Potatisskalare bäst i test 2022 – hitta bäst potatisskalare!

Letar du också efter potatisskalare bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! Vi hjälper dig hitta den bästa potatisskalaren för dig och ditt kök. Dessutom hittar du lite vanliga frågor och svar i slutet av artikeln för att underlätta ditt val.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se & kitchentime.se

Potatisskalare bäst i test 2022

1. Funktion manuell potatisskalare

2. Microplane professionell potatisskalare

3. Oxo Good Grips potatisskalare

Funktion manuell potatisskalare
Microplane professionell potatisskalare
Oxo Good Grips potatisskalare

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Funktion manuell potatisskalare med salladsslunga recension

Funktion manuell potatisskalare
Funktion manuell potatisskalare

Denna Funktion potatisskalare är en klassisk potatisskalare med vev på sidan. På så sätt kan du skala många potatisar eller rotfrukter samtidigt. Den fungerar absolut bäst på färskpotatis.

Om man sätter på den medföljande korgen kan man också göra om den till en salladsslunga! Något vi tycker är riktigt smidigt, lite som en 2-in-1!

Den tar mindre plats än förväntat eftersom att man kan ta av locket och lägga den inuti medan den inte används. Allt som allt är Funktion potatisskalaren enligt oss den bästa potatisskalaren just nu!

Microplanes professionell potatisskalare recension

Microplane professionell potatisskalare
Microplane professionell potatisskalare

Denna Microplanes professionell potatisskalare ger precis som namnet nämner – ett proffsigt resultat. Den skalar riktigt enkelt morötter, gurkor, potatis, sparris, ja i princip vad du vill! Det rörliga bladet lyckas anpassa sig efter skalets form.

Greppet passar för båda höger- och vänsterhänta. Det är riktigt enkelt att plocka bort mörka märken på till exempel potatis.

Dessutom tål den både diskmaskin och handdiskning. Den fungerar riktigt bra och vi rekommenderar den varmt till dig som letar efter en bra potatisskalare.

Oxo Good Grips potatisskalare recension

Oxo Good Grips potatisskalare
Oxo Good Grips potatisskalare

Denna modell är perfekt för dig som letar efter en billig potatisskalare. Den har ett brett handtag som höll ett bra grepp även när vi blötte ner den. Bladet är både mjukt och bekvämt.

Oxo good grips potatisskalaren är supereffektiv och mjuk att hålla i. Vi rekommenderar den för dig som letar efter en billig potatisskalare.

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa potatisskalaren

Vi vet! Du har massor av frågor när du ska göra ditt val av bästa potatisskalaren. Därför är vi inte bara här och skriver en potatisskalare bäst i test lista, vi besvarar också lite vanliga frågor kring potatisskalare.

Finns det elektriska potatisskalare?

Ja, det finns flera elektriska potatisskalare på marknaden. Dock är dessa modeller inte så relevanta för de flesta eftersom att de tar upp mycket plats i köket.

Bäst potatisskalare

Hur hittar man den bästa potatisskalaren?

  • Typ av skalare: Det finns två typer av manuella potatisskalare: rak och Y-formad. Raka skalare har vertikala blad som vanligtvis kan svängas och de skalar fram och tillbaka. Denna typ är idealisk för att skala runt potatisändar och hantera mindre frukter. Y-formade potatisskalare, å andra sidan, har horisontella, fasta blad (därav deras slangböjda utseende) och de skalar från ena änden av potatisen mot dig själv. Denna typ ger dig mer kontroll, vilket ger mindre belastning på handleden. Det finns också elektriska potatisskalare som är de enklaste att använda men tar upp mycket mer plats i köket.
  • Grepp på blad och handtag: Potatisskalare har vanligtvis antingen ett blad av rostfritt stål eller kolstål, och alla har sina fördelar och nackdelar. Bladen i rostfritt stål är rostbeständiga och mindre benägna att gå sönder, men de kan slöa snabbare än kolstål. Den senare är en favorit på grund av hur skarp den är, men den är också lätt att ta sönder när den tappas och kan rosta om den inte torkas ordentligt efter tvätt. När det gäller skalarhandtag kommer de antingen platta eller rundade och är gjorda av antingen plast eller metall – även om många har en gummikudde.
  • Användningar: Det bästa sättet att veta vilken potatisskalare som är rätt för dig är att ta reda på vad du huvudsakligen ska använda den för och hur ofta. Om du huvudsakligen använder den för att skala potatis, kanske en svängbar, med ett bekvämt gummigrepp fungerar bäst. Om du ska använda din skalare för andra ändamål, till exempel julienning, kan en 2-in-1 modell med extra vassa blad vara mer din hastighet. Om du hellre vill att verktyget gör allt arbete (och du har köksutrymmet), kanske överväg en elektrisk potatisskalare. Om du letar efter en mer mångsidig potatisskalare, kanske en mandolin skulle passa bättre?
  • Blad: Potatisskalare kommer med raka eller tandade blad. Efter att ha testat båda rekommenderar vi raka blad för potatis och de flesta ingredienser och taggade för känsliga föremål med tunnt skinn, som tomater. Raka blad ger rena snitt, medan tandade lämnar åsar som inte är idealiska för uppläggning.
  • Material: Bladen är vanligtvis av rostfritt stål eller kolstål, men det finns också keramiska potatisskalare. Rostfritt stål har en skarp kant och kan lätt diskas i maskin. Kolstål är mycket vass men kan rosta över tid om det inte tvättas och torkas ordentligt. Keramiska blad är vassa men kan få fläckar allt eftersom.
Potatisskalare test

Hur gjorde vi vårt potatisskalare test?

Vi gick igenom hundratals modeller på olika hemsidor och valde därefter de som fått bäst betyg av kunderna. Då läste vi igenom kundrecensionerna och skrev därefter egna recensioner utifrån dess specifikationer och recensioner vi läst. Sedan rankade vi de modeller vi tyckte presterade bäst i en topplista (hittas längst upp i denna artikel).

Hur utsåg vi potatisskalare bäst i test?

För att begränsa våra val och se till att endast de bästa potatisskalarna kommer till vår lista testade och utvärderade vi dem baserat på bladtyp och kvalitet, greppet på deras handtag och deras övergripande användarvänlighet.

Vi fokuserade på skalare med raka blad, vilket är det optimala valet för effektiv potatisskalning. Med knivskarphet som den viktigaste faktorn i en potatisskalare har vi valt blad av rostfritt stål och kolstål för att de alltid är skarpa. Grönsaksskalartyper inkluderar blad med blad av rostfritt stål, kolstål och keramik. Även om keramiska grönsaksskalare ger den extra fördelen att de inte rostar över tiden är de känsligare när de till exempel tappas i golvet. Vi har uteslutit dem till förmån för de mer hållbara stålbladen.

Källor