Potatisstöt

Är du också på jakt efter potatisstöt bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi hjälper dig hitta den bästa potatisstöten för dig och dina behov.

Potatisstöten är ett av de smidigaste och mest praktiska köksredskap du kan ha i ditt hem. Med en potatispress eller potatisstöt kan du inte bara skapa mjukt och välsmakande potatismos, du kan också använda den när du vill göra en potatisgratäng, stomp eller om du vill mosa grönsaker i kastrull!

I det här testet hittar du tre stycken mycket moderna och användbara potatisstötar som passar lika bra för potatisen som för grönsakerna. Har du små barn hemma är potatisstöten dessutom utmärkt att använda om du vill göra hemmagjord barnmat som inte får ha för stora bitar i sig.

Potatisstöt bäst i test 2024

1. Funktion potatisstöt

2. Masterclass potatisstöt

3. Kitchen Craft potatisstöt

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

1. Funktion potatisstöt – bäst i test!

Funktion potatisstöt
Funktion potatisstöt

Funktion potatisstöten är ett riktigt bra val för dig som vill ha en högkvalitativ och praktisk potatisstöt, men som vill slippa betala alldeles för mycket pengar. Den här moderna och stilrena potatisstöten har en enkel, men användbar design och är försedd med dubbla stötar för snabbare resultat.

Den är kanske främst framtagen för kokt potatis, men du kan även använda den till frukt eller rotsaker som bönor, morötter eller palsternacka.

Potatisstöten har en sammanlagd längd på 26 cm och är tillverkad i rostfritt stål som gör att du med fördel kan diska den i diskmaskinen, utan att den rostar.

2. Masterclass potatisstöt

Masterclass potatisstöt
Masterclass potatisstöt

Vill du ha en professionell potatisstöt i en stilren och elegant design är Masterclass modell ett bra val för dig. Den här potatisstöten är designad med ett handtag i så kallat “soft grip”, vilket innebär att den är extra bekväm. Den är också ergonomiskt utformad – för dig som ska arbeta med den under längre stunder.

Precis som många andra högkvalitativa potatisstötar är Masterclass potatisstöt tillverkad i rostfritt stål. Det gör att den får en mycket lång livslängd och att den samtidigt är enkel att hålla ren. Tack vare det smidiga hålet i handtaget kan du enkelt hänga upp den för smidigare förvaring.

3. Kitchen Craft potatisstöt

Kitchen Craft potatisstöt
Kitchen Craft potatisstöt

Kitchen Crafts potatisstöt är en lite annorlunda variant som har en mycket unik design. Den här stöten är nämligen formad som både potatisstöt och slev i ett! Det innebär att den inte bara kan användas för att pressa potatis.

Du kan även använda den för att förflytta purén eller potatisen på ett smidigt sätt. Kitchen Craft potatisstöt är även utrustad med ett ovalt handtag som ger bästa komfort och har en praktisk ögla för upphängning. Potatisstöten är tillverkad i rostfritt stål och kan med fördel diskas i diskmaskinen.

Vanliga frågor

Här nedan listar vi de vanligaste frågorna och funderingarna som kan uppstå i samband med att du ska köpa en potatisstöt.

Hur mycket kostar en potatisstöt?

Potatisstötar är sällan dyra och kostar vanligtvis mellan 30 och 100 kronor, beroende på modell, storlek och varumärke. Något som kan komma att påverka priset mycket är valet av material. Väljer du en potatisstöt som är tillverkad i stål eller metall får du ett redskap som är dyrare, men som håller mycket längre.

Bästa potatisstöten

Hur väljer man den bästa potatisstöten?

Oavsett om du ska välja en potatisstöt för första, andra eller tredje gången finns det några faktorer som är viktiga att ha i åtanke. En potatisstöt kan komma att bli ett av de viktigaste redskapen i ditt kök, men då gäller det naturligtvis att den fyller sin funktion.

  • När du ska välja en potatisstöt är materialet väldigt viktigt, precis som när du väljer potatisskalaren. En potatisstöt i stål eller metall kommer att hålla mycket längre och klarar dessutom av tuffare arbeten än en stöt som är tillverkad i plast. Dock är en plastpotatisstöt vanligtvis billigare i inköp.
  • Handtaget ska vara ergonomiskt och behagligt att använda. Om du har en potatisstöt med ett kantigt och hårt handtag är risken stor att du kommer få ont i händerna om du ska stöta mycket potatis på en och samma gång.
  • Varumärket kanske inte har så stor betydelse om du ska använda din potatisstöt vid enstaka tillfällen. Ska du däremot använda den ofta kan varumärket vara mycket avgörande. Det gäller inte bara när det kommer till kvalitet, utan även när det kommer till eventuell garanti på din produkt.
Potatisstöt test

Hur gjorde vi vårt potatisstöt test?

Att välja potatisstöt kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att den kräver mer efterforskning än du först kan tro. Det finns många olika modeller därute på marknaden och det gjorde det naturligtvis även svårare att välja potatisstötar till detta test.

Det vi tittade på när vi valde ut potatisstötar var att de var tillverkade i tåliga material och att de faktiskt fyllde sin funktion. En potatisstöt ska inte bara kunna stöta överkokt potatis, utan ska även klara av lite hårdare potatisbitar. Till det här testet har vi utgått från material, användarvänlighet, funktionalitet och pris. Vi har också tittat på användarrecensioner och omdömen från tidigare kunder.

Källor