Pommes frites skärare bäst i test 2021

Letar du också efter pommes frites skärare bäst i test 2021? Då har du kommit rätt! I denna artikeln hittar du en topplista över pommes frites skärare samt lite allmän information.

Pommes är en av de bästa tilltuggen eller tillbehören enligt oss, och ännu bättre om de görs på hemmaplan! En pommes frites skärare möjliggör smidig klyvning av potatisen så att de blir exakt lika stora. Det underlättar tillagningen och gör att alla pommes blir klara exakt samtidigt.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se

Pommes frites skärare bäst i test 2021

1. Westmark pommes frites skärare

2. Masterclass pommes frites skärare

3. Gefu pomcut

Westmark Pommes Frites Skärare Easy Stix
Masterclass pommes frites skärare
Gefu pomcut

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Westmark pommes frites skärare – bäst i test!

Westmark Pommes Frites Skärare Easy Stix
Westmark Pommes Frites Skärare Easy Stix

Denna pommes frites skärare från Westmark är busenkel att använda och kraftfull. Den gör snyggt till dina pommes eller grönsaker i en hanvändning.

Ett brett och stabilt grepp i metall för att du inte ska slinta.

På undersidan hittar man sugproppar för att den inte ska glida runt under användning.

En bra grej är att man också får med tre olika knivblad för reglering av skären.

En av de bästa modellerna på marknaden enligt oss!

Masterclass pommes frites skärare recension

Masterclass pommes frites skärare
Masterclass pommes frites skärare

Masterclass pommes frites skäraren strimlar enkelt frukt, grönt och potatis.

Med hjälp av en manuell spak kan du enkelt trycka igenom potatisen och det gröna. Vi tycker att modeller utan spakar ofta ger värk i händerna efter användning.

Levereras med två kniv-inställningar, med 36 respektive 64 hål. Då kan du själv bestämma tjockleken på strimlorna.

Gummifötter hittas på undersidan för att slippa glidande under användningen.

Överlag en bra modell som dessutom ofta är på rea!

Gefu Pomcut recension

Gefu pomcut
Gefu pomcut

För dig som inte kommer använda pommes frites skäraren så ofta är detta ett bra alternativ. En billig modell som dessutom är enkel att förvara i köksskåpet.

Du slår helt enkelt ihop de två olika bitarna och det skurna resultatet hamnar i den nedre delen.

Tyvärr kräver den en del muskelkraft när du ska skära hårda potatisar och rotfrukter.

Det är dock ändå en smidig och enkel modell för dig som inte vill spendera så mycket pengar.

Vanliga frågor

Vad är en pommes frites skärare?

En pommes frites skärare är precis som det låter – ett verktyg som skär pommes frites. Men de klarar såklart också att skära andra saker, som frukt och grönt. Nästan alla modeller är utformade med ett galler i form av knivblad som maten sedan trycks igenom. På andra sidan kommer ett resultat i pommes frites format!

Kan man använda den för mer än bara potatis?

Ja! Pommes frites skärare kallas till och med ibland för grönsaksskärare. De kommer ofta med flera olika knivbladsinställningar, på så sätt kan du reglera storleken på strimlorna.

Kom dock ihåg att hårda rotfrukter kan kräva lite styrka för att tryckas igenom gallret, framför allt på de billigare skärarna. Dessa billiga modeller klarar ibland inte ens att skära rotfrukter.

Vad mer kan man skära med den?

Med en pommes frites skärare kan du skära i princip allt. Frukt och grönt, samt potatis såklart, är de vanligaste sakerna att skära. Det går såklart att skära annat också, många använder de för att skära till exempel lök.

I princip allt som är litet nog att trycka igenom den är skärbart.

Är pommes frites skärare värda pengarna?

Ja! Ska du tillaga stora satser pommes frites är en skärare något du kommer älska. Att skala 15 potatisar är tillräckligt med arbete i sig, att sedan skära upp de i symmetriska strimlor är jobbigt.

Med en pommes frites skärare kommer du spara extremt mycket tid, och dessutom få exakt lika stora pommes! Tillagningen blir också lättare eftersom alla bitar är exakt lika stora.

Varför pommes frites skärare?

En pommes frites skärare är bra på grund av olika saker, här är några av de:

  • Tidseffektiv. En pommes frites skärare sparar extremt mycket tid. Att slicea en potatis till pommes tar ungefär 30 sekunder (om du är snabb), och 5 sekunder i en skärare.
  • Symmetriska former. Att få exakta bitar varje gång är en otrolig fördel. Till stor del för att maten då tillagas exakt lika jämnt, men också för att det ser snyggt ut!

    *Symmetriska former är extra viktigt om de ska friteras i fritös eller airfryer

Hur mycket kostar en pommes frites skärare?

En pommes frites skärare kostar från 200kr till 800kr. De billigare modellerna är enkla “tryck-formar”, och de dyrare är snarare som en maskin.

Bäst pommes frites skärare

Hur väljer man den bästa pommes frites skäraren?

Att välja den bästa pommes frites skäraren kan vara knepigt, och det är därför vi skrivit vår topplista! Om vi inte visat en modell som passar dig kan du se över våra kriterier nedan.

Material

Material är prioritet nummer ett när det kommer till pommes skärare. Köp inte en gjord helt i plast! Med tillräckligt många användningar tenderar dessa att spricka.

Välj istället en lite dyrare modell gjord i stål, dessa håller betydligt längre och kräver mindre muskelkraft för att skära ingredienserna.

Styrka

Med styrka menar vi inte bara styrkan i själva knivbladen, utan också hur mycket muskelstyrka som krävs från användaren. Dåliga modeller kräver ofta en hel del muskler för att lyckas skära, och då blir det jobbigt efter några potatisar.

Välj en modell med starka knivblad och helst med handtag som du enkelt kan pressa ned.

Inställningar

Det är såklart viktigt att kunna bestämma storleken på maten. Det görs enkelt om du får med olika knivbladsinställningar. Det är ungefär som på en mandolin, att du får byta knivblad beroende på vad för skär du vill ha.

Pris

Pris är såklart alltid en avvägning när du ska köpa nya prylar. Lyckligtvis är det inte jättestor skillnad på olika modellerna när det kommer till pommes frites skärare. Du kan hitta de så billiga som 200kr, och dyra modeller kostar endast 800kr.

Pommes frites skärare test

Hur gjorde vi vårt pommes frites skärare test?

Vårt pommes frites skärare test började med att se vad marknaden hade att erbjuda. Därefter tittade vi på de modeller som fått bäst kundbetyg, och läste på närmare om de.

Sedan gick vi igenom hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar för att fördjupa oss inom vardera modell. Med informationen som hittades skrev vi sedan egna recensioner.

Slutligen behövde vi jämföra de olika modellerna. Det gjordes genom kriterier som pris, knivblad och material. Med resultatet skrevs sedan topplistan som du hittar längst upp i den här artikeln.

Källor