Popcornmaskin bäst i test 2022 – bästa popcornmaskinen!

Letar du också efter popcornmaskin bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I denna artikel går vi igenom hur du hittar den absolut bästa popcornmaskinen för dig! Att lyxa till hemmakvällen med en popcornmaskin är något vi på HemmaPrylar uppskattar, och det tror vi också att du där ute gör.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för webhallen.com & kitchentime.se

Popcornmaskin bäst i test 2022

1. Great Northern popcornmaskin little bambino

2. Champion Retro popcornmaskin

3. OBH Nordica popcornmaskin big popper

Great Northern popcornmaskin little bambino
Champion Retro popcornmaskin
OBH Nordica popcornmaskin big popper

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Great Northern popcornmaskin little bambino recension

great northern popcornmaskin little bambino
Great Northern popcornmaskin little bambino

Vill du också ha biokänsla när du tittar på film hemma? Då är Great Northern popcornmaskinen little bambino perfekt för dig! Det är en hyfsat kompakt popcornmaskin som enkelt gör riktigt bra biopopcorn – utan att behöva gå på bio.

Som du ser på bilden finns den i den klassiskt röda biofärgen och svart. Företaget som tillverkar dessa är faktiskt det största popcornmaskin-företaget i USA. De vet vad de gör när det kommer till popcornmaskiner och det märktes när vi gjorde detta popcornmaskin test.

Great Northern popcornmaskin little bambino gör 2-3 liter popcorn per användning, självklart kan du låta den fortsätta poppa efter att du fyllt på med mer popcorn.

Överlag en riktigt bra popcornmaskin för dig som vill ha biopopcorn på hemmaplan. Rekommenderas mycket varmt från oss på HemmaPrylar och tar första pris i vår popcornmaskin bäst i test lista!

Champion retro popcornmaskin recension

champion retro popcornmaskin
Champion Retro popcornmaskin

Även denna popcornmaskin kommer i både klassisk röd bio-färg, och svart. Med sin retrolook och kompakthet är detta absolut en av de bästa popcornmaskinerna på marknaden idag. Den är dessutom nästan dubbelt så billig som Great Northern popcornmaskinen.

I grytan fyller du på smör, olja och majs, efter bara några minuter börjar sedan popcornmaskinen fyllas med smöriga biopopcorn! Behållaren gör att popcornen i maskinen hålls varma medan du slappar på soffan och kollar på film.

Det vi gillade lite extra var luckan på framsidan som gör det enklare att ta ut popcornen, och att popcornmaskinen är enkel att rengöra.

Överlag är Champion retro popcornmaskinen en av de bästa. Kommer in i medelprisklassen och är definitivt en värdig andra plats på denna popcornmaskin bäst i test lista.

OBH Nordica popcornmaskin big popper recension

OBH nordica popcornmaskin big popper
OBH Nordica popcornmaskin big popper

Denna OBH Nordica popcornmaskin big popper vinner bästa popcornmaskin i den billiga prisklassen. Det är absolut en både bra, och billig popcornmaskin som dessutom passar att ha i ett skåp när den inte används.

Enklare än med OBH Nordica popcornmaskinen blir det inte! Perfekta popcorn på bara några minuter och kan poppa 4,5L popcorn åt gången.

Överlag en riktigt bra popcornmaskin till riktigt överkomligt pris. För dig som inte söker efter en snygg popcornmaskin är detta absolut det bästa alternativet.

Vanliga frågor när du ska hitta bästa popcornmaskinen

Vi vet att det kan komma upp en del frågor när man ska hitta den absolut bästa popcornmaskinen. Därför har vi först och främst satt ihop vår popcornmaskin bäst i test lista ovan. Nedan hittar du också lite svar till de vanligaste frågorna kring popcornmaskiner.

Kriterier för popcornmaskin bäst i test?

Ja, det finns en del kriterier att kolla på när du ska hitta popcornmaskin bäst i test. Här är några av de:

Kapaciteten

En viktig faktor att tänka på när du köper en popcornmaskin är kapaciteten. Leta efter en maskin som har kapacitet att producera tillräckligt med popcorn för hela familjen. Om du köper en professionell maskin för ditt företag eller evenemang, se till att du köper en kommersiell maskin med hög kapacitet, helst 3,5dl eller mer så att du aldrig får slut på popcorn.

Material

Leta efter en högkvalitativ maskin med en kraftig utsida gjord i stål för extra hållbarhet. En maskin med ett yttre av plast kan vara billig och kan se ut som en bra popcornmaskin, men maskinens livslängd kommer att påverkas drastiskt på lång sikt.

Köp en popcornmaskin med högkvalitativt glas. Detta gör maskinen rep-tålig och lättare att rengöra.

Effektivitet

Om du planerar hemmafester eller har en stor familj där du behöver göra stora satser popcorn åt gången, överväg att köpa en modell med 640 watt (eller mer). Det är också viktigt att köpa en popcornmaskin med minst 50 watt för att säkerställa att dina popcorn förblir varma och fräscha timmar efter du poppat de.

Ska du bara ha den hemma till dig själv spelar det inte lika mycket roll, men det kan ändå vara kul att ha en popcornmaskin som gör flera liter popcorn på bara några minuter.

Effektivitet och hastighet

Kvaliteten på dina popcorn kommer att förändras enormt beroende på vilken maskin du använt. En maskin med snabb tillagning är mycket tillfredsställande. Det sista du behöver är att dina gäster lämnar efter de tröttnat på att vänta.

Kostnaden

När du köper en bra popcornmaskin bör du överväga både inköpspriset och driftkostnaderna. Om du har en budget, kolla in flera nätbutiker eller jämför dess priser. För att underlätta den processen har vi skrivit denna bästa popcornmaskin lista, läs den ovan för att hitta det bästa alternativet!

Hitta en maskin med de viktigaste funktionerna och tillbehören som du inte kan klara dig utan. Kom ihåg att en billig popcornmaskin sparar pengar, men en högkvalitativ maskin med lägre driftskostnader ger dig mer för pengarna.

Behållaren

Bra behållare är vanligtvis gjorda i rostfritt stål, och vissa har en non-stick-beläggning som är lätt att rengöra.

Men vad är behållaren? Det är stället där varm luft, olja och popcorn möts. En blandningsarm blandar därefter dessa tre ingredienser för en jämn tillagning. Beroende på modell kan det hända att du också har ett genomskinligt lock med innerbelysning där du kan se poppandet ske.

Popcornmaskinens kraft

De bästa popcornmaskinerna har inte bara hög effekt, utan kommer att använda den kraften för att poppa popcornen riktigt snabbt. Mindre maskiner varierar från 70 till 600 watt, medan större maskiner (som du ser på bio) kan nå upp till 1200 watt. Ju högre effekt desto snabbare går det att poppa popcornen.

Popcornmaskinens kvalitet

När man pratar om tillverkningskvalitet på popcornmaskiner måste man tänka på förhållandet mellan pris och prestanda. En dyrare popcornmaskin är inte nödvändigtvis den bästa popcornmaskinen för just dig.

En lättanvänd popcornmaskin är av högsta prioritet. För att hitta detta finns det några referenser, till exempel ett avtagbart lock. Den bör också ha en blandare för att begränsa fettet på popcornen, en enkel på- och av-knapp och vara lätt att rengöra.

Möjligheten att smaksätta popcornen

Du kan göra godare popcorn genom att välja en popcornmaskin som låter dig lägga till kryddor. Det finns också maskiner som är utformade för att producera popcorn med en perfekt balans mellan söta och salta smaker.

Popcornmaskinens design

Det finns popcornmaskiner i retrodesign som imiterar biomodellernas form. Du hittar de ofta i röd färg med en behållare och blandare som garanterar bra poppande och blandning av olja och kryddor.

Du kan också hitta mer moderna och multifunktionella modeller som är mer redskap än apparater som dekorerar ditt kök. Letar du efter fler köksredskap? Kolla in bakmaskin bäst i test

Men oavsett om det är retrostil eller mer modern design, är det viktiga att du får varma och krispiga popcorn som gör att du vill ordna filmkvällar.

Var köper man den bästa popcornmaskinen?

Du behöver inte gå på bio för att njuta av popcorn på bionivå. De bästa popcornmaskinerna kan erbjuda högkvalitativa popcorn i ditt eget hem. För att hitta de bästa popcornmaskinerna tittade vi på tusentals recensioner online och lyssnade på vad riktiga kunder hade att säga.

Våra tre topprankade popcornmaskiner har fått beröm för deras användarvänlighet, praktiska funktioner och förmågan att laga färska och smakrika popcorn.

Hur mycket popcorn bör man göra i taget?

Kommer dina drömmars popcornmaskin att leverera en eller tio personer? Är detta för personligt bruk eller är planen att vara värd för en episk filmkväll med massor av kompisar? Håll koll på den maximala belastningsstatistiken om du funderar på att mata en stor grupp med din popcornmaskin.

Kan man göra nyttiga popcorn?

Popcorn i sig är ganska nyttiga om man jämför med andra snacks. Om du bara skippar oljan och smöret så innehåller popcorn till stor del bara luft!

Hur gjorde vi vårt popcornmaskin test?

För att göra vårt popcornmaskin test tog vi en titt på utbudet. Därefter valde vi ut några få modeller som fått bäst kundbetyg. Vi snöade in oss på dessa popcornmaskiner och läste på mer om de.

Med hjälp av information från kundrecensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan ihop våra egna recensioner om popcornmaskinerna.

Slutligen jämförde vi de olika modellernas priser, kvalité, hållbarhet, material och funktionalitet för att ranka de i vår topplista.

popcornmaskin test

Gör ditt eget popcornmaskin test

Eftersom popcornmaskiner är enfunktionsverktyg är testmetoderna enkla – man poppar fyra satser popcorn med varje enhet, två med vegetabilisk olja och två utan. För de som inte är kompatibla med olja eller alternativt behöver olja för att användas säkert, kan du bara göra två satser.

Följ alla manuella anvisningar angående tid och temperatur, och använd samma mängd kärnor (1dl) för varje sats. Efter att popcornen poppat, utvärdera resultatet och notera dess struktur och smak. Kolla också antalet kärnor som lämnas “o-poppade”. Tillsätt salt i en sats per modell för att se hur det förändrar resultatet.

För att underlätta testandet och inte bränna fingrarna i processen rekommenderar vi en grytvante.

Notera också hur svår produkten är att använda, rengöra, hur lång tid det tog att göra popcornen och om resultaten var konsekvent. Dessa faktorer är såklart ofta beroende på vilken typ av produkt som används.

Viktigt: att släcka fett är svårt, läs denna guide!

Källor