸ„‡PersonvĂ„g bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta personvĂ„gen!

Letar du ocksÄ efter personvÄg bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! Vi hjÀlper dig hitta den absolut bÀsta personvÄgen för dig, oberoende vad din budget Àr.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kjell.com

PersonvÄg bÀst i test 2021

1. Garmin Index S2 Smart personvÄg

2. Withings Body+ personvÄg med wifi

3. Cleverio Smart Scale personvÄg med wifi

Garmin Index S2 Smart personvÄg
Withings Body+ personvÄg med wifi
Cleverio Smart Scale personvÄg med wifi

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Garmin Index S2 Smart personvÄg recension

garmin Index S2 smart personvÄg
Garmin Index S2 Smart personvÄg

Enligt oss fĂ„r Garmin Index S2 smart personvĂ„gen titeln som “personvĂ„g bĂ€st i test 2021”. Det Ă€r en grym personvĂ„g som inte bara fungerar som vĂ„g. För dig som Ă€r aktiv och trĂ€nar mycket Ă€r denna vĂ„gen det bĂ€sta alternativet.

Utöver kroppsvikten sÄ mÀter Garmin Index S2 smart personvÄg Àven kroppsfett, vattenprocent, muskel- och benmassa. För dig som gillar att hÄlla dig uppdaterad pÄ dina resultat sÄ Àr denna vÄgen ocksÄ perfekt. Den Àr nÀtverksansluten och gör det möjligt att spara vÀrden för upp till 16 personer. Du kopplar ihop den med Garmin Connect vilket Àr en mobilapp. DÀr fÄr du en bra överblick över utveckling i alla mÄtten som vÄgen mÀter.

Om du ocksÄ har en Garmin trÀningsklocka sÄ fungerar denna sjÀlvklart tillsammans med den i appen.

Överlag den absolut bĂ€sta personvĂ„gen 2021. MĂ„nga extra funktioner som vi pĂ„ HemmaPrylar gillade lite extra.

Withings Body+ personvÄg med wifi recension

Withings Body+ personvÄg med wifi
Withings Body+ personvÄg med wifi

Withings Body+ personvĂ„g Ă€r en wifi personvĂ„g för hela familjen. Även denna har en bra överblick som kopplas ihop i en mobilapp. Den mĂ€ter vikt, kroppsfett, vattenprocent, muskel- och benmassa. Den visar först resultaten i en stilren överblick pĂ„ vĂ„gens display.

NÀr du gjort dina mÀtningar sparar du det pÄ din anvÀndare och efter det synkar vÄgen ihop det med appen. I appen hittar du en riktigt bra överblick över hur det gÄr för dig. En riktigt grym personvÄg för dig som trÀnar mycket eller har ett mÄl i sinnet.

Överlag Ă€r Withings Body+ personvĂ„gen ett billigare alternativ om du vill ha en smart personvĂ„g.

Cleverio Smart Scale PersonvÄg med wifi recension

Cleverio Smart scale personvÄg med wifi
Cleverio Smart Scale PersonvÄg med wifi

Denna Cleverio Smart Scale personvÄgen Àr en av vÄra favoriter! Det Àr vinnaren av billig personvÄg bÀst i test 2021. Den kopplas enkelt upp till ditt trÄdlösa nÀtverk med hjÀlp av appen. NÀr du stÀllet dig pÄ vÄgen fÄr du mÀtresultaten direkt pÄ displayen.

Även Cleverio Smart scale personvĂ„g med wifi har dock en app som kopplas ihop med den. Den kĂ€nner igen flera personer och visar dĂ€refter statistiken i mobilappen. DĂ€r rĂ€knar den bland annat ut ditt BMI, men den har inte lika mĂ„nga mĂ€tfunktioner som de andra modellerna pĂ„ personvĂ„g bĂ€st i test 2021 listan.

Överlag ett bra alternativ för dig som letar efter en billig personvĂ„g som Ă€ndĂ„ har en överblicks-app.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta bÀsta personvÄgen 2021

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta personvÄgen 2021. DÀrför har vi inte bara satt ihop vÄr personvÄg bÀst i test 2021 lista, vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor gÀllande personvÄgar.

Hur vÀljer man personvÄg bÀst i test 2021?

Om du gillar en elegant inredning finns det snygga vÄgar i fina material som rostfritt stÄl eller marmor. Eller om du letar efter lite mer motivation finns det vÄgar som pratar, som faktiskt talar om din vikt för dig. Sedan finns det resevÀnliga badrumsvÄgar som passar i en resvÀska. Men de flesta som försöker gÄ ner i vikt vill bara ha en tillförlitlig personvÄg som ger viktig viktminskningsinformation för att hjÀlpa dem att spÄra sina framsteg.

TÀnk pÄ olika faktorer innan du vÀljer den bÀsta badrumsvÄgen för dig.

Kostnad för badrumsvÄgen. Om du spenderar lite pengar har du ingen brist pÄ alternativ nÀr du köper din badrumsvÄg. Det finns personvÄgar frÄn mÀrken som Tanita som varierar mellan 400kr och 700kr (med andra modeller som kostar mer Àn 5000kr). Tanita-vÄgar ger mycket specifik data som segmenterat kroppsfett och vattenanalys, och vissa har till och med en inbyggd trÄdlös kroppsmonitor. Men en enklare personvÄg kan köpas för under 300kr i din lokala lÄgprisbutik, apotek eller online.

Sanningen Àr att det inte spelar nÄgon roll hur snygg eller avancerad din personvÄg Àr. Oavsett hur mycket du kanske tror att du vill investera i en högteknologisk eller fabulöst modern personvÄg Àr det enda som verkligen betyder nÄgot ett exakt resultatet som kommer upp nÀr du anvÀnder den.

Om du köper en personvÄg för första gÄngen kanske du vill ha en billigare modell. Om du anvÀnder den ofta och upptÀcker att du behöver fler funktioner kan du spendera mer pengar nÀsta gÄng. Du fÄr inte tro att en dyrare personvÄg leder till en snabbare viknedgÄng.

Design

Om din personvÄg Àr ful Àr det inte troligt att du placerar den pÄ en plats dÀr du ser den varje dag. Du kan hÄlla en oattraktiv personvÄg gömd i en garderob eller i ditt badrumsskÄp. Om du inte ser din personvÄg Àr det inte troligt att du anvÀnder den. SÄ köp en personvÄg som ser vacker ut i ditt badrum. TÀnk pÄ din badrumsdesign (fÀrg, texturer och belysning) innan du köper en, sÄ den passar in.

Noggrannhet

Vilken personvÄg Àr den mest exakta? Det Àr svÄrt att testa noggrannheten i en badrumsvÄg. Men det spelar kanske ingen roll sÄ mycket som du skulle tro om du anvÀnder personvÄgen för viktminskning. Det som betyder mest Àr förÀndringen du ser frÄn dag till dag eller vecka till vecka. De faktiska siffrorna kanske inte Àr 100% perfekta, men om du ser en kontinuerlig minskning av din vikt fungerar ju ditt program. Om du ser en ökning mÄste du göra en förÀndring.

Funktioner

En oro för vissa mÀnniskor Àr viktkapaciteten i en badrumsvÄg. De flesta vÄgar mÀter nu upp till 130 eller 180 kg, men du bör kolla i rutan innan du köper för att sÀkerstÀlla att din nuvarande vikt inte överskrider grÀnsen. Du bör ocksÄ kontrollera storleken pÄ plattformen du stÄr pÄ. MÄnga badrumsvÄgar har nu lÀgre och bredare plattformar för att underlÀtta för de som Àr överviktiga.

NÄgra andra funktioner du kanske vill leta efter Àr:

Digital display

För mÄnga vÄganvÀndare Àr en digital modell lÀttare att lÀsa Àn analog. Men om att se sifforna Àr ett problem för dig, kontrollera storleken pÄ skÀrmen och se till att du kommer att kunna lÀsa frÄn en stÄende position.

SpÄrning av vikt

Vissa personvÄgar ger inte bara din dagliga eller veckovikt, utan de spÄrar ocksÄ din vikt över tiden. Du kan se dina framsteg pÄ personvÄgen eller med hjÀlp av en app. De flesta modeller pÄ vÄr personvÄg bÀst i test lista kommer med en mobilapp för statistik. Vissa appar ansluter till och med din aktivitetsmonitor för att ge mer data inklusive trÀningsrekommendationer och kalorier för viktminskning. Om du vill Àta gott, men samtidigt hÄlla kalorierna nere, kanske det Àr vÀrt att kolla in en airfyer!

Kroppsfettsanalys

MÄnga digitala vÄgar uppskattar din kroppsfettprocent med hjÀlp av bioelektrisk impedansanalys eller BIA, som mÀter din kroppssammansÀttning. Detta Àr anvÀndbart om din viktminskningsplan inkluderar trÀning eller om du försöker öka din ÀmnesomsÀttning genom att öka muskelmassan.

Muskelmassa

Om du trÀnar styrketrÀning för att förbÀttra din kroppsbyggnad kanske du vill spÄra din muskelmassa med den hÀr funktionen som ofta erbjuds tillsammans med kroppsfettanalys.

Vatten

Vattenvikten förÀndras nÀstan dagligen, sÀrskilt hos kvinnor. Vissa vÄgar hjÀlper dig dÀrför att se förÀndringarna frÄn dag till dag som kan bidra till dagliga viktsvÀngningar.

Kalorier

MÄnga nyare vÄgar spÄrar inte bara din vikt utan ger ocksÄ kalorirekommendationer som du kan följa. Detta kan hjÀlpa dig att övervaka och spÄra ditt kalori-intag frÄn dag till dag, ofta via en app. Eftersom mÄnga viktminskningsplaner innehÄller aktivitetsspÄrare och appar för att övervaka framsteg, ansluter nu nÄgra digitala personvÄgar med Bluetooth-teknik sÄ att du kan se all din data pÄ samma stÀlle.

För dig som anvÀnder Polar spÄrare kan du anvÀnda Polar Balance-vÄgen för att mÀta kroppsvikt. Eller om du anvÀnder nÄgon av de populÀra Fitbit-spÄrarna kan du investera i Fitbit Aria 2, en Wi-Fi-smart personvÄg som inte bara mÀter kroppsvikt utan ocksÄ muskelmassa, procent kroppsfett och BMI.

Vilken vÄg Àr mest noggrann?

Det finns tre huvudtyper av vĂ„gar: mekaniska (eller analoga) vĂ„gar mĂ€ter med fjĂ€drar och visar vikt pĂ„ en urtavla, digitala vĂ„gar mĂ€ter elektroniskt och visar vikt digitalt, och smarta vĂ„gar (eller analysatorvĂ„gar) ansluter till smartphones via Bluetooth och kan analysera saker som BMI och kroppsfett. AnalysvĂ„gar Ă€r de mest exakta och ger den mest omfattande bilden av kroppens sammansĂ€ttning. NĂ€r det gĂ€ller storlek bör en personvĂ„g pĂ„ 30×30 cm vara tillrĂ€ckligt stor för de flesta fötter utan att ta upp allt för mycket utrymme.

Vad kan smarta personvÄgar göra?

De flesta smarta personvĂ„gar kan berĂ€kna kroppsfett och muskelmassa. De gör detta genom att leda en smĂ€rtfri elektrisk ström genom kroppen. VĂ„garna mĂ€ter sedan motstĂ„ndet eller impedansen som din kropp ger mot strömmen, eftersom olika vĂ€vnader – ben, fett, muskler – kommer att hindra strömmen i olika takt.

En smart personvÄg kan ocksÄ analysera vikt, BMI, kroppsfett, muskelmassa, vattenprocent, muskler, ben, din vilande ÀmnesomsÀttning och mer. Men det Àr viktigt att komma ihÄg att dessa vÀrden Àr uppskattningar. Kontakta en lÀkare för de mest exakta mÀtningarna. Du bör inte heller anvÀnda dessa funktioner om du Àr gravid eller har en pacemaker.

Vad Àr BMI?

Smarta vÄgar kan vanligtvis berÀkna BMI eller Body Mass Index. Detta vÀrde Àr din vikt dividerat med din höjd i kvadratmeter. Ett BMI-poÀng Àr utformad för att hjÀlpa dig att se ungefÀr om du Àr i ett hÀlsosamt viktintervall eller inte. Men detta Àr endast en uppskattning, och en BMI-poÀng skiljer inte mellan muskler, fett och ben.

Hur bra Àr personvÄgar pÄ att mÀta kroppsfett?

De flesta badrumsvÄgar som mÀter kroppsfettprocent anvÀnder bioelektrisk impedans för att göra det. Sensorer skickar en liten elektrisk ström genom ett ben, över bÀckenet och nerför det andra benet och mÀter mÀngden motstÄnd som skapas av kroppsfettet. Dessa mÀtningar kan ge anvÀndbara uppskattningar men Àr inte sÀrskilt noggranna. MÄnga faktorer, frÄn ditt kön till var du lagrar fett över hela kroppen, kan pÄverka noggrannheten i en personvÄgs kroppsfettprocentsmÀtning.

Slutar personvÄgar fungera efter ett tag?

Med tiden kan badrumsvÄgar tappa sin noggrannhet pÄ grund av allmÀnt slitage frÄn lÄngvarig anvÀndning och Älder. Om du placerar din vÄg pÄ en jÀmn plats och ger rÀtt tid att kalibrera inte resulterar i de exakta mÀtningarna du vill ha, kan det vara dags att uppgradera din badrumsvÄg till en ny modell.

PÄverkar Änga i badrummet personvÄgar?

Beroende pÄ vilken modell du anvÀnder kan luftfuktigheten pÄverka noggrannheten i din badrumsvÄgs avlÀsningar i varierande grad. Det Àr bÀst att förvara vÄgen pÄ en torr plats vid rumstemperatur i motsats till bredvid handfatet eller duschen.

Hur vÀljer man den bÀsta personvÄgen?

En smart personvÄg Àr inte en enhet som du vill byta ut ofta, sÄ du vill att den ska vara pÄlitlig, vÀl avrundad och fylla alla dina spÄrningsbehov. Med andra ord, lÄt inte priset vara den ultimata beslutsfattaren. Det Àr vÀrt att strÀcka ut din budget för en av de bÀsta smarta personvÄgarna som kommer att hÄlla Ätminstone nÄgra Är och stödjer de exakta uppgifter du Àr intresserad av att följa. Granska alla mÀtvÀrden som en viss smart personvÄg erbjuder innan du köper den.

Med det sagt, om du befinner dig i tillfÀlliga bostÀder eller arbetar mot ett kortsiktigt mÄl Àr en budgetmÀssig personvÄg, som Wyze personvÄgen, ett utmÀrkt val. Det kommer inte att hÄlla en hel livstid, men den hÄller koll pÄ dina dagliga behov som den ska.

En annan sak att tĂ€nka pĂ„ Ă€r om en smart personvĂ„g har nĂ„gon form av ”sĂ€kert lĂ€ge” för personer med pacemaker eller personer som Ă€r gravida. SĂ€kert lĂ€ge, eller ”endast vĂ€ga”-lĂ€ge, inaktiverar bioelektrisk impedansanalys (BIA), som anvĂ€nder en svag elektrisk ström för att bestĂ€mma kroppsfettprocent och kan utgöra ett sĂ€kerhetshot för vissa anvĂ€ndare.

Vilken Àr den bÀsta smarta personvÄgen?

Efter att ha testat flera av de bÀsta personvÄgen i prisklassen frÄn 200kr till 1800kr, Àr vÄrt toppval Withings Body Plus. Med 800kr i plÄnboken Àr Withings Body+ personvÄg inte den dyraste smarta personvÄgen, men den mÀter mycket mer Àn bara din vikt. Den Wi-Fi-baserade enheten synkroniseras med företagets egen app, vilket Àr ett intuitivt verktyg för att se en komplett bild av din kroppssammansÀttning. Withings Body Plus parar med alla de bÀsta fitnessapparna, inklusive Weight Watchers och MyFitnessPal.

Withings gör ocksÄ en 600kr-version av sin smarta personvÄg som kallas Withings Body. Den spÄrar inte lika mÄnga mÀtvÀrden som Body Plus och kan inte lÀsa din hjÀrtfrekvens, men de flesta kommer att tycka att den passar deras behov. Det drar ocksÄ nytta av Withings Health Mate-app, vilket innebÀr att du kan se kroppens förÀndringar över tiden. Withings Body Àr ett utmÀrkt val om du letar efter en billig smart personvÄg som synkas med dina MyFitnessPal-mÄl.

Av alla de bÀsta personvÄgen Àr dock Wyze personvÄgen vad vi skulle rekommendera för personer med en budget eller som testar en smart personvÄg för första gÄngen. Vi Àr ganska imponerade av vad denna 200kr-vÄg erbjuder.

Som en av de bÀsta apparaterna för hemmagym som inte gÄr sönder, stöder Wyze PersonvÄgen upp till Ätta unika anvÀndare, erbjuder 12 olika hÀlsovÀrden och till och med visar nÄgra av dessa mÀtvÀrden direkt pÄ personvÄgens display. Wyze personvÄg huvudsakliga varning Àr att den Àr Bluetooth-aktiverad, vilket innebÀr att dina data uppdateras först nÀr din smartphone Àr inom rÀckhÄll.

Typer av personvÄgar

Det finns en del olika personvÄgar, dÀrför visar vi dig alla olika typer och deras priser nedan.

PersonvÄg som mÀter kroppsfett

Prisklass: 150kr – 2000kr

Förutom att mÀta din vikt Àr kroppsfettsvÄgar utformade för att visa din kroppsfettprocent, sÄ att du kan skilja mellan fettförlust och viktminskning. Förutom kroppsfett ger vissa dig ocksÄ ytterligare avlÀsningar som din bentÀthet, kroppsvattenprocent och BMI. Du mÄste dock ange viktig statistik, till exempel din lÀngd och ditt kön, för att fÄ de mest exakta kroppsmÀtningarna.

För att mÀta kroppsfett skickar kroppsfettvÄgarna en mycket liten elektrisk ström runt kroppen. Strömmen rör sig lÄngsammare genom fett och snabbare genom muskler, sÄ den hastighet som strömmen passerar genom din kropp gör det möjligt för personvÄg att berÀkna ditt kroppsfett och muskeltÀthet, visas som procent. PÄ grund av den elektriska strömmen bör du inte anvÀnda en kroppsfettanalysator om du har en pacemaker eller annan intern medicinsk utrustning eller om du Àr gravid. De rekommenderas inte heller för barn under 10 Är.

bÀsta personvÄgen

Du kan spendera allt frÄn 150kr till 2000kr pÄ en smart personvÄg. Dyrare modeller tenderar att erbjuda mer nÀr det gÀller antalet givna mÀtningar, som kan inkludera fettinnehÄll, total kroppsvattenprocent och muskelmassa. Vissa modeller har ocksÄ avtagbara skÀrmar.

Fördelar: Kroppsfettanalysatorer ger dig mycket mer information om din kroppssammansÀttning Àn mekaniska eller digitala vÄgar, och du kan hitta nÄgra ganska billiga. Typiska vÄgar för kroppsfettanalysator har en minnesfunktion, och du kan till och med köpa sÄdana med smart funktionalitet.

Nackdelar: De kan inte anvÀndas av alla, sÀrskilt de med interna medicintekniska produkter och gravida mÀnniskor. Mer funktionsförpackade kroppsfettanalysatorer Àr dyra.

Digital personvÄg

Prisklass: 100kr – 500kr

Digitala badrumsvĂ„gar anvĂ€nds frĂ€mst för att mĂ€ta din vikt. Till skillnad frĂ„n mekaniska personvĂ„gar, bör du inte behöva kasta ögonen för att rĂ€kna ut din vikt frĂ„n vĂ„gen – den informationen visas pĂ„ en elektronisk skĂ€rm i vanliga siffror.

digital personvÄg

Vissa digitala vÄgar erbjuder ocksÄ extra funktioner, till exempel anvÀndarminne: efter att ett visst antal personer har lagrat sina data Àr vÄgarna utformade för att kÀnna igen anvÀndaren och sedan övervaka viktskillnaden mellan varje avlÀsning för den specifika personen.

Du kan förvÀnta dig att spendera mellan 100 och 500kr pÄ en digital personvÄg, med priset som bestÀms av extra funktioner eller en större skÀrm för att lÀsa din vikt tydligare.

Fördelar: LÀtt att lÀsa, mÄnga val av stilar och priser, bra för dem som vill göra snabba viktmÀtningar, vissa kan visa brÄk eller decimaler pÄ pund eller kilo för en mer exakt avlÀsning.

Nackdelar: Liksom mekaniska vÄgar kan de flesta elektroniska versioner inte berÀtta om ditt kroppsfett, kroppsvatten eller BMI, batteriet mÄste bytas dÄ och dÄ.

Mekanisk personvÄg

Prisklass: 50kr – 400kr

Mekaniska badrumsvÄgar Àr utformade för att göra det enkla jobbet av att mÀta din vikt, och de brukar inte komma med nÄgra extra krusiduller.

mekanisk personvÄg

PĂ„ en uppsĂ€ttning mekaniska vĂ„gar visar urtavlan vanligtvis din vikt i bĂ„de imperial (“stounds” och “pounds”) och metriska (kilogram) mĂ€tningar samtidigt.

De flesta mekaniska badrumsvÄgar kostar mellan 50kr och 400kr, men det Àr möjligt att spendera mer. Dyrare mekaniska vÄgar Àr oftast gjorda av starkare material, som stÄl snarare Àn plast, och har en mer elegant design.

Fördelar: Mekaniska vÄgar kan vara riktigt billiga, de flesta lÄter dig se din vikt i bÄde kejserliga och metriska mÀtningar samtidigt, och det finns ingte heller nÄgot batteri att byta ut.

Nackdelar: Vissa mekaniska vÄgar kan vara svÄra att lÀsa om markeringarna Àr smÄ eller nÀra varandra, och du mÄste kontrollera att vÄgen Àr satt till noll innan du börjar anvÀnda den varje gÄng för att se till att du fÄr en korrekt mÀtning. Mekaniska vÄgar berÀttar tyvÀrr inte din BMI, kroppsfettkomposition eller lagrar dina avlÀsningar, sÄ vÀlj ett annat alternativ om du vill ha extra funktionalitet.

Hur vi gjorde vÄrt personvÄg test

För vÄr granskning av de personvÄg bÀst i test 2021 tar vi upp ett antal faktorer. Först kontrollerar vi att vÄgen erbjuder en exakt avlÀsning med en digital personvÄg, den högt rankade Withings Body+ digitala badrumsvÄg. AvlÀsningarna ska absolut inte ta mer Àn nÄgra sekunder.

Förutom priset undersöker vi ocksÄ de mÄtt som en personvÄg erbjuder, hur mÄnga unika anvÀndare personvÄgen stödjer, personvÄgens anslutningsalternativ och anvÀndarvÀnligheten för vÄgens app. Vi vill se om appen ocksÄ ger bakgrundsinformation om din kroppsstatistik. PluspoÀng om den fungerar med hÀlsoprogram frÄn tredje part.

Det sista som nÄgon behöver Àr mer Ängest, sÄ vi letar efter den bÀsta personvÄgen för att göra trappan pÄ plattformen mindre skrÀmmande. En smart personvÄg bör avslöja för dig att din kropp Àr mer Àn bara din vikt.