đŸ„‡Popcornmaskin bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta popcornmaskinen!

Letar du ocksÄ efter popcornmaskin bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel gÄr vi igenom hur du hittar den absolut bÀsta popcornmaskinen för dig! Att lyxa till hemmakvÀllen med en popcornmaskin Àr nÄgot vi pÄ HemmaPrylar uppskattar, och det tror vi ocksÄ att du dÀr ute gör.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för webhallen.com & kitchentime.se

Popcornmaskin bÀst i test 2021

1. Great Northern popcornmaskin little bambino

2. Champion Retro popcornmaskin

3. OBH Nordica popcornmaskin big popper

Great Northern popcornmaskin little bambino
Champion Retro popcornmaskin
OBH Nordica popcornmaskin big popper

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Great Northern popcornmaskin little bambino recension

great northern popcornmaskin little bambino
Great Northern popcornmaskin little bambino

Vill du ocksĂ„ ha biokĂ€nsla nĂ€r du tittar pĂ„ film hemma? DĂ„ Ă€r Great Northern popcornmaskinen little bambino perfekt för dig! Det Ă€r en hyfsat kompakt popcornmaskin som enkelt gör riktigt bra biopopcorn – utan att behöva gĂ„ pĂ„ bio.

Som du ser pÄ bilden finns den i den klassiskt röda biofÀrgen och svart. Företaget som tillverkar dessa Àr faktiskt det största popcornmaskin-företaget i USA. De vet vad de gör nÀr det kommer till popcornmaskiner och det mÀrktes nÀr vi gjorde detta popcornmaskin test.

Great Northern popcornmaskin little bambino gör 2-3 liter popcorn per anvÀndning, sjÀlvklart kan du lÄte den fortsÀtta poppa efter att du fylld pÄ med mer popcorn.

Överlag en riktigt bra popcornmaskin för dig som vill ha biopopcorn pĂ„ hemmaplan. Rekommenderas mycket varmt frĂ„n oss pĂ„ HemmaPrylar och tar första pris i vĂ„r popcornmaskin bĂ€st i test 2021 lista!

Champion retro popcornmaskin recension

champion retro popcornmaskin
Champion Retro popcornmaskin

Även denna popcornmaskin kommer i bĂ„de klassisk röd bio-fĂ€rg, och svart. Med sin retrolook och kompakthet Ă€r detta absolut en av de bĂ€sta popcornmaskinerna pĂ„ marknaden idag. Den Ă€r dessutom nĂ€stan dubbelt sĂ„ billig som Great Northern popcornmaskinen.

I grytan fyller du pÄ smör, olja och majs, efter bara nÄgra minuter börjar sedan popcornmaskinen fyllas med smöriga biopopcorn! BehÄllaren gör att popcornen i maskinen hÄlls varma medan du slappar pÄ soffan och kollar pÄ film.

Det vi gillade lite extra var luckan pÄ framsidan som gjorde det enklare att ta ut popcornen, och att popcornmaskinen var förvÄnandsvÀrt enkel att rengöra.

Överlag Ă€r Champion retro popcornmaskinen en av de bĂ€sta. Kommer in i medelprisklassen och Ă€r definitivt en vĂ€rdig andra plats pĂ„ denna popcornmaskin bĂ€st i test 2021 lista.

OBH Nordica popcornmaskin big popper recension

OBH nordica popcornmaskin big popper
OBH Nordica popcornmaskin big popper

Denna OBH Nordica popcornmaskin big popper vinner bÀsta popcornmaskin i den billiga prisklassen. Det Àr absolut en bÄde bra, och billig popcornmaskin som dessutom passar att ha i ett skÄp nÀr den inte anvÀnds. I vÄrt popcornmaskin test presterade den bÀttre Àn förvÀntat och poppade vÀldigt bra popcorn varje anvÀndning.

Enklare Àn med OBH Nordica popcornmaskinen blir det inte! Perfekta popcorn pÄ bara nÄgra minuter och kan poppa 4,5L popcorn Ät gÄngen.

Överlag en riktigt bra popcornmaskin till riktigt överkomligt pris. För dig som inte söker efter en snygg popcornmaskin Ă€r detta absolut det bĂ€sta alternativet.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta bÀsta popcornmaskinen 2021

Vi vet att det kan komma upp en del frÄgor nÀr man ska hitta den absolut bÀsta popcornmaskinen 2021. DÀrför har vi först och frÀmst satt ihop vÄr popcornmaskin bÀst i test 2021 lista ovan. Nedan hittar du ocksÄ lite svar till de vanligaste frÄgorna kring popcornmaskiner.

Kriterier för popcornmaskin bÀst i test 2021?

Ja, det finns en del kriterier att kolla pÄ nÀr du ska hitta popcornmaskin bÀst i test 2021.

Som du kan se frÄn vÄr bÀsta popcornmaskin-uppdelning varierar popcornmaskins-tillverkare enormt efter stil. Men de delar till stor del upp i följande tre typer.

Typer av popcornmaskiner

PÄ spisen: Den mest traditionella, den Àr i huvudsak en kruka, förutom att den har inbyggda omrörningsmekanismer för jÀmn poppning. Popcorntillverkare pÄ spisen producerar den gammaldags vattenkokande majssmaken som mÄnga Àlskar och Àr bra om du inte har el. Men de kan vara svÄrare att lagra och rengöra, vilket kan fÄ dig att bli irriterad nÀr du lÀngtar efter en skÄl med popcorn om du inte vill spendera tiden pÄ att rengöra.

Elektrisk: Elektriska versioner har blivit mycket populĂ€ra och producerar snabbt popcorn med ett knapptryck. MĂ„nga Ă€r till och med luftpoppare, vilket innebĂ€r att de anvĂ€nder varm luft istĂ€llet för olja för att explodera kĂ€rnorna – ett mycket hĂ€lsosammare alternativ. Vissa delar kan dessutom lĂ€ggas i diskmaskinen för enkel rengöring. Med detta sagt kan de vara svĂ„ra att lagra och potentiellt dyrare, och allt som Ă€r elektriskt Ă€r benĂ€get att gĂ„ sönder tyvĂ€rr.

MikrovÄgsugn: Alternativet att poppa en pÄse med popcorn, mikrovÄgs popcorn gör att du kan lÀgga till sÄ mÄnga kÀrnor som du vill (med eller utan smör), sedan poppa och servera den direkt. Om de Àr hopfÀllbara tar de ocksÄ minimalt med utrymme. Men eftersom de i allmÀnhet Àr gjorda av livsmedelssÀker plast kan de producera smaker och behÄlla dofter.

Med sÄ mÄnga olika sÀtt att poppa samma kÀrna pÄ Àr det bra att veta vad du kan förvÀnta dig av varje metod sÄ att du kan vÀlja vilken som passar dig. De flesta popcornmaskiner Àr luftpoppare, vilket betyder att de blÄser varm luft direkt pÄ kÀrnorna utan olja. Medan luftpoppare kan vara bra för dem som försöker Àta hÀlsosammare, Àr de ofta högljudda och besvÀrliga apparater. Dessutom producerar de kÀrnor som Àr lÀtta, fluffiga och saknar den skarpa yttre krispen som kommer frÄn kontakt med het metall och olja i andra metoder. Det finns elektriska popcornmaskiner som fungerar med olja, men de Àr de svÄra att rengöra och kan vara svÄra att lÀgga undan nÀr de inte anvÀnds.

MikrovÄgspopcorn Àr dock de enklaste att rengöra och lagra av alternativen. De flesta av de popcornskÄlar som vi testat Àr gjorda av nÀstan identiska hopfÀllbara silikonskÄlar med ventilerande lock som stiger nÀr popcorn poppar upp. Dessa kan anvÀndas med eller utan olja, beroende pÄ önskat resultat, och Àven om de tenderar att lÀmna mer opackade kÀrnor Àn de andra metoderna, blir popcornen riktigt krispiga. Risken för att de brÀnns Àr hög om du inte stÀller in mikrotimern korrekt, precis densamma som stÄr pÄ instruktionerna.

De klassiska spispopcornen Àr helt enkelt gjorda i stora grytor med vevhandtag, vilket hjÀlper dem att poppa snabbt utan att brÀnnas. De kan anvÀndas pÄ de flesta spisar (inte induktion!) eller över öppen eld, till exempel ett lÀgereld. Eftersom spis-popcornmaskiner behöver olja för att fungera Àr popcornen de producerar krispiga och smakfulla men stÀdning och lagring kan vara svÄrt om du inte har tid och utrymme att spara. Om du vill kÀnna att du poppar popcorn för en julmarknad i 1800-talets Paris eller en campingtur genom den stora amerikanska vildmarken, Àr det hÀr produkterna för dig. Om inte, vÀlj istÀllet nÄgon av de rekommenderade modellerna i vÄr popcornmaskin bÀst i test 2021 lista.

Kapaciteten

En viktig faktor att tÀnka pÄ nÀr du köper en popcornmaskin Àr kapaciteten den kan hÄlla. Leta efter en maskin som har kapacitet att producera tillrÀckligt med popcorn för dig och din familj. Om du köper en professionell maskin för ett biografföretag eller evenemang, se till att du investerar i en kommersiell maskin med hög kapacitet, helst 3,5dl eller mer sÄ att du aldrig fÄr slut pÄ popcorn.

Material

Leta efter en högkvalitativ maskin med en kraftig kaross och premiumstÄl för hÄllbarhet. En maskin med plastutrustning kan vara billig och kan se ut som en bra popcornmaskin, men maskinens hÄllbarhet och livslÀngd kommer att pÄverkas drastiskt pÄ lÄng sikt.

Köp en popcornmaskin med hÀrdat glas. Detta gör det reptÄligt och det Àr lÀtt att rengöra. En pulverlackerad stÄlmaskin ser snygg och vacker ut och kommer definitivt att sticka ut frÄn konkurrenterna.

Effektivitet

Om du planerar hemmafester eller har en stor familj dÀr du behöver producera stora satser popcorn vid en given tidpunkt, övervÀga att köpa en 640 watt modell (eller mer). Det Àr ocksÄ viktigt att köpa en popcornmaskin med 50 watt vÀrme för att sÀkerstÀlla att dina popcorn förblir varma och frÀscha timmar efter poppandet.

Ska du bara ha den hemma till dig sjÀlv spelar det inte lika mycket roll, men det kan ÀndÄ vara kul att ha en popcornmaskin som fixar nÄgra liter popcorn pÄ nÄgra fÄ minuter.

Effektivitet och hastighet

Kvaliteten pÄ din popcorn kommer att bestÀmmas i hög grad av effektiviteten hos din popcornmaskin. En maskin som stÀndigt slutar fungera halvvÀgs kan vara frustrerande inte bara för dig utan Àven för dina gÀster. En maskin med snabbare popp-tider Àr mycket tillfredsstÀllande. Det sista du behöver Àr att dina gÀster lÀmnar efter de tröttnat pÄ att vÀnta.

Kostnaden

NÀr du köper en bra popcornmaskin bör du övervÀga bÄde inköpspriset och driftkostnaderna. Om du har en budget, kolla in flera nÀtbutiker eller jÀmför priser. För att underlÀtta den processen har vi skrivit denna bÀsta popcornmaskin 2021 lista, lÀs den ovan för att hitta det bÀsta alternativet! Hitta en maskin med de viktigaste funktionerna och tillbehören som du inte kan klara dig utan. Kom ihÄg att en billig popcornmaskin sparar pengar, men en högkvalitativ maskin med lÀgre driftskostnader ger dig valuta för pengarna pÄ lÄng sikt.

Popcornmaskinens behÄllare

Det finns ett antal behÄllare som hjÀlper dig att fÄ din popcorn att poppa. Dessa behÄllare Àr vanligtvis gjorda av rostfritt stÄl, och vissa Àr speciellt belagda med en teflon-non-stick belÀggning som Àr lÀtt att rengöra.

Men vad Àr behÄllare? Det Àr matlagningskammaren dÀr varm luft, olja och popcorn möts. En blandningsarm blandar dÀrefter dessa tre ingredienser för en jÀmn tillagning. Beroende pÄ modell kan det hÀnda att du ocksÄ har ett genomskinligt lock med innerbelysning dÀr du kan se poppandet in action.

Popcornmaskinens kraft

De bÀsta popcornmaskinerna har inte bara hög effekt, utan kommer att anvÀnda den kraften för att poppa nÄgra kÀrnor pÄ nÄgra minuter. Mindre maskiner varierar frÄn 70 till 600 watt, medan större maskiner kan nÄ upp till 1200 watt. Ju högre effekt desto högre tryck pÄ turbinen som producerar pulserande luft, vilket Àr perfekt för att tillverka popcorn i stora mÀngder.

Popcornmaskinens kvalitet

NÀr du pratar om tillverkningskvalitet nÀr det gÀller popcornmaskiner mÄste du övervÀga förhÄllandet mellan pris och prestanda. En dyrare popcornmaskin Àr inte nödvÀndigtvis den bÀsta popcornmaskinen för just dig.

En lÀttanvÀnd popcornmaskin Àr en prioritet. För att hitta detta finns det nÄgra referenser, till exempel ett avtagbart lock. Den har en mixer för att begrÀnsa fett som deponeras pÄ popcornen, en enkel pÄ / av-omkopplare och smidig rengöring.

Möjligheten att smaksÀtta popcornen

Du kan göra godare popcorn genom att vÀlja en popcornmaskin som lÄter dig göra kryddor eller lÀgga till ingredienser (ost, karamell, mm.). Det finns ocksÄ maskiner som Àr utformade för att producera popcorn med en perfekt balans mellan söta och salta smaker.

Popcornmaskinens design

Det finns popcornmaskiner i retrodesign som imiterar karnevalmodellernas form av ett scenskÄp. Du hittar en i röd fÀrg med en behÄllare och mixer som garanterar bra poppande och blandning av olja och kryddor.

Du kan ocksÄ hitta mer moderna och multifunktionella modeller som Àr mer redskap Àn apparater som dekorerar ditt kök. Letar du efter fler köksredskap? Kolla in bakmaskin bÀst i test

Men oavsett om det Àr retrostil eller mer modern design, det viktiga Àr att du fÄr varm och krispig majs som gör att du vill ordna regelbundna filmkvÀllar med din familj eller vÀnner.

BehÄllare

Det Àr viktigt att ha en doseringsenhet som lÄter dig fÄ en del med varje sats. Detta Àr mer praktiskt för att bÀttre dela dina popcorn mellan dina gÀster.

Du kan behöva en bricka med plats för dina koppar eller muggar. Du kan behöva servera massor av popcorn beroende pÄ hur mÄnga som ska Àta de. Du kanske ocksÄ vill se till att du har en bricka som lÄter dig lÀgga till den sista matskeden prefektion pÄ popcornen: smör.

Var köper man den bÀsta popcornmaskinen?

Du behöver inte gÄ pÄ bio för att njuta av popcorn pÄ teaternivÄ. De bÀsta popcornmaskinerna kan erbjuda högkvalitativa popcorn i ditt eget hem. För att hitta de bÀsta popcornmaskinerna tittade vi pÄ tusentals recensioner online och lyssnade pÄ vad riktiga kunder hade att sÀga.

Oavsett om du letar efter en klassisk popcorntillverkare för spishÀll, en elektrisk luftpoppare eller till och med en popcornmaskin i vintage-teaterstil för att ta din filmkvÀll till nÀsta nivÄ, finns det ett brett utbud av verktyg som du kan handla online. Dessa tre topprankade popcornmaskinerna har fÄtt beröm för deras anvÀndarvÀnlighet, praktiska funktioner och förmÄgan att laga fÀrsk och smakrika popcorn.

Hur mycket popcorn bör man göra i taget?

Kommer dina drömmars popcornmaskin att leverera en eller tio personer? Är detta för personligt bruk eller Ă€r planen att vara vĂ€rd för en episk filmkvĂ€ll med massor av kompisar? HĂ„ll koll pĂ„ den maximala belastningsstatistiken om du funderar pĂ„ att mata en stor grupp med din popcornmaskin.

Kan man göra nyttiga popcorn?

Popcorn i sig Àr ganska nyttiga om man jÀmför med andra snacks. Om du bara skippar oljan och smöret sÄ innehÄller popcorn till stor del bara luft!

Hur gjorde vi vÄrt popcornmaskin test?

Hej, jag heter Cassidy, HemmaPrylar.se:s köksförfattare som rÄkar vara en filmkritiker pÄ sidan. Varför Àr det relevant, frÄgar du? LÄt oss bara sÀga att jag har spenderat mycket mer pengar pÄ biograf-popcorn i Är Àn din genomsnittliga. Dessutom brukade jag driva en popcornproducent för min college-filmklubb och bodde hos en vÀn som var beroende av hennes air popper, sÄ jag skulle med sÀkerhet kalla mig en popcornprovkÀnnare. Innan jag testade ville jag veta vilken metod och vilken enhet som producerade de skarpaste, fluffigaste kÀrnorna utan att brÀnna (eller krÀva massor av anstrÀngning), och jag fick lukta som popcorn i flera dagar för att ta reda pÄ det.

popcornmaskin test

Popcornmaskin test

Eftersom popcornmaskiner Ă€r enfunktionsverktyg var mina testmetoder enkla – jag poppade fyra satser popcorn med varje enhet, tvĂ„ med vegetabilisk olja och tvĂ„ utan. För de som inte var kompatibla med olja eller alternativt behövde olja för att anvĂ€ndas sĂ€kert, gjorde jag bara tvĂ„ satser. Jag följde alla manuella anvisningar angĂ„ende tid och temperatur, och jag anvĂ€nde samma mĂ€ngd kĂ€rnor (en halv kopp) för varje sats. Efter att popcorn poppade, utvĂ€rderade jag partiet och noterade dess struktur och smak, liksom antalet kĂ€rnor som lĂ€mnades opackad och eventuell brinnande eller misstĂ€nkt icke-popcorn-lukt frĂ„n popcorn eller sjĂ€lva enheten. Jag tillsatte salt i en sats per produkt för att se hur det blev bra (okej, och för att jag ville ha salt popcorn).

Jag noterade ocksĂ„ hur svĂ„rt produkten var att anvĂ€nda, rengöra och lagra, hur lĂ„ng tid det tog att göra en sats och om resultaten var konsekventa över satser. Dessa faktorer var ofta beroende av vilken typ av produkt jag anvĂ€nde – mikrovĂ„gsbara popcornmaskiner kommer alltid att vara snabbare Ă€n till exempel spishĂ€llar – och det tog jag ocksĂ„ hĂ€nsyn till i slutresultatet.

Alla dessa enheter testades mot en kontrollmetod – en vanlig kruka pĂ„ min gasspis med ett glaslock. Jag lade en halv kopp kĂ€rnor i en nonstick-kruka med en matsked vegetabilisk olja, satte pĂ„ locket och vĂ€rmde upp det pĂ„ medelhögt tills poppningen avtog betydligt och skakade potten för att kasta kĂ€rnorna regelbundet.

Viktigt: att slÀcka fett Àr svÄrt, lÀs denna guide!