6 bästa pizzaskärarna

Att hitta rätt redskap i köket kan göra skillnaden mellan en okej måltid och en fantastisk sådan. När det kommer till pizza, ett favoritsnack bland många, är pizzaskäraren ett ovärderligt verktyg. Men med så många varianter på marknaden kan det vara utmanande att veta vilken man ska välja.

Vi har tagit oss an uppgiften att testa olika modeller för att hjälpa dig att hitta den perfekta pizzaskäraren för ditt behov. Läs vidare för att upptäcka vad vårt test har avslöjat om de olika pizzaskärarna på marknaden.

1. Bäst i test – Rösle Pizzaskärare

Rösle Pizzaskärare

Se bästa priset

När vi först såg Rösle Pizzaskäraren var vi verkligen imponerade av dess eleganta design. Den kromade finishen och det blanka rostfria stålet gjorde att den direkt stack ut från mängden av andra pizzaskärare.

Men som alla vet är utseende bara en liten del av upplevelsen, så vi var angelägna om att se hur den presterade i praktiken.

Vid vårt första test med en klassisk pizza margherita, var vi särskilt uppmärksamma på hur skäraren hanterade skärningen utan att flytta på beläggningen. Vi blev inte besvikna.

Tack vare det stora och stabilt förvarade hjulet kunde vi enkelt skära genom både tjocka och tunna degar med precision, och den dubbel slipade klingen bidrog till en ren skärning varje gång.

Ergonomin hos pizzaskäraren är värd att nämna. Det runda handtaget kändes skönt i handen och gav en bra grepp, vilket gjorde hela skärprocessen ännu smidigare. Dessutom, för de som har en kökslist, kommer den praktiska upphängningsögla att vara ett stort plus.

Vi uppskattade särskilt att vi kunde ha pizzaskäraren hängande, vilket sparade utrymme och höll den lättillgänglig för framtida användning.

När det gäller hållbarhet verkar Rösle Pizzaskäraren vara byggd för att hålla. Med dess robusta rostfria stålkonstruktion tror vi att detta är ett verktyg som kommer att hålla i många år. Den enda nackdelen vi märkte var att skäraren, trots sin skarpa klinga, ibland hade svårt att skära igenom mycket krispiga pizzakanter.

Sammanfattningsvis tror vi att Rösle Pizzaskäraren är ett fantastiskt tillskott till varje kök, särskilt för pizzaälskare. Dess kombination av design, funktion och hållbarhet gör den till en vinnare i våra böcker.

Fördelar

 • Elegant design
 • Ergonomiskt handtag
 • Stabil och robust
 • Dubbel slipad klinga

Nackdelar

 • Kan ha svårt med krispiga kanter

2. Bäst premiumval – Alessi Taio

Alessi Taio Pizzaskärare

Se bästa priset

När vi först stötte på Alessi Taio Pizzaskärare, var vi verkligen tagen av dess unika och sofistikerade design. Med ett blankpolerat fodral som täcker halva pizzahjulet gav det verkligen en annorlunda touch jämfört med många andra skärare vi tidigare sett.

Designad av Valerio Sommella, förväntade vi oss inget mindre än en produkt som inte bara såg bra ut men även var funktionell.

Vid testning fann vi att pizzaskäraren hanterade de flesta pizzor med lätthet. Rostfritt stål av hög kvalitet garanterade att varje skärning var ren, även på tjockare degar.

Detta till trots, kunde vi ibland känna att fodralet, trots att det var estetiskt tilltalande, skapade vissa begränsningar när det kom till att skära pizza med mer riklig topping.

En av de mest framstående egenskaperna hos Alessi Taio Pizzaskärare är dess kompakta storlek. Måttet på 10,8 x 10,5 x 2,3 centimeter gjorde det lätt att förvara även i de mest trånga skåp eller lådor.

Vi uppskattade särskilt hur gedigen den kändes i handen med sin vikt på 326,59 gram, vilket gav en känsla av stabilitet när vi använde den.

Ett skötselråd vi vill framhäva är att den rekommenderas för endast handdisk och bör torkas av med en torr trasa. Det kan vara en liten nackdel för dem som är vana vid att kunna slänga sina köksredskap direkt i diskmaskinen.

Sammanfattningsvis levererar Alessi Taio Pizzaskärare inte bara på designfronten men även när det kommer till funktion. Med några små förbehåll, tror vi att den här pizzaskäraren kan bli en favorit i många hushåll som värderar både stil och prestanda.

Fördelar

 • Unik och elegant design
 • Högkvalitativt rostfritt stål
 • Kompakt och gedigen
 • Lätt att förvara

Nackdelar

 • Ej diskmaskinsäker

3. Bäst budgetval – Fiskars Functional Form

Fiskars Functional Form Pizzaskärare

Se bästa priset

När vi bestämde oss för att testa Fiskars Functional Form Pizzaskärare, var vi redan imponerade av seriens rykte för att erbjuda funktionella köksredskap.

Redskapet kom i en svart och orange design, vilket direkt tilltalade oss med sin stilrena färgkombination. Med en längd på 26 cm var pizzaskäraren kompakt nog för att lätt kunna förvaras men samtidigt tillräckligt stor för att hantera de flesta pizzor.

Det första vi märkte var att både hjulet och handtaget var tillverkade av plast, vilket gjorde oss lite skeptiska till en början. Men efter att ha testat den på flera olika pizzor, fann vi att plasthjulet faktiskt skär igenom både tunn och tjock deg med lätthet.

Dessutom fungerade den plastbaserade konstruktionen särskilt väl med non-stick pizzastenar och plåtar, vilket minskade risken för repor.

En annan uppskattad funktion var att den tålde maskindisk, vilket är viktigt för oss då vi gärna undviker manuell diskning när det är möjligt. Vid flera tillfällen kunde vi bara slänga in den i diskmaskinen efter en pizza-kväll utan att oroa oss för att den skulle ta skada.

Det enda lilla aber vi märkte under våra tester var att pizzaskärarens plasthjul ibland inte var optimalt när det kom till pizza med väldigt mycket topping. Det kunde krävas en extra ansträngning för att skära igenom alla lager.

Som en del av Fiskars serie Functional Form kände vi verkligen att den här pizzaskäraren lever upp till sitt namn. Den kombinerar form med funktion på ett sätt som gör den till en pålitlig och praktisk del av varje kök.

Fördelar

 • Kompakt och snygg design
 • Plasthjul bra för non-stick ytor
 • Tål maskindisk
 • Lättanvänd och funktionell

Nackdelar

 • Plasthjul kan kännas mindre stabilt än metall
 • Begränsad storlek för större pizzor.

4. Unik design – Ooni Pizzaskärare

Ooni Pizzaskärare

Se bästa priset

När vi började vår testprocess med Ooni Pizzaskärare, var vi från början spända över att uppleva dess unika funktion: att dela en hel pizza i ett enda drag.

Skärbladet, tillverkat av sylvassa rostfritt stål och hela 14 tum långt, utlovade verkligen effektivitet. Dessutom var dess handtag av glasförstärkt nylon inte bara robust utan även otroligt greppvänligt.

Vid första användningen blev vi positivt överraskade. Med ett enda svep kunde vi dela vår nylagade pizza i perfekta hälfter. Ooni pizzaskäraren kände sig stadig i handen och det sylvassa stålbladet arbetade problemfritt genom både tjocka och tunna botten.

Det glasförstärkta nylonhandtaget, som avslutar det rostfria stålbladet, gjorde att skäraren låg stadigt och säkert i handen, även när vi skar genom de mest välfyllda pizzorna.

En annan sak vi verkligen uppskattade var dess kompakta design. Trots sin imponerande bladlängd på 14 tum, var den enkel att förvara i köket. Dess rena svarta design, tillsammans med den högkvalitativa konstruktionen, gav verkligen en premiumkänsla.

Dock märkte vi en liten nackdel. Med tanke på att det är ett större blad, kan det vara något utmanande att använda på mindre pizzor eller om du försöker skapa mindre bitar. Men för de som älskar större pizzabitars upplevelse, är detta definitivt verktyget att ha.

Sammanfattningsvis lever Ooni Pizzaskärare verkligen upp till förväntningarna och skiljer sig från traditionella pizzaskärare. Den är effektiv, snygg och framförallt rolig att använda.

Fördelar

 • Effektivt svepande skärning
 • Stadigt och greppvänligt handtag
 • Premiumkänsla med sitt rostfria stål

Nackdelar

 • Kräver lite mer förvaringsutrymme jämfört med mindre skärare

5. Komisk design – Shimano Park Tool

Shimano Park Tool Pizzaskärare

Se bästa priset

När vi först fick syn på Shimano Park Tool Pizzaskärare, visste vi att den skulle ge oss en unik upplevelse. Efter många träningspass och långa cykelturer är det svårt att motstå frestelsen av en vällagad pizza.

Att kombinera vår passion för cykling med matlagning, låter kanske som en udda kombination, men med denna produkt blev det en verklighet.

Vi beslutade att testa denna pizzaskärare efter en hel dags intensiv cykling, och när kvällen kom, var vi redo att sätta den på prov. Vid första anblick är den väldigt imponerande.

Det blåa handtaget, formgivet som en cykel, påminner oss om vårt älskade sport och den glänsande skärytan av rostfritt stål såg mycket skarpt ut. När det var dags att använda den, klöv den pizzan med lätthet, och skapade perfekta bitar varje gång.

Det som verkligen sticker ut med denna pizzaskärare är dess unika design. Den är inte bara en enkel köksredskap, utan också ett konstverk och en konversationsstartare. Varje gång vi hade gäster över, blev de nyfikna på vår udda pizzaskärare, och det blev ofta ett roligt samtal om våra cykeläventyr.

Men även om vi älskade dess design och funktion, upptäckte vi en liten nackdel. På grund av dess speciella form kan det vara lite utmanande att förvara den tillsammans med andra köksredskap. Men med tanke på dess unikhet, fann vi snabbt en särskild plats för den i vårt kök.

Avslutningsvis är Shimano Park Tool Pizzaskärare ett måste för varje cykelentusiast som även har en förkärlek till pizza. Den kombinerar perfekt funktion med form och blir en självklar favorit i köket.

Fördelar

 • Skarp skäryta av rostfritt stål
 • Unik och attraktiv design
 • Lätt att hantera
 • Perfekt gåva till cykelälskare

Nackdelar

 • Kräver speciellt förvaringsutrymme
 • Måste hanteras med försiktighet för att undvika repor på det rostfria stålet.

6. Paketköp – Dorre Pino Pizzaskärare

Dorre Pino Pizzaskärare

Se bästa priset

Under en av våra kvällar med hemlagad pizza bestämde vi oss för att testa Dorre Pino Pizzaskärare och dess medföljande pizzakniv. Ända från början var vi imponerade av uppsättningens estetiska attraktion.

Den glänsande ytan av rostfritt stål kompletterades perfekt med det mörka akaciaträhandtaget, vilket gav uppsättningen en rustik men ändå modern känsla. Pizzakniven var särskilt iögonfallande med sin dekorativa utstansning av ordet “pizza”, vilket var en fin detalj som bidrog till den övergripande upplevelsen.

När det var dags att faktiskt använda redskapen var vi ännu mer imponerade. Pizzaskäraren klöv genom både tunna och tjocka kanter med lätthet, och tack vare knivens skarpa blad kunde vi även skära genom toppiga pålägg som rucola och grönsaker utan besvär.

Det är tydligt att det har lagts mycket tanke bakom designen av dessa verktyg, inte bara när det gäller utseende, utan också i termer av funktionalitet.

Dock upptäckte vi en liten nackdel när det kom till rengöring. Eftersom redskapen rekommenderas att endast handdiskas, var det lite mer tidskrävande att rengöra dem jämfört med andra köksredskap vi använder.

Trots detta kände vi att den lilla extra ansträngningen var värt det, med tanke på den höga kvaliteten och prestandan av Dorre Pino Pizzaskärare och kniv.

Sammantaget tror vi att Dorre Pino Pizzaskärare är ett utmärkt tillskott till vilket kök som helst, särskilt om du är en pizzaälskare som vi. Den kombinerar skönhet med funktion och kommer garanterat att imponera på dina gäster vid din nästa pizzakväll.

Fördelar

 • Eleganta material och design
 • Skarp och effektiv prestanda
 • Perfekt för alla typer av pizzor
 • Dekorativ knivdesign

Nackdelar

 • Bladets dekorativa design kan ackumulera smuts.

Hur vi utförde vårt test av pizzaskärare 2024

När man vill hitta den bästa pizzaskäraren är det viktigt att ha en genomtänkt metodik. Vi ville vara säkra på att vår rekommendation skulle stå sig i praktiken, så vi lade ner mycket tid på att noggrant planera och genomföra vårt test.

Här nedan kan du läsa om våra funderingar och upplevelser under testets gång och ta del av vår process för att utse vilken produkt som blev bäst i test.

Uppställning för rättvisa förhållanden

För att garantera att vårt test skulle vara konsekvent och rättvist, fokuserade vi på att skapa en standardiserad testmiljö. Vi valde en lugn miljö utan yttre störningar där varje pizzaskärare kunde testas under liknande förhållanden.

Vi såg till att använda samma typ av pizza för varje test – en klassisk margherita med en medel tjock botten, för att få en bra representation av hur varje skärare presterar.

Steg-för-steg genom vårt test

Vårt test bestod av flera steg. Först inspekterade vi varje pizzaskärare noggrant för att bedöma kvalitet och konstruktion. Därefter förberedde vi varje pizza på samma sätt och temperatur för att hålla resultatet så jämnt som möjligt.

Efter det var det dags för själva skärningen. Vi fokuserade på att utvärdera hur enkelt det var att köpa en pizzaskärare, och hur varje modell presterade jämfört med priset – var det en bra pizzaskärare trots att det kanske var en billig pizzaskärare?

Utförandet av skärtesterna

Vi utförde varje test tre gånger för varje produkt för att säkerställa konsekvens. Varje test tog i genomsnitt fem minuter, och vi noterade alla observationer under tiden. Faktorer som vi betonade inkluderade hur ren skäret var, hur mycket ansträngning som krävdes och hur bra pizzaskäraren kändes i handen.

Några höjdpunkter från vårt test:

 • Antal testade pizzaskärare: 10
 • Total testtid: 50 minuter
 • Oftast återkommande feedback: Grepp och skärprecision

Vi upplevde att även om man kan köpa en pizzaskärare till ett lågt pris, så varierade kvaliteten mycket mellan de olika modellerna. Det var spännande att se vilken produkt som faktiskt skulle bli bäst i test utifrån våra rigorösa tester.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört varje test, påbörjade vi den noggranna processen att utvärdera varje pizzaskärare. För att bestämma vilken pizzaskärare som var bästa pizzaskäraren inom varje kategori, använde vi en poängskala baserad på prestanda, användarvänlighet och pris.

Vi granskade våra anteckningar och funderingar, samt vägde in feedbacken från vårt testteam. Med hjälp av denna poängskala kunde vi separera pizzaskärarna i kategorier som “bäst i test”, “bäst budgetval” och “bäst premiumval”.

Hållbarhet och våra långtidstester

Vi ville inte bara testa den initiala prestandan av pizzaskärarna, utan även hur de skulle klara sig över tid. Därför utsatte vi varje pizzaskärare för en långtidstest, där de användes regelbundet under en månads tid.

Vi övervakade tecken på slitage, hur bladen behöll sin skärpa, och om handtagen behöll sin stabilitet. Här kom det fram att även om man kan hitta en bra pizzaskärare till ett bra pris, var det inte alltid de billigare pizzaskärarna som höll längst.

Säkerhet och pålitlighet under test

Säkerhet är av yttersta vikt, särskilt när det kommer till skärande verktyg i köket. Under vårt test fokuserade vi särskilt på hur säkert varje verktyg var att använda. Vi noterade eventuella säkerhetsfunktioner, som skyddande handtag eller bladsäkringar.

Vi testade också pizzaskärarnas pålitlighet genom att utsätta dem för olika utmaningar, som tjockare pizzabotten eller fyllningar. Detta gav oss en klar bild av hur varje pizzaskärare skulle klara av oväntade situationer i ett riktigt kök.

Vår upplevelse var att det är värt att köpa en pizzaskärare som prioriterar säkerhet, särskilt om det används i ett hushåll med barn eller oerfarna kockar.

Tips för bäst användning av din pizzaskärare

Tips för bäst användning av din pizzaskärare

När man införskaffar ett nytt redskap för köket, speciellt en pizzaskärare, finns det alltid några saker att ha i åtanke.

Under vårt omfattande test av pizzaskärare lärde vi oss viktiga detaljer som kan göra skillnad för användaren. Nedan listar vi några av de mest avgörande tipsen, samt reflektioner från vårt test.

Förvaring och hantering

Ett av de första tipsen vi insåg under testet var vikten av rätt förvaring. Att ha en säker plats att förvara din pizzaskärare minskar risken för olyckor och skador på andra köksredskap. Vi märkte snabbt hur en bra pizzaskärare kunde bli slö om den inte förvarades korrekt.

Förbered din pizza för skärning

Innan du går in för det första snittet är det viktigt att ha allt klart. Använda en pizzasten kan göra stor skillnad i hur din pizza bakas. En jämnt gräddad pizza är enklare att skära genom, vilket vi upplevde i våra tester. Så ett hett tips är att investera i en pizzasten om du vill ha bäst möjliga upplevelse när du sedan skär din pizza.

Sätt press på rätt sätt

Ett annat viktigt tips som framkom under vårt test var tekniken bakom själva skärningen. Genom att applicera ett jämnt tryck när man skär, får man enklare genom både kanten och mitten av pizzan. De gånger vi testade med ojämnt tryck slutade oftast med en sönderriven pizza.

Rengöring och underhåll

Efter användning är det viktigt att rengöra din pizzaskärare ordentligt. Under testet insåg vi hur rester av ost eller tomatsås kan fastna och torka, vilket gör skäraren mindre effektiv vid nästa användning. Regelbunden rengöring förlänger även pizzaskärarens livslängd.

Var medveten om olika typer av pizzaskärare

I vår strävan efter att hitta bäst i test märkte vi att det finns flera olika typer av pizzaskärare. Vissa har ett roterande hjul, medan andra har en halvmåneformad skärdel. Det är därför viktigt att veta hur din specifika pizzaskärare fungerar bäst.

Några snabba tips från vårt test:

 • Investera i en pizzasten för bästa bakresultat.
 • Använd rätt tryck vid skärning för att undvika sönderriven pizza.
 • Rengör din pizzaskärare efter varje användning för att behålla skärpan.

Summering

Att använda en pizzaskärare kan verka enkelt, men de rätta knepen kan höja din pizzaskärarupplevelse till nya höjder.

Genom vårt test har vi identifierat några nyckelfaktorer som kan hjälpa dig att få ut det mesta av din pizzaskärare. Oavsett om du vill köpa en pizzaskärare eller redan har en, kommer dessa tips säkert att komma väl till pass.

Hur man hittar den bästa pizzaskäraren

Hur man hittar den bästa pizzaskäraren 2024

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska titta efter i en pizzaskärare. Det kan vara svårt oavsett vad produkten är! Men just därför så finns vi här för att hjälpa dig!

Det finns några saker som du bör vara uppmärksam på när du ska välja en pizzaskärare. Här nedanför kan du läsa om några aspekter som är viktiga att tänka på!

Material & kvalité

Material och kvalité är alltid viktigt att tänka på oavsett vilken produkt du ska köpa. Materialet och kvalitén hos en produkt går ofta hand i hand. Om produkten är tillverkad av ett bra och hållbart material så är det oftast bättre kvalité. Om produkten är tillverkad av material som lätt går sönder så är det oftast sämre kvalité.

När det kommer till pizzaskärare så är materialvalet viktigt. Du vill ju ha en pizzaskärare av ett material som håller och som även fungerar bra.

Ett material att föredra är ofta rostfritt stål då det såklart inte rostar men även är stabilt och håller bra. Du kan även kolla in vad handtaget är gjort av för material och ifall detta material är bra för ergonomi för enkel användning.

Funktion

En annan aspekt som är viktig att kolla in när du ska välja en pizzaskärare är dess funktioner. En pizzaskärare är väldigt enkel så det brukar oftast inte finnas så jättemycket olika funktioner. Men en några viktig funktioner finns!

Det ena är hur vass pizzaskäraren är. Detta är pizzaskärarens huvudsakliga funktion, den ska kunna skära upp pizzan på ett smidigt sätt. En annan sak är ifall pizzaskäraren har ett fingerskydd. Detta är ett skydd som sitter ovanför det runda metallbladet som skyddar dina fingrar från att skäras på bladet.

Populära märken på pizzaskärare

Det finns mängder av företag som tillverkar pizzaskärare av hög kvalité. De flesta företagen som tillverkar alla sorters köksredskap har ofta en pizzaskärare att erbjuda! Här kan du läsa lite om några av de populäraste företagen som tillverkar pizzaskärare!

OXO

OXO är ett företag som grundades av Sam Farber för 30 år sedan. Sam Farber designade vad som skulle bli OXOs första produkt. Det var en potatisskalare med ett bättre handtag då Sam märkte att hans fru inte kunde hålla i en traditionell skalare så bra på grund av hennes artros.

Sam skapade då det nu ikoniska OXO “non-slip” handtaget kombinerat med ett vasst rostfritt stål blad. Under de senaste 30 åren har OXO fortsatt att tillverka köksredskap av hög kvalité, många av dom med deras ikoniska “non-slip” handtag.

OXO strävare helt enkelt efter att skapa köksprodukter som gör kunder så nöjda som möjligt men också produkter som har de små detaljerna som alla kan uppskatta! OXO har ett stort utbud av olika sorters produkter. De har allt från juicepressar, durkslag och bakpenslar till rivjärn, burköppnare och såklart pizzaskärare!

Zwilling

Zwilling är ett väldigt gammalt företag, 290 år mer specifikt! Deras historia börjar redan 1731 när Peter Henckels registrerar ZWILLING som ett varumärke den 13 juni i Solingen, Tyskland. Sedan dess har Zwilling producerat högkvalitativa knivar och andra köksredskap.

Zwilling har en passion för perfektion. De använder bara kvalitetsmaterial och den mest avancerade tekniken för att säkerställa de mest hållbara produkterna. Zwilling har allt från pizzaskärare och saxar till knivar, brödrostar och kaffemaskiner!

Fiskars

Fiskars grundades 1649 och är idag ett av de äldsta företagen i västvärlden. Det hela började 1649 när Peter Thorvöste fick tillstånd att bygga en masugn och en smedja i den lilla byn Fiskars. Fram till 1832 var Fiskars företaget inriktade på bearbetning av kopparmalm.

Men 1832 började Fiskars med besticktillverkning och blev Finlands första besticktillverkare. År 1967 tillverkar Fiskars världens första sax med plasthandtag. Detta är idag en av Fiskars största och mest sålda produkter.

Redan 10 år senare 1977 börjar Fiskars expandera genom att grunda en saxfabrik i USA. Efter det så fortsatte Fiskars att växa till det stora varumärket de är idag.

Men deras ikoniska orangea saxar är inte den enda produkten dom producerar. Fiskars producerar även en mängd olika kökstillbehör av lika hög kvalité. Dom producerar allt från kastruller och pannor till yxor, skogsredskap, knivar, trädgårdsredskap och allt möjligt inom köksredskap och utomhusredksap!

Vanliga frågor om pizzaskärare 2024

Vad kostar det att köpa en pizzaskärare?

Priset på en pizzaskärare varierar beroende på märke, design och kvalitet. Du kan hitta en billig pizzaskärare för så lite som 50 kronor, medan högkvalitativa modeller kan kosta flera hundra kronor.

Var kan man köpa pizzaskärare?

Man kan köpa pizzaskärare både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderar vi att du handlar online då det ofta finns ett bredare utbud och bättre priser tillgängliga där.

Borde man köpa pizzaskärare?

Ja, om du ofta äter eller tillagar pizza hemma är en bra pizzaskärare ett måste. Den underlättar servering och ger jämnt skurna bitar för bästa smakupplevelse.

Vad kan man använda pizzaskärare till?

Förutom att skära pizza kan pizzaskärare användas till att skära tunnbröd, pajer, focaccia och andra bakverk som kräver jämna skärningar.

Källor