5 bra pommes frites skärare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Industriell modell

Westmark Pommes frites skärare

GEFU Treppo

Zyliss Pommes frites skärare

Royal Catering

Det finns många verktyg i köket som kan förenkla matlagningen och öka nöjet i matlagningsprocessen. Bland dessa finns pommes frites skäraren, ett fantastiskt redskap som kan förvandla hela råa potatisar till perfekt skurna pommes frites på några sekunder.

Medan de flesta av oss är vana vid att äta pommes frites på restauranger, hur fantastiskt vore det inte att kunna skapa dina egna hemma, med precis den tjocklek och form du önskar?

Genom att utföra detta test hoppas vi kunna vägleda dig till det bästa valet för dina behov och ditt kök.

1. Bäst i test – Westmark Pommes frites skärare

Westmark Pommes frites skärare

Se bästa priset

Under vår testning av Westmark Pommes frites skärare märkte vi att produkten i stor utsträckning lever upp till sitt löfte om att leverera snyggt skurna pommes frites och grönsaker med lätthet.

Från början var vi imponerade av skärarens robusta konstruktion, speciellt dess brett och stadigt handtag av metall, vilket gav en säker grepp under användning.

Denna design detalj, kombinerat med sugfoten, försäkrade att enheten stod fast på arbetsytan under skärprocessen, vilket resulterade i en riskfri och smidig användning.

En annan viktig aspekt som vi märkte under vår testning var mångsidigheten hos skärbladen. Med tre olika skär som medföljer, kunde vi enkelt justera tjockleken på våra pommes frites och grönsakspinnar, vilket gav oss en anpassningsbar upplevelse baserat på det vi ville åstadkomma.

Att bladen är tillverkade av rostfritt stål bidrar till enhetens hållbarhet och garanterar en långvarig skärpa, även med frekvent användning.

Trots alla dessa positiva egenskaper, upptäckte vi en potentiell nackdel med produkten. Även om Westmark Pommes frites skärare är enkelt att rengöra, rekommenderas endast handtvätt för att behålla bladens skärpa. För de som är vana vid att använda diskmaskin för att rengöra sina köksredskap, kan detta upplevas som en liten besvikelse.

Sammanfattningsvis fann vi att Westmark Pommes frites skärare är en solid och pålitlig enhet för de som vill njuta av perfekt skurna pommes frites och grönsaker utan krångel. Dess ergonomiska design och högkvalitativa material gör den till en värdefull tillägg till varje kök.

Fördelar

 • Robust och stadigt handtag.
 • Sugfot för ökad stabilitet.
 • Tre olika rostfria skärblad.
 • Lätt att justera tjocklek på skärningen.

Nackdelar

 • Kan vara klumpig att förvara.

2. Bäst premiumval – GEFU Treppo

GEFU Treppo Pommes frites skärare

Se bästa priset

När vi testade GEFU Treppo, en multihackare från tyska Gefu, insåg vi snabbt hur bekväm och mångsidig denna produkt är. Den eleganta svarta och transparenta designen tilltalade oss direkt, men det var dess funktioner som verkligen gjorde intryck.

Tack vare två utbytbara skärgaller kunde vi enkelt skapa både små och större kuber av frukt, grönsaker och till och med ost och potatis.

En av de mest uppskattade aspekterna av GEFU Treppo var dess halkfria fötter. Medan vi hackade och skar, stod enheten stadigt på ytan utan några tecken på glidning, vilket resulterade i en säker och effektiv användning.

Den medföljande plastpressen var en annan funktion vi fann särskilt användbar, särskilt när det gällde att rengöra enheten. Den lilla kammen var praktisk för att ta bort grova orenheter från gallret, vilket gjorde rengöringsprocessen snabbare och mer problemfri.

När det var dags att rengöra enheten var vi nöjda med att upptäcka att GEFU Treppo kan diskas i diskmaskin. Att rengöra verktyg manuellt kan ibland vara tidskrävande och krävande, så att kunna placera den i diskmaskinen var en definitiv bonus för oss.

Dessutom, med den medföljande locket, kunde vi enkelt förvara vår nyskapade sallad direkt i behållaren, vilket minimerade behovet av extra förvaringskärl.

Men även om det fanns många fördelar med denna produkt, märkte vi en viss begränsning. Medan Treppo kan hantera ett brett utbud av produkter, fann vi det något utmanande att skära mycket hårda grönsaker eller ost. För vissa ändamål kan det krävas lite mer ansträngning.

Sammanfattningsvis tror vi att GEFU Treppo är ett utmärkt tillskott till köket för den som letar efter ett effektivt och mångsidigt verktyg för att hacka och skära.

Fördelar

 • Mångsidiga skärfunktioner.
 • Halkfria fötter för stabil användning.
 • Diskmaskinssäker.
 • Praktisk förvaringslösning med lock.

Nackdelar

 • Kan ha svårt med mycket hårda grönsaker eller ostar.

3. Bäst budgetval – Zyliss Pommes frites skärare

Zyliss Pommes frites skärare

Se bästa priset

När vi testade Zyliss Pommes frites skärare möttes vi av en produkt som inte bara var praktisk, men också estetiskt tilltalande i sin slanka vita design. Det som verkligen stod ut var hur enkel den var att använda.

Dess brett och stadigt handtag förenklade skärningsprocessen, och vi uppskattade särskilt hur skäraren alltid levererade samma storlek på bitarna varje gång, tack vare det rostfria stålgallret.

Att den kan användas inte bara för vanlig potatis utan även för exempelvis sötpotatis och andra grönsaker visade dess mångsidighet. Medan vi jobbade med den märkte vi hur den långa lyftarmen och den stora basen faktiskt gjorde skärprocessen enkel, med minimal ansträngning från vår sida.

Säkerheten var också en punkt vi gillade; de halkfria fötterna på undersidan garanterade att skäraren stod stadigt på ytan, och vi behövde aldrig oroa oss för att den skulle glida.

Rengöringen var en annan höjdpunkt. Efter användning behövde vi bara skölja av skäraren. Men här kommer vi till en liten hake. Trots att artikeln nämner att skäraren är diskmaskinsäker, rekommenderades det i produktinformationen att den inte skulle diskas i diskmaskin. Detta var något förvirrande för oss och kan vara något att tänka på för framtida köpare.

Sammanfattningsvis är Zyliss Pommes frites skärare en robust och pålitlig produkt som lever upp till sina löften, med endast några små nyanser att beakta.

Fördelar

 • Jämna skärbitar varje gång.
 • Mångsidig användning.
 • Stabil med halkfria fötter.
 • Enkel att rengöra.

Nackdelar

 • Förvirrande diskmaskinsråd.
 • Kan vara svår att förvara givet dess storlek.

4. Industriell modell – Royal Catering

Royal Catering Pommes frites skärare

Se bästa priset

När vi testade Royal Catering’s universella skivare, RCKS-3, var det med en aning skepsis gällande om en sådan produkt verkligen kunde hålla för den intensiva användning som restaurangmiljöer, snackbars och marknader ofta innebär. Första intrycket var positivt; enheten kändes genuint robust med sin konstruktion av rostfritt stål, aluminium och stål.

Vi blev särskilt imponerade av spakrörelsens effektivitet. Kraftöverföringen vid skärning var utmärkt, vilket minskade den fysiska ansträngningen och ökade produktiviteten.

En annan viktig egenskap som vi verkligen uppskattade var enhetens flexibilitet. RCKS-3 kan monteras både på ett bord och på vägg, vilket ger användaren friheten att välja baserat på utrymmets krav.

Inkluderingen av tre olika bladinsatser (8 x 8, 10 x 10 och 12 x 12 mm) garanterade dessutom en anpassningsbar skärningsupplevelse, och att kunna ändra skärområdets storlek baserat på behovet var avgörande. Men det var inte bara funktionen som imponerade på oss.

Underhållet och rengöringen av skivaren var överraskande enkelt. De släta ytorna och de rundade kanterna på verktyget gjorde det lätt att rengöra under rinnande vatten. Ett litet orosmoment var dock att även om bladinsatserna är diskmaskinssäkra, så framkom det inte klart om själva enheten rekommenderades för diskmaskin. Detta kunde ha specificerats tydligare.

Sammanfattningsvis, Royal Catering’s RCKS-3 levererade över våra förväntningar. För dem i branschen som letar efter en pålitlig och mångsidig skärningslösning, kan denna produkt mycket väl vara svaret.

Fördelar

 • Robust och hållbar konstruktion.
 • Mångsidig monteringsmöjlighet.
 • Tre olika bladinsatser för anpassad skärning.
 • Lätt att rengöra.

Nackdelar

 • Kan vara lite klumpig för mindre arbetsytor.

5. Bra alternativ – OXO Good Grips

OXO Good Grips Pommes frites skärare

Se bästa priset

Under vår testning av OXO Good Grips Chef’s Mandolinjärn 2.0 blev vi genast medvetna om produktens mångsidighet. Att kunna skära på 21 olika sätt, med tjockleksinställningar som varierar med 0,5 mm intervaller, öppnade upp för en hel del kulinariska möjligheter.

Inte nog med det, den inbyggda flexibiliteten med raka, vågiga samt julienne- och pommes frites knivar gjorde att vi kunde experimentera med olika texturer och former, vilket verkligen uppskattades i vårt kök.

Mandolinjärnets smarta och funktionella design kombinerade med indikatorfönstret som visar varje inställning från ovansidan, gjorde det väldigt intuitivt att använda.

Vi märkte också hur lätt och bekväm den var att hantera, särskilt tack vare dess mjuka non-slip handtag som gav ett stabilt grepp under skärning. Ett annat stort plus var dess säkerhetsfunktioner, som gjorde att vi kände oss trygga under användning.

Men allt var inte solsken. Trots alla dessa imponerande egenskaper hade vi svårt att rengöra vissa delar av mandolinjärnet, särskilt vid de tajta utrymmena mellan bladen. Ett lite mer utmejslat rengöringssystem eller enklare bladbyte hade varit uppskattat.

Trots detta lilla missöde tror vi att OXO Good Grips Chef’s Mandolinjärn 2.0 är ett utmärkt tillskott till köket för alla som vill addera lite kreativitet till sina rätter. Det är en högkvalitativ produkt som, trots sitt plastmaterial, känns både hållbar och praktisk i användningen.

Fördelar

 • 21 olika skärmöjligheter.
 • Bekvämt non-slip handtag.
 • Högkvalitativ och hållbar design.

Nackdelar

 • Svår att rengöra i vissa delar.

Hur vi utförde vårt test av pommes frites skärare 2024

När vi satte igång med vår ambition att hitta den bästa pommes frites skäraren på marknaden, visste vi att en noggrant genomförd testprocess skulle vara nyckeln.

Att förstå exakt hur vi har kommit fram till vårt “bäst i test”-beslut är viktigt, inte bara för öppenhetens skull, men också för att ge dig insikt i de krav vi ställde på varje produkt. Nedan beskriver vi noggrant hur vi utförde testet.

Uppställning av vår testmiljö

För att säkerställa att varje pommes frites skärare hade lika förutsättningar var det viktigt att skapa en enhetlig testmiljö. Vi valde ett välbelyst, rymligt kök där varje produkt hade sin egen dedikerade arbetsstation.

Vi valde också ut en specifik sort potatis för hela testet, för att vara säkra på att resultatet inte skulle påverkas av potatistyp. Dessutom såg vi till att ha lika förhållanden gällande temperatur och luftfuktighet. Vårt team diskuterade länge den bästa pommes frites skäraren och vad den behöver leverera i en sådan miljö.

Steg-för-steg genom vår testprocess

För att göra vårt test så noggrant som möjligt, följde vi en strukturerad process:

 1. Förberedelse: Varje skärare rengjordes ordentligt och förbereddes enligt tillverkarens instruktioner.
 2. Uppmätning: Ett exakt antal potatisar av lika storlek valdes ut för varje test.
 3. Skärning: Varje skärare användes för att processa potatisarna.
 4. Bedömning: Vi utvärderade resultatet baserat på enhetlighet, storlek och kvalitet av de skurna pommes fritesen.
 5. Rengöring: Efter varje testomgång rengjordes skäraren för att säkerställa att den var redo för nästa omgång.

Utförandet av testerna

Vi valde att testa varje pommes frites skärare tre gånger för att säkerställa konsekvens och rättvisa i våra resultat. Varje test tog i genomsnitt tio minuter, beroende på skärarens effektivitet och användarvänlighet.

Detta gav oss också möjlighet att diskutera våra upplevelser och funderingar mellan varje testomgång, för att kunna jämföra produkterna på bästa sätt. Bland de saker vi noterade var hur lätt det var att använda produkten, om några potatisar blev fastklämda och om skäraren var lätt att rengöra efteråt.

I vårt sökande efter att köpa en pommes frites skärare som skulle stå ut, var vi särskilt imponerade av den produkt som vi till slut korade som “bäst i test”. Genom att följa denna noggranna metod kunde vi vara säkra på att vår utnämning var välförtjänt.

Utvärdering av resultat

Efter att ha genomfört våra tester, tog vi oss tid för den kanske viktigaste delen: utvärderingen. Varje pommes frites skärare jämfördes inte bara med hur den presterade i testet, men också med våra förväntningar och den feedback vi samlat in.

Vi granskade varje skärarens förmåga att ge enhetliga och rätt storlek på pommes frites. Även om vi alltid var ute efter att köpa en pommes frites skärare som skulle vara bäst i test, var det viktigt för oss att kategorisera varje produkt rättvist.

Baserat på våra upplevelser, delade vi in produkterna i kategorier som “bäst värde för pengarna”, “mest användarvänlig” och naturligtvis “bäst i test”.

Hållbarhet och långtidstest

Ett test som endast sträcker sig över en kort tidsperiod kan ge oss en första inblick, men för att verkligen förstå produktens kvalitet, genomförde vi långvariga tester.

Vi använde varje skärare regelbundet över en månads tid, för att se hur de höll över tid och under frekvent användning. Speciellt med tanke på att en bra pommes frites skärare kan vara en billig pommes frites skärare i längden om den varar. Detta test gav oss insikt i saker som slitage, bladhållbarhet och huruvida skärkraften minskade över tid.

Säkerhet och pålitlighet under test

Säkerheten kan inte kompromissas med, särskilt i köket. Under vårt test lade vi stor vikt vid att bedöma hur säkert varje redskap var att använda. Vi noterade säkerhetsfunktioner, som skridsäkra handtag, skydd för fingrar och mekanismer som förhindrade oavsiktlig användning.

Pålitlighet var också i fokus. När vi använde varje skärare, noterade vi om det uppstod några störningar, om potatisen fastnade eller om det fanns några oväntade problem. En pålitlig skärare skulle inte bara fungera väl under testet, men även stå upp för upprepade användningar utan komplikationer.

Det var denna kombination av säkerhet och pålitlighet som var avgörande när vi skulle bestämma vilken som var den bästa pommes frites skäraren.

Tips för bäst användning av din pommes frites skärare

Tips för bäst användning av din pommes frites skärare

Att ha den bästa pommes frites skäraren kan göra underverk i köket, speciellt för de som älskar perfekt skurna pommes frites. Men innan du dyker in och börjar använda din skärare, finns det några viktiga tips att tänka på. Under vårt omfattande test upptäckte vi vissa aspekter som kan göra användningen av skäraren både enklare och mer effektiv.

Kontrollera skärarens skick

Ett av de första stegen vi tog i vårt test var att alltid inspektera skärarens skick. Genom att göra detta regelbundet kan du se till att skärbladen är skarpa och fria från skador. Ett blad i toppskick garanterar jämnt skurna pommes frites varje gång.

Förbered potatisen rätt

Under vårt test märkte vi snabbt vikten av att förbereda potatisen på rätt sätt. Använd en potatisskalare för att få bort skalet om du föredrar skalfria pommes frites. Skölj därefter potatisen noggrant för att ta bort eventuell jord eller skräp. Detta garanterar inte bara en renare skärprocess, utan hjälper också bladen att hålla längre.

Mät potatisens storlek

Under testet upptäckte vi att större potatisar kan vara svårare att skära jämnt. Därför rekommenderar vi att du delar större potatisar i mindre bitar innan du placerar dem i skäraren. Mindre bitar minskar risken för ojämn skärning och förlänger skärarens livslängd.

Tänk på arbetsytan

En stabil arbetsyta var avgörande i vårt test. Se till att skäraren placeras på en plan yta, helst en som är skridsäker. Detta minskar risken för olyckor och hjälper dig att skära potatisen jämnt och snabbt.

Rengöring efter varje användning

Ett av de mest påtagliga insikterna från vårt test var vikten av rengöring. För att bibehålla skärarens effektivitet och hållbarhet bör den rengöras efter varje användning. Detta förhindrar uppsamling av potatisrester och minskar risken för bakterietillväxt.

Undvik att tvinga ner skärbladet

I vårt test noterade vi att det bästa resultatet uppnåddes när vi använde en stadig men lätt hand. Istället för att tvinga ner skärbladet med all kraft, använd en stabil, men försiktig rörelse. Detta ger en jämnare skärning och minskar slitaget på skärbladen.

Punkter att minnas:

 • Inspektera skärarens skick.
 • Skala och tvätta potatisen.
 • Dela större potatisar.
 • Placera på en stabil arbetsyta.
 • Rengör efter varje användning.
 • Använd en lätt hand vid skärning.

Vi hoppas att dessa tips, samlade från vår testprocess, hjälper dig att få ut det mesta av din pommes frites skärare. Genom att följa dessa råd kan du njuta av perfekt skurna pommes frites varje gång och vara säker på att du får en produktupplevelse värdig bäst i test.

Hur man hittar den bästa pommes frites skäraren

Hur man hittar den bästa pommes frites skäraren 2024

Att äta hemgjorda pommes frites är en riktig höjdpunkt för många. Men att göra dem från scratch kan vara tidskrävande och krångligt om du inte har rätt verktyg.

Det är här en pommes frites skärare, även kallad pommes skärare, kommer in i bilden. Med en sådan maskin i ditt kök kan du enkelt och snabbt förvandla potatis till krispiga pommes frites, redo att tillagas och njutas av.

En pommes skärare möjliggör smidig klyvning av potatisen så att de blir exakt lika stora. Det underlättar tillagningen och gör att alla pommes blir klara exakt samtidigt. En pommes press är en no brainer för en pommesnjutare.

I denna artikel hittar du en topplista över pommes frites skärare samt lite allmän information.

Att välja den bästa pommes frites skäraren kan vara knepigt, och det är därför vi skrivit denna köpguide. Här får du möjligheten att läsa om de viktigaste faktorerna att fundera över inför ditt köp av pommes frites skärare och de är:

 • Material och konstruktion
 • Styrka
 • Inställningar
 • Pris
 • Typ av skärare
 • Skärstilar

Material och konstruktion

Material och konstruktion spelar en viktig roll när det gäller hållbarhet och effektivitet hos en pommes frites skärare. Här är några av de vanligaste materialen och konstruktionerna du kan stöta på när du väljer en pommesskärare:

Plast: Plastkonstruktioner är oftast billigare och lättare än deras metalliska motsvarigheter. Men de kan vara mindre hållbara och kanske inte ger samma precision vid skärning.

Rostfritt stål: Rostfritt stål är ett populärt material för pommes frites skärare på grund av dess hållbarhet, rostbeständighet och enkel rengöring. Rostfria skärare är ofta dyrare än plastmodeller men kan vara mer kostnadseffektiva på lång sikt.

Aluminium: Aluminiumkonstruktioner är lätta och starka men kan vara mer benägna att slitage och korrosion jämfört med rostfritt stål.

Gjutjärn: Gjutjärn är ett mycket hållbart material som kan ge en gedigen konstruktion för pommes frites pressar och pommespressar. Men de kan vara tyngre än andra material och kräver mer underhåll, såsom regelbunden oljning.

Styrka

Med styrka menar vi inte bara styrkan i själva knivbladen, utan också hur mycket muskelstyrka som krävs från användaren. Dåliga pommes skärare kräver ofta en hel del muskler för att lyckas skära, och då blir det jobbigt efter några potatisar.

“Välj en modell med starka knivblad och helst med handtag som du enkelt kan pressa ned.”

Inställningar

Det är såklart viktigt att kunna bestämma storleken på pommesen när du använder din pommes frites skärare. Det görs enkelt om du får med olika knivbladsinställningar. Det är ungefär som på en mandolin, att du får byta knivblad beroende på vad för skär du vill ha.

Pris

Pris är såklart alltid en avvägning när du ska köpa nya prylar. Lyckligtvis är det inte jättestor skillnad på olika modellerna när det kommer till pommes skärare. Du kan hitta de så billiga som 200kr, och dyra modeller kostar endast 800kr.

Typ av skärare

Det finns många typer av pommes frites skärare på marknaden. Vissa är manuella, som en pommes press eller pommes frites press, medan andra är elektriska, såsom en pomfritt skärare.

Manuella pommesskärare är ofta billigare och lättare att använda, medan elektriska modeller kan vara snabbare och mer effektiva. Det är viktigt att tänka igenom dina behov och vilken typ av maskin som passar bäst för ditt kök och din livsstil.

Skärstilar

Många pommes frites skärare kommer med olika skärstilar, såsom klassiska pommes frites, klyftpotatis, eller crinkle-cut. Vilken stil föredrar du?

Extra funktioner och tillbehör för pommes frites skärare

Vissa pommes frites skärare kommer med extra funktioner och tillbehör som kan göra dem mer mångsidiga och praktiska att använda. Några av dessa inkluderar:

Utbytbara blad

Vissa pommes frites skärare erbjuder utbytbara blad, vilket gör att du kan skära potatis i olika former och storlekar. Detta ger dig möjligheten att experimentera med olika stilar av pommes frites, som tunna pommes, tjocka klyftor eller till och med vågiga skivor.

Justerbar tjocklek

En del pomfritt maskiner har en justerbar tjockleksinställning, vilket ger dig mer kontroll över storleken på dina pommes frites. Detta kan vara särskilt användbart om du vill ha olika tjocklekar på dina pommes frites för olika tillagningssätt eller smaker.

Sugfötter eller halkskydd

Sugfötter eller halkskydd på basen av din pommes frites skärare kan förbättra stabiliteten och säkerheten när du använder maskinen.

Detta är extra viktigt om du använder en kraftfull elektrisk pomfritt skärare eller en manuell pommes frites press som kräver tryck för att skära potatisen.

Uppsamlingsskål

Vissa pommes frites skärare inkluderar en uppsamlingsskål eller behållare för att samla upp skivad potatis. Detta kan underlätta rengöringen och förhindra att potatis sprids över hela köksbänken.

Vanliga frågor om pommes frites skärare 2024

Vad kostar det att köpa en pommes frites skärare?

Priset på en pommes frites skärare kan variera beroende på märke, material och funktionalitet. Generellt sett kan priset ligga mellan 100 kr till över 1000 kr för mer avancerade modeller.

Var kan man köpa pommes frites skärare?

Man kan köpa pommes frites skärare både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderas det att köpa online eftersom det ofta erbjuder ett bredare sortiment och bättre priser.

Kan man använda en pommes frites skärare för mer än bara potatis?

Ja, många pommes frites skärare kan också användas för andra grönsaker som zucchini, morötter eller sötpotatis, vilket ger variation i matlagningen.

Är elektriska pommes frites skärare bättre än manuella?

Det beror på personliga preferenser och användningsbehov. Elektriska skärare kan vara snabbare och kräva mindre ansträngning, medan manuella skärare ofta är mer bärbara och kräver ingen strömförsörjning.

Källor